لوگو کانون بورس

فارکس چیست به زبان ساده و چگونه کار میکند؟

فارکس چیست
شما در حال مطالعه مقاله ۳ از ۴۷ در این سرفصل آموزش رایگان هستید.

با تشریح کامل فارکس چیست به زبان ساده با شما همراه هستیم. در مقاله آموزش رایگان فارکس سعی کردیم تا یک نمای کلی از این بازار برای شما ایجاد کنیم. با مطالعه مقاله مذکور شما می‌توانید با روند کلی این بازار آشنا شده و درک درستی از آن داشته باشید. اما برای کسانی که به صورت حرفه‌ای‌تر به دنبال آموزش این بازار هستند، لازم دانستیم تا نکات حرفه‌ای‌تری را درباره این بازار در میان بگذاریم. در این مقاله سعی خواهیم کرد تا مفاهیم اولیه این بازار را به شما معرفی کنیم تا با شناخت کاملی وارد این بازار شده و در نتیجه بتوانید از همان ابتدا معاملات مطمئنی را برای خود رقم بزنید. همراه با استفاده از پکیج غیرحضوری فارکس و یا شرکت در بهترین دوره فارکس در بهترین آموزشگاه فارکس ایران ،استفاده از چنین مقالاتی درک شما را نسبت به این بازار بیشتر می‌نماید.

نکات کلیدی مقاله:

  • فارکس یک بازار مالی است که برای مبادلات ارزهای فیات کشورهای مختلف میان بانک‌ها و مؤسسات مالی بزرگ ایجاد شده است.
  • سرمایه گذاران خرد تنها بخش اندکی از حجم معاملات بازار فارکس را به خود اختصاص می‌دهند.
  • امکان ورود به بازار فارکس برای همه کاربران حتی ایرانی ها وجود دارد، اما این بازار در ایران غیرقانونی محسوب می‌شود.

فارکس چیست به زبان ساده

فارکس چیست به زبان ساده را می‌توانیم با یک مثال آغاز کنیم. فرض کنید که شما در کشور انگلیس ساکن بوده و قصد سفر به کشور آمریکا را دارید. تمام پول و دارایی شما در حال حاضر پوند انگلیس است. اما برای هزینه و خرج کردن در بازار آمریکا نیاز به دلار آمریکا دارید. حال چاره کار شما چیست؟ در یک روش سنتی این امکان برای شما وجود دارد تا به یک صرافی در انگلیس و یا حتی آمریکا مراجعه کرده و پوند خود را با پرداخت کارمزد به دلار آمریکا تبدیل کنید. سؤال اینجاست که آیا این روش تنها راه‌حل برای شما است؟

پاسخ خیر است. بهترین و کم‌هزینه‌ترین راه‌حل برای چنین منظوری بازار فارکس است. البته در معاملات و تبدیل‌های کم شاید رجوع به بازار فارکس آن هم برای یکی دو بار منطقی نباشد، اما وقتی صحبت از میلیون‌ها یا میلیاردها دلار تبدیل ارزهای فیات به هم می‌شود، عملاً صرافی‌ها نمی‌توانند به شما کمک کنند. برای این منظور تنها راه‌حل فارکس است و دیگر راهی برای استفاده از صرافی‌ها وجود ندارد.

بازار فارکس یک بازار بین‌المللی برای تبدیل پول کشورهای مختلف به هم است. اگر یورو در دست دارید و تمایل دارید که آن را به دلار تبدیل کنید، با چند کلیک در بازار فارکس این امکان را خواهید داشت. بزرگترین بانک اروپا برای تبدیل میلیاردها یورو به دلار آمریکا تنها نیاز به چند کلیک ساده در این بازار دارد. بنابراین در تعریف اصلی فارکس یک بازار بین‌المللی کاربردی برای تبدیل پول‌ها به هم است. استفاده از آن برای سرمایه‌گذاری و ترید نیز یکی از مزیت‌های آن است.

شغل فارکس چیست

اما شغل فارکس چیست و چگونه می توان در این بازار دارای شغل شد؟ درباره شغل فارکس نظرات زیاد است و می توانیم موارد بسیار مختلفی را برای این منظور تعریف کنیم. برخی از شغل ها هر چند به عنوان تریدر فارکس شناخته نمی شوند، اما با توجه به ارتباط با بازار فارکس به عنوان شغل فارکس شناخته خواهند شد. به صورت کلی شغل فارکس را می توانیم به سه دسته تقسیم کنیم. دسته اول شغل هایی هستند که به صورت غیرمستقیم با بازار فارکس در ارتباط بوده و به نوعی از این بازار به عنوان ابزاری برای رسیدن به درآمد استفاده می نمایند. آموزش فارکس, ارائه دوره آموزش آنلاین فارکس, خدمات فارکس و مواردی از این دست را می توانیم در این دسته بندی قرار دهیم. دسته دوم شغل هایی هستند که تریدر نیستند، اما با بازار فارکس ارتباط مستقیم دارند. این افراد در سرتاسر جهان دارای میانگین حقوقی ۱۰۰ هزار دلار بوده و شرایط خوبی دارند.

دسته سوم اما تریدر فارکس است. در این شغل شما می توانید در بازار فارکس ترید کرده و ماهانه سود ثابت به دست آورید. رسیدن به این سودها با این معاملات هیچ محدودیتی ندارد و می توانید با خیال راحت در هر زمان و مکانی برای ترید کردن اقدام کنید. شغل ترید فارکس در ایران طرفداران بسیار زیادی دارد. این شغل می تواند به شدت سودآور باشد. البته به شرطی که بتوانید با تجربه و دانش بالا در آن وارد شوید. شغل تریدر فارکس همان چیزی است که در کانون بورس به دنبال آموزش دادن آن هستیم.

تاریخچه فارکس چیست

خیلی سعی نداریم تا تاریخچه فارکس را برای شما باز کنیم. زیرا عملاً درک آن چندان اهمیتی برای فعالیت در این بازار ندارد. اولین پایه بازار فارکس به معنای امروزی البته در یک کنفرانس مالی در سال ۱۹۴۴ در هتل برتون وودز در آمریکا بنا نهاده شد. البته شرایط تعریف شده در آن زمان برای این بازار تفاوت‌های اساسی با شرایط فعلی داشت. به مرور شاهد اصطلاحات و حتی تغییرات کلان در این بازار بودیم. در ابتدا همیشه یک پول به عنوان پول واحد اصلی انتخاب می‌شد. گاهی طلا، کاهی دلار آمریکا و گاهی هم سایر واحدهای پولی برای این منظور انتخاب شدند. بازار فارکس به معنی دقیقاً مشابه با شرایط امروزی در دهه ۸۰ قرن گذشته شکل گرفت و کم‌کم و در سال ۱۹۹۳ امکان حضور معامله گران خرد در این بازار نیز فراهم آمد.

فارکس چگونه کار میکند

فارکس چیست و چگونه کار میکند و چگونه می‌توان در آن سرمایه‌گذاری کرد؟ فارکس چیست به زبان ساده را با هم مرور کردیم. اما حالا لازم است تا کمی حرفه‌ای‌تر به تعریف این بازار بپردازیم. همان‌طور که متوجه شدید این بازار، بازاری برای تبدیل پول‌های کشورهای مختلف به هم است. اما چگونه؟ برای درک این موضوع ابتدا باید با مفهوم جفت ارز آشنا شوید.

در بازار فارکس پول‌های کشورهای مختلف مانند یک جفت نسبت به هم تعریف می‌شوند. برای مثال یورو دلار (EURUSD) جفت ارز پول اتحادیه اروپا (یورو) به دلار آمریکا است. همین‌طور پول سایر کشورها نیز نسبت به هم به صورت جفت ارز تعریف می‌شوند. یورو دلار استرالیا (EURAUD) – پوند دلار آمریکا (GBPUSD) – دلار استرالیا به دلار کانادا (AUDCAD) و .. سایر جفت ارزهایی هستند که در این بازار تعریف می‌شوند. حتی امکان تبدیل پول کشورهای ناشناخته‌تر مانند سنگاپور، آفریقای جنوبی و … نیز به یکدیگر در این بازار وجود دارد.

با شناخت جفت ارزها اکنون درک نحوه کارکرد فارکس بسیار ساده‌تر خواهد بود. در این بازار شما با داشتن یکی از این پول‌ها می‌توانید آن را به دیگری تبدیل کنید. مثلاً برای تبدیل یورو به دلار آمریکا تنها کافی است وارد معاملات EURUSD شده و در ازای فروش یوروهای خود دلار دریافت کنید. یا برای تبدیل دلار آمریکا به یورو تنها کافی است در همین جفت ارز به ازای خرید مقدار مورد نظر یورو، دلار بپردازید.

اگر به بند بالا دقت کرده باشید، تبدیل ارزهای فیات کشورهای مختلف در یک جفت ارز با عملیات خرید و فروش انجام می‌شود. با خرید یک جفت ارز شما در واقع در حال خرید ارز اول آن جفت ارز هستید و با فروش نیز در واقع شما همان ارز اول را می‌فروشید و ارز دوم را می‌خرید. به صورت مثال در همین جفت ارز EURUSD وقتی شما به دنبال تبدیل یورو به دلار آمریکا باشید، باید یوروهای خود را به فروش برسانید و دلار بخرید. برای درک این موضوع تنها کافی است در هر جفت ارز، ارز اول را ملاک قرار دهید. با خرید آن جفت ارز در واقع شما در حال خرید ارز اول و فروش ارز دوم هستید و با فروش یک جفت ارز در واقع شما در حال فروش ارز اول و خرید ارز دوم آن می‌باشید.

البته شایان ذکر است که در بازار فارکس علاوه بر امکان تبدیل پول‌های فیات نسبت به یکدیگر وجود دارد، امکان خرید و فروش فلزات گرانبها در ازای پرداخت پول فیات نیز وجود دارد. فلزاتی مانند طلا و نقره و یا حتی حامل‌های انرژی مانند نفت نیز در مقابل با دلار یا یورو در این بازار معامله می‌شوند که روند معاملات آنها هیچ تفاوتی با نحوه معاملات جفت ارزها ندارد.

مزیت های فارکس چیست

تا حدی با بازار فارکس آشنا شدید و اکنون می دانید که در این بازار چه خبر است و قرار است چگونه به پول و درآمد برسید. اما چه مزیت هایی را می توانیم برای بازار فارکس تعریف کنیم؟ برای اینکه بدانید فارکس چیست به زبان ساده لازم است تا این مزیت ها را نیز با شما در میان بگذاریم. مزیت هایی که می توانند شرایط ایده آلی را در زندگی مالی شما ایجاد نمایند. به صورت کلی مزیت های زیر در بازار فارکس قابل تعریف است:

  • معاملات بازار فارکس ۲۴ ساعته است و هیچ محدودیتی از این بابت پیش روی کاربران وجود نخواهد داشت.
  • ترید در بازار فارکس بدون نیاز به هیچ مجوزی خواهد بود.
  • هیچ نیازی به حضور در مکانی خاص برای ترید در فارکس نخواهید داشت.
  • امکان رسیدن به سودهای بسیار بالا حتی با سرمایه های کم در بازار فارکس وجود دارد.
  • بازار فارکس تحت تاثیر شرایط اقتصادی ایران نیست.
  • ترید در فارکس دو طرفه است و شما هم می توانید از صعود و هم از نزول قیمت ها به سود برسید.
  • امکان رسیدن به درآمد ثابت و سود مستمر در فارکس وجود دارد.

قیمت در بازار فارکس چیست

در بخش قبلی درک کردید که فارکس چگونه کار میکند, اما ممکن است این سؤال در ذهن شما پیش آمده که قیمت یک جفت ارز در این بازار چیست؟ اتفاقاً درک قیمت در بازار فارکس به درک نحوه کارکرد این بازار نیز بیشتر کمک خواهد کرد. ازاین‌رو لازم است تا آن را نیز برای شما مرور کنیم.

قیمت یک جفت ارز در بازار فارکس در واقع نسبت ارزش آن دو در لحظه نسبت به یکدیگر است. به عنوان مثال در جفت ارز EURUSD قیمتی که شما مشاهده می‌کنید، نه قیمت یورو است نه قیمت دلار. بلکه ضریبی است که از تقسیم ارزش لحظه‌ای یورو به دلار آمریکا به دست آمده است.

به عنوان مثال فرض کنید که قیمت لحظه‌ای یورو  ۳۲۰۰۰ تومان باشد و قیمت لحظه‌ای دلار ۳۰۰۰۰ تومان. در بازار فارکس و در جفت ارز یورو دلار در واقع ضریبی با تقسیم ارزش این دو به هم به دست می‌آید. این ضریب با تقسیم ۳۲۰۰۰ بر ۳۰۰۰۰ برابر ۱.۰۶۶۶ است. در هر لحظه ارزش یورو و دلار در حال تغییر است و ازاین‌رو این ضریب نیز دائماً تغییر می‌کند.

تغییر و نوسانات ارزش در جفت ارزها در بازار فارکس نیز بر اساس مکانیزم عرضه و تقاضا صورت می‌پذیرد. به عنوان مثال فرض کنید که بانک فدرال آمریکا به دنبال تبدیل ۵ میلیارد دلار به یورو است. این بانک می‌بایست وارد حساب کاربری خود در بازار فارکس شده و در جفت ارز EURUSD دلارهای خود را به فروش رسانده و یورو بخرد. در واقع در این جفت ارز باید وارد معامله خرید شود. این مهم باعث می‌شود تا ارزش یورو افزایش پیدا نماید. زیرا تقاضا برای خرید یورو بیشتر شده و از آن طرف عرضه دلار آمریکا بیشتر شده است.

نکته: همان‌طور که می‌دانید با افزایش میزان عرضه در یک سهم یا پول قیمت آن کاهش پیدا کرده و با افزایش تقاضا برای یک سهم یا پول ارزش آن بیشتر می‌شود.

معامله گران بازار فارکس چه کسانی هستند؟

مقاله فارکس چیست به زبان ساده را با معرفی معامله گران در این بازار ادامه می‌دهیم. شناخت معامله گران در بازار فارکس باعث می‌شود بدانید که شما در کجای این زنجیره قرار دارید. در حال حاضر بازار فارکس تبدیل به یک بازار چندین تریلیون دلاری شده است. به این معنی که سرمایه‌های بسیار کوچک نقش زیادی در آن ندارند. در رأس معامله گران بازار فارکس بانک‌ها و مؤسسات مالی بسیار بزرگ هستند که روزانه میلیاردها دلار پول را در این بازار جابجا می‌نمایند. این بانک‌ها اصلی‌ترین زنجیره تشکیل بازار فارکس بوده و نقش اصلی را در تشکیل روندها نیز دارند. شاید اگر تأثیرپذیری معامله گران مختلف را در تشکیل روندها در این بازار بررسی کنیم، ۶۰ درصد از این تأثیرپذیری متعلق به سازمان‌های مالی و بانک‌های بزرگ خواهد بود.

بعد از مؤسسات مالی بزرگ نوبت به بانک‌های کوچک‌تر و یا بانک‌های محلی می‌رسد. این قبیل بانک‌ها تعداد شعبات به مراتب بیشتری نسبت به بانک‌های بزرگ دارند، اما با این حال حجم معاملات آنها کمتر است. این دسته از معامله گران نیز تأثیر به مراتب کمتری نسبت به بانک‌های بزرگ دارند.

بعد از بانک‌های محلی نوبت به بروکرها و شرکت های بزرگی می‌رسد که در این بازار سرمایه‌گذاری می‌نمایند. از صندوق های سرمایه‌گذاری گرفته تا صرافی‌ها یا همان بروکرهایی که مدیریت سرمایه کاربران خرد را در این بازار به عهده گرفته اند. درصد از تأثیرپذیری در حجم معاملات بازار فارکس در این دسته از معامله گران از بانک‌های محلی نیز کمتر است.

سپس در انتهای این زنجیره نوبت به معامله گران خرد می‌شود. البته معامله گران خرد را باید به دو دسته تقسیم کنیم. ابتدا معامله گرانی که سرمایه هنگفتی وارد این بازار کرده و ارزش سرمایه‌های آنها به چندین میلیون یا حتی میلیارد دلار می‌رسد و سپس باید معامله گران خردی را در نظر بگیریم که هنوز ۱ میلیون دلار سرمایه را نیز در بازار فارکس مدیریت نکرده اند. تأثیر این دسته از کاربران در حجم معاملات بازار فارکس بسیار اندک بوده و شاید اصلا به شمار نمی‌آید.

شناخت معامله گران بازار فارکس در معاملات در این بازار نیز اهمیت دارد. اگر تجربه فعالیت در این بازار را دارید، این تأثیرپذیری را با یک مثال برای شما تشریح می کنیم. فرض کنید که شما در تحلیل یک جفت ارز یک موقعیت خرید پیدا کرده اید و اردر خود را نیز در جایی مناسب قرار می دهید. معامله گران خرد بسیار زیادی این تحلیل را داشته و به دنبال استفاده از این فرصت هستند.

اگر کل حجم معاملات این دسته از کاربران که به این تحلیل رسیده و به دنبال استفاده از آن هستند، به ۱ میلیارد دلار برسد، یک موسسه مالی بزرگ یا بانک‌های بزرگ تنها با یک حرکت بسیار کوچک می‌تواند تمام این اردرها را جارو کرده و سرمایه گذاران خرد با ضرر هنگفتی روبرو و در عمل همان تحلیل آنها را نیز در بازار اشتباه رقم بزند. این شرایط را در نمودار جفت ارزها زمانی می‌توانید مشاهده کنید که قیمت یا ضریب برابری یک جفت ارز به مقدار بسیار کمی در یک حمایت نفوذ کرده و سپس دوباره به روند صعودی خود ادامه می دهد.

نمادهای فارکس چیست

یکی دیگر از نکاتی که در ابتدای کار در بازار فارکس باید بدانید، نمادهایی هستند که در این بازار تعریف می‌شوند. البته در بندهای گذشته به صورت مختصر به معرفی برخی از این نمادها پرداختیم؛ اما لازم است تا این نمادها را به صورت حرفه‌ای‌تر برای شما بیان کنیم.

نمادها در بازار فارکس به صورت جفت ارز بیان می‌شوند. قبل از هر چیزی باید نحوه نماد گذاری یک ارز در بازار فارکس را بدانید. به صورت کلی نماد هر ارز فیات در این بازار در یک ساختار مشخص تعیین می‌شود. نماد پول تمام کشورها در این بازار از سه حرف تشکیل می‌شود. از این سه حرف، دو حرف اول نماد و نام خود کشور است و حرف آخر نیز واحد پولی آن را مشخص می‌کند. به عنوان مثال در USD، US نشان دهنده کشور آمریکا و D نشان دهنده دلار است. یا در AUD، AU به نشانه کشور استرالیا و D نشانه دلار این کشور است. با این دید به راحتی می‌توانید نماد ارز هر کشور را در این بازار به خاطر بسپارید.

با ترکیب نماد پول دو کشور یک جفت ارز در بازار فارکس ایجاد می‌شود. اینکه کدام ارز در این نماد گذاری ابتدا واقع شوند، چیزی است که از قبلا مشخص شده و قابل تغییر نیست. به این معنی که وقتی جفت ارز EURUSD داریم که در آن یورو اول و دلار آمریکا دوم است، دیگر قرار نیست جفت ارز دیگری به شکل USDEUR داشته باشیم.

نکته بعدی درباره نمادها در بازار فارکس این است که ارز اول به عنوان ارز پایه شناخته می‌شود. اردرها و سفارشات بنا به ارز پایه انجام می‌شوند. به این معنی که وقتی شما در حال خرید EURUSD هستید، در واقع شما یورو می‌خرید و دلار آمریکا را می‌فروشید. یا وقتی درصدد سفارش فروش در EURUSD باشید، به این معنی است که در حال فروش EUR بوده و دلار آمریکا می‌خرید. خیلی ساده باید به این موضوع نگاه کنید تا دچار چالشی در آن نگردید.

همچنین نکته بعدی درباره جفت ارزها در بازار فارکس تقسیم بندی آنها است. به صورت کلی نمادهای جفت ارزها در این بازار را می توان به سه دستی کلی تقسیم کرد.

دسته اول با عنوان جفت ارزهای اصلی معروف هستند. این دسته آن جفت ارزهایی هستند که یک طرف نماد آنها دلار آمریکا باشد. این مهم به دلیل اهمیت دلار آمریکا در جهان و داشتن بالاترین حجم معاملات این ارز فیات در بازار است. جفت ارزهایی مانند EURUSD، GBPUSD، USDJPY، USDCAD، USDCHF، AUDUSD از این دسته از جفت ارزها می باشند.

دسته دوم با عنوان جفت ارزهای کراس معروف‌اند. تمام جفت ارزهایی که دلار آمریکا در آن نقشی ندارد، در این دسته قرار می‌گیرند. به عنوان مثال کراس های یورو عبارتند از: EURJPY، EURCAD، EURAUD و … . همچنین ارزهای کراس را می توان برای سایر ارزهای فیات مانند پوند، دلار استرالیا و … نیز تعریف کرد.

دسته سوم از جفت ارزهای مهم در بازار فارکس نیز فلزات و انرژی ها هستند. طلا با نماد XAUUSD، نقره و نفت در این دسته هستند.

اگر جفت ارزها در بازار فارکس را به خوبی درک کرده باشید، به خوبی می‌دانید که نحوه تغییرات آنها به چه صورت است. به عنوان نمونه در جفت ارز EURUSD به عنوان اصلی‌ترین و پرحجم‌ترین جفت ارز بازار فارکس، وقتی یورو در حال تقویت و دلار آمریکا در حال نزول است، نمودار به صورت صعودی خواهد بود؛ زیرا اشاره کردیم که ارز پایه همیشه باید ملاک قرار گیرد و تقویت آن در برابر ارز مقابل باعث صعودی شدن نمودار می‌شود. همین‌طور برعکس. وقتی یورو در حال افت ارزش خود بوده و دلار آمریکا با افزایش ارزش روبرو شود، نمودار نزولی است.

دقت کنید که صعودی بودن یا نزولی بودن جفت ارزها بر اساس خود ارز پایه و مقابل تعیین می‌شود. به این معنی که ممکن است دلار آمریکا در مقابل یورو در حال افت باشد که منجر به صعودی شدن نمودار EURUSD می‌گردد، اما همزمان در برابر پوند انگلیس شاهد افزایش ارزش دلار آمریکا باشیم که منجر به نزولی شدن جفت ارز GBPUSD می‌گردد.

همچنین باید بدانید که مکانیزم اصلی تغییرات در جفت ارزها و نوسانات آنها بر اساس مکانیزم عرضه و تقاضا است. به این معنی که هر چقدر تقاضا برای یک ارز بیشتر باشد، مسلما شاهد تقویت آن خواهیم بود. عرضه بیشتر یک ارز نیز می تواند شرایط نزولی شدن و افت ارزش آن را ایجاد نماید.

درباره اخبار موثر بر جفت ارزها نیز باید بدانید که این اخبار به صورت مستقیم و آنی در این بازار تأثیر می‌گذارند. برای مثال وقتی دولت آمریکا نرخ بهره خود را اعلام می‌نماید، در همان لحظه تأثیر این خبر در جفت ارزهای دلار آمریکا به وجود می‌آید. اخبار بد باعث افت ارزش یک ارز نسبت به ارز دیگری در آن جفت ارز می‌شوند و اخبار خوب نیز شرایط تقویت آن را فراهم می‌آورند.

توضیحات درباره جفت ارزها در بازار فارکس را تا همین قدر کافی می‌دانیم؛ اما با این حال چالش یا بحثی درباره جفت ارزها در بازار فارکس برای شما ایجاد شد، می‌توانید آن را در بخش دیدگاه ها با ما در میان بگذارید تا در اسرع وقت به چالش‌های شما رسیدگی شود. همچنین در صورت تکرار شدن سوالات نیز سعی می‌کنیم تا چالش مورد نظر را به همین بخش از مقاله اضافه کنیم.

بروکر فارکس چیست

یکی دیگر از موضوعات بسیار مهمی که در مقاله فارکس چیست باید به تشریح و تفسیر آن بپردازیم، بروکر در این بازار است. بروکر فارکس چیست و چه کاربردی در این بازار دارد؟ اگر از کاربران بازار ارز دیجیتال بوده باشید و می‌دانید که صرافی ارز دیجیتال چیست و چه کاربردی دارد، احتمالاً درک خدمات و دلیل وجود بروکرها در بازار فارکس برای شما ساده خواهد بود. بروکرها در بازار فارکس دقیقاً شرایطی مشابه با انواع صرافی متمرکز در بازار ارز دیجیتال دارند.

بازار فارکس یک بازار متمرکز است که توسط بزرگ ترین بانک های جهان مدیریت می‌شود. از وقتی که امکان انجام معاملات برای سرمایه گذاران خرد در این بازار به وجود آمد، نیاز به شرکت های واسطی احساس شد که بتوانند شرایط لازم برای انجام این معاملات را فراهم آورند. این شرکت های واسط همان بروکرها هستند. در بازار بورس داخلی نیز نقش این بروکرها را کارگزاری های بورس ایفا می‌نمایند. این شرکت ها کاربران را به بازار فارکس متصل نموده و شرایط خرید و فروش را برای آنها فراهم می‌آورند.

البته دقیقاً مانند اینکه با انواع صرافی ارز دیجیتال روبرو هستیم، انواع مختلفی از بروکرها با نحوه عملکردهای متفاوت نیز در دسترس است بروکرها بر اساس اینکه چه لیکوئیدی پرووایدری در اختیار داشته باشند، خدمات متفاوتی به کاربران ارائه می‌نمایند.

شرایط استفاده از بروکرها در بازار فارکس دقیقاً مانند شرایط استفاده از انواع صرافی خارجی ارز دیجیتال در بازار رمز ارزها است. بهترین صرافی ها کاربران ایرانی را تحریم کرده و امکان استفاده از خدمات آنها برای ایرانی ها وجود ندارد. بهترین بروکرها در بازار فارکس نیز کاربران ایرانی را تحریم کرده و امکان استفاده از آنها برای کاربران ایرانی وجود ندارد.

البته استفاده از خدمات بروکر فارکس در ایران با چالش دیگری نیز همراه است. به دلیل اینکه استفاده از خدمات بازار فارکس برای بانک ها و کاربران ایرانی از سوی دولت ممنوع شده است، عملاً متصل شدن به بروکرهای فارکس نیز با چالش‌هایی همراه خواهد بود. کاربران ایرانی در این باره باید نهایت احتیاط را داشته وبا در نظر گرفتن تمام نکات احتیاطی پول خود را وارد حساب این بروکرها نمایند. در واقع از هر دو طرف هم از نظر کیفیت و کارایی بروکر و هم از نظر شرایط انتقال پول به حساب کاربری آنها از ایران باید تمام جوانب احتیاطی در نظر گرفته شود.

درباره بروکرهای فارکس باید نکات مهمی را با شما در میان بگذاریم که دقت به آنها برای همه فعالان در این بازار لازم است.

  • بروکرها در هر کشوری که هستند باید رگولاتوری یا مجوزهای لازم را دریافت کرده و آنها را در سایت خود اعلام نمایند.
  • میزان اعتبار یک بروکر فارکس به میزان اعتبار رگولاتوری آن بستگی زیادی دارد.
  • بروکرها علاوه بر رگولاتوری باید حساب کاربران خود را با تضمینی بیمه نمایند؛ زیرا بارها پیش آمده که مانند هک صرافی ارز دیجیتال شاهد هک شدن اطلاعات و حساب های بروکرها بودیم. یا برخی از فعل و انفعالات باعث زیان های شدیدی به حساب کاربران شده است.
  • بروکرهایی که با کاربران ایرانی کار می کنند، از جمله میان رده ها و پایین رده ها هستند.
  • بسیاری از رگولاتوری های ارائه شده توسط بروکرهای همکار با ایرانی ها، مربوط به جزایر ناشناخته است. از این رو خیلی تضامین قدرتمندی نیستند.
  • بروکرها برای ارتباط با کاربران ایرانی از افرادی با عنوان IB کمک می‌گیرند. آی بی ها اقداماتی مانند جذب مخاطب، نقل و انتقال پول و حل مشکلات کاربران را در بروکر مورد نظر به عهده گرفته و در ازای این خدمات مبلغی را به صورت درصدی از فعالیت کاربران دریافت می‌نمایند. وقتی کسی در بازار فارکس از شما می خواهند که در زمان ثبت نام در یک بروکر کد معرف وی را وارد کنید، به عنوان iB در آن بروکر مشغول بوده و قرار است از حجم معاملات و کارمزدهای شما در بازار درصدی به وی اعطا شود.

درباره بروکرهای فارکس و انتخاب بهترین بروکر فارکس چالش‌های بسیار زیادی مطرح است. از این رو تصمیم داریم تا در یک مقاله کامل و جامع نکات مربوط به انتخاب بروکرها را برای شما بررسی کنیم. دقت کنید که در بازار فارکس امکان همکاری با هیچ شرکت داخلی وجود نداشته و کاربران ایرانی چاره‌ای جز انتخاب یکی از بروکرهای همکار با ایرانیان را ندارند.

پلتفرم معاملاتی فارکس چیست

مقاله فارکس چیست به زبان ساده را با بررسی پلتفرم های معاملاتی در این بازار ادامه می‌دهیم. البته در این بخش قصدی برای آموزش متاتریدر نداریم، اما به زودی یک مقاله جامع درباره این نرم افزار جذاب و دوست داشتنی تهیه کرده و تمام نکات آن را با شما در میان می گذاریم. برای ورود به بازار فارکس و انجام معامله در آن نیاز به استفاده از خدمات بروکرها دارید. یکی از خدمات این شرکت ها ارائه نرم افزارهای معاملاتی است که به هسته بازار متصل شده و امکان خرید و فروش جفت ارزها را برای شما فراهم می‌آورند. این دست از نرم افزارها در میان کاربران و تریدرهای بازار فارکس با عنوان پلتفرم معاملاتی شناخته می‌شود و انواع بسیار مختلفی از آن نیز در دسترس است.

در حال حاضر معروف ترین و محبوب ترین پلتفرم معاملاتی بازار فارکس چه در میان کاربران ایرانی و چه در میان کاربران خارجی متاتریدر است که دو نسخه ۴ و ۵ آن در حال استفاده می باشد. ارائه پلتفرم های بهینه شده و با امکانات ایدئال از جمله نکات رقابتی است که بروکرها را از هم متمایز می‌نماید. هر چقدر تعداد پلتفرم های ارائه شده و کیفیت آنها بیشتر باشد، عملاً خدمات بروکر مورد نظر نیز بهتر خواهد بود. بروکرهای بین المللی ابزارها و پلتفرم های دیگری نیز ارائه می‌نمایند؛ اما پلتفرم معاملاتی در بازار فارکس چیست و با باز کردن آن چه چیزی منتظر شما است؟

پلتفرم معاملات در بازار فارکس به دو صورت در دسترس است. معمولا این پلتفرم به صورت یک نرم افزار قابل نصب در لپ تاپ و موبایل عرضه می‌شود؛ اما نسخه های تحت وب برخی از پلتفرم ها نیز در دسترس است. نرم افزار متاتریدر مخصوص برای هر بروکری بوده و شما می توانید با دانلود این نرم افزار از سایت یک بروکر به حساب سایر بروکرها متصل شوید. از این رو برای هر بروکر متاتریدر خاصی تعریف می‌شود. البته از نظر محتوا و شرایط کار این نرم افزارها هیچ تفاوتی با هم ندارند. تنها امکان اتصال آنها به شبکه بروکر است که وجه تمایز اصلی آنها است.

با ورود به پلتفرم‌هایی مانند متاتریدر ۴ یا ۵ شما می‌توانید به حساب واقعی یا دمو خود در بروکر متصل شوید. با باز کردن این نرم افزار نمودار تمام جفت ارزهای بازار فارکس در اختیار شما قرار خواهد گرفت و شما می‌توانید در همین نرم افزارها با استفاده از ابزارهای تحلیل تکنیکال فارکس تحلیل های خود را انجام داده و حتی برای خرید و فروش نیز اقدام کنید.

در واقع با استفاده از این پلتفرم ها دیگر شما نیاز به هیچ ابزار خاص دیگری برای سرمایه گذاری و ترید در بازار فارکس نخواهید داشت. این نرم افزارها هم چنین در نسخه موبایل نیز قابل استفاده هستند. دقت کنید که ترید کردن در بازار فارکس به شدت به تحلیل تکنیکال وابسته است و صرفاً با تحلیل فاندامنتال فارکس نمی‌توان برای آن اقدام نمود. از این رو در تمام پلتفرم ها تمام ابزارهای تکنیکالی تعریف شده و در دسترس هستند. در واقع در صورتی که نرم افزار ابزارهای ایدئال تحلیل تکنیکال را نداشته باشد، گزینه مناسبی برای ترید نخواهد بود.

هم چنین به عنوان یکی از معروف ترین و پرکاربرترین پلتفرم های تحت وب نیز باید به تردینگ ویو اشاره کنیم. سایت تردینگ ویو را در بحث آموزش رایگان ارز دیجیتال تا حدی به شما توضیح دادیم و قابلیت های آن برای بازار ارز دیجیتال و تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال تشریح نمودیم. دقیقاً به همان صورت از آن می توان برای تحلیل تکنیکال فارکس نیز استفاده کردو. در واقع این سایت ابتدا خدمات خود را برای بازار فارکس آغاز کرده و سپس بازار ارز دیجیتال نیز به خدمات آن اضافه شده است.

ساعات کاری فارکس چیست

یکی دیگر از اطلاعات مهمی که باید درباره فارکس مرور کنیم، ساعات انجام معاملات در این بازار می باشد. ساعات کاری فارکس را نیز باید همراه با نکته های بسیار مهمی با شما در میان بگذاریم. قبل از آن باید به این نکته اشاره کنیم که در بسیاری از سایت ها و مقاله ها شاهد هستیم که بازار فارکس را یک بازار ۲۴ ساعته در ۷ روز هفته معرفی می‌نمایند که این غلط است. بازار فارکس از ساعت ۰۱:۳۰ بامداد روز دوشنبه به عنوان اولین روز کاری در سرتاسر جهان به جز ایران آغاز شده و تا ساعت ۰۱:۳۰ بامداد روز شنبه شروع اولی روز تعطیلی آخر هفته در سرتاسر جهان به جز ایران ادامه دارد. در واقع شما می‌توانید از دوشنبه صبح تا جمعه غروب در این بازار فعالیت کنید.

در مقاله ارز دیجیتال چیست اشاره کردیم که ساعات فعالیت بازار ارز دیجیتال به صورت ۲۴ ساعت و ۷ روز هفته و بدون هیچ تعطیلی است؛ زیرا بازار ارز دیجیتال به صورت غیرمتمرکز اداره می‌شود و نیازی به مدیریت هیچ شخص یا شرکتی در آن نیست. در حالی که بازار فارکس به صورت متمرکز اداره می‌شود. این موضوع می تواند درک بیشتری نسبت به متمرکز بودن یا نبودن یک بازار به شما بدهد.

اما نکاتی که باید درباره ساعات کاری بازار فارکس بدانید:

ساعات کار بازار فارکس در واقع جمع ساعات رسمی کار بازار در کشورهای مختلف است. کاربران در کشورهای مختلف در ساعت محلی از صبح وارد این بازار شده و تا عصر کار خود را در این بازار ادامه می‌دهند؛ اما اختلاف ساعات موجود در میان کشورهای اقتصادی جهان باعث شده تا شرایط به گونه‌ای باشد که این بازار به صورت ۲۴ ساعته و به جز ایام تعطیل رسمی در جهان باز باشد.

اولین بازاری که دوشنبه ساعت ۰۱:۳۰ بامداد در فارکس بازگشایی می‌شود، بازار استرالیا است. این بازار از ساعت ۰۱:۳۰ بامداد دوشنبه به وقت تهران آغاز شده و تا ساعت ۱۰:۳۰ دقیقه صبح ادامه دارد.

بازار دوم بازار توکیو ژاپن است که در ساعت ۰۳:۳۰ (دو ساعت بعد از بازار استرالیا) باز شده و تا ساعت ۱۲:۳۰ ظهر ادامه دارد.

بازار سوم بازار لندن است که در ساعت ۱۱:۳۰ صبح باز شده و تا ساعت ۲۰:۳۰ غروب باز است.

بازار چهارم هم بازار نیویورک است که در ساعت ۱۶:۳۰ بعدازظهر باز شده تا ۰۱:۳۰ بامداد روز بعد ادامه دارد.

همین روند در طول روزهای هفته تکرار می‌شود که باعث باز بودن این بازار در ۲۴ ساعت می‌شود. البته دقت کنید که یک بازار خاص مانند بازار نیویورک به صورت ۲۴ ساعت باز نیست؛ زیرا این بازار به صورت متمرکز اداره می‌شود. دقیقاً مانند بازار بورس ایران؛ اما این اختلاف ساعتی در کشورهای مختلف باعث شده تا شما ۲۴ ساعته بتوانید از خدمات بازار فارکس استفاده کنید.

تحلیل فارکس چیست

مقاله فارکس چیست به زبان ساده را با بررسی روش های تحلیل این بازار ادامه می‌دهیم. به صورت کلی دو روش تحلیل ایدئال برای بازار فارکس تعریف می‌شود تحلیل تکنیکال فارکس و تحلیل فاندامنتال فارکس. تعریف کلی این روش های تحلیلی همان‌هایی است که برای تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال و فاندامنتال آن بیان کردیم. در بازار فارکس نیز همان شرایط و تکنیک ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در تحلیل تکنیکال فارکس شما می‌بایست با استفاده از ابزارهایی خاص برای تحلیل جفت ارزها اقدام کنید. انواع اندیکاتورهای تکنیکالی و ابزارهای پرایس اکشن با استفاده از پلتفرم های معاملاتی در دسترس تریدرها قرار می‌گیرد تا بتوانند جفت ارزهای در دسترس را تحلیل کرده و برای خرید و فروش آنها اقدام نمایند.

هم چنین در تحلیل فاندامنتال فارکس نیز شما می‌توانید از ابزارهای مختلفی استفاده کرده و به صورت فاندامنتالی این بازار و جفت ارزها را تحلیل کنید. اصلی‌ترین تکنیک تحلیل فاندامنتال جفت ارزها در فارکس تکیه بر اخبار اقتصادی و سیاسی بزرگ موثر بر آنها است که اتفاقا تأثیر بسیار زیادی روی آنها داشته و در مدت زمانی بسیار کوتاه می توان نمود آنها را در بازار مشاهده کرد.

برای تحلیل فاندامنتال ارزها در بازار فارکس نیاز است تا شما عوامل موثر بر آنها را استخراج کرده و سپس شرایط این عوامل را در کشور مورد نظر بررسی کنید. برای مثال از اصلی‌ترین عوامل موثر بر ارز یک کشور می توان به نرخ بهره، نرخ تورم، نرخ بیکاری، نرخ تولید ناخالص داخلی، واردات و صادرات، میزان رفاه اجتماعی و مواردی از این دست اشاره نمود. هر یک از این پارامترها نیز تأثیرپذیری خاص خود را روی یک ارز فیات می‌گذارند. با تعیین هر یک از این پارامترها برای ارز یک کشور می‌توانید شرایط آن را برای روزهای پیش رو تحلیل کرده و حکم به تقویت یا تضعیف آن در بازار بدهید.

البته باید در این باره ارزهای فیات را در هر دو طرف بررسی نمایید. به این ترتیب که در جفت ارز USDJPY هم باید دلار آمریکا و هم باید ین ژاپن بررسی شوند. به عنوان مثال اگر دلار آمریکا شرایط خوبی داشت و ین ژاپن در این پارامترها شرایط بدی داشت، می‌توانید حکم به صعودی بودن نمودار آنها بدهید؛ اما در صورتی که هر دو ارز شرایط خوبی از نظر پارامترهای فاندامنتالی داشتند، در این صورت باید برسی های بیشتری انجام دهید.

هزینه‌ها و درآمدها در فارکس

همچنین در مقاله فارکس چیست به زبان ساده باید درباره هزینه‌ها و درآمدها نیز با شما سخن بگوییم. هزینه‌های مختلفی در این بازار پیش روی شما قرار دارد.

  • هزینه نقل و انتقال پول به حساب کاربری در بروکر و برعکس. شما برای انتقال پول به حساب کاربری خود در بروکرها می‌بایست درصدی را به iB ها پرداخت کنید. هم چنین در زمان دریافت پول خود نیز درصدی به این افراد تعلق می‌گیرد. این درصد البته همان درصد خرید و فروش دلار در بازار آزاد است.
  • هزینه دیگر وارد شده به سرمایه های شما کارمزدها است. هزینه خرید و فروش جفت ارزها در بازار فارکس با هم متفاوت است. درآمد اصلی بروکرها از همین هزینه کارمزدهای پرداخت شده از سوی کاربران تامین می‌شود.
  • همچنین هزینه دیگری با عنوان کمیسیون نیز به سرمایه های کاربران در بروکر تعلق می‌گیرد. این هزینه ربطی به معاملات نداشته و به صورت کلی برای سرمایه ها تعریف می‌شود.
  • آخرین هزینه سرمایه گذاران در بازار فارکس نیز هزینه ای با عنوان سوآپ است که برای همه حساب ها و معاملات نیست. این هزینه تفاوت میان نرخ بهره بانک ها در جهان است که هر شب ساعت ۲ بامداد به سفارشات باز اعمال می‌شود. مقدار آن ناچیز است اما راه حل هایی برای حذف کردن آن نیز وجود دارد.

اما بحث شیرین درآمدها در فارکس چیست و چقدر می توانیم در این بازار پول به دست آوریم؟ رسیدن به درآمد در بازار فارکس به هیچ وجه حتمی نیست، اما هیچ محدودیتی نیز در آن وجود ندارد. از اصلی‌ترین مزیت های بازار فارکس این است که شما می‌توانید با سرمایه های بسیار کم به سودهای قابل توجه برسید. کاربران در بازار فارکس به چند دسته تقسیم می‌شوند:

سرمایه گذارانی که سرمایه قابل توجهی داشته و برای دراز مدت سرمایه گذاری می‌نمایند. این معامله گران معمولا از روش های بدون استاپ استفاده می‌نمایند تا تمام سفارش های خود را به پشتوانه سرمایه بسیار زیاد در دسترس با سود ببندند.

سرمایه گذاران دسته دوم دوست دارند تا با در پیش گرفتن یک روند معاملات منظم و با استراتژی های مشخص به دنبال رسیدن به درآمد ثابت ماهیانه و سود ثابت ماهیانه باشند. این افراد معمولا به سودهای ۱۰ تا ۲۰ درصد در هر ماه در بازار فارکس اکتفا می‌نمایند.

دسته سوم نیز تریدرهایی هستند که بدون هیچ نظمی و با سرمایه های کم به دنبال رسیدن به سودهای میلیون دلاری می باشند. این دست از سرمایه گذاران نیز خیلی زود سرمایه های خود را از دست داده و دیگر نمی‌توانند حتی پول اصلی خود را از بازار خارج کنند.

حتما بخوانید: شغل تریدری در ایران

جمع بندی


تمام موضوعات لازم برای درک فارکس چیست به زبان ساده و کاملاً مفهوم را با شما در میان گذاشتیم. در انتها لازم است تا شما را با یک واقعیت بسیار بزرگ درباره بازار فارکس آشنا کنیم. اگر شما به تازگی این مقاله را به پایان رسانده و به دنبال ورود به بازار فارکس هستید، باید ابتدا درک خود را از این بازار به شرایط ایدئال برسانید. واقعیت این است که درصد قابل توجهی از کاربران در بازار فارکس در حال ضرر کردن هستند و این موضوع برای کاربران ایرانی چندین برابر بیشتر است.

خیلی از افراد از هول حلیم در دیگ افتاده و با امید یک شبه میلیاردر شدن وارد بازار فارکس می‌شوند. در حالی که اصلاً ماهیت بازار فارکس برای چنین امری نیست و عملاً چنین امیدواری نیز راهی جز شکست را پیش روی کاربران نخواهد داشت. توصیه می‌کنیم که قبل از هر اقدامی برای ورود به بازار فارکس آموزش های لازم را سپری کنید. نه فقط خرید پکیج غیرحضوری فارکس یا شرکت در دوره فارکس در کانون بورس بلکه هر آموزش کاربردی و مفید دیگری که توسط بهترین اساتید آموزش فارکس ارائه سود ، برای ورود قدرتمند به این بازار لازم است.

هر چند در این دوره ها تمام مطالب لازم را با شما در میان خواهیم گذاشت، اما با این حال هر چقدر نکات بیشتری بیاموزید، احتمال موفقیت شما نیز بیشتر خواهد شد.

فارکس چیست

سوالات متداول فارکس چیست


با بررسی سوالات متداول درباره «فارکس چیست» با شما همراه هستیم. دقت کنید که سوالات درباره بازار فارکس تنها به این موارد محدود نمی‌شود. از این رو اگر سوال یا چالش ذهنی درباره این بازار دارید، آن را در بخش دیدگاه ها با ما در میان بگذارید تا در کمتری زمان ممکن به سوالات شما پاسخ داده شود.

فارکس چیست؟

فارکس خلاصه شده عبارت Foreign Exchange به معنی تبدیل ارزهای کشورهای مختلف به هم و بازاری بین المللی برای همین منظور است. در این بازار شما می‌توانید ارزهای کشورهای مختلف را به هم تبدیل کنید.

آیا فارکس در ایرانی غیرقانونی است؟

بله در حال حاضر با توجه به تحریم های آمریکا و البته قوانین داخلی اعمال شده از سوی دولت فعالیت در این بازار برای کاربران ایرانی با محدودیت هایی روبرو است.

آیا بروکر ایرانی فارکس داریم؟

خیر کاربران ایرانی برای فعالیت در بازار فارکس نیاز است تا از خدمات بروکرهای خارجی استفاده نمایند. البته اکثر بروکرها کاربران ایرانی را در لیست تحریم های خود قرار داده اند.

چقدر می‌توان در فارکس سود کرد؟

هیچ محدودیتی برای رسیدن به سود در بازار فارکس وجود ندارد. شما می‌توانید بی اندازه در این بازار سود کنید. البته بازار فارکس یک شمشیر دو لبه است و امکان ضرر نیز در این بازار وجود دارد.

چه کسانی در بازار فارکس موفق می‌شوند؟

کسانی که با شرکت در دوره فارکس یا استفاده از پکیج غیرحضوری فارکس تمام آموزش های حرفه‌ای لازم برای ورود به این بازار را پشت سر گذاشته و در کنار یک مربی تجربیات لازم برای این منظور را نیز به دست آورده باشند.

آیا امکان کلاهبرداری در بازار فارکس وجود دارد؟

بله. در مراحل ثبت نام و واریز و برداشت و انجام معاملات این امکان وجود دارد.

بهترین دوره آموزش فارکس کجاست؟

خودتان می‌توانید دوره آموزش فارکس در کانون بورس را با سایر دوره های توسعه پیدا کرده برای این بازار مقایسه کرده و مزیت های بی شمار این دوره را مشاهده کنید.

برای سرمایه گذاری در فارکس نیاز به چقدر سرمایه خواهید داشت؟

برای حضور در این بازار شما می‌توانید با ۱۰۰ دلار کار خود را آغاز کنید.

آیا در بازار فارکس می توان در مدت کوتاه میلیونر شد؟

رسیدن به سودهای بسیار زیاد در این بازار هیچ محدودیتی ندارد و بر روی کاغذ چنین امکانی وجود دارد؛ اما ورود به این بازار با این دید می تواند به شدت خطرناک و سمی باشد.

ترتیب پیشنهادی مطالعه مقالات این بخش...

5 پاسخ

  1. سلام
    واقعا مطالب عالیییی بود/
    فقط اینکه برا ایران محدودیت داره حالمو گرفت،اینقد ک،پشیمون شدم چرا اصلا خوندم واطلاعات پیدا کردم/اخه ما چ گناهی کردیم تو ایران بدنیا اومدیدم….

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

روش‌های پرداخت و ثبت نام

ارزش دوره: ۱8٫۸۰۰٫۰۰۰ تومان

قیمت جشنواره: ۱4/۸۰۰/۰۰۰ تومان

پیش پرداخت: 2٫۸۰۰٫۰۰۰ تومان

روش‌های پرداخت و ثبت نام

ارزش دوره ۱۷٫۸۰۰٫۰۰۰ تومان

قیمت جشنواره: ۱۳/۸۰۰/۰۰۰ تومان

تماس فوری با شما

موضوع تماس با شما: