لوگو کانون بورس

روانشناسی بازار فارکس | آموزش روش های کاربردی

روانشناسی بازار فارکس
شما در حال مطالعه مقاله ۱۷ از ۴۷ در این سرفصل آموزش رایگان هستید.

روانشناسی بازار فارکس یک عبارت بسیار ساده اما به شدت عجیب و غریب است. تقریباً اکثر کسانی که در بازار فارکس فعالیت دارند و یا کسب و کار آنها به این بازار مرتبط می‌شود، بر این باور هستند که روانشناسی معاملاتی در این بازار بیشترین میزان تاثیر گذاری را در موفقیت تریدرها دارد، اما کمترین تعداد منابع و کمترین موضوعات پرداخته شده در فرایند آموزش بازار فارکس مربوط به آموزش روانشناسی فارکس است. از منابع آموزش رایگان فارکس گرفته تا حرفه‌ای‌ترین دوره فارکس کمتر منبعی را میتوان پیدا کرد که در آن، آنچنان که باید به روانشناسی معاملاتی در این بازار پرداخته شده باشد. حتی پکیج فروش‌ها هم که تخصصی بسیار بالایی در ارائه مطالب فوق حرفه‌ای آن‌هم در کمتر از یک ساعت به کاربران خود را دارند نیز در ارائه نکات و روش‌های عملیاتی برای مدیریت روانشناسی در بازار فارکس هستند و در این باره خیلی به موفقیت قابل توجهی برای فروش پکیج‌های خود نرسیده‌اند.

اگر شما هم این مقاله را باز کرده و در حال مطالعه آن هستید به نحوی به ارزش مدیریت احساسات و روانشناسی در بازار فارکس پی برده‌اید و سعی دارید تا چند نکته حرفه‌ای و با کمک تجربیات افراد با سابقه در معاملات فارکس خود را به جمع تریدرهای موفق اضافه کنید. البته به غیر از دوستانی که از سایر سایت‌های آموزشی و ارائه مطالب مربوط به بازارهای مالی برای کپی کردن محتویات این مقاله وارد شده‌اند.

در این مقاله از مقالات آموزش رایگان فارکس قرار نیست شما را دست خالی برگردانیم و سعی داریم تا کمی حرفه‌ای‌تر و تخصصی‌تر درباره مدیریت احساسات در بازار فارکس صحبت کنیم و در نهایت روش‌ها و ایده‌هایی را با شما در میان بگذاریم که استفاده از آن‌ها تبدیل به برگ برنده‌ای برای شما در معاملات خواهد شد. در چند دقیقه آینده شما به تمام پیش نیازهای لازم برای کنترل احساسات در معاملات فارکس دسترسی خواهید داشت و می‌توانید از این روش‌ها برای مدیریت ریسک در فارکس نیز استفاده کنید.

روانشناسی بازار فارکس یعنی چه؟

روانشناسی بازار فارکس یعنی چه و دقیقا کجای استراتژی معاملاتی ما قرار میگیرد؟ فرقی نمی‌کند که شما با کدام یک از سبک‌ های پرایس اکشن در حال معامله در بازار فارکس باشید. در هر صورت با چند اندیکاتور و البته ترکیبی از کندل استیک در فارکس و خطوط روند و حمایت و مقاومت یک استراتژی معاملاتی برای خود ساخته‌اید که با استفاده از این استراتژی میتوانید وارد بازار شده و معاملات خود را مدیریت کنید. اما سوال بسیار مهم ما که می‌تواند تعریفی کاملاً دقیق و حرفه‌ای از روانشناسی در معاملات بازار فارکس برای شما ایجاد کند این است که روانشناسی دقیقاً در کجای این استراتژی قرار گرفته و تعریف شده است؟

هر روش معاملاتی در بازار فارکس شرایط خاص خود را دارد و شما برای استفاده از استراتژی‌های مختلف نیاز دارید تا یک سری شروط را در نمودار قیمت جفت ارزهای فارکس تجزیه و تحلیل کرده و در صورت موافق بودن تمام شرایط برای ورود به معامله اقدام کنید. حالا زمانی را تصور کنید که از پنج شرط مورد نیاز برای ورود به یک معامله چهار شرط آن برقرار باشد و یک شرط نه اینکه کاملا رد باشد اما کیفیت لازم را ندارد. در چنین مواقعی انتخاب شما چیست؟ فرصت معاملاتی مورد نظر را کاملاً از دست می‌دهید یا اینکه ریسک ورود به معامله را به حساب کاربری خود قبول می‌کنید؟

در واقع روانشناسی در معاملات بازار فارکس همان تصمیماتی است که ما در مواقع مختلف نسبت به معاملات خود می‌گیریم. این تصمیم گیری در شرایط مختلف انجام می‌پذیرد و دقیقا روی سود و زیان حساب معاملاتی ما تاثیر مستقیم خواهد داشت.

  • کسی که حد ضرر معامله خود را جابجا میکند تا کمی دیرتر فعال شود، در حال کلنجار رفتن با یکی از ویژگی‌های روانشناسی معاملاتی در این بازار است.
  • کسی که در شرایط نامناسب وارد یک معامله می‌شود در واقع یکی از احساسات حاکم در روانشناسی معاملاتی در این بازار را در ذهن خود تقویت کرده است.
  • کسی که برخلاف مدیریت سرمایه در فارکس رفتار می‌کند و وارد معامله می‌شود که از نظر اصول مدیریت سرمایه ورود به آن جایز نیست در حال کشمکش با یکی از احساسات قالب در بازار فارکس است.
  • کسی که حد سود معامله برنده خود را بالاتر می‌برد تا کمی بیشتر سود کند و یا اینکه معامله سودآور خود را زودتر می‌بندد تا از سود‌های خود کم نکند، در واقع ذهنیت آمادگی برای کنترل و مدیریت احساسات خود در معاملات بازار فارکس ندارد.

ملاحظه می‌کنید که روانشناسی در تک‌تک اقدامات ما در بازار فارکس اهمیت پیدا می‌کند و هر قدمی که در این بازار برمیداریم به نوعی نشأت گرفته از احساسات ما در معاملات است. روانشناسی در این بازار در واقع ذهنیت و قلیان درونی تریدر نسبت به شرایط مختلفی است که در بازار به وجود می‌آید و هم این ذهنیت در نهایت تبدیل به تصمیم گیری و اجرا در بازار می‌رسد.

روانشناسی بازار فارکس

روانشناسی در فارکس چه اهمیتی دارد؟

در بند قبلی سعی کردیم تا به جای اینکه یک تعریف تصنعی و تکراری از روانشناسی معاملاتی در بازار فارکس ارائه کنیم جای شما را با یک تریدر در معاملات بازار فارکس عوض کرده و دقیقا همان احساسات و عواطف را در نوع ناخودآگاه شما ایجاد کنیم. اما سوال بسیار مهم‌تر این است که آیا روانشناسی در معاملات بازار فارکس اهمیت دارد و می‌تواند روی میزان سود و ضرر ما تاثیر داشته باشد یا اینکه فقط قرار است یک ابزار بلااستفاده برای ما در معاملات بازار باشد.

در سرتاسر دنیا چندین میلیون نفر در حال ترید در بازار فارکس هستند. آمار‌های متفاوتی از تعداد افراد موفق معامله گر در این بازار در منابع مختلف ارائه شده است. در برخی منابع تریدرهای موفق تنها دو درصد از کل تریدرهای جهانی هستند، در برخی منابع ۵ درصد، در برخی از سایت‌ها ۱۰ درصد و در بهترین و ایده‌آل‌ترین حالت ۲۰ درصد معامله گران بازار فارکس به عنوان افراد موفق در این بازار معرفی شده است.

نکته جالب درباره افراد و تریدرهای موفق در این بازار این است که تمامی آنها از آن دارند که تا قبل از این که روی احساسات و عواطف خود مدیریت و کنترل نداشته‌اند به هیچ موفقیتی نرسیده و تنها بعد از اینکه سیستم‌های مدیریت سرمایه و استراتژی معاملاتی خود را به صورت دقیق و مو به مو اجرا کرده‌اند توانسته‌اند خود را به جمع افراد موفق اضافه کنند.

ما می‌توانیم چشم خود را ببندیم و با استفاده از چند استراتژی و سبک معاملاتی ارزش و اهمیت روانشناسی در معاملات بازار فارکس را نادیده بگیریم اما واقعیت این است که:

“روانشناسی بازار فارکس در حقیقت همان وجه تمایز افراد موفق با شکست خورده‌ها در این بازار است و مدیریت یا عدم کنترل احساسات دقیقا همان تابلوی راهنمایی و رانندگی است که شما را در جهت موفقیت و یا کال مارجین شدن هدایت می‌کند.”

روانشناسی بازار فارکس برای چه کسانی لازم است؟

اهمیت روانشناسی و مدیریت احساسات در معاملات بازار فارکس برای همه ما کاملاً روشن و واضح است. در بند قبلی اشاره کردیم که مدیریت احساسات لازمه اصلی موفقیت در این بازار است و تمام افرادی که به موفقیت می‌رسند روی احساسات خود در بازار و معاملات آن کنترل خوبی دارند. این مهم نشان می‌دهد که روانشناسی معاملاتی در این بازار به هیچ وجه مختص افراد خاصی نیست و تک‌تک افراد حتی آنهایی که بیش از یک دهه تجربه معاملات در این بازار را پشت سر گذاشته‌اند باز هم بدون کنترل احساسات نمیتواند هیچ سودی برای خود به دست آورند.

مصاحبه با افراد حرفه‌ای و با سابقه بسیار طولانی در معاملات بازار فارکس نشان می‌دهد که حتی آنها نیز بعد از گذشت سال‌ها معامله‌گری در این بازار، گاهی اوقات درگیر احساسات و عواطف خود شده و وارد معاملاتی میشوند که دقیقاً نشات گرفته از عدم کنترل احساسات است و همین احساسات کنترل نشده اندک زیانهای آنها را در بازه‌های زمانی معاملاتی در این بازار رقم می‌زند. با این حساب چه در بازار فارکس آماتور باشید و هنوز معاملات خود را به صورت حرفه‌ای آغاز نکرده باشید و چه یک فرد با سابقه و با تجربه در این بازار باشید حتماً بایستی درباره کنترل احساسات خود در معاملات بازار فارکس بدانید تا در نهایت به موفقیت برسید.

احساسات حاکم بر معاملات در بازار فارکس

کم‌کم بحث مدیریت روانشناسی در معاملات بازار فارکس را باید به سمت اطلاعات کمی و دقیق پیش ببریم تا در نهایت بتوانیم در انتهای این مقاله یک قدم بزرگ برای ارتقای سطح کیفیت معاملات شما در این بازار بر داشته باشیم. برای این منظور در این ‌بخش از مقاله تمام احساسات حاکم بر معاملات فارکس را با شما در میان می‌گذاریم و همچنین روش‌های کنترل و مدیریت آنها را نیز مرور میکنیم.

دقت داشته باشید که هم به شدت و ضعف این احساسات در تریدر‌های بازار فارکس با هم متفاوت است و هم کنترل آنها نیاز به تلاش و شرایط مختلفی از سوی معامله گران در بازار دارد. نکاتی که در این ‌بخش با شما در میان خواهیم گذاشت نکاتی هستند که به صورت کاملاً عملیاتی توسط بزرگ‌ترین و موفق‌ترین معامله گران بازار فارکس مورد استفاده قرار میگیرند و اتفاقاً این روش‌ها کاملاً جواب داده است و شما نیز می‌توانید با استفاده از آنها شرایط بهتری را در معاملات خود ایجاد کنید.

مدیریت احساسات در معاملات فارکس

احساس ترس

اولین حسی که در میان احساسات معامله‌گری در بازار بورس جهانی باید به آن اشاره کنیم احساس ترس است. ترس از دست دادن فرصت‌های معاملاتی، ترس جا ماندن از سودهای بزرگ بازار، ترس ضرر کردن و ترس از دست رفتن تمام دارایی‌ها در بازار فارکس همگی هر روز ذهن معامله‌گران بازار فارکس را به خود درگیر می‌کند و همین درگیری‌هاست که در نهایت روی روند معاملات آنها تاثیر می‌گذارد.

ترس باعث میشود تا شما بسیاری از معاملات خوب را از دست بدهید و در بسیاری از مواقع وارد پوزیشنهای شوید که به هیچ وجه کیفیت لازم را ندارند. ترس باعث می‌شود تا شما حد ضرر یک معامله زیان ده را بزرگتر کنید و در نهایت آن معامله را با ضرر بیشتر ببندید. ترس باعث میشود تا شما بتوانید روی اصول استراتژی معاملاتی خود در بازار پایبند بمانید و تصمیمات احساسی بگیرید. هر چه زودتر در باید درباره این حس خود تصمیم گیری کرده و یک راه حلی برای برون رفت از این چالش برای خود در پیش بگیرید.

نحوه کنترل احساس ترس در فارکس

روش‌های مختلفی برای کنترل احساس ترس در معاملات بازار فارکس وجود دارد که هر یک از این روش‌ها البته بسته به شخصیت خود تریدر باید انتخاب و مورد استفاده قرار بگیرد. بهترین روش کنترل احساس ترس در معاملات بازار فارکس استفاده از یک پلن معاملاتی دقیق و پایبند بودن به صورت مو به مو به آن است. البته رسیدن به این شرایط امکان پذیر نخواهد بود جز وقتی که شما یک هدف مشخص و البته منطقی برای معاملات خود در بازار داشته باشید.

یک سود منطقی برای یک حساب ۳۰۰ دلاری در بازار فارکس در هر ماه بیست تا سی دلار است. این سود برای یک حساب هزار دلاری ۱۰۰ تا ۲۰۰ دلار خواهد بود و برای یک حساب ۵۰ هزار دلاری ۵ تا ۱۰ هزار دلار در ماه خواهد بود. وقتی شما با یک حساب ۳۰۰ دلاری انتظار رسیدن به سود ۱۰۰ دلار در ماه را داشته باشید امکان پایبندی به اصول مدیریت سرمایه و استراتژی معاملاتی در این بازار برای شما وجود نخواهد داشت و در نهایت درگیر احساسات خواهید شد. در این مواقع است که ترس قدرت بیشتری از ذهنیت شما در بازار و معاملات آن دارد و در نهایت به شما فائق خواهد آمد.

احساس طمع

درباره ترس صحبت کردیم. نقطه مقابل این حس در معاملات بازار فارکس احساس طمع است. طمع یعنی راضی نبودن به آن چیزی که در یک معامله و یا بازار حقوق منطقی و طبیعی شما است و انتظار رسیدن به شرایطی که به هیچ وجه استحقاق آن را ندارید و یا معاملات و حساب معاملاتی شما بستر لازم و کافی برای شرایط مورد نظر را ندارد.

وقتی شما وارد یک معامله ۰.۰۱ لاتی می‌شوید، در صورتی که بازار ۱۰۰ پیپ به سمت سود شما حرکت کند، تنها در حدود ۱۰ دلار عایدی شما از این معامله خواهد بود. در این موازنه بسیار ساده همه چیز کاملا منطقی و درست است اما موضوع بسیار مهمی که باعث ایجاد حس طمع در معامله گران بازار فارکس می‌شود این است که رسیدن به ۱۰۰ پیپ سود در یک معامله، بسیار سخت و نیاز به مهارت بالایی دارد اما ۱۰ دلار سود برای چنین مهارتی بسیار کم است.

با توجه به اینکه میزان پیپ سود حاصل از یک معامله مبتنی بر استراتژی معاملاتی و مهارت شما در معاملات بازار فارکس است اما حجم معامله شما دقیقاً تحت تاثیر مدیریت سرمایه و میزان دارایی شما در این بازار قرار می‌گیرد، بنابراین چنین تناقضی در نتیجه معاملات شما در بازار به وجود می‌آید که نتیجه این تناقض ایجاد حس طمع قدرتمند در وجود معامله گر برای بالا بردن حجم معاملات بدون رعایت مدیریت سرمایه برای رسیدن به سودهای در خور شأن قدرت معاملاتی خود است.

البته تصور کنید که این اتفاق برای معامله‌گری به وجود آید که حتی قدرت معاملاتی خیلی بالایی هم نداشته و تنها در یک یا دو معامله به صورت شانسی و یا در حساب دمو به چنین موفقیتی رسیده باشد. در نهایت احساس طمع در این شرایط باعث بالارفتن قابل توجه به ریسک معاملاتی شما شده و نتیجه نهایی این روند نیز از بین رفتن و کال مارجین شدن حساب معاملاتی شما خواهد بود.

نحوه کنترل احساس طمع در فارکس

کنترل احساس طمع در معاملات بازار بورس جهانی دقیقاً به سیستم مدیریت سرمایه و رعایت آن به صورت مو به مو برمیگردد. استراتژی معاملاتی در بازار فارکس دقیقاً مانند شمشیری است که شما از آن برای نبرد با روند‌ها استفاده می‌کنید و مدیریت سرمایه سپری است که شما را از ضربات مختلف بازار در امان نگه می‌دارد. همه ما میدانیم که در دست داشتن یک سپر بزرگ و سنگین فولادی باعث کند شدن حرکت و نبرد یک جنگجو است و دقیقا همین اتفاق در معاملات بازار فارکس نیز برای تریدر‌هایی می‌افتد که مدیریت سرمایه را به عنوان راس اصلی پلن معاملاتی خود در نظر گرفته‌اند.

وقتی شما سپر را کنار بگذارید هر چند ممکن است روند‌های بیشتری را در بازار شکار کنید اما در نهایت شلیک یک ضربه ساده از سوی دشمن شما را از پا در خواهد آورد و همه سود‌ها نیز از بین خواهد رفت. در این بین اهمیت مدیریت سرمایه در معاملات فارکس  را به خوبی نشان می‌دهند که البته نگهداشتن آن نیاز به ذهنیت قدرتمند برای جلوگیری از بزرگتر شدن احساس طمع در وجود معامله گر است.

مدیریت احساسات در معاملات فارکس

احساس انتقام

انتقام از بازار یکی از احساسات در میان معامله‌گران بازار فارکس است که همیشه و همه جا به عنوان یکی از نقاط ضعف بزرگ از آن یاد شده و درصد قابل توجهی از معامله‌گران زیان‌ده نیز بر این عقیده هستند که اکثر ضرر‌های آنها در بازار حاصل عدم کنترل احساس انتقام از بازار است. معامله‌گری را تصور کنید که قدرت تحلیل‌گری قابل توجهی در بازار دارد و تحت تاثیر شرایط موجود در یک نمودار و بر اساس استراتژی معاملاتی خود وارد یک معامله شده اما بازار بر خلاف میل در جهت برعکس حرکت می‌کند. یک سود بسیار جذاب و شیرین تبدیل به یک ضرر بزرگ شده و تمام احساسات معامله گر در چنین شرایطی به دنبال جبران کردن این موضوع است.

متاسفانه تجربه نشان داده که هر چقدر معامله گر بیشتر برای جبران کردن دست به کار شود در نهایت بیشتر هم در مرداب ضرر فرو خواهد رفت و این چرخه در نهایت نتیجه‌ای جز کال مارجین شدن را به دنبال نخواهد داشت. حس انتقام از بازار باعث می‌شود تا معامله‌گر نسبت به شرایط حاکم بر نمودار کاملاً کور شود و بسیاری از واقعیت‌های کاملاً واضح در نقطه کور قرار بگیرد. اما چگونه می‌توانیم روی احساس انتقام در معاملات فارکس کنترل داشته باشیم و درگیر این منجلاب نشویم؟

نحوه کنترل احساس انتقام در فارکس

کنترل احساس انتقام در معاملات بازار بورس جهانی یک روش بسیار ساده دارد اما رعایت آن به این سادگی‌ها نیست. وقتی یکی از معاملات شما با زیان قابل توجهی بسته می‌شود که احساس بدی نسبت به بازار برای شما ایجاد می‌کند، بهترین و عاقلانه‌ترین اقدام این است که برای یک مدت چند روزه معامله در بازار را کنار بگذارید و تحت هیچ شرایطی و حتی در صورت مشاهده بهترین فرصت معاملاتی قرن بازار فارکس ترید نکنید.

متوجه هستیم که بسیاری از شما ممکن است این رویکرد را داشته باشید که به هیچ وجه در معاملات بعدی تحت تاثیر احساس انتقام قرار نمی‌گیرید و دقیقا مطابق با استراتژی معاملاتی خود اقدام میکنید اما چندین سال تجربه ما در معاملات بازار فارکس نشان می‌دهد که حتی پایبند بودن بر روی استراتژی معاملاتی هم در چنین مواقعی نمی‌تواند گره از کار شما باز کند و همه چیز در نهایت بدتر خواهد شد.

احساس غرور

یکی دیگر از احساساتی که معامله گران را در بازار فارکس به خود درگیر می‌نماید احساس غرور تحت تاثیر یک یا چند معامله سودآور و یا شرکت در یک دوره آموزشی و حتی آشنایی با یک اندیکاتور ناشناخته و یک استراتژی معاملاتی جدید است. شاید باور نکنید اما افرادی را در بازار فارکس می‌شناسیم که بعد از کسب اطلاعات کامل درباره اندیکاتور مشهور و رایج آر اس آی تصمیم میگیرند تا حجم معاملات خود را به میزان قابل توجهی افزایش داده و از تمام سیگنال‌های این اندیکاتور برای میلیونر شدن در این بازار استفاده کنند.

احساس غرور باعث می‌شود تا شما در بازار طمع داشته باشید و معاملاتی را انجام دهید که به هیچ وجه چه از نظر سیستم مدیریت سرمایه و چه از نظر اصول روانشناسی در بازار فارکس به هیچ وجه یک معامله موفق نیستند و در نهایت نیز نتیجه این موضوع کال مارجین شدن یکی دیگر از حساب‌های معاملاتی تریدر است.

نحوه کنترل احساس غرور در فارکس

برای کنترل احساس غرور بهترین راه حل این است که شما همیشه استراتژی‌های معاملاتی امتحان شده را در اولویت اصلی خود قرار دهید و برای استفاده از یک استراتژی و یا روش جدید در معاملات حتماً ابتدا آنها را در حساب دمو تست کنید. همچنین خارج کردن بخشی از سود‌ها یکی دیگر از روش‌هایی است که باعث می‌شود تا شما کنترل مناسبی روی احساسات خود داشته باشید و معاملات خود را همچنان با همان سبک و سیاق قبلی که منجر به سودآوری قابل توجه برای شما شده است ادامه دهید.

مدیریت احساسات در معاملات فارکس

روش‌های عملیاتی برای تقویت روانشناسی بازار فارکس

درباره احساسات حاکم بر تریدر در معاملات بازار فارکس با هم صحبت کردیم و روش‌های عملیاتی برای کنترل هر یک از این احساسات را نیز با شما در میان گذاشتیم. حالا نوبت به این رسیده تا تعدادی از روش‌های عملیاتی کاملا تست شده را برای تقویت روانشناسی در معاملات بازار فارکس با شما در میان بگذاریم که به آن‌ها می‌تواند تاثیر فوق‌العاده زیادی بر روی روند معاملات شما در بازار داشته باشد. البته اگر سایت‌ها و منابع مختلف را برای پیدا کردن روش‌های مختلف برای کنترل احساسات در معاملات بازار فارکس زیر و رو کنید با روش‌های بسیار متنوعی رو به رو خواهید شد که بسیاری از آن‌ها بیشتر شبیه شعارهای تبلیغاتی هستند تا روش‌های عملیاتی برای این موضوع.

ما هم اگر می‌خواستیم تعداد روش‌های کاربردی برای کنترل احساسات در بازار فارکس را برای شما تا ده‌ها برابر روش‌های معرفی شده برسانیم کار سختی در پیش نداشتیم اما ترجیح دادیم بیشتر درباره روش‌های آسان با شما صحبت کنیم که بلند کاربردی هستند و ثانیاً قبلاً توسط معامله‌گران با سابقه در بازار تست شده و نتیجه از آنها به دست آمده است.

مانند یک ربات عمل کنید

بهترین سبک انجام معاملات در بازار بورس جهانی این است که شما در ۸۰ درصد مواقع مانند یک روبات و متناسب و مطابق با پلن معاملاتی خود ترید کنید و تنها در ۲۰ درصد مواقع نسبت به شرایط موجود در پلن معاملاتی خود انعطاف داشته باشید. اما موضوع بسیار مهم اینجا است که معمولاً معامله‌گران نمی‌توانند این تناسب را حفظ نمایند و به جای اینکه تنها در درصد کمی از معاملات خود از خود انعطاف‌پذیری نشان دهند، ‌بخش اعظمی از معاملات خود را درگیر این احساسات کرده و همین موضوع در نهایت بستر لازم برای شکست آنها را ایجاد می‌کند.

با این حساب توصیه‌ای که به تریدر‌های ایرانی در بازار فارکس داریم این است که حتماً سعی کنند تا در ابتدای معاملات خود به صورت کاملاً رباتیک و بدون کوچکترین انعطافی معاملات خود را پیش ببرند. همچنین این موضوع ممکن است آنها را از تعدادی از فرصت‌های معاملاتی دور نگه دارد و یا حتی کمی از سودهای آنها در بازار را کاهش دهد اما در نهایت به نفع آنها تمام خواهد شد و می‌تواند شرایط لازم برای رسیدن به موفقیت را برای آنها ایجاد نماید.

شاید متعجب شوید اگر یادآور شویم که حتی بسیاری از معامله‌گران حرفه‌ای و باسابقه نیز همچنان به دلیل عدم امکان کنترل احساسات خود در معاملات انعطاف‌پذیری را از استراتژی معاملاتی خود کاملاً حذف کرده و معاملات خود را دقیقا مانند یک ربات در بازار به اجرا در می‌آورند. شما نیز میتوانید از این ترفند عالی برای کنترل احساسات خود در معاملات فارکس استفاده کنید.

روی استراتژی خود پایبند باشید حتی در سیل و زلزله

اخبار بسیار خوبی توسط تیم‌های اقتصادی کشورهای مختلف اعلام شده و تحلیل فاندامنتال فارکس نشان می‌دهد که بازار می‌تواند با قدرت بسیار زیادی به سمت بالا پرتاب شود. در یکی از نقاط جهان یک جنگ فیزیکی در گرفته و همین موضوع باعث شده تا نمودار طلا با رشد شارپی همراه باشد و معامله گران طلا در بازار فارکس سود‌های بسیار هنگفتی به دست آورند.

تحلیل تکنیکال فارکس نشان می‌دهد که جفت ارز یورو به دلار آمریکا بعد از شکست یک محدوده رنج می‌تواند یک رشد شارپی را شاهد باشد و ورود به معامله در این لحظه سود بسیار هنگفتی را برای تریدرها به دنبال خواهد داشت.

تمام مواردی که در بالا به آنها اشاره کردیم مثال‌های کاملا واقعی از شرایط بازار فارکس است و هر هفته چند مورد از این مثال‌ها در واقعیت بازار بورس جهانی رخ میدهد. اما ما به شما می‌گوییم که حتی در بهترین فرصت معاملاتی قرن بازار بورس جهانی هم دقیقاً مطابق با استراتژی معاملاتی خود رفتار کنید و اگر تمام تریدر‌های جهان به دنبال خرید یک جفت ارز هستند و استراتژی معاملاتی شما امکان ورود به معامله را فراهم می‌کند از آن دور بمانید. در پیش گرفتن چنین رفتاری باعث می‌شود تا شما هرگز احساسات را درگیر معاملات خود نکنید و کم‌کم روند رو به رشدی را در پیش گرفته و موفقیت خود را در بازار تضمین نمایید.

۱۰۰ دلار ضرر همیشه بهتر از ۲۰۰ دلار ضرر است

ضرر کردن یکی از واقعیت‌های بازار فارکس است و خطا حرفه‌ای‌ترین و قدیمی‌ترین معامله گران بازار فارکس نیز در برخی از معاملات خود با اشتباه مواجه شده و ضرر می‌کنند. هرگز هیچ منبع آموزشی و هیچ دوره‌ای نمی‌تواند مانع از ایجاد ضرر برای معامله گران در بازار شود و حتی بهترین استراتژی‌های معاملاتی نیز گاهی اوقات با ضرر همراه می‌شوند.

در این بین تفاوت یک معامله گر حرفه‌ای و موفق در مدیریت ضررها و کم کردن آنهاست. همیشه به یاد داشته باشید که کمتر ضرر کردن می‌تواند شما را در بازار باقی نگه دارد و در نهایت شرایط لازم برای معاملات موفق را برای شما رقم بزند. بسیاری از افراد هستند که متاسفانه ترجیح می‌دهند تا حد ضرر معاملات خود را به میزان قابل توجهی افزایش دهند تا یک شانس بیشتر برای ورود به معاملات سودآور داشته باشند در حالی که در نهایت چیزی جز ضرر بیشتر گیر آنها نخواهد آمد.

مدیریت احساسات در معاملات فارکس

برای معاملات فارکس قرض نگیرید

فشار روانی ناشی از عواقب از دست دادن پول و سرمایه در بازار فارکس باعث می‌شود تا معامله‌گران تحت تاثیر احساسات و هیجانات در رفتار کرده و نتواند مدیریت خوبی بر روی معاملات خود از نظر روانشناسی داشته باشند. وقتی شما برای شروع معاملات خود در بازار فارکس پول قرض بگیرید در واقع فشار روانی بسیار زیادی را برای خود به جان می‌خرید که این فشار روانی در نهایت باعث می‌شود تا شما نتوانید مطابق با اصول حاکم بر مدیریت سرمایه و استراتژی معاملاتی خود رفتار کنید و در نهایت همه چیز آماده خواهند بود تا شما کال مارجین شوید.

با این حساب توصیه می‌کنیم که اگر پول کافی برای معامله‌گری در بازار فارکس را ندارید معاملات خود را در حساب دمو دنبال نمایید و بعد از این که توانستید پول کافی و لازم برای شروع معاملات خود را فراهم کنید معاملات خود را در حساب واقعی در پیش بگیرید. البته خیلی از شما این تکنیک رو نادیده خواهد گرفت و ممکن است تا با وام‌های سنگین برای شروع معاملات در بازار فارکس اقدام کند اما به خاطر داشته باشید که سالها تجربه ما در فارکس نشان داده که چنین افرادی در نهایت تمام دارایی‌های خود را از دست میدهند. حتی حرفه‌ای‌ترین افراد نیز گاهی اوقات در چنین مواقعی نمی‌توانند کنترل خوبی روی احساسات و روانشناسیِ خود در معاملات داشته باشند.‌

کلام آخر

در انتهای مقاله بسیار مهم و حیاتی درباره رعایت اصول و نکات روانشناسی و کنترل احساسات در بازار فارکس قرار داریم. سعی کردیم تا اهمیت روانشناسی در بازار فارکس را به شما نشان دهیم و در نهایت تکنیک‌های کامل عملیاتی و حرفه‌ای و تجربه شده را برای شما بازگو کردیم که دقت آنها می‌تواند قدرت معاملاتی شما را در بازار به میزان قابل توجهی افزایش دهد.

تمام تلاش ما در مجموعه کانون بورس فراهم کردن بسترهای کافی و لازم برای تریدرهای ایرانی در بازار فارکس است و در این راستا علاوه بر ارائه بهترین دوره حضوری آموزش فارکس و کاملترین پکیج آموزش فارکس سری مقالات رایگان و حرفه‌ای ورود به این بازار را نیز برای شما فراهم کرده‌ایم که با مطالعه تمام این مقالات شما می‌توانید مانند یک فرد حرفه‌ای و کارآزموده در بازار معامله کنید. موفقیت در این بازار دور از دسترس شما نخواهد بود اگر بخواهید و برای این خواستن تلاش کنید.

در پایان دعوت می‌کنیم که اگر دیدگاه و نظری درباره اصول روانشناسی در معاملات بازار خارج دارید آنها را در‌بخش دیدگاه‌ها با ما در میان بگذارید تا در نهایت این گفتگو‌ها منجر به حرفه‌ای‌تر شدن معامله گران ایرانی در این بازار سخت و پر چالش شود.

منبع:

financemagnates

ترتیب پیشنهادی مطالعه مقالات این بخش...

2 پاسخ

  1. سلام
    مقاله جالب و مفیدی بود، مخصوصا راهکارهای غلبه بر ترس و طمع و …
    موفق باشید

  2. سلام بسیار عالی امیدوارم همه با این صفحه مثل من برخورد کنن و استفاده کنن تشکر از زحمات شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

روش‌های پرداخت و ثبت نام

ارزش دوره: ۱8٫۸۰۰٫۰۰۰ تومان

قیمت جشنواره: ۱4/۸۰۰/۰۰۰ تومان

پیش پرداخت: 2٫۸۰۰٫۰۰۰ تومان

روش‌های پرداخت و ثبت نام

ارزش دوره ۱۷٫۸۰۰٫۰۰۰ تومان

قیمت جشنواره: ۱۳/۸۰۰/۰۰۰ تومان

تماس فوری با شما

موضوع تماس با شما: