لوگو کانون بورس

ارز دیجیتال اتریوم (Ethereum) چیست؟

ارز دیجیتال اتریوم چیست
شما در حال مطالعه مقاله ۹ از ۶۱ در این سرفصل آموزش رایگان هستید.

در ادامه مقالات آموزش رایگان ارز دیجیتال در این مقاله با بررسی تمام و کمال ارز دیجیتال اتریوم با شما عزیزان همراه هستیم. کسانی که در دوره حضوری آموزش ارز دیجیتال ما در کانون بورس شرکت کرده و یا پکیج آموزش غیر حضوری ارز دیجیتال ما را تهیه کرده باشند، به خوبی با اهمیت این رمز ارز شگفت انگیز آشنا بوده و می دانند که وجود آن چه مزیت هایی را به بازار ارزهای دیجیتال اعطا کرده است. در این مقاله سعی داریم تا شناخت دقیق و کافی نسبت به اتریوم و شبکه بلاک چین فوق العاده آن برای شما ایجاد کنیم. با ما همراه بمانید.

می توانم فرض را بر این بگذارم که شما به عنوان شخصی که به دنبال اطلاعاتی در مورد اتریوم هستید،  به اندازه کافی با دنیای رمز ارزها آشنا هستید. با این وجود ابتدا توضیح کوتاهی در مورد رمز ارزها می دهم و پس از آن اتریوم را به عنوان یکی از رمز ارز های معتبر دنیا، به صورت کامل و جامع بررسی می کنم. لازم می دانم همین ابتدای مطلب به شما یادآوری کنم که داشتن اطلاعات کافی در مورد رمز ارزها باعث می شود بتوانید در این بازار به خوبی فعالیت کنید. در این مطلب اتریوم را با تمامی جنبه های مربوط به آن بررسی می کنیم. پیشنهاد می دهم یک لیوان چای بریزید و بنشینید پای خواندن این مطلب.

راهنمای مطالعه نمایش

جایگاه ارز دیجیتال اتریوم در پازل ارزهای دیجیتال

ارز دیجیتال اتریوم چیست

شاید تا چند وقت پیش تعداد افرادی که با رمز ارزها آشنایی داشتند خیلی کمتر از اکنون بود. این روزها افراد زیادی در این زمینه به شکل های مختلف سرمایه گذاری می کنند. با خرید رمز ارزها شما یک دارایی مطمئن بین المللی دارید. غیر متمرکز بودن رمز ارزها باعث می شود واسطه هایی مانند بانک و… حذف شوند. خود همین موضوع دلیل گرایش بسیاری از افراد به رمز ارزهاست، البته تعدادی هم این موضوع را به عنوان یک ویژگی منفی که باعث غیر کنترل بودن رمز ارزها می شود، در نظر می گیرند.

بسیاری از معاملات بر پایه رمز ارزها انجام می شود. جالب است بدانید که خیلی از کشورها خودپردازهای مخصوصی برای رمز ارزها دارند. فعالیت در این زمینه اجتناب ناپذیر به نظر می رسد حداقل برای کسانی که به فکر پیشرفت هستند، این گونه است.  البته باید بدانید که رمز ارزها فراز و نشیب های زیادی دارند. پس چه باید کرد؟ مطالعه کنید و با آگاهی کافی وارد این دنیا شوید. ارز دیجیتال اتریوم یکی از رمز ارزهای مشهور و معتبر دنیاست که می توانید بر روی آن سرمایه گذاری کنید. هر آن چه در مورد اتریوم لازم است بدانید را برایتان می نویسم. ساختار و تاریخچه اتریوم، چگونگی استخراج، نحوه خرید و فرش، ربط اتر به اتریوم و بسیاری اطلاعات دیگر را در ادامه خواهید خواند.

ارز دیجیتال اتریوم چیست

در میان رمز ارزها پس از بیت کوین، اتریوم دومین مرتبه را از نظر محبوبیت داراست. طبیعی است که افراد زیادی به فکر سرمایه گذاری در این زمینه هستند. اما برای داشتن اتریوم چه باید کرد؟ شما می توانید اتریوم را بخرید یا استخراج کنید. اتریوم همانند بسیاری دیگر از رمز ارزها بر پایه بلاکچین کار می کند. این ارز دیجیتال، یک رمز ارز بومی دارد که اتر(ETH) نام دارد.

  • اتریوم از قراردادهای هوشمند و امور مالی غیر متمرکز پشتیبانی می کند و متن باز است.
  • پلتفرم ارز دیجیتال اتریوم اجازه می دهد برنامه های کاربردی غیر متمرکز بر روی آن توسعه پیدا کنند.
  • هم چنین برنامه نویسان بر روی پلتفرم این رمز ارز، می توانند برنامه هایی در جهت کنترل مقادیر دیجیتال پیاده سازی کنند. دقیقا به همان شکلی که برنامه نویسی انجام شده است، مقادیر دیجیتال تحت کنترل قرار گرفته و از هر نقطه ای در دنیا در دسترس خواهد بود.

همان طور که گفتیم یکی از مهم ترین ویژگی های ارزهای دیجیتال این است که می توانید بدون نظارت شخص یا مجموعه سوم به معاملات خود بپردازید. برای اتریوم هم این موضوع کاملا صادق است.

اتریوم به تمامی افراد کمک می کند تا به صورت آزاد و راحت به پول دیجیتال دسترسی داشته باشند. این که در کجا زندگی می کنید یا چه پیشینه فعالیتی دارید، تاثیری در دسترسی شما به اتریوم ندارد.

ارز دیجیتال اترویم چیست

همان طور که قبلا اشاره کردیم، توکن اتر بر بستر اتریوم ارائه شده است. به جز پشتیبانی از اتر، اتریوم قابلیت های دیگری هم دارد. مثلا اتریوم بستری برای اجرای DApp ها یا همان برنامه های کاربردی توزیع شده می باشد.

اگر بخواهیم کمی تخصصی تر صحبت کنیم، اتریوم یک ماشین مجازی دارد که به آن ماشین مجازی اتریوم EVM گفته می شود. این ماشین مجازی باعث می شود تا اسکریپت های تورینگ و نیز برنامه های کاربردی غیر متمرکز اجرا شوند.

در ادامه مطلب را بیشتر برایتان باز می کنیم تا با جنبه های مختلف اتریوم به خوبی آشنا شوید.

یکی از دلایل گرایش ها به سمت ارز دیجیتال اتریوم, رمز ارز بومی آن یا همان اتر است که با آن آشنا شدید. برای عرضه اولیه بسیاری از سکه ها از اتریوم استفاده می شود. هم چنین در زمینه DeFi یا همان امور مالی غیر متمرکز هم از اتریوم به صورت گسترده استفاده می شود.

ارز دیجیتال اتریوم, کامپیوتر جهانی

چرا به اتریوم کامپیوتر جهانی می گویند؟ دلیل این نام گذاری از ایده های بلندپروازانه این رمز ارز می آید. اتریوم سعی می کند توانایی بالایی به کاربرانش بدهد تا بر روی امور مالی خود تسلط داشته باشند. این از دلایل گرایش ها به سمت اتریوم است. البته این ایده ها انتقادهایی را هم به همراه داشته است. مثلا عده ای معتقدند این پلتفرم با این ایده ها نمی تواند به درستی کار کند.

ارز دیجیتال اتریویم چیست

یکی از مزایای اتریوم این است که توسعه و گسترش بالایی دارد و همه گیر شده است. این ویژگی ها و تولید برنامه های کاربردی  باعث می شود همواره به کاربردهای اتریوم اضافه شود. بسیاری از این برنامه ها حتی در مقایسه با برنامه های معروفی مثل فیس بوک، مزایای اجتماعی بالایی دارند. حتما می دانید که نمونه های زیادی از برنامه های موجود از جمله فیس بوک، گوگل و… به طرق مختلف به اطلاعات شما دسترسی دارند.

از دیگر دلایلی که به ارز دیجیتال اتریوم کامپیوتر جهانی می گویند، این است که می تواند اینترنت را غیر متمرکز کند. اتریوم کمک می کند سرورها، با هزاران گره جایگزین شوند. گره های گفته شده توسط افرادی در سراسر جهان اجرا می شوند و در کنار هم کامپیوتر جهانی را شکل می دهند.

اگر مسیر آینده اتریوم به خوبی پیش برود، اتریوم جایگزین پلتفرم هایی مانند گوگل، فیس بوک و… خواهد شد. البته این کار هزینه های زیادی خواهد داشت.

هر کاری که شما بخواهید در برنامه های کاربردی مبتنی بر اتریوم انجام دهید، هزینه ای دارد. این هزینه ها از طریق اتر که کوین بومی اتریوم است، پرداخت می شود. برنامه های غیر متمرکز زیادی وجود دارد که اتریوم در دسترس کاربران قرار می دهد.

توسعه دهندگان اتریوم همیشه سعی دارند از بلاک چین نهایت استفاده را ببرند. همان طور که گفتیم بلاک چین باعث می شود واسطه ها حذف شوند. اتریوم از قابلیت های بلاک چین در زمینه های مختلفی از جمله نرم افزارها، شبکه های اجتماعی، امور مالی و… استفاده می کند.

ویژگی های شبکه ارز دیجیتال اتریوم

شبکه اتریوم چیست

اتریوم ویژگی های مهمی دارد که در ادامه به مهم ترین آن ها می پردازیم. ویژگی های مهم اتریوم را بشناسید. مهم ترین ویژگی های اتریوم عبارتند از:

  • دسترسی راحت و سریع

ما نمی توانیم ادعا کنیم که دسترسی به سیستم بانکداری سنتی در همه دنیا به راحتی صورت می گیرد. در مقابل، رمز ارزها از جمله اتریوم باعث می شود شما تنها با اتصال به اینترنت بتوانید امور مالی خود را انجام دهید. همین و بس! تصور کنید قبل از پیدایش رمز ارزها، چنین امکانی چه محال بزرگی محسوب می شد.

  • امکان فعالیت خصوصی تر

شبکه ارز دیجیتال اتریوم سعی می کند به جای نظارت، ارزش آفرینی کند. شما برای کاربا پلتفرم اتریوم نیازی ندارید که ریز و درشت اطلاعات تان را وارد نمایید.

  • حذف واسطه ها

اتریوم به شما امکان می دهد معاملات خود را به صورت مستقیم و همتا به همتا انجام دهید. اتفاقی که می افتد این است که واسطه ها حذف شده و فعالیت شما به شکل خصوصی تری انجام می شود.

  • تسلط بر معاملات

در پلتفرم اتریوم قوانین برای همه یکسان است. اتریوم تضمین می دهد که فعالیت شما در آن امن خواهد بود. تمامی معاملات شما تنها زمانی انجام می شود که شما خودتان تایید کنید. اتریوم کمک می کند کاربران برای فعالیت به شرکت های بزرگ احتیاجی نداشته باشند.

  • سازگاری مهم است

اتریوم در تلاش است تا همواره محصولات و خدمات بهتری ارائه دهد. این تلاش باعث می شود تا افراد تجربه های بهتری از کار با آن داشته باشند. محصولات اتریوم ویژگی مهمی دارند و آن سازگاری است. معنی سازگاری این است که افراد و شرکت های مختلف می توانند در کنار یک دیگر رشد کرده و به هم کمک کنند.

نام ارز دیجیتال اتریوم چگونه انتخاب شد؟

بنیان گذار اتریوم فردی به نام ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin) است. او گفته بود مقاله ای در ویکی پدیا مطالعه کرده و بر اساس آن نام رمز ارزش را انتخاب نموده است. این مقاله در مورد عناصر و ادبیات داستانی بود. ویتالیک از تلفظ کلمه اتریوم خوشش آمد. هم چنین او به این نکته دقت کرد که اتریوم کلمه اتر را در دل خود جای می دهد. اتر در عناصر و ادبیات داستانی یک مدیوم نامرئی است که به جهان نفوذ کرده و به نور امکان می دهد تا سفر کند!

بلاک چین اتریوم

تاریخچه ارز دیجیتال اتریوم را می دانید؟

اواخر سال ۱۳۹۲ بود که ویتالیک بوترین ایده اتریوم را ارائه کرد. ویتالیک در زمینه رمز ارزها، پژوهش می کرد و برنامه نویس موفقی هم بود. هم چنین جالب است بدانید که او بنیان گذار ” مجله بیت کوین” هم هست.

در حقیقت در سال ۲۰۱۳ اتریوم در اوراق سفید و با هدف ساخت برنامه های کاربردی غیر متمرکز معرفی شد. ابتدا بوترین سعی داشت یک زبان اسکریپت نویسی برای توسعه برنامه های کاربردی بیت کوین اختراع کند. تلاش های ناموفق بوترین در این زمینه آغاز یک موفقیت جدید برای او بود.

سال ۲۰۱۴ بود که در کنفرانسی در امریکای شمالی و شهر میامی، خبر ساخت ارز دیجیتال اتریوم اعلام شد. تامین کنندگان مالی پروژه که شامل گوین وود، چارلیز هاسکینسون و انتونی دی لوریو بودند، خانه ای در میامی اجاره کردند. پس از آن جوزف لوبین و مورگان پک که یک خبرنگار بود، به جمع آن ها پیوستند.

شش ماه بعد در خانه ای در زوگ سوئیس، بنیان گذاران مجددا کنار هم جمع شدند. در این جا بود که بوترین اعلام کرد پروژه به شکل غیر سودبر ادامه خواهد یافت. هاسکینسون به محض شنیدن این خبر، فعالیتش را متوقف کرد. خوب است بدانید که افراد زیادی در لیست بنیان گذاران اتریوم حضور دارند.

شرکت سوئیسی Ethereum Switzerland GmbH در سال ۲۰۱۴ توسعه رسمی اتریوم را اغاز نمود. قبل از پیاده سازی اتریوم لازم بود قرراردادهای هوشمند قابل اجرا در بلاکچین قرار گیرد. گوین وود این کار را انجام داد و در اوراق زرد اتریوم ارائه کرد. هم چنین ماشین مجازی اتریوم هم در همین اوراق معرفی شد.

بنیاد اتریوم یک بنیاد غیر انتفاعی سوئیسی است که به آن Stiftung Ethereum هم گفته می شود. برای تهیه سرمایه لازم جهت توسعه ارز دیجیتال اتریوم, خرید توکن ارزش اتریوم انجام شد. برای خرید این توکن از بیت کوین استفاده شد. سرمایه گذاری از تیر تا مرداد ۹۳ طول کشید.

تاریخچه ارز دیجیتال اتریوم

سرمایه گذاری جمعی توانست سرمایه لازم برای توسعه بلاک چین اتریوم را فراهم کند. این سرمایه گذاری از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۵ طول کشید. ابتدا اتریوم بسیار مورد توجه بود. پس از آن در کنار این توجه، انتقادات و چالش هایی هم متوجه آن شد. بیشتر این انتقادها در زمینه مقیاس پذیری و امنیت بود.

سال ۲۰۱۵ بود که ۵۰ میلیون دلار اتر به سرقت رفت. در این زمان اتریوم به دو بلاکچین مجزا تقسیم شد. بلاک چینی که مورد سرقت قرار گرفته بود با عنوان  ETCو بلاک چین جدید با عنوان اتریوم ETH)) به فعالیت شان ادامه دادند. اکنون هر دوی این بلاک چین ها فعال هستند. بیشتر افراد به سمت بلاکچین اتریوم و اتر گرایش دارند.

اتریوم در حال توسعه

یک برنامه ریزی برای ارتقای اتریوم و راه اندازی مجموعه ای با عنوان «اتریوم ۲.۰» انجام شد. این برنامه ها از سال ۲۰۲۰شروع شد و پیش بینی شد که تا ۲۰۲۱ طول می کشد. این برنامه ریزی ها در این فاز اجرایی انجام شد. ویژگی های اصلی در ارتقای اتریوم عبارت است از: استفاده از فناوری خرد کن (Sharding) برای افزایش توان معاملات و نیز بهره مندی ازاثبات سهام. در آذر ماه سال ۱۳۹۹  اتریوم ۲.۰ راه اندازی شد.

حاشیه ای برای اتریوم

در سال ۲۰۱۹ویرجیل گریفیت که یکی از کارکنان بنیاد اتریوم است دستگیر شد. او توسط دولت آمریکا و به دلیل فعالیت هایی در کنفرانسی در کره شمالی، بازداشت شد. این اتفاق برای اتریوم اتفاق خوبی نبود.

از معاهده کسب و کار اتریوم چه می دانید؟

در سال ۲۰۱۷ ساخت معاهده کسب و کار اتریوم با ۳۰ عضو اعلام شد. این اعلام توسط استارتاپ های بلاک چینی، شرکت های فورچون ۵۰۰ و گروه های پژوهشی انجام شد. پس از گذشت ۲ ماه این سازمان ۱۶ عضو کسب و کار به همراه داشت. شرکت نرم افزاری کانسنسیز، دانشگاه کرنل، مجموعه بورس بازرگانی و کالای شیکاگو، سامسونگ اس‌دی‌اس، مجموعه تویوتا، گروه مِرک، مایکروسافت، جی‌پی مورگان، اینتل، شرکت سپرده‌ گذاری و پاک‌سازی  و… از این اعضا بودند.

شبکه اتریوم

در سال ۲۰۱۷ بیشتر از ۱۵۰ عضو در الیانس حاضر بودند. مسترکارت و اسکوشیا بانک از جمله آن ها بودند.

راه اندازی ارز دیجیتال اتریوم چگونه انجام شد؟

بنیاد اتریوم تعدادی پیش نمونه با کدهای گوناگون جهت راه اندازی اتریوم ارائه داد. این ارائه ها بخشی از مجموعه اثبات مفهوم بنیاد بودند. در سال ۲۰۱۵ آخرین پیش نمونه اتریوم به نام المپیک ارائه شد.

در قدم بعدی برنامه باگ باونتی با ۲۵۰۰۰ بیت کوین توسط شبکه المپیک برگزار شد. هدف این کار تست استرس و محدودیت های بلاک چین اتریوم بود. انتشار نسخه ازمایشی اتریوم در سال ۲۰۱۵ توسط فرانتیر اعلام شد.

از هنگامی که اتریوم راه اندازی شده است تا به حال چندین مرحله تکامل پیدا کرده است. تغییرات مهمی در پلتفرم اتریوم ایجاد شده است از جمله تغییرات کارکرد و سازگاری. برای ارتقای اتریوم از هاردفورک استفاده شد. در ژانویه سال ۲۰۲۰ اخرین ارتقای Ethereum 1.0 اتفاق افتاد. این نسخه، Muir Glacier نام داشت. پس از آن در دسامبر ۲۰۲۰ اولین فاز توسعه به اتریوم  ۲.۰ انجام گردید.

از بمب سختی و عصر یخبندان چه می دانید؟

امنیت اتریوم چیست

در نوامبر سال ۲۰۱۶ سختی ماینینگ برای اتریوم از بلوک ۲۰۰۰۰۰ به بعد، افزایش پیدا کرد. به این مکانیزم سختی اتریوم گفته می شود. شروع بمب سختی را عصر یخبندان هم می نامند. دلیل اعمال عصر یخبندان در واقع این است که مکانیزم اثبات کار به سمت مکانیزم اثبات سهم حرکت کند. در فوریه ۲۰۱۹ هم قرار بود یک بمب سختی اعمال شود که در همان زمان تصمیم گرفته شد در آینده انجام شود.

رویداد دائو چیست؟

در سال ۲۰۱۶ مجموعه ای از قراردادهای هوشمند در اتریوم توسعه داده شد. این کار توسط دائو (DAO) که سازمانی غیرمتمرکز و ناشناخته بود انجام شد. این کار باعث شد بیش از ۱۵۰ میلیون دلار سرمایه جذب شود.

یک هکر ناشناس در همان سال و در ماه ژوئن توانست به میزان ۵۰ میلیون دلار از توکن های دائو را به سرقت ببرد. این ماجرا باعث شد نیاز به هارد فورک برای اتریوم احساس شود. با هارد فورک می توان سرمایه گذاری های آسیب دیده را مجددا بهبود بخشید.

با اتفاقات رخ داده، اختلاف نظرهایی پیش آمد و در نتیجه ی آن، شبکه ارز دیجیتال اتریوم به  دو بخش تقسیم شد. اتریوم کلاسیک یا همان پلتفرم اصلی که مورد حمله قرار گرفته بود، بر روی بلاکچین اصلی به فعالیت خود ادامه داد. دارایی هکرها روی این پلتفرم قرار داشت. در مقابل اتریوم جدید یا همان اتریوم فورک شده، بر روی بلاکچین فورک به فعالیت خود ادامه داد. رقابتی بین دو شبکه به وجود آمد. در سه ماهه نهایی سال ۲۰۱۶ اتریوم ۲ بار دیگر هم فورک شد. بالاخره کار از محکم کاری عیب نمی کند!

اتریوم چه مشخصه هایی دارد؟

اعتبار اتر یا همان رمز ارز بومی اتریوم توسط بلاکچین تامین می شود. در بلاکچین به صورت متوالی لیستی از رکوردها رشد داده می شود که به آن بلوک گفته می شود. توابع هش این بلوک ها را رمزنگاری می کنند تا امنیت لازم را داشته باشند.

شبکه اتریوم به صورتی طراحی شده است که در برابر ویرایش داده ها مقاوم است. بلاک چین اتریوم را می توان یک دفتر کل باز و توزیع شده دانست که باعث می شود تراکنش ها موثر، دائمی و قابل اعتبار باشند.

اتریوم بر اساس روشی به نام انتقال وضعیت فعالیت می کند. در این روش تمرکز بر خروجی معاملات ارسال نشده، قرار ندارد. وضعیت به ما نشان می دهد که تراز فعلی حساب ها و داده ها چگونه است. درخت درهم پاتریشیا یا همان Merkle Patricia Tree فضایی است که وضعیت را ذخیره می کند. وضعیت در بلاکچین ذخیره نمی شود.

کیف پول آدرس ها، کلیدهای خصوصی و کلیدهای عمومی را ذخیره می کند. برای خرید و فرش اتر به کیف پول احتیاج داریم. کلید خصوصی باعث می شود تراکنش اتر به شکل موثری انجام شود.

در ادامه باز هم در مورد مشخصه های اتریوم صحبت می کنیم.

کاربردهای ارز دیجیتال اتریوم چیست؟

تمامی قراردادهای هوشمند در اتریوم، به شکل عمومی در گره های بلاکچین ذخیره می شوند. مسلم است که این کار هزینه هایی دارد. فعالیت بر پایه بلاکچین با توجه به خواص ان، امنیت را تضمین می کند.

نقطه ضعفی که می توان در این جا به آن اشاره کرد این است که هر گره تمامی قراردادهای هوشمند را در زمان واقعی محاسبه می نماید و این باعث می شود که سرعت پایین بیاید. در سال ۲۰۱۶ سرعت پلتفرم اتریوم به گونه ای بود که می توانست ۲۵ تراکنش را در چند ثانیه پردازش نماید. اگر بخواهیم مقایسه کنیم پلتفرم پرداخت ویزا در آن زمان در هر ثانیه ۴۵۰۰۰ پرداخت در ثانیه را انجام می داد. توان پردازش پایین اتریوم باعث شد تا مقیاس پذیری این رمز ارز مورد بررسی قرار گیرد. در دسامبر ۲۰۱۶ و پس از به روز رسانی های لازم، اتریوم توانست در یک روز بیش از یک میلیون تراکنش را پردازش کند.

تراکنش های اتریوم

توسعه دهنگان اتریوم برروی خرد کردن محاسبات فعالیت کردند. در نوامبر سال ۲۰۱۷ گام بعدی توسعه اتریوم معرفی گشت. در بلاکچین اتریوم از درخت مرکل استفاده می شود تا مقصد امنیتی محقق شده و مقیاسی پذیری بهتری را داشته باشیم. هم چنین هش های تراکنش هم بهینه می شود. درخت مرکل مزایایی را فراهم می کند که برخی از آن ها عبارتند از: همگام سازی،صرفه جویی در فضا و تنظیم اثبات عضویت. در گذر زمان اتریوم با مسئله ای به نام “تراکم” مواجه گردید.

انتقادها در مورد اتریوم چیست؟

دبیر FT Alphaville در سال ۲۰۱۷ انتقادی به ارز دیجیتال اتریوم وارد کرد. ایزابل کامینسکا اشاره کرد که کلاهبرداران برای کلاهبرداری پانزی و دیگر مقاصد کلاهبردارانه از اتریوم استفاده می کنند. او مقاله ای بر مبنای مقاله دیگری از دانشگاه کالیاری (University of Cagliari) نوشت. در این مقاله تعدادی از قراردادهای هوشمند بررسی شده بود. این قراردادها باعث می شدند کلاهبرداری پانزی آسان تر انجام شود. همان زمان چیزی در حدود ٪۰٫۰۵ تراکنش های مربوط به اتریوم در خصوص این قراردادها بود. طبیعی است که این موضوع دیدی منفی نسبت به اتریوم به وجود آورد. علاوه بر این انتقادهایی هم در مورد مقیاس پذیری اتریوم مطرح بود. البته به روز رسانی های موفق اتریوم باعث شد این مسائل مرتفع شود.

طرح بهبود حاکمیت اتریوم

پیشنهاد بهبود اتریوم در سال ۲۰۱۵ مطرح شد. این طرح روی EIP-1 استانداردسازی شده بود. قرار بر این بود که توسعه دهندگان با بهره گیری از فرآیند رگولاتوری EIP به اجماع برسند. ولاد زمیفیر توسعه دهنده اتریوم در این باره می گوید اتریوم حاکمیتی اجتماعی دارد و افرادی که بیشتر با جامعه در ارتباط هستند قدرت بیشتری هم دارند.

کاربردهای عملیاتی اتریوم چیست؟

برنامه های اتریوم با استفاده از یکی از هفت زبان تورینگ کامل نوشته شده است. از این زبان ها برای ساخت و توزیع برنامه های کاربردی زیادی استفاده می شود. این برنامه ها درون اتریوم اجرا می شود. برنامه های کاربردی زیادی هستند که بر روی اتریوم اجرا می شوند، از جمله: ارزهای پایدار، پلتفرم Augur و DAI.

هم چنین اتریوم در اینترنت اشیاء و مسائل مالی کاربردهای گسترده ای دارد. در ادامه کاربردهای اساسی اتریوم را مورد بررسی قرار می دهیم.

آینده ارز دیجیتال اتریوم

  • کاربرد در نرم افزارهای کسب و کار

شبکه های مبتنی بر اتریوم و نرم افزارهای مربوطه به وسیله آزمایشاتی تست می شوند. این موارد مستقل از اتریوم عمومی فعالیت می کنند. شرکت های زیادی در حال انجام آزمایش با اتریوم هستند از جمله: Deloitte – IBM – Barclays و….

  • کاربرد در امور مالی غیر متمرکز

یکی از کاربردهای مهم اتریوم امور مالی غیر متمرکز DeFi)) است. Defi باعث می شود عملیات مالی بدون نظارت شخص سوم انجام شود. مثلا MakerDAO  را می توان به عنوان یکی از پلتفرم های Defi نام برد.

Uniswap هم یک صرافی غیر متمرکز است که توانسته نقدینگی خود را از ۲۰ میلیون دلار به ۲٫۹ میلیارد دلار در سال۲۰۲۰ برساند.

در اکتبر سال ۲۰۲۰ در پروتکل های مالی توزیع شده چیزی بیشتر از ۱۱ میلیارد دلار سرمایه گذاری شد. هم چنین فرآیندی به نام Wrapping یا همان پوشش دهی انجام شد. بر اساس این فرآیند، دارایی های گوناگون می توانستند با ارز دیجیتال اتریوم معامله شوند. منظور از دارایی ها مواردی مانند بیت کوین، نفت، طلا و.. می باشد. هم چین سازگاری های لازم با کیف پول های اتریوم پدید آمد.

  • کاربرد اتریوم در دفترهای کل مجاز

بلاک چین هایی که مبتنی بر اتریوم هستند، برای پروژه های زیادی مورد استفاده قرار می گیرند. به عنوان مثال می توانیم پروژه های زیر را نام ببریم:

  • جی‌پی‌مورگان چیس در سال ۲۰۱۷ رمز ارزی به نام JPM Coin را معرفی کرد. او می خواست این رمز ارز را بر روی بلاکچین اتریوم بسازد که با عنوان Quorum شناخته می شود. این ارز جهت ایجاد مرزی میان پرداخت های عمومی و خصوصی و مشتقات آن دو به وجود امده بود. در این طرح، هدف اصلی حفظ رضایت افرادی بود که نمی خواستند هویت و جزئیات تراکنش های آن ها برای دیگران فاش شود.
  • بانک رویال اسکاتلند هم یک همکاری با اتریوم داشت. مکانیزم پاکسازی و توافق یا همان CSM بر مبنای پلتفرم اتریوم اجرا می شد.

با DApps ها آشنا هستید؟

DApps همان برنامه های کاربردی غیر متمرکزی است که بر روی پلتفرم اتریوم اجرا می شود. از این برنامه ها در شبکه های اجتماعی، امور مالی و بسیاری موارد دیگر استفاده می شود. برنامه های کاربردی غیر متمرکز را می توان تحولی نسبت به برنامه های متمرکز دانست. این برنامه ها قصد دارند با استفاده از پلتفرم اتریوم کسب و کارها را متحول کنند.

برای این که بتوانید با این برنامه ها کار کنید به کیف پول و مقداری اتر احتیاج دارید. کیف پول به شما اجازه می دهد تا به برنامه کاربری متصل شوید.

قیمت اتریوم

اتریوم سعی می کند بخش هایی از جریان را که می تواند مسئله ساز باشد، از طریق بلاکچین حل کند. اتریوم در واقع فروشگاهی برای برنامه های غیر متمرکز است که هر کس می تواند برنامه خودش را بدون نیاز به واسطه اجرا کند. مزیت برنامه های کاربردی غیر متمرکز در این است که دو طرف معامله را به صورت مستقیم به یک دیگر متصل می نمایند.

تعریف واحدی از DApps وجود ندارد چون مفهوم تقریبا جدیدی است. از ویژگی های اصلی این برنامه ها می توان به نداشتن نقطه شکست مرکزی و متن باز بودن اشاره کرد.

۲+۱ نوع از DApps اتریوم

برنامه های کاربردی که می تواند بر بستر اتریوم ساخته شود محدود است. ۳ گروه برای این برنامه ها وجود دارد که عبارتند از:

  • برنامه هایی که هدف شان مدیریت پول است.
  • برنامه هایی که با پول سر و کار دارند اما به بخش های دیگری هم احتیاج دارند.
  • برنامه هایی که در زمینه رای دادن و سیستم های دولتی فعالیت می کنند.

در نوع اول از این برنامه ها ممکن است کاربر به تبدیل اتر احتیاج داشته باشد. این تبدیل می تواند به عنوان راهکاری برای تنظیم قرارداد و تسهیل در توزیع داده ها باشد.

در نوع دوم پول با اطلاعاتی که در خارج از بلاکچین قرار دارد ترکیب می شود. مثلا یک دامدار می تواند اشتقاقی بسازد که اگر وضعیت آب و هوا و به تبع آن وضعیت علوفه رو به خشک سالی رفت، پرداخت را انجام دهد. برای این که بتوان این برنامه ها را اجرا کرد باید اطلاعات به روز جهان خارجی در دسترس باشد.

شما فکر می کنید در صورتی که بیت کوین بتواند رقبای مالی را کنار بزند می تواند این کار را با دیگر شرکت هاو سازمان ها هم انجام دهد؟ DAO یا همان سازمان ناشناس توزیع شده نسبت به Dappها مفاهیم عمیق تر و بلندپروازانه تری هستند.

در مورد DAO می توان گفت که در این جا هدف داشتن شرکتی است که رئیس مشخصی ندارد. هم چنین این سازمان ها ساختار سلسله مراتبی و هرمی ندارند. قوانین بر اساس چگونگی صرف سرمایه و نیز رای دادن تعیین می گردد. البته در ادامه باز هم در مورد DAO صحبت می کنیم.

قرارداد هوشمند چیست؟

قراردادهای هوشمند اتریوم با زبان های مختلف برنامه نویسی ایجاد می شوند. توسعه دهندگان از این زبان ها برای توسعه برنامه هایشان استفاده می کنند. قراردادهای هوشمند در واقع برنامه نویسی سطح بالا هستند که به EVM کامپایل شده و در بلاکچین اتریوم مستقر و اجرا می شوند. می توان این قراردادها را در زبان Solidity نوشت. سولیدیتی یک کتابخانه زبانی است که به زبان های برنامه نویسی مانند C شباهت دارد.

می توان این قراردادها را به زبان Serpent هم نوشت که مشابه زبان پایتون است. زبان های هوشمند می توانند عمومی باشند و به همین دلیل امکان اثبات کارکردها را دارند.

از جمله مشکلات اجرای این قراردادها روی بلاک چین، باگ ها می باشد. گاهی امکان اصلاح سریع این باگ ها وجود ندارد. مثلا در سال ۲۰۱۶ حمله ای روی دائو انجام شد که امکان جلوگیری سریع از آن یا حتی توقف سریع آن وجود نداشت.

مایکروسافت در پژوهش های خود به این نتیجه رسیده که داشتن قراردادهای محکم بر بستر بلاکچین کار خیلی سختی است. در این بررسی ها هک دائو مورد بررسی قرار گرفته است. در این پژوهش ها، آسیب پذیری قراردادهای هوشمند تشریح شده است.

اتر چیست

نحوه فعالیت قراردادهای هوشمند اتریوم چگونه است؟

قراردادهای هوشمند از جمله مباحثی در اتریوم است که سردرگمی های زیادی ایجاد کرده است. بلاکچین عمومی امکان فعالیت این قراردادها را ایجاد کرده است. مهم ترین دلیل سردرگمی افراد در رابطه با قراردادهای هوشمند این است که عنوان آن با آن چه اتفاق می افتد، کمی ناسازگار است.

در یک قرارداد استاندارد قانون قواعدی را مشخص می کند اما در قراردادهای هوشمند ما کدهای رمز نگاری شده داریم.

نیک سابو فردی بود که برای اولین بار در سال۱۹۹۳ ایده قراردادهای هوشمند را مطرح کرد. او یک دانشمند کامپیوتر و نیز رمزنگار است. او قراردادهای هوشمند را با دستگاه فروش خودکار مقایسه کرده واز این طریق ویژگی های این قراردادها را تشریح کرده است. او با این مثال نشان می دهد که چگونه کاربران می توانند ورودی ها را وارد کرده و اقلام خروجی را دریافت کنند. مثلا در دستگاه های فروش خودکار این اقلام می تواند انواع نوشابه، آب معدنی و… باشد.

شما می توانید با قراردادهای هوشمند مقداری اتر برای دوست تان ارسال کنید. در این مثال شما در واقع یک قرارداد می سازید و داده های لازم را در آن قرار می دهید.

پلتفرم ارز دیجیتال اتریوم به شکل خاصی برای اجرای قراردادهای هوشمند ساخته شده است. البته ابزارهای جدید برای این که به صورت ایزوله استفاده شوند ایجاد نشده اند. این برنامه ها در ساخت برنامه های کاربردی غیر متمرکز و حتی شرکت های دائو هم نقش دارند.

جالب است بدانید بیت کوین اولین رمز ارزی بود که از این قراردادها استفاده کرد. بر این اساس، شبکه می تواند ارزش را میان افراد جا به جا کند. تراکنش ها تنها در صورتی اعتبارسنجی می شدند که شرایط خاصی برقرار باشد. البته قراردادهای هوشمند بیت کوین مربوط به خود بیت کوین است. اتریوم جایگزین زبان محدودتری از بیت کوین است که از صدها اسکریپت تشکیل شده است. اتریوم به توسعه دهندگان اجازه می دهد تا برنامه های خودشان را بنویسند.

توسعه دهندگان می توانند با اتریوم قرارداد یا عامل های هوشمند بنویسند.

بخشی از ویژگی های قراردادهای هوشمند
  • این قراردادها می توانند نقش یک حساب کاربری چند امضایی را داشته باشند. در این صورت سرمایه وی می تواند خارج شود که شرکا موافقت خود را اعلام کنند.
  • توافق ها میان افراد انجام می شود. مثلا شما از فرد دیگری خرید می کنید و با او به توافق می رسید.
  • شبیه یک کتابخانه نرم افزاری عمل کرده و ابزاری را برای دیگر قراردادها ایجاد می کند.
  • در مورد یک برنامه کاربردی اطلاعات لازم را فراهم می کند. این اطلاعات می تواند رکوردهای عضویت یا اطلاعات مربوط به ثبت دامنه باشد.

مجموعه قراردادهای هوشمند

قراردادهای هوشمند می توانند از یک دیگر استفاده کرده و قوی تر شوند. مثلا قرارداد اول از یک سری اطلاعات استفاده می کند، قرارداد دوم می تواند از اطلاعات قرارداد اول کمک گرفته و اطلاعات کاملتری ارائه دهد و به همین ترتیب.

برای اجرای هر قرارداد کارمزدی با اتر تعیین می شود. میزان کارمزدها به نوع پردازش و قدرت محاسباتی لازم برای آن بستگی دارد. کد قراردادهای هوشمند وقتی اجرا می شود که کارمزد تراکنش های کافی پرداخت شده باشد. پس از آن ماشین مجازی اتریوم، قراردادها را به صورت کد به اجرا در می آورد. شبکه می تواند این کدها را اجرا و تفسیر کند.

در مورد دائو بیشتر بدانید

مایک هرن یکی از مشارک کنندگان بیت کوین یک آزمایش فکری ارائه داده است. او در مورد یک ماشین بدون راننده صحبت می کند که خودش اعمال لازم برای شارژ، سوار و پیاده کردن مسافر را انجام می دهد. او می خواهد با این مثال بگوید که بیت کوین در آینده ای نزدیک مانور زیای بر روی سازمان های بدون رئیس خواهد داد.

مثال هرن در واقع مثالی رویایی از  DAOمحسوب می شود. پس از شروع فعالیت های بیت کوین جامعه کاربری به فکر افتاد. همه به این فکر کردند که اگر بیت کوین توانسته واسطه ها را حذف کند، ما هم می توانیم! با DAO برخی از قوانین تغییر پیدا می کند و البته هزینه های خودش  را هم دارد. آن چه در دائو اتفاق می افتد شبیه به همان چیزی است که در دیگر شرکت ها اتفاق می افتد. مهم ترین تمایز دائو از دیگر شرکت ها این است که به صورت دیجیتالی طراحی شده است. دائو یک تلاش بزرگ و شناخته شده برای فعالیت های غیر متمرکز است.

طرح اولیه دائو این بود که افراد توکن های دائو را دریافت کنند. در مرحله بعد آن ها رای می دهند که سرمایه گذاری چگونه انجام شود. انتخاب پروژه از طریق خرد جمعی انجام می شود.

راهکارهای دائو برای بهبود وضعیت شرکت ها چیست؟

در این جا دو راهکار داریم:

  • سازندگان دائو می توانند قوانینی را که به آن رای داده اند انتخاب کنند
  • برای خریداری و نگه داری توکن های دائو تنها احتیاج دارید که به اینترنت متصل باشید.

دائو بر اساس قوانین از پیش تعیین شده ای کار می کند که در سیستم اجرا می شود. می توان قراردادهای هوشمند را به شکل های مختلفی نوشت. مثلا می توانیم بگوییم اگر ۷۰ درصد رای دهندگان موافق بودند، اتفاق الف رخ بدهد.

برخی معتقدند دائو یک راهکار برای تضمین رمزنگارانه دموکراسی است. بر اساس این باور در دائو می توان قوانین جدید وضع کرد، قوانین را تغییر داد یا عضوی را اخراج نمود. این گروه معتقدند دائو برای سازمان هایی که احتیاج به تصمیم گیری دارند مفید است نه سازمان هایی که تنها با پول سر و کار دارند.

امنیت دائو چطور است؟

صحبت های زیای در مورد امنیت دائو وجود دارد. تغییر دائو یا قراردادهای هوشمند وقتی که در بلاکچین مستقر شده اند کار سختی است. این ویژگی هم خوب است و هم بد. خوب است چون یک شخص نمی تواند تصمیم بگیرد که چیزی را تغییر دهد. بد است به این دلیل که اگر همه مشارکت کنندگان متوجه مشکلی در برنامه شوند به راحتی نمی توانند آن را تغییر دهند!

مثلا ممکن است افراد متوجه شوند که هک بزرگی در حال اجراست اما کاری از دست شان برنمی آید! چرا؟ چون هکر با قوانین خود دائو دارد کارش را پیش می برد. بحث های زیای در این مورد وجود دارد. توسعه دهندگان سعی کرده اند تاریخچه تراکنش ها را برعکس کنند تا سرمایه به صاحبانش برگردد.

با ماشین مجازی اتریوم آشنا هستید؟

EVM یعنی همان ماشین مجازی ارز دیجیتال اتریوم می تواند قراردادهای هوشمند را اجرا کند. این قراردادها می تواند توافق های مالی هوشمند، اوراق قرضه کوپن یا قرارداد معاوضه باشد. از  EVM به عنوان تضمینی برای انجام اقلام با ارزش و… استفاده می شود. قراردادهای هوشمند می توانند جایگزین بسیاری از قراردادهای اجتماعی، مالی و قانونی شوند.

استخراج اتر

همان طور که گتیم اتر رمز ارز داخلی اتریوم محسوب می شود که در اجرای قراردادهای هوشمند هم موثر است. شما می توانید اتر را خرید و فروش کنید یا این که استخراج نمایید. شما می توانید اتر را در صرافی ها با دلار، رمز ارزهای دیگر یا ارز فیات مبادله نمایید. در ادامه در این مورد بیشتر صحبت می کنیم.

EVM ها به زبان های  سی پلاس پلاس، گو، هسکل، سی شارپ، ارلنگ، الیکسیر، روبی، جاوا و پایتون پیاده سازی می شوند. البته پیاده سازی آن با وب اسمبلی هم در حال اجراست.

از ارز دیجیتال اتریوم ۱.۰ چه می دانید؟

همان طور که قبلا گفتیم اتریوم به کاربران امکان می دهد تا با پرداخت کارمزد، رمز ارزها را ارسال کنند. هم چنین اتریوم باعث می شود برنامه های کاربردی غیر متمرکز قوی تر شده و در دسترس همه باشند. این موضوع باعث می شود که شخص یا گروه خاصی نتوانند این برنامه ها را از کار بیاندازند. اتریوم را به عنوان بلاکچین قالب برنامه نویسی جهان می شناسند. درست است که اتریوم بر مبنای بیت کوین ساخته شده اما تفاوت مهمی با آن دارد.

بلاکچین بیت کوین و ارز دیجیتال اتریوم به کاربران امکان می دهد بدون نیاز به واسطه از پول دیجیتال استفاده نمایند. بلاکچین اتریوم را می توان برنامه نویسی کرد پس می توانیم برای دارایی های دیجیتال متعدد از آن استفاده نماییم. هم چنین بر روی این بستر می توان برنامه های کاربردی غیر متمرکز را توسعه داد. پس می توانیم بگوییم بلاکچین اتریوم فراتر از محلی برای انجام پرداخت ها، فعالیت می کند. اتریوم را می توان فضایی برای اجرای برنامه های کاربردی، مالی و خدماتی دانست. در این فضا کسی نمی تواند داده های دیگران را به سرقت ببرد و محدودیتی هم در دسترسی افراد به اطلاعاتشان وجود ندارد.

اتریوم ۱.۰ نسخه اولیه ای برای اتریوم است. ۱.x  در واقع مجموعه ای از ارتقاها برای اتریوم ۱.۰ می باشد. برای اتریوم ۱.۰ سعی بر این بود که تا پیدایش اتریوم ۲.۰ تکامل پیدا کند. در سال ۱۳۹۹ اتریوم ۲.۰ به صورت رسمی معرفی شد.

نحوه فعالیت اتریوم ۱.۰ چگونه است؟

بسیاری از برنامه های کاربردی با واسطه کار می کنند. مثلا فیس بوک اطلاعات کاربرانش را تجزیه و تحلیل می کند. اتریوم پلتفرمی است که با وجود آن می توان برنامه های کاربردی غیر متمرکز داشت. منظور از غیر متمرکز این است که نهاد کنترل کننده و واسطی در این جا وجود ندارد. برنامه های کاربردی اتریوم توسط کدها کنترل می شوند. کامپیوتر جهانی به اجرای برنامه های کاربردی کمک می کند.

از نظر پایه ای اتریوم از بلاکچین و پروتکل بیت کوین استفاده می کند ولی اتریوم می تواند از برنامه های غیر متمرکز هم پشتیبانی کند.

بلاکچین فضایی است که یک کپی از آن توسط هر کاربر ذخیره می شود. این نحوه کار، نیاز به وجود واسطه را از بین می برد.

اتریوم شامل چندین بخش است که در ادامه در مورد آن ها صحبت می کنیم.

اتریوم شامل چه بخش هایی است؟

اتریوم از بخش های مختلفی به شرح زیر تشکیل می شود:

  • قراردادهای هوشمند

این قراردادها را می توان قوانینی دانست که تعیین می کنند پول چگونه جا به جا شود. البته قبل از این به صورت گسترده در مورد قراردادهای هوشمند صحبت کردیم.

  • ماشین مجازی اتریوم

این ماشین بخشی از اتریوم است که قوانین را اجرا می کند. هم چنین این بخش باید مطمئن شود که تراکنش ها بر اساس قانون انجام می شوند.

  • بلاکچین اتریوم

تراکنش ها و فراخوانی قراردادها در بلاکچین ذخیره می گردد.

  • اتر

همان طور که گفتیم اتر توکن اتریوم است که برای انجام تراکنش ها و قراردادها از آن استفاده می شود.

  • اثبات کار

اثبات کار در حقیقت سیستمی است که مطمئن می شود همه چیز سر جای خودش قرار دارد.

در سال های اخیر توسعه دهندگان اتریوم قوانین مختلفی را تصویب کرده اند. اثبات کار در اتریوم ۲.۰ تا حد زیادی تغییر کرده است.

بلاکچین اتریوم چگونه کار می کند؟

اتریوم کلاسیک

تاریخچه تمامی قراردادهای هوشمند و تراکنش ها در بلاکچین ذخیره می شود. بلاکچین ارز دیجیتال اتریوم شباهت زیادی به بلاکچین بیت کوین دارد. بلاکچین اتریوم در حقیقت رکوردی به اشتراک گذاشته شده از تمامی فعالیت های انجام شده می باشد. با این ترتیب یک کپی از کل بلاکچین برای تمامی افراد ذخیره می شود و همین موضوع امنیت بالایی فراهم می آورد. هم چنین این مورد باعث می شود که پلتفرم اتریوم توزیع شده باشد. به هر یک از کپی های گفته شده نود گفته می شود.

هر بار که قرارداد هوشمندی استفاده می شود، شبکه ای از هزاران کامپیوتر آن را پردازش می کنند و از رعایت قوانین توسط آن مطمئن می شوند.

گره های گفته شده متصل هستند. این گره ها علاوه بر این که داده ها را ذخیره سازی می کنند، قواعدی برای تراکنش ها و قراردادها دارند. برخلاف آن چه در بیت کوین اتفاق می افتد، گره های اتریوم تنها جزئیات تراکنش را ذخیره نمی کنند بلکه فعالیت شان بیشتر از این ها است. اطلاعات مربوط به پیگیری، وضعیت، اطلاعات لحظه ای و هر تغییر به وجود آمده در گره ها ذخیره می شود. آن چه در گره ها ذخیره می شود به صورت خلاصه عبارت است از:

  • حساب ها: هر کاربر یک حساب دارد که وضعیت او را نشان می دهد. مثلا می توانیم بفهمیم هر کاربر چه میزان اتر دارد.
  • کد قرارداد هوشمند:
  • قراردادهای هوشمندی در اتریوم ذخیره می شود که قوانین لازم را نگه داری می کند. این قوانین عبارتند از: قوانین لازم برای انتقال پول و قفل گشایی.
  • وضعیت قرارداد هوشمند: در این قسمت وضعیت قرارداد هوشمند مشخص می شود.

تراکنش های اتر و اتریوم چگونه است؟

همان طور که می دانید اتر تراکنش بومی اتریوم است. برای انجام تراکنش ها و قراردادهای هوشمند به اتر احتیاج داریم. معمولا وقتی برای قراردادهای هوشمند از اتر استفاده می کنیم از واحد Gas برای آن استفاده می شود. برای انجام تمامی فعالیت ها می توان از اتر استفاده کرد. اتریوم برای ذخیره سازی اتر از حساب های کاربری استفاده می کند. ۲ نوع حساب کاربری داریم که عبارتند از:

  • حساب با مالکیت خارجی:

حساب های EOA حساب هایی هستند که کاربران معمولی برای نگه داری اتر و نیز ارسال آن استفاده می کنند.

  • حساب قرارداد:

این حساب ها قراردادهای هوشمند را نگه داری می کنند. این حساب ها را می توان از طریق EOA یا موارد دیگر افتتاح کرد.

دقت کنید که فراخوانی قراردادهای هوشمند به صورت رایگان انجام نمی شود. بسته به این که چقدر محاسبات لازم است، کارمزد تراکنش ها با اتر انجام می شود. زمانی که اتریوم متراکم است کارمزدها هم افزایش پیدا می کند.

اثبات کار اتریوم چیست؟

تحلیل اتریوم

همان طور که گفتیم هر گره شبکه وضعیت تراکنش ها و قراردادها را ذخیره می کند. هر بار که کاربران تراکنش انجام می دهند تغییرات لازم در همه گره های شبکه اعمال می شود. بیت کوین برای اولین بار از الگوریتم اثبات کار استفاده کرد.

الگوریتم اثبات کار مکانیزمی است که گره های شبکه را همگام پیش می برد. ماینرها هم افرادی هستند که از اعمال خلاف قانون در شبکه جلوگیری می کنند. مثلا باید مطمئن باشیم که از یک میزان پول تنها یک بار استفاده می شود و اقدامات کلاهبردارانه با آن انجام نمی شود.

ماینرها بر سر به دست آوردن بیت کوین با هم رقابت می کنند. آن ها در این مسیر باید هزینه هایی برای سیستم های ماینینگ و برق بپردازند. اگر ماینرها باعث شوند که تراکنش های دوبل تسهیل شود، بیت کوین های خود را از دست می دهند. طبیعی است که آن ها تلاش می کنند تا چنین اتفاقی نیافتد.

در پلتفرم بیت کوین و ارز دیجیتال اتریوم, استخراج کنندگان می خواهند واسطه ها را حذف کرده و به جای آن مسئولیت با خودشان باشد. استخراج کنندگان انجام تراکنش ها میان افراد را تایید می کنند. در این مسیر ماشین مجازی اتریوم با قوانین مشخصی دارد.

در نسخه ۱.۰ اتریوم از الگوریتم اثبات کار استفاده شده است. اما در نسخه ۲.۰ چطور؟ در این نسخه به جای الگوریتم اثبات کار از الگوریتم اثبات سهام استفاده شده است. چرا؟

هدف اتریوم این بود که به الگوریتم اثبات سهام برسد. آن ها امیدوارند که این تغییر باعث امنیت بیشتر و بهره وری بالاتر شود.

البته باید بگوییم که اثبات سهام انتقادهایی را هم ایجاد کرده است. منتقدان می گویند هنوز کارکرد اثبات سهام مشخص نیست و نمی دانیم که امنیت بیشتری دارد یا خیر؟ فازهای پیاده سازی اتریوم ۲.۰ می تواند کمک کند که این الگوریتم ها را مقایسه کنیم.

با اتریوم ۲.۰ آشنا هستید؟

اتریوم 2 چیست

یک ارتقای کلی بر روی اتریوم انجام گرفت که نتیجه آن اتریوم ۲.۰ یا Eth2 می باشد. هدف اصلی از انجام این کار، بالا بردن توان عملیاتی شبکه است. چگونه؟ در اولین روزهای توسعه اتریوم ۱.۰ تنها می توانستیم ۱۵ تراکنش در ثانیه داشته باشیم. در سال ۲۰۲۰ این عدد روند صعودی چشم گیری به خود گرفت. در این زمان امکان انجام ۱٫۱ میلیون تراکنش به صورت روزانه وجود داشت.

می توانیم بگوییم این عدد حدود ۳٫۵ برابر بیشتر از عدد مشابه برای سیستم بیت کوین است. صبر کنید هنوز هم ادامه دارد. با راه اندازی اتریوم ۲.۰ تعداد این تراکنش ها به بیشتر از ۱۰ هزار تراکنش در ثانیه رسیده است. شاید برایتان سوال پیش آمده باشد که افزایش توان عملیاتی چگونه انجام می شود؟

برای افزایش توان عملیاتی،  بار کاری میان تمامی تراکنش های در حال اجرا تقسیم می شود. این تراکنش ها به صورت موازی انجام می شوند. احتمال سوء استفاده در چنین شبکه ای خیلی کم است. چرا؟ همه فعالیت ها در یک اجماع مشترک انجام می شود. مهاجم برای این که بتواند موفق شود باید به همه این اجماع حمله کند. چنین کاری هزینه زیادی دارد و قطعا مهاجم را از حمله منصرف می کند! هزینه حمله به اتریوم ۲.۰ نسبت به اتریوم ۱.۰ خیلی بیشتر است.

برای اجرای اتریوم ۲.۰ سه فاز در نظر گرفته شد. فاز صفر در دسامبر ۲۰۲۰ انجام شد. ۳ فاز لازم برای انجام و اجرای اتریوم ۲.۰ عبارتند از:

  • فاز صفر: در این فاز یک بلاکچین اثبات سهام ساخته می شود. این بلاک چین با عنوان Beacon Chain شناخته می شود و کارش هماهنگی و اجماع ETH2 است.
  • فاز یک: در این فاز زنجیره های پایگاه داده خرد یا همان Database Shard ایجاد می شود. این زنجیره ها به بلاک چین مرحله قبل متصل می شود.
  • فاز دو: اجرای وضعیت در زنجیره ها انجام می شود. زنجیره اتریوم ۱.۰ در حقیقت به عنوان یکی ازخردهای مربوط به اتریوم ۲.۰ در نظر گرفته می شود.

زمان انتشار اتریوم ۲.۰

در یکم دسامبر ۲۰۲۰ اولین فاز انتشار ارز دیجیتال اتریوم ۲.۰ انجام شد. یک پژوهشگر فعال در زمینه اتریوم گفته بود بیش از دو سوم اعضای پلتفرم در اتریوم ۲.۰ مشارکت خواهند داشت.

ابتدا راه اندازی Beacon Chain تایید شد. پس از آن چیزی بیشتر از ۲۱۰۰۰ اعتبار سنج در شبکه فعالیت داشتند. نرخ موفقیت هر دوره برابر با ۸۰ درصد بود. Beacon Chain به شکلی مستقل از مین نت فعلی اتریوم ایجاد شده بود. اولین بلوکی که شرایط لازم را داشت بلوک Slot 1 بود. این بلوک رمزنگاری شده بود و یک محتوای ساده داشت.

جشنی برپا شد، به مناسبت راه اندازی همراه با موفقیت اتریوم ۲.۰. تاثیرگذاران اتریوم در این جشن حضور داشتند. جوزف لوبین و ویتالیک بوترین از جمله این افراد بودند. حدود ۱۰ ماه زمان برای فاز اول اتریوم ۲.۰ احتیاج بود. وقتی در نوامبر ۲۰۲۰ قرارداد سپرده منتشر شد، به تعدادی اعتبار سنج به اندازه ۱۶۳۸۴ نیاز بود. هر کدام از آن ها ۳۲ اتریوم را تسهیم می کرد و در نتیجه تعداد اتریوم هایی که وجود داشت، ۵۲۴۲۸۸ اتریوم بود.

در ابتدا تسهیم سرعت خوبی نداشت. جاستین دراکه یک نظر سنجی در توییتر گذاشت و بر اساس این نظرسنجی مشخص شد که چیزی حدود نیمی از افراد نمی خواهند در ETH 32 تا ۲۴ نوامبر همان سال سرمایه گذاری کنند. از جمله دلایل شرکت کنندگان برای این عدم تمایل، قیمت بالا بود.

ویتالیک بوترین ۳۲۰۰ اتر اهدا کرد که در زمان خودش ارزشی برابر با ۱.۹ میلیون دلار را شامل می شد. هم چنین با اختصاص پنجاه میلیون از دارایی های اتریوم DARMA Capital اوضاع بهتر شد. نتیجتا افراد و ارگان ها می توانند با نقدینگی سیال از اتریوم ۲.۰ حمایت کنند.

راه اندازی فاز اول اتریوم ۲.۰ تاخیرهایی را به همراه داشت، با این حال در ساعت یازدهم، تعداد زیادی از اعتبارسنج ها به جمع پیوستند. این اعتبار سنج ها در تسهیم مشارکت داشتند. ۲۴ ساعت قبل از زمان تعیین شده حدود ۵۰ درصد هدف به دست آمد. تا ۲۴ نوامبر  ۲۰۲۰تعداد خوبی از اعتبارسنج ها با اتریوم ۲.۰ مشارکت کردند.

آینده ارز دیجیتال اتریوم ۲.۰

ویتلیک بوترین در سخنان خود در مورد آینده اتریوم گفته بود آن ها در حال تلاش هستند تا از پژوهش ها استفاده کرده، اولویت ها را تشخیص دهند و موارد لازم را پیاده سازی نمایند.

تاریخچه اتریوم

برنامه نویسی های اتریوم تغییرات زیادی کرده است و البته این تغییرات ادامه خواهد داشت. ویتالیک بوترین در سال ۲۰۲۰ اعلام کرده بود که باید از روش های مقیاس دهی مانند ZK-rollups استفاده کند.

تاثیر اتریوم ۲.۰ بر قیمت ارز دیجیتال اتریوم

اتریوم ۲.۰  تحول بزرگی در دنیای رمز ارزها بود. نیفتی اورکاد، نظر جالبی در مورد اتریوم ۲.۰ داشت. او گفته بود وقتی اتریوم مقیاس پذیری ETH 2.0 را دارا باشد، می تواند به همه پرسش ها پاسخ دهد.

می توانیم بگییم وقتی مقیاس پیری بیشتر شود استفاده وتقاضا هم بیشتر می شود. این موضوع می تواند قیمت اتریوم را حداقل در تئوری بالا ببرد.

چگونه اتریوم ۱.۰ به اتریوم ۲.۰ ارتقا پیدا می کند؟

مجموعه ای از تست نت ها یا همان Testnetها دنبال می شود و اتریوم ۲ در ۳ فاز تکمیل می گردد. تست نت ها شامل توپاز، اسپادینا، مدالا و زینکن است.

در ادامه در مورد ۳ فاز اتریوم ۲ صحبت می کنیم. فاز صفر برای پیاده سازی  Beacon Chainعمل می کند. در این زنجیره، ثبت نام اعتبار سنج ها انجام شده و مدیریت و ذخیره می شود. در این جا مکانیزم اجماع اثبات سهام و هم چنین اثبات کار را داریم. پس می توان امیدوار بود که مشکلی پیش نمی آید.

فاز یک که برای اجرا در سال ۲۰۲۱ برنامه ریزی شده بود، شامل یکپارچه سازی زنجیره های تقسیم است. توسعه دهندگان بر این باور بودند که این شبکه از نظر توان عملیاتی ۶۴ برابر بهتر از اتریوم ۱.۰ است. البته از حساب های کاربری یا قراردادهای هوشمند پشتیبانی نخواهد شد. یک به روز رسانی موقت در سال ۲۰۲۱ انجام شده که همان فاز ۱.۵ است. پس از عبور از این فاز، مین نت مربوط به اتریوم به صورت رسمی به یک تقسیم تبدیل گشته و اثبات سهم انجام می شود.

برای اجرای فاز ۲ در سال ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ برنامه ریزی شده است. با اجرای این فاز، تقسیم ها انجام شده و با قراردادهای هوشمند هماهنگ می شوند. در پایان فاز فراخوانی قرارداد، انتقال چند تقسیمی، انتقال و برداشت و افزودن اتر را خواهیم داشت. هم چنین محیطی اجرایی برای برنامه های مقیاس پذیری ساخته می شود که بر مبنای اتریوم ۲ کار می کنند.

نحوه فعالیت اتریوم ۲.۰ چگونه است؟

اتریوم ۲.۰ در حقیقت یک ارتقا در بلاک چین ارز دیجیتال اتریوم محسوب می شود. هدف این است که شاهد افزایش سرعت و کارایی باشیم. البته بهبود مقیاس پذیری شبکه اتریوم هم موضوع مهمی است. در نتیجه می توان پردازش های بیشتر و آسان تری با اتریوم داشت.

نحوه فعالیت اثبات سهام چگونه است؟

همان طور که قبلا هم گفتیم اتریوم ۱.۰ از اثبات کار یا همان PoW استفاده می کند. اما اتریوم ۲ از اثبات سهام یا همان PoS استفاده می کند. این دو شباهت ها و تفاوت هایی دارند. مقایسه این دو باعث می شود درک بهتری از هر دو و از اتریوم داشته باشید.

مقایسه اثبات سهام و اثبات کار

وقتی با بلاکچین اتریوم کار می کنیم، نیازی برای اعتبار سنجی تراکنش ها وجود ندارد. در اثبات کار، استخراج کنندگان سعی می کنند با حل مسائل ریاضی، امتیاز بگیرند. اولین شخصی که پازل را حل کند تراکنش جدیدی را به رکوردها اضافه می کند و پاداش خود را با رمز ارزها می گیرد. البته این روند می تواند انرژی زیادی را مصرف نماید.

اثبات سهم متفاوت از اثبات کار عمل می کند. در این جا اعتبار سنج ها، سهم را به دلیل حق اعتبارسنجی، رمزنگاری می کنند. اعتبارسنج ها بر این اساس انتخاب می شوند که چه میزان ارزی را برای چه مدت زمانی نگه داشته اند؟ بقیه اعتبارسنج ها هم می توانند تایید کنند که یک بلوک را دیده اند.

بلوک به بلاکچین اضافه می شود البته در صورتی که تعداد کافی تایید گرفته باشد. پس از آن اعتبارسنج ها بابت این کار پاداش می گیرند. به این فرآیند ماینینگ گفته می شود.

در اثبات سهام نسبت به اثبات کار مصرف انرژی کمتری داریم و این مزیت بزرگی است. دلیل این تفاوت به انرژی لازم برای پردازش های کامپیوتری برمی گردد. این موضوع نشان می دهد که برای امن سازی بلاکچین به قدرت محاسباتی زیادی احتیاج نداریم.

معرفی ارز دیجیتال اتریوم

اتریوم ۱.۰ و اتریوم ۲.۰ در مقایسه با یکدیگر

در این قسمت اتریوم ۱.۰ و اتریوم ۲.۰ را با هم مقایسه می کنیم.

آیا اتریوم ۲.۰ از اتریوم ۱.۰ مقیاس پذیرتر است؟

مزیت اصلی اتریوم ۲ نسبت به اتریوم ۱ مقیاس پذیری بیشتر آن است. اتریوم ۱ پشتیبانی ۳۰ تراکنش در ثانیه را امکان پذیر می کند. این در حالی است که در اتریوم ۲ این عدد برابر با ۱۰۰۰۰۰ تراکنش در ثانیه می باشد. پیاده سازی زنجیره های تقسیم این قابلیت را امکان پذیر می کند.

اتریوم ۱ با یک بلاکچین که شامل زنجیره یکتا و بلوک های پی در پی است، راه اندازی می شود. این شرایط امن است اما متاسفانه سرعت و کارایی خوبی ندارد. اتریوم ۲ این مشکلات را برطرف کرده و با مقیاس پذیری بیشتر باعث سرعت و کارایی بیشتر هم می شود.

اتریوم ۲ نسبت به اتریوم ۱ امن تر است

در اصول ابتدایی اتریوم ۲ امنیت بالا در نظر گرفته شده است. بیشتر شبکه های اثبات سهم، مجموعه ای کوچک از اعتبار سنج ها دارند که باعث کاهش امنیت می شود. اما در اتریوم  ۲از حداقل ۱۶۳۸۴ اعتبارسنج استفاده شده که شرایط را غیر متمرکز می کند. نتیجه این است که امنیت تا حد قابل ملاظه ای بالا می رود. البته یکی از توسعه دهندگان بلاکچین های Ardor و Nxt به نام لیور یافه معتقد است که آسیب پذیری بالقوه ای در این شبکه ها در زمینه نرخ مشارکت وجود دارد.

شرکت امنیت بلاکچین و دیگر سازمان های مربوطه، ممیزی های امنیتی اتریوم ۲ را فراهم اورده اند. اتریوم ۲ یک تیم اختصاصی در زمینه امنیت دارد که در صورت وجود نواقص، آن ها را برطرف می کنند. پژوهش های انجام شده شامل مواردی مانند فازی، وظیفه پیجر و… می باشد.

نحوه مقیاس پذیرفتن اتریوم چگونه است؟

اتریوم از پشتیبانی ماینرها استفاده می کند و این شبیه به روش بلاکچین های عمومی است. کدنویسی ها در اتریوم ۱ سخت بود و به همین دلیل تعداد تراکنش های قابل انجام، کم بود. اتریوم ۲ محدودیت های اتریوم ۱ را از بین برده و تعداد تراکنش های قابل انجام را بالا برد. البته هنوز محدودیت پلتفرم اتریوم ۲ به روشنی مشخص نیست.

آیا مقیاس دادن اتریوم سخت است؟

اتریوم همانند بیت کوین از مشوق ها و تکنیک های فنی استفاده می کند. هر دوی این پلتفرم ها سعی می کنند به صورت غیر متمرکز مشخص کنند که چه کسی مالک چه چیزی است. هم زمان که تعداد کاربران در حال افزایش است، مدیریت این تراز می تواند سخت باشد.

اتریوم به شبکه ای از گره ها بستگی دارد که هر کدام تاریخچه تمامی تراکنش ها را ذخیره می کنند. تعداد این تراکنش ها همواره در حال افزایش است و این کار را دشوار می کند.

یک نگرانی در این باره وجود دارد. اگر به منظور افزایش تعداد تراکنش ها، سایز هر بلاک بزرگتر شود، ممکن است افراد از شبکه به بیرون پرت شوند! در صورتی که هر گره تا حد کافی بزرگتر شود، تنها شرکت های خاص و بزرگ می توانند منابع مورد نیازشان را در اختیار بگیرند.

استفاده از یک گره کامل بهترین راه حل برای کاربران است. در این صورت کاربران می توانند امنیت و حریم خصوصی خود را حفظ نمایند. وقتی گره های کامل پیچیده تر می شود، تعداد افرادی که خود می تواند تراکنش ها را تایید کنند کم می شود. می توان گفت مقیاس پذیری و کنار گذاشتن تمرکز با هم در تضاد هستند. توسعه دهندگان اتریوم سعی می کنند این مسئله را حل کنند. به این راهکار که در اتریوم ۲ وجود دارد، تقسیم سازی گفته می شود.

تقسیم سازی چیست؟

پروژه های مقیاس پذیری ارز دیجیتال اتریوم تعدادشان زیاد است. هر کدام از آن ها با مسائل خاصی از مقیاس پذیری دست و پنجه نرم می کنند. یکی از موضوعات این است که هر گره باید حالت های به روز رسانی شده ی حساب ها را در خود ذخیره کند. در روند تقسیم سازی از روشی سنتی برای مقیاس دهی استفاده می شود که به آن تقسیم پایگاه داده گفته می شود. در این روش پایگاه داده به بخش های مختلفی شکسته شده و هر بخش روی سرور جداگانه ای قرار می گیرد.

حذف نیاز به وجود گره کامل هدف اصلی تقسیم سازی است. گره کامل به گره ای گفته می شود که وضعیت تمامی تراکنش های شبکه را در خود نگه داری می کند. در عوض، هر گره می تواند زیر مجموعه ای از این داده ها را ذخیره کند و فقط همان زیر مجموعه را اعتبارسنجی نماید. ممکن است یک گره، به اطلاعات تراکنش هایی نیاز داشته باشد که آن ها را ذخیره نمی کند. در این صورت چه می شود؟ در این صورت این گره باید گره دیگری را که حاوی اطلاعات لازم است، ذخیره کند.

بهترین ارز دیجیتال

در این فرآیند همان طور که متوجه شدید گره ها به یک دیگر نیاز دارند. همین موضوع باعث می شود قابلیت اعتماد کمی پایین بیاید. مشوق های اقتصادی رمزنگاری راه حلی است که سعی می کند اجزای شبکه را مدیریت کند. این راه حل قبل از اجرای عملیات، مطمئن می شود که اطلاعات معتبری در حال جا به جایی است.

تراکش هایی که خارج از زنجیره قرار دارند

از شبکه لایتنینگ بیت کوین برای گسترش ظرفیت الهام گرفته شده است. این تکنولوژی در واقع شبکه اینترنت چند لایه را آینه می کند. تراکنش هایی که در قالب لایتنینگ خارج از زنجیره قرار دارند می توانند قابلیت های فناوری را به کاربران شان ارائه دهند. سرعت این فناوری بالاست و محدودیتی در تامین آن وجود ندارد. موضوع مهم این است که کاربران به وجود واسطه احتیاجی ندارند.

این چشم انداز باعث می شود تا بلاکچین سبک بارتر شود. بسیاری از تراکنش ها می توانند در خارج از زنجیره پرداخت خرد انجام شوند. در حالت تئوری گفته می شود طرفین می توانند در صورت نیاز هر زمان که لازم باشد، تراکنش ها را به بلاکچین برگردانند. بنابراین طرفین می توانند معاملات را پایان دهند. با این شرایط امید می رود که اجرای یک گره کامل برای علاقه مندان به اتریوم مقرون به صرفه باشد.

زمان لازم برای مقیاس بخشیدن به اتریوم

از زمانی که اتریوم شروع به کار کرد همواره این سوال مطرح بود که مقیاس بخشی آن به چه میزان طول می کشد. آزمایش های زیادی در مسیر مقیاس پذیری انجام شد. آن زمان که هنوز اتریوم ۲ وجود نداشت، ویتالیک بوترین گفته بود توسعه اتریوم هدف بلند مدتی است و می خواهیم تراکنش ها را به میزان تراکنش های ویزا کارت برسانیم. وقتی پای اتریوم ۲ به میان آمد، توسعه اتریوم به شکل جدی تری انجام شد. در جریان اجرای اتریوم ۲ اهداف بوترین در حال برآورده شدن بود.

زبان برنامه نویسی استفاده شده برای ارز دیجیتال اتریوم

در سال ۲۰۱۶ میلادی ۴ انتشار رسمی از اتریوم داشتیم. تمامی این انتشارها مستقل از هم بودند و پیاده سازی های خاصی داشتند. در گذر زمان تعداد انتشارهای اتریوم افزایش پیدا کرد و تعداد زیادی نسخه های غیر رسمی برای آن به وجود امد. برخی از این نسخه ها فعال و برخی هم غیر فعال هستند.

پیاده سازی های فعال از اتریوم

Go-Ethereum:

در این پیاده سازی، از زبان برنامه نویسی Go استفاده می شود. این پیاده سازی فعال است و از پیاده سازی های رسمی اتریوم محسوب می شود.

Py-EVM:

این پیاده سازی یک پیاده سازی غیر رسمی از ماشین مجازی اتریوم است که به زبان پایتون نوشته شده است. اهداف این پیاده سازی عبارتند از:

  • بهره گیری از API مشخص و واضح
  • پشتیبانی از اتریوم های ۱ و ۲
  • مستند سازی شفاف و قوی
  • درک ساده
  • سرعت بالا
  • کاربرپسند
  • انعطاف پذیری جهت پشتیبانی از بلاکچین عمومی، کنسرسیوم، خصوصی و نیز پژوهش های پیشرفته

پیاده سازی های غیر فعال از اتریوم

CPP-Ethereum:

این نسخه با زبان سی پلاس پلاس نوشته شده بود. از یک مخزن چتری برای این پروژه استفاده شده بود. در آن هنگام تمامی پیاده سازی ها در یک مخزن انجام می شد. بعدها مخزن مستقلی با نام Solidity در این زمینه مورد استفاده قرار گرفت.

مخزن  CPP-Ethereumدیگر استفاده نمی شود و این موضوع در وب سایت رسمی آن هم اعلام شده است.

Pyethapp :

در این پیاده سازی از زبان پایتون استفاده می شود. این پیاده سازی هم از رده خارج شده و در وب سایت رسمی اش این موضوع را اعلام کرده است. کاربرانی هستند که تمایل دارند جهت توسعه ابزارها و یا تعامل با اتریوم از پایتون استفاده کنند. این کاربران می توانند از ترینتی Trinty استفاده نمایند که بر پایه Py-EVM است.

PyEthereum:

این مورد هم یکی از پیاده سازی های ارز دیجیتال اتریوم با زبان پایتون است که منسوخ شده است.

ethereumj:

در این مورد اتریوم با زبان جاوا پیاده سازی شده بود. این نسخه منسوخ شده اما پیاده سازی فعال اتریوم با جاوا هم اکنون وجود داشته و در GITTER است.

پیاده سازی های غیر رسمی اتریوم

در سال ۲۰۱۶ تعدادی انتشار غیر رسمی از اتریوم داشتیم که وضعیت آن ها را برررسی می کنیم.

Parity:

در این پیاده سازی، اتریوم با زبان Rust پیاده سازی شد. بعدها این پیاده سازی با عنوان Parity-Ethereum فعالیت می کرد. این پیاده سازی غیر رسمی است اما فعال و قابل استفاده است.

Ruby-Ethereum :

در این پیاده سازی از زبان روبی استفاده شده بود. از سال ۲۰۱۶ تا کنون هیچ به روز رسانی ای دریافت نکرده است. در صفحه پروژه چیزی مبنی بر غیر فعال بودن آن اعلام نشده اما به نظر می رسد که غیر فعال است.

node-blockchain-server:

این نسخه هم یک پیاده سازی از اتریوم با جاوا بود که غیر فعال است و انقضای آن به صورت رسمی اعلام شده است.

EthereumH:

در این پیاده سازی از زبان هسکل استفاده شده بود. این پروژه غیر فعال است و هیچ گونه به روز رسانی ای هم دریافت نکرده است.

Ethereum-Haskell:

Ethereum-Haskell در واقع یک بازپیاده سازی از اتریوم در هاسکل است. این باز پیاده سازی غیر وابسته و مستقل است. از سال ۲۰۱۵ تا کنون این پروژه هیچ به روز رسانی ای دریافت نکرده است و غیر فعال است. به صورت رسمی خبری مبنی بر منسوخ شدن آن اعلام نشده اما چنین به نظر می رسد که منسوخ شده است.

Ethereumjs-vm:

در این پیاده سازی از زبان جاوا اسکریپت استفاده شده است. این پیاده سازی فعال است و اپدیت هم می شود.

Nethereum:

در این پیاده سازی از فناوری Net‎. استفاده شده است. این پروژه فعال است و آپدیت هم می شود. طبق اعلام مدیران آن، این پروژه باعث می شود دسترسی و تعاملات قراردادهای هوشمند با گره های مجاز مانند Geth به راحتی انجام شود.

اتریوم و زبان برنامه نویسی Solidity

Solidity یک زبان برنامه نویسی برای نوشتن قراردادهای هوشمند است. این زبان شیء گرا می باشد. جهت پیاده سازی قراردادهای هوشمند در بلاکچین از این زبان استفاده می شود. توسعه دهندگان اتریوم از این زبان برای نوشتن قراردادهای هوشمند استفاده می کنند

آدرس های اتریوم چیست؟

آدرس های اتریوم از پیشوند 0x استفاده می کند. این آدرس ها شناسگر معمول برای دستگاه پایه اعداد است که با هش هم الحاق شده است.

آدرس های قرارداد هم در قالب مشابهی قرار دارند. این آدرس ها بر پایه ارسال کننده و مقصد تراکنش مشخص می شود. برای حساب های کاربری و حساب های قرارداد، یک آدرس وجود دارد. هیچ داده بلاکچینی نداریم.

این جا تفاوتی میان بیت کوین و اتریوم وجود دارد. بیت کوین از base58check استفاده می کند تا مطمئن شود که آدرس ها درست هستند اما در اتریوم هر هش اس ‌اچ ‌ای ۲۵۶ که در قالب مشخص قرار بگیرد، اعتبار دارد اگر مثلا با یک کلید خصوصی تطابق نداشته باشد.

در مورد اتر بیشتر بدانید

همان طور که قبلا گفیم رمز ارز بومی اتریوم، اتر است. می توانیم بگوییم ارتباط اتریوم و بیت کوین مانند ارتباط ین و دلار است. اتریوم با نماد ETH در صرافی ها معامله می شود. معمولا از کاراکتر Xi برای نماد این ارز استفاده می شود. برای پرداخت کارمزدها و هزینه های خدمات در شبکه اتریوم از اتر استفاده می شود.

معمولا از نماد شرکتی اتر یعنی همان ETH برای اشاره به آن استفاده می شود. به صورت تخصصی تر می توان گفت که اتر توکن یک رمز ارز بومی از پلتفرم اتریوم می باشد.

پر استفاده ترین بلاکچین جهانی اتریوم است و اتر هم توکنی اساسی برای عملیات اتریوم می باشد.

اتر چگونه عرضه شد؟

تا تاریخ آوریل ۲۰۲۰ حدود ۱۱۰.۵ میلیون اتر عرضه شده است. در سال ۲۰۱۷ استخراج انجام شد و در نتیجه حدود ۹٫۲ میلیون دلار اتر جدید به بازار وارد شد. برای زنجیره تامین ETH هیچ گونه ظرفیت سختی در نظر گرفته نشده است. در این روند از اثبات سهام و اثبات کار استفاده می شود.

Gas در پلتفرم اتریوم چیست؟

گاز در واقع به واحد قیمتی اشاره می کند که جهت انجام درست یک تراکنش در اتریوم نیاز است. گاز براساس ارز بومی اتریوم پرداخت می گردد. این ارز بومی همان اتر است.

بهترین ارز دیجیتال

واحد گاز با Gwei نشان داده می شود. هر Gwei مساوی ۰.۰۰۰۰۰۰۰۰۱ اتر است. از این مکانیزم قیمت برای کاهش اسپم و تخصیص منابع استفاده می شود.

در تعریفی دیگر می توان گفت گاز در واقع هزینه ی انجام تراکنش ها یا قراردادها در پلتفرم اتریوم است.

قیمت های کوچک مربوط به اتریوم را معمولا gwei یا NanoETH می گویند. گاز جهت تخصیص منابع اتریوم استفاده می شود، در نتیجه قراردادهای هوشمند می توانند به شکلی امن و خودکار اجرا شوند. استخراج کنندگان قیمت دقیق گاز را تعیین می کنند. اگر استخراج کنندگان قیمت گاز را قبول نداشته باشند، می توانند انجام تراکنش را نپذیرند.

نکات مهم در مورد گاز:

  • گاز در واقع هزینه لازم برای انجام تراکنشی در شبکه است.
  • ماینرها تعیین می کنند که قیمت گاز باید چه قدر باشد. اگر قیمت گاز مورد تایید ماینرها نباشد، می توانند انجام تراکنش را نپذیرند.
  • قیمت گاز در قسمت های کوچکی نشان داده می شود. به این قیمت ها gwei می گوییم.
  • وجود یک واحد مجزا کمک می کند تا میان هزینه های محاسباتی و ارزش گذاری واقعی یک رمز ارز تمایز حفظ شود.

هدف از ایجاد گاز این بوده است که بتوانیم مصرف را در ازای هزینه محاسباتی اتریوم نشان دهیم. حواستان باشد که این گاز را با گاز طبیعی اشتباه نگیرید!

هر پردازش شامل انرژی محاسباتی و اعتبارسنجی می شود. کارمزدهای گاز برای جبران این هزینه ها می باشد. وقتی از محدودیت گاز صحبت می کنیم منظور این است که فرد باید برای اجرای تراکنش با اتر یا قراردادهای هوشمند، کار بیشتری انجام دهد.

کیف پول ارز دیجیتال اتریوم

قبل از این که بتوانید با اتریوم کار کنید باید کیف پول آن را تهیه کنید. کیف پول در واقع محلی برای نگه داری رمز ارزها می باشد. همان طور که در دنیای واقعی اسکناس و سکه ها را در کیف پول نگه می دارید، در دنیای رمز ارزها هم به کیف پول احتیاج داریم.

با کیف پول اتریوم می توانید رمز ارزهای اتر و حساب کاربری اتریوم را مدیریت کنید. همان طور که گفتیم برای این که بتوانید شروع به کار کنید، باید کیف پول داشته باشید. شما می توانید کیف پول اتریوم را شبیه به اپلیکیشن بانک ها در نظر بگیرید. با کیف پول اتریوم می توانید از تراز حساب خود اگاه شوید، تراکش هایتان را انجام دهید و با برنامه های کاربردی لازم در پلتفرم اتریوم ارتباط بگیرید.

شما مجبور نیستید برای همیشه از یک کیف پول استفاده نمایید هر زمان که بخواهید می توانید دارایی تان را به کیف پول دیگری منتقل کنید. تعداد زیادی از کیف پول ها به شما امکان می دهند تا چندین حساب اتریوم را با یک کیف پول مدیریت نمایید.

کارکردهای اساسی کیف پول اتریوم

  • انجام تراکنش و مدیریت منابع مالی

می توانید واریز و برداشت انجام دهید و تراز حساب تان را ببینید.

  • حساب کاربری اتریوم:

کیف پول اتریوم ابزاری است که تمامی اطلاعات و قابلیت های حساب تان را در اختیار شما قرار می دهد. البته که هر زمان که بخواهید می توانید کیف پول خود را تعویض نمایید.

  • استفاده از برنامه های کاربردی اتریوم

می توانید از طریق کیف پول خود به برنامه های کاربردی مربط به اتریوم متصل شوید.

ساخت حساب کاربری با کیف پول

بسیاری از کیف پول ها به شما اجازه می دهند تا حساب اتریوم تان را فعال کنید. منظور این است که نیازی نیست قبل از دانلود کیف پول برای افتتاح حساب کاربری اقدام کنید. خوب است که با مفاهیم حساب کاربری و کیف پول به صورت یک جا آشنا شوید.

  • حساب کاربری اتریوم در واقع موجودیتی است که قابلیت ارسال تراکنش را به شما می دهد. این حساب، یک تراز دارد.
  • همان طور که ایمیل شما یک آدرس دارد، حساب اتریوم تان هم یک آدرس دارد. برای ارسال منابع مالی به حساب های مختلف می توانید از این آدرس اتریوم استفاده نمایید.
  • کیف پول هم به فرد امکان می دهد تا تراکنش های لازم را انجام داده و تراز حساب را مشاهده نماید.

بهترین ارز دیجیتال

انواع کیف پول ارز دیجیتال اتریوم چیست؟

کیف پول ها انواع مختلفی دارند. شما می توانید از این کیف پول ها برای رمز ارزها از جمله ارز دیجیتال اتریوم استفاده نمایید. انواع کیف پول ها عبارتند از:

  • کیف پول سخت افزاری: این کیف پول ها به کاربر امکان می دهد تا رمز ارزهایش را به صورت آنلاین نگه داری کند. کیف پول سخت افزاری امنیت بالایی دارد.
  • کیف پول موبایل: استفاده از این کیف پول ها ساده است و با موبایلتان می توانید تراکنش های لازم را انجام دهید.
  • کیف پول وب: برای کار با این کیف پول باید از مرورگر استفاده نمایید
  • کیف پول دسکتاپ: در این جا هم از طریق سیستم عامل های دسکتاپ مثل ویندوز و لینوکس می توانید با کیف پول تان کار کنید.
  • کیف پول کاغذی: این کیف پول ها به صورت فیزیکی نگه داری می شوند و استفاده از آن ها معمولا طرفداران کمی دارد.

کیف پول ارز دیجیتال اتریوم کلیدهای خصوصی شما را ذخیره می کند. کلیدها در واقع رمزهایی هستند که از طریق آن ها به اتر دسترسی دارید. هر کلید را می توان یک رشته یکتا و درهم سازی شده دانست.

این که چه کیف پولی انتخاب کنید به شرایط تان بستگی دارد. دو ویژگی مهم برای انتخاب یک کیف پول وجود دارد، راحتی و امنیت. معمولا این دو ویژگی در تضاد هستند یعنی اگر کیف پول شما راحت و در دسترس است امنیت خیلی بالایی ندارد و اگر امن است خیلی در دسترس نیست.

نکته مهمی که باید بدان توجه کنید این است که حفظ کلیدهای خصوصی اهمیت بالایی دارد به طوری که اگر این کلیدها را از دست بدهید راهی برای برگرداندن اترهای خود ندارید. درست است که به هیچ واسطه ای احتیاج نیست اما برای کمک به برگرداندن اطلاعات هم از کسی نمی توانید کمک بگیرید.

کیف پول های نرم افزاری

این کیف پول ها می تواند بر روی موبایل یا کامپیوتر مورد استفاده قرار بگیرد. استفاده از کیف پول موبایل خیلی راحت است چون از آن جایی که موبایل همیشه همراه شماست کیف پول تان را هم همیشه در اختیار دارید.بعضی از کیف پول ها را هم می توانید روی دسکتاپ و گوشی نصب نمایید. کیف پول های نرم افزاری می توانند حضانتی یا غیر حضانتی باشند.

کیف پول حضانتی

این کیف پول ها برای افراد مبتدی که نگران از دست دادن کلیدهای خصوصی خود هستند مناسب است. در این کیف پول کلید خصوصی شما نگه داری می شود. این کیف پول ها طرفداران خودشان را دارند اما دقت کنید که متاسفانه قابل هک شدن هستند.

کیف پول غیر حضانتی

در این کیف پول ها تنها خودتان کلیدهای خصوصی تان را می دانید. به صورت کلی کیف پول های نرم افزاری با اتصال به اینترنت کار می کنند و بنابراین از برخی جنبه ها امنیت زیادی ندارند. کارشناسان می گویند برای نگه داری مقدار کمی از دارایی تان می توانید از کیف پول های نرم افزاری استفاده کنید. برای مقادیر بیشتر باید به فکر تهیه کیف پول سخت افزاری یا کاغذی باشید.

کیف پول های سخت افزاری

کیف پول سخت افزاری یک وسیله سخت افزاری مانند هارد اکسترنال است. این وسیله معمولا به کوچکی انگشت شست دست است. این کیف پول ها به صورت آفلاین کار می کند و امنیت بالایی دارد. هک کردن این کیف پول ها دشوار است و به همین دلیل برای نگه داری مبالغ کلان رمز ارزها از این کیف پول استفاده می شود. کیف پول های سخت افزاری انواع مختلفی دارند که لجر و ترزور از جمله محبوب ترین آن ها هستند.

کیف پول کاغذی چیست؟

نوع دیگر کیف پول که می توانید برای ذخیره اتریوم از آن استفاده نمایید کیف پول کاغذی است. در این کیف پول ها اطلاعات با دقت روی کاغذ نوشته می شود. این کیف پول ها باید در محل مطمئنی مانند صندوق امانات نگه داری شود.

MyEthereumWallet یکی از پول های محبوب اتریوم است که کلیدهای خصوصی شما را روی سیستم خودتان ذخیره می کند و نه روی فضای وب. ذخیره سازی کلیدهای خصوصی روی سرور امنیت را پایین می آورد چون احتمال هک شدن وجود دارد.

در مورد کیف پول های کاغذی باید مراقب گم شدن، به سرقت رفتن، پوسیده شدن کاغذ و موارد این چنینی باشید. در صورتی که می خواهید از کیف پول کاغذی استفاده نمایید خوب است که چند نسخه از آن را در مکان های معتبر نگه داری نمایید.

تعدادی از کیف پول های ارز دیجیتال اتریوم

اگر به تازگی وارد دنیای رمز ارزها شده اید می توانید از طریق خود کیف پول اتریوم خرید اولین اتریوم را شروع کنید. در صورتی که با مبالغ کلان کار می کنید بهتر است به سراغ کیف پول های سخت افزاری بروید. همان طور که گفتیم کیف پول سخت افزاری امنیت بالایی دارد. در میان کیف پول های نرم افزاری هم برخی از آن ها امنیت بالاتری دارند. این کیف پول ها محدودیت برداشت از حساب دارند و هشدار کلاهبرداری هم ارسال می کنند. به جای استفاده از کیف پول های نرم افزاری معمولی بهتر است که از این کیف پول ها استفاده نمایید.

برخی از کیف پول های اتریوم عبارتند از:

  • Portis
  • Argent
  • Dharma
  • Rainbow
  • کیف پول نرم افزاری imToken
  • کیف پول نرم افزاری Status
  • کیف پول سخت افزاری Ledger
  • کیف پول سخت افزاری Trezor

چگونه باید خرید و فروش اتر را انجام داد؟

از طریق والت ها، پی پال، صرافی های مختلف و… می توانید اتریوم را خرید و فروش کنید. ساده ترین راه این است که اتریوم را بر اساس موقعیت جغرافیایی بخرید.

به صورت کلی راه هایی که برای خرید اتر وجود دارد عبارتند از:

  • خرید و فروش از طریق صرافی های مرکزی
  • از طریق ATM سازگار
  • خرید مستقیم از افراد دیگر یا با استفاده از دیگر روش های بازاریابی همتا به همتا

صرافی آنلاین اتر

ساده ترین راه این است که خرید را از طریق صرافی ها انجام دهید. صرافی های مشهوری مانند Coinbase به شما امکان می دهند تا با استفاده از دلار یا بیت کوین، خرید اتر را انجام دهید. برای این کار باید در سایت ثبت نام انجام دهید. معمولا صرافی ابتدا هویت شما را تایید می کند و سپس به شما اجازه فعالیت می دهد.

بهترین ارز دیجیتال

شما می توانید با ارزهای دیگر به جز دلار هم اتر بخرید اما احتمالا باید مراحل اضافه ای را طی کنید. امکان تبادل بیت کوین با ارزهای فیات زیادی وجود دارد چون افراد زیادی از بیت کوین برای این منظور استفاده می کنند. اگر می خواهید با استفاده از ارزهای فیات اتریوم بخرید یک راه حل ساده دارید. ابتدا بیت کوین را از صرافی بخرید و بعد با بیت کوین می توانید اتر بخرید و معاملات خود را انجام دهید.

خرید از طریق خودپرداز اتر

در بسیاری از نقاط جهان خودپردازهای اتر وجود دارد. کار با این خودپردازها به سادگی خودپردازهای خودمان است. مزیت این دستگاه ها این است که پول نقد هم می پذیرند در حالی که صرافی ها تنها امور را به صورت دیجیتال انجام می دهند. خودپردازها به صورت فوری کارتان را انجام می دهند در حالی که در مورد صرافی ها ممکن است بعضی کارها چند روز طول بکشد.

خرید مستقیم اتر از افراد

اگر در مورد حریم خصوصی تان حساس هستید ممکن است دوست نداشته باشید به صرافی ها اعتماد کنید. بیشتر صرافی های متمرکز اطلاعات هویتی افراد را دریافت می کنند. شما می توانید به صورت مستقیم اتر را از افراد دیگر خریداری نمایید. توصیه می کنیم برای اطمینان بیشتر این کار را به صورت حضوری انجام دهید.

اگر امکان شرکت در رویدادهای اتریوم را داشته باشید با افراد زیادی آشنا می شوید که می توانید در این زمینه با آن ها همکاری کنید. هم چنین وب سایت Local Cryptos کاربرانی را که می خواهند به صورت همتا به همتا معاملات شان را انجام دهند، به یک دیگر معرفی می کند. در این جا می توانید راهکاری برای مبادله مستقیم داشته باشید.

می توانید ارز دیجیتال اتریوم استخراج کنید

برای استخراج ارز دیجیتال اتریوم باید از سخت افزار خاص آن استفاده کنید. به بیان ساده می توان گفت این سخت افزار یک نوع کامپیوتر است. کامپیوترهای ماینینگ باید قدرت محاسباتی بالایی داشته باشند تا بتوانند مسائل پیچیده ریاضی را حل کنند. انسان نمی تواند این مسائل را حل کند چون خیلی پیچیده هستند. استخراج اتریوم معمولا با دستگاه ایسیک و به وسیله  GPU ماینینگ انجام می شود.

خرید ارز دیجیتال

این پردازش ها توان محاسباتی بالایی نیاز دارد. این توان توسط مجموعه ای از کامپیوترها که با هم کار می کنند فراهم می شود و توسط یک یا تعداد محدودی کامپیوتر قابل تامین نیست. وقتی هر مسئله حل می شود در واقع بلوک های اتریوم یا بیت کوین استخراج شده است. استخراج کنندگان پس از حل مساله ها مقداری اتریوم یا بیت کوین به عنوان پاداش دریافت می کنند.

ماینرها نقش مهمی در تایید صحت اطلاعات اتریوم دارند. نقش ماینرها در شبکه بلاکچین خیلی مهم است. برای این که نقش ماینرها را درک کنید ابتدا باید بدانید که استخراج چگونه انجام می شود.

تراکنش هایی که شامل واریز و برداشت هستند تنها با تایید ماینرها قابل انجام هستند. این کار باعث می شود شبکه امنیت بیشتری داشته باشد. نیاز به تعداد تایید گاهی متفاوت است. مثلا برای واریز و برداشت های بیشتر باید تایید بیشتری بگیرید. استراج کنندگان هم برای این که در این تراکنش ها مشارکت داشته باشند کارمزد می گیرند.

بسیاری از افراد معتقدند هدف از استخراج این است که بدون نیاز به صادر کننده مرکزی اتر تولید شود. توکن های اتریوم در فرایند استخراج با نرخ ۵ واحد اتر به ازای هر بلوکی که استخراج شده است، تولید می شوند. البته استخراج نقش مهم دیگری هم دارد.

در سیستم سنتی بانک ها تراکنش ها را کنترل و مدیریت می کنند. بلاکچین برای این کار راه دیگری دارد. در بلاک چین کل شبکه تراکنش ها را تایید می کند. نیاز به عدم تقلب در هر شبکه مالی ای وجود دارد.

استخراج باعث می شود رکوردهای غیر متمرکز نگه داری شوند. قبل از اختراع بلاکچین های اثبات کار، راه حلی برای پیش گیری از کلاهبرداری نداشتیم.

اتریوم قصد دارد راه های دیگری هم برای حفظ اعتبار تراکنش ها پیدا کند. در حال حاضر استخراج در امنیت این شبکه نقش دارد. مزرعه استخراج به مراکز بزرگی گفته می شود که کار استخراج را انجام می دهند. مزرعه های استخراج همواره در حال گسترش هستند. در سال ۲۰۲۰ طبق اماری مشخص شد که بیش از ۷۰ درصد مزارع ماینینگ در چین قرار دارد. البته خوب است بدانید که امریکا سعی دارد قدم های مهمی در این زمینه بردارد.

نحوه استخراج رمز ارزها

استخراج اتریوم در فرآیندی شبیه به استخراج بیت کوین انجام می شود. استخراج کنندگان با دستگاه هایشان به حل مسائل مربوطه می پردازند. ماینرها متا دیتای هدر بلوک را از طریق تابع هش اجرا کرده و مقادیر لازم را تغییر می دهند. تابع هش تابعی است که رشته ای در هم امیخته از اعداد و حروف را به صورت تصادفی به شما می دهد.

اگر استخراج کننده هشی را پیدا کند که با هدف فعلی مطابق است، پاداشی را دریافت می کند. این پاداش بر اساس اتر پرداخت می شود. سپس بلوک در سراسر شبکه پخش می شود تا اعتبارسنجی های لازم انجام شود. در صورتی که ماینر الف هش را پیدا کند، ماینر ب کار کردن روی آن بلوک را متوقف کرده و روی بلوک بعدی کار می کند. تقلب در استخراج کار بسیار دشواری است.

به صورت تقریبی هر ۵ تا ۱۲ ثانیه یک ماینر یک بلوک را پیدا می کند. در صورتی که ماینر سعی کند کارش را سریع تر یا کندتر از این انجام دهد، سختی حل مساله به صورت خودکار مجددا تعیین می شود. میزان سودآوری هر ماینر به قدرت دستگاه ماینینگ او بستگی دارد. اتریوم از یک الگوریتم خاص اثبات کار استفاده می کند که به آن ethash گفته می شود. این الگوریتم باعث می شود حافظه بیشتری نیاز باشد تا ماین کردن با دستگاه های ایسیک گران قیمت دشوارتر باشد.

سخت افزارهای خاصی برای ماینینگ وجود دارد. این دستگاه ها مخصوصا برای استخراج بیت کوین تولید می شوند اما می توانند دیگر رمز ارزها از جمله اتریوم را هم استخراج کنند. برخی معتقدند بعد از پیاده سازی کامل اتریوم ۲ ممکن است سخت افزارهای ایسیک مناسب استخراج اتر نباشند و نیاز به راه کار های دیگری باشد.

استفاده از اثبات سهم

احتمال دارد که اتریوم برای همیشه به ماینرها احتیاجی نداشته باشد. الگوریتم اثبات کار اکنون برای تعیین اعتبار تراکنش ها و محافظت از آن ها استفاده می شود. پیش بینی می شود که این الگوریتم به الگوریتم اثبات سهم تغییر پیدا کند. در خلال پیاده سازی اتریوم ۲ فاز اول این تغییر هم اعمال شده است. در الگوریتم اثبات سهم، امنیت شبکه توسط توکن های مالکان امن می شود. وقتی الگوریتم اثبات سهم گسترش داده شود، می توانیم از آن به عنوان وسیله ای برای کسب اجماع توزیع شده استفاده کنیم. در این صورت مصرف منابع کاهش پیدا خواهد کرد.

نرم افزار استخراج ارز دیجیتال اتریوم

پس از این که سخت افزار استخراج را انتخاب کرید باید نرم افزار آن را نصب نمایید. ماینرها باید یک کلاینت برای اتصال به شبکه نصب کنند. برنامه نویس Geth را نصب می کند که به زبان برنامه نویسی Go نوشته می شود.

منظور از استخراج تستی چیست؟

علاقه مندان می توانند روی شبکه خصوصی استخراج را تست کنند تا با مفاهیم آن آشنا شوند. برای تست کردن لازم نیست که دستگاه خاصی داشته باشید و می توانید با کامپیوتر خانگی تان این کار را انجام دهید.

نصب نرم افزار ETHminer

اگر می خواهید اتر واقعی را استخراج نمایید باید نرم افزار استخراج نصب کنید. وقتی یک کلاینت ماینینگ را دانلود کردید، می توانید فرآیند استخراج را شروع کنید. یکی از نرم افزارهایی که در این مورد استفاده می شود ETHminer است.

استخر استخراج

Mining Pool یا همان استخر استخراج مکانی است که به استخراج کنندگان کمک می کند تا پردازش ها را سریع تر انجام دهند. اگر سختی یک بلوک از توان پردازش دستگاهی که قرار است استخراج انجام دهد بیشتر باشد، نتیجه یک بلوک معیوب و یا حتی هیچ خواهد بود. استخرهای استخراج باعث می شوند توان و سرعت پردازش بالا برود.

افرادی که عضو استخر هستند و استخراج را از طریق استخر انجام می دهند، کارشان خیلی سریع تر انجام خواهد شد. تایید تراکنش ها توسط کاربران استخر انجام می شود. این کار باعث می شود کارها سریع تر انجام شود و کارمزدها هم به اعضای استخر تعلق بگیرد.

در نقاط مختلف دنیا استخرهای استخراج گوناگونی وجود دارد که استخراج کنندگان از تمامی دنیا به آن ها متصل می شوند.  این استخرها اطلاعات زیادی در مورد استخراج کنندگان ارائه می دهند که عبارتند از:

  • میزان برق مورد نیاز
  • میزان اینترنت مورد نیاز
  • میزان درآمد در بازه های مختلف زمانی
  • تعداد بلوک های پردازش شده
  • موقعیت مکانی افرادی که به استخراج مشغول هستند
  • میزان توان پردازشی

آینده اتر

اتریوم بخریم یا خیر؟

اتریوم بخریم یا اینکه این رمز ارز برای سرمایه گذاری چندان رمز ارز مناسبی نیست؟ در حال حاضر ارز دیجیتال اتریوم به عنوان دومین ارز دیجیتال برتر بعد از بیت کوین در بازار معرفی شده و از نظر اکثر شرایط نیز مانند حجم معاملات و میزان محبوبیت در رده دوم قرار دارد. از طرف دیگر اگر بخواهیم از نظر فاندامنتالی شرایط اتریوم را مورد بررسی قرار دهیم این ارز دیجیتال در بسیاری از شرایط حتی ممکن است در رده اول بهترین ارزهای دیجیتال بر اساس کاربرد های مختلف قرار بگیرد.

تحلیلگران و معامله‌گران بازار درباره آینده اتریوم شرایط بسیار خوبی را در نظر گرفته و معتقد هستند که ارز دیجیتال اتریوم در آینده می‌تواند به قیمت‌های بسیار بالاتری نسبت به شرایط کنونی برسد. به عنوان مثال یکی از اصلی‌ترین شایعات درباره قیمت اتریوم رسیدن آن به قیمت ۱۰۰۰۰ دلاری در بازه‌های زمانی ۵ تا ۱۰ ساله است. تمام این نکات و شرایط نشان می‌دهند که نخریدن اتریوم ممکن است یک انتخاب اشتباه برای سرمایه گذاران در بازار ارز دیجیتال باشد.

البته بهترین روش سرمایه گذاری در بازار ارز دیجیتال برای کاهش میزان ریسک ها، ایجاد تنوع در سبد سرمایه گذاری است. برای اینکه در نهایت شما با اطمینان بیشتری سرمایه های خود را در بازار رمز ارزها قرار دهید بهتر است با خرید ارزهای دیجیتال مختلف در کنار امکان استفاده از پتانسیل سوددهی آنها میزان ریسک سرمایه گذاری خود را نیز به حداقل برسانید. از این رو بهتر است تنها بخشی از سرمایه های خود را برای خرید اتریوم در نظر گرفته و با بخش دیگر سرمایه‌های خود سایر رمز ارز ها مانند بیت کوین و یا ارز دیجیتال شیبا و دوج کوین را خریداری کنید. خرید ارز دیجیتال کاردانو، ارز دیجیتال ایاس و ارز دیجیتال استلار نیز از جمله موقعیت های خوب معاملاتی در بازار محسوب می شوند.

آیا ارز دیجیتال اتریوم برای نوسان گیری مناسب است؟

نکته دیگری که درباره شرایط ارز دیجیتال اتریوم باید به بررسی آن بپردازیم امکان استفاده از این رمز ارز برای نوسان گیری است. البته در مقاله آموزش نوسان گیری ارز دیجیتال به صورت کامل و جامعه شرایط استفاده از رمز ارزهای مختلف برای نوسان گیری را مورد بررسی قرار داده و همچنین به صورت جداگانه به معرفی بهترین ارز های دیجیتال برای نوسان گیری نیز پرداختیم. به صورت خلاصه می‌توان به این نکته اشاره کرد که در حال حاضر ارز دیجیتال اتریوم شرایط بسیار ایده آلی برای انتخاب شدن به عنوان رمز ارز مناسب برای نوسان گیری دارد زیرا:

  • در طول هر ۲۴ ساعت شاهد حجم معاملات بسیار بالایی در آن هستیم.
  • اتریوم در هر روز معاملاتی نوسانات بسیار زیادی دارد که امکان استفاده از آن برای رسیدن به سود های قابل توجه را فراهم می آورد.
  • کاربران بسیار زیادی در سطح جهان در حال انجام معامله بر روی ارز دیجیتال اتریوم هستند که امکان خرید و فروش آن را ساده‌تر می نماید.
  • در اکثر صرافی خارجی ارز دیجیتال و صرافی داخلی ارز دیجیتال امکان انجام معامله و خرید و فروش اتریوم وجود دارد.

با بررسی تمام این شواهد و شرایط به راحتی می توان درک کرد که ارز دیجیتال اتریوم جایگاه خوبی برای نوسان گیری داشته و به راحتی می‌توان از آن برای انجام معاملات به این شکل استفاده نمود.

بهترین روش خرید اتریوم چیست؟

کاربران و معامله گران زیادی در ایران به دنبال خرید ارز دیجیتال اتریوم رفته و به دنبال سرمایه گذاری بر روی ارز دیجیتال هستند. اما سوال اینجاست که چگونه می‌توانیم بهترین روش خرید اتریوم را انتخاب کرده و در این باره هیچ گونه چالشی نداشته باشیم؟ برای اینکه بتوانید در ایمن ترین و مطمئن ترین شرایط برای خرید اتریوم اقدام کرده و این رمز ارز را بدون هیچگونه چالشی در اختیار داشته باشید بایستی از میان یکی از سه راه زیر بهترین راه حل را برای خرید اتریوم انتخاب کنید:

راه حل اول برای خرید اتریوم خرید مستقیم این ارز دیجیتال از فروشنده های مستقیم در بازار است که در این روش شما عمل نیاز به پرداخت هیچ گونه کارمزدی نخواهد داشت اما کلاهبرداری‌های بسیار زیادی پیش پای شما قرار خواهد داشت. متأسفانه ایجاد اعتماد در این روش خرید بسیار سخت است و هر لحظه امکان کلاهبرداری در این مسیر پیش روی شما قرار می گیرد.

راه حل دوم استفاده از خدمات انواع صرافی داخلی ارز دیجیتال است. به دلیل محبوبیت بسیار بالا معمولاً امکان خرید اتریوم در تمام صرافی های داخلی وجود داشته و شما به راحتی می توانید با واریز پول به حساب صرافی داخلی برای خرید ارز دیجیتال اقدام کنید. البته شایان ذکر است که خرید اتریوم از طریق خدمات صرافی داخلی کارمزدهای کمتری برای شما ایجاد می کند اما ممکن است به دلیل حجم پایین معاملات برای مواردی مانند نوسان گیری خیلی مناسب نباشد. اگر در صدد خرید و نگهداری طولانی مدت اتریوم هستید این روش می‌تواند بهترین راه حل برای خرید آن باشد.

راه حل سوم استفاده از خدمات انواع صرافی خارجی ارز دیجیتال است. در این روش شما ابتدا بایستی پول خود را وارد حساب کاربری خود در صرافی داخلی کرده و سپس با تبدیل آن به تتر آن را به حساب کاربری خود در صرافی خارجی انتقال و سپس برای خرید اتریوم اقدام کنید. اقدام چند باره برای خرید ارز دیجیتال در این روش باعث افزایش کارمزد های شما خواهد شد و ممکن است هزینه های بیشتری را بر روی دست شما باقی بگذارد. اگر درصد حضور در بازار فیوچرز ارز دیجیتال و یا نوسان گیری از ارز دیجیتال اتریوم هستید این راه حل می‌تواند راه حل خوبی برای شما باشد.

بهترین روش برای تحلیل و پیش بینی اتریوم چیست؟

برای تحلیل و پیش بینی آینده اتریوم نیز روش های تحلیلی مختلفی پیش روی کاربران و معامله گران وجود دارد. در حال حاضر هم امکان استفاده از تحلیل فاندامنتال ارز دیجیتال و هم امکان استفاده از روش های تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال برای تحلیل و پیش بینی شرایط تغییرات و نوسانات قیمت اتریوم وجود دارد. در هر کدام از این روش های تحلیلی تکنیک های مختلفی تعریف شده که شما می‌توانید با ترکیب این تکنیک ها در نهایت بهترین شرایط را برای پیش بینی قیمت اتریوم برای خود فراهم آورید.

دقت داشته باشید که اگر در سایت ها و کانال های ارائه دهنده خدمات تحلیل ارز دیجیتال حضور داشته باشید در هر روز ممکن است تحلیل های مختلفی را از یک ارز دیجیتال مشخص مشاهده کنید. در یک لحظه ممکن است بسیاری از افراد با تحلیل های شخصی اقدام به خرید اتریوم نمایند و برخی نیز به دنبال فروش آن باشند. چنین شرایطی بیشتر با توجه به مواردی مانند تایم فریم معاملاتی و استراتژی معاملاتی به کار گرفته شده از سوی این عزیزان پیش می آید. اگر شما دوره ارز دیجیتال را سپری نکرده و تسلط کافی بر روی روش های تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال نداشته باشید عملاً استفاده از این روش ها به سود شما نخواهد بود زیرا نمی توانید معامله درستی انجام دهید.

برای استفاده بهینه از تحلیل های موجود از قیمت اتریوم شما می بایست دانش کافی برای استفاده از روش های تحلیل تکنیکال را کسب کنید و سپس با تجزیه و تحلیل های مختلف و همچنین مقایسه آنها با تحلیل شخصی ایده‌آل‌ترین شرایط را برای پیش بینی قیمت اتریوم رقم بزنید.

اتریوم برای نوسان گیری

یکی دیگر از روش های سرمایه گذاری در بازار رمز ارزها نوسان گیری ارز دیجیتال است. در این روش شما رمز ارزهای مستعد رشد را شناسایی کرده و برای کوتاه مدت آنها را می خرید و بعد از یک صعود قیمتی از آن خارج می شوید. این روش سرمایه گذاری می تواند سود خوبی برای شما در کوتاه مدت ایجاد نماید. البته نکته بسیار مهم در این روش سرمایه گذاری شناخت کامل رمز ارزهای مناسب برای آن است. این دست از رمز ارزها باید حجم معاملات بالایی داشته باشند.

ارز اتریوم به دلیل نوسانات قابل توجه در طول روز و همچنین حجم معاملات بالایی که دارد، گزینه خوبی برای سرمایه گذاری به این روش است و شما می توانید برای نوسان گیری روی اتریوم حساب ویژه ای داشته باشید. دقت کنید که اتریوم را باید از صرافی های معتبر بخرید تا در مواقع ضروری بتوانید با سرعت بالا آن را به فروش برسانید و یا برای خرید آن نیز به مشکل برنخورید.

جمع بندی

ارز دیجیتال اتریوم را به صورت مو به مو با هم بررسی کردیم. این اطلاعات همگی در زمان تحلیل اتریوم و پیش بینی آینده آن به کار می آید. آینده ارز اتریوم نیز اهمیت بسیار زیادی برای سرمایه گذاران این بازار  دارد.

اگر هنوز چالش های ذهنی شما درباره این ارز دیجیتال مرتفع نشده، می توانید در انتهای این مقاله آنها را با ما در کانون بورس در میان بگذارید. مشاورین آماده پاسخ داده به سوالات شما درباره ارز دیجیتال اتریوم هستند.

ترتیب پیشنهادی مطالعه مقالات این بخش...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

روش‌های پرداخت و ثبت نام

ارزش دوره: ۱8٫۸۰۰٫۰۰۰ تومان

قیمت جشنواره: ۱4/۸۰۰/۰۰۰ تومان

پیش پرداخت: 2٫۸۰۰٫۰۰۰ تومان

روش‌های پرداخت و ثبت نام

ارزش دوره ۱۷٫۸۰۰٫۰۰۰ تومان

قیمت جشنواره: ۱۳/۸۰۰/۰۰۰ تومان

تماس فوری با شما

موضوع تماس با شما: