لوگو کانون بورس

کال مارجین چیست | کال مارجین شدن در فارکس و معاملات طلا

کال مارجین چیست
شما در حال مطالعه مقاله ۶ از ۴۲ در این سرفصل آموزش رایگان هستید.

 

کال مارجین چیست و چرا گرفتار آن می‌شویم؟ کال مارجین شدن در فارکس یا  کال مارجین در ارز دیجیتال از رگ گردن به معامله‌گران در این بازار‌های مالی نزدیک تر هستند و شما اگر هر چه سریعتر به دنبال محاسبه کال مارجین نباشید، بازار حساب شما را خواهد پیچید. کال مارجین یکی از اصطلاحاتی است که هرچند هیچ‌کس دوست ندارد به آن گرفتار شود و یا حتی درباره آن بداند اما متاسفانه شتری است که در خانه تک تک تریدرهای بازارهای مالی خوابیده و همچنان نیز در حال جولان دادن است. کال مارجین در معاملات طلا تبدیل به یک عادت برای تریدر‌های این بازار شده و حتی این روزها در بازار رمز ارزها نیز جایگاه ثابتی را در حساب معامله گران بازار فیوچرز پیدا کرده است.

هرچند این مقاله در دسته‌بندی آموزش رایگان فارکس تعریف شده اما خود ما برای چند دقیقه متمرکز بودیم تا آن را در یک دسته‌بندی مناسب قرار دهیم. آموزش رایگان ارز دیجیتال گزینه بعدی برای دسته‌بندی مناسب برای این مقاله بود و حتی آموزش رایگان بورس هم با توجه به جستجو‌های کاربران تبدیل به یک انتخاب کم و بیش مناسب شده بود. با این حال تصمیم گرفتیم که به قدمت بازار فارکس احترام بگذاریم و همچنین تعداد بسیار زیادی از تریدر‌هایی که در این بازار کال مارجین شده‌اند را در اولویت اول قرار دهیم اما در محتوای مقاله علاوه بر بررسی شرایط کال مارجین در فارکس به بررسی شرایط کال مارجین در ارز دیجیتال و بازار بورس ایران نیز خواهیم پرداخت.

کال مارجین چیست

کال مارجین چیست و چرا در بازار‌های مالی اتفاق می‌افتد؟ کلمه کال به معنی صدا کردن و مارجین هم موجودی حساب شما را در حساب معاملاتی شما در بازار نشان می‌دهد. کال مارجین که البته اصطلاح اصلی آن در زبان بین المللی مارجین کال است به معنی صدا کردن و هشدار دادن در مواقعی است که مارجین یا موجودی حساب شما به میزان خاصی کاهش پیدا کرده باشد.

وقتی شما برای انجام معامله وارد بازار فارکس یا بازار فیوچرز ارز دیجیتال می‌شوید می‌توانید از اهرم برای بالا بردن حجم معاملات خود استفاده کنید. اما بسیاری از افراد غافل از اینکه با استفاده از هرم سود‌های بیشتری به دست بیاورد ضرر آنها نیز به همان نسبت افزایش پیدا میکند. وقتی شما در یک معامله با اهرم چند برابر وارد می‌شوید تمام ضرر‌هایی که ممکن است حساب معاملاتی شما داشته باشد از پول واقعی شما حساب خواهد شد نه چیزی که از بروکر یا صرافی قرض گرفته‌اید.

حالا صرافی بر اساس فرمول‌هایی که در اختیار دارد اقدام به‌ محاسبه کال مارجین می‌نماید و در صورتی که دارایی شما از مقدار مشخصی که با اصطلاح call margin level تعیین می‌شود کمتر شود هشداری برای افزایش میزان موجودی و یا بستن برخی از معاملات به دلیل رسیدن ضرر به حد نصاب ممکن به شما می‌دهد که این هشدار همان کال مارجین است.

کال مارجین شدن یعنی چه

پاسخ سوال کال مارجین چیست را در بالا به شما دادیم.  کال مارجین شدن در فارکس یا در ارز دیجیتال به این معنا است که میزان ضرر شما به حد نصاب تعیین شده از سوی صرافی یا بروکر رسیده است و شما بیشتر از این نمی‌توانید ضرر کنید. محاسبه کال مارجین به این صورت است که صرافی یا بروکر از قبل درصد مشخصی از پول واقعی شما را در نظر می‌گیرد و وقتی ضررهایی شما به این مقدار برسد اعلام کال مارجین می‌کند.

اینکه کال مارجین یعنی چه از چند جهت اهمیت دارد و حتماً شما باید درباره آن بدانید و مراقب باشید تا ضرر‌های شما به حد در نظر گرفته شده از سوی صرافی یا بروکر نرسد. در ذهن خود این موضوع را داشته باشید که هرگز صرافی یا بروکر از پولی که به شما قرض داده ضرری نمی‌کند و تمام ضررهای شما از پول واقعی شما در حساب کاربری خواهد بود.

اهرمی که شما در معاملات بازار فارکس یا بازار فیوچرز ارز دیجیتال استفاده می‌کنید در واقع پولی است که از صرافی و بروکر برای انجام معاملات سنگین‌تر قرار گرفته‌اید و هرگز قرار نیست از این پول قرض گرفته ضرری متوجه بروکر و صرافی شود و در نهایت تمام ضرر‌ها از حساب کاربری خود شما محاسبه خواهد شد. بنابراین وقتی که دارایی اصلی حساب کاربری شما به حد خطرناک می‌رسد بلافاصله بروکر پیام کال مارجین را برای شما می‌فرستد تا فکری به حال حساب خود بکنید تا بیش از این ضرر نکنید.

با توجه به اینکه افزایش میزان ضرر‌ها ممکن است به خود بروکر ضرر برساند بلافاصله بعد از اتمام موجودی بروکر سریعاً معاملات شما را به صورت خودکار میبندد تا تمام ضررها دقیقا متوجه حساب کاربری اصلی شما باشد و پول قرض گرفته شده از بروکر.

کال مارجین به زبان ساده

حالا به خوبی می دانید که <yoastmark class=کال مارجین چیست و چه کارکردی در بازارهای مالی دارد. کال مارجین به زبان ساده روشی است که بروکر ها و صرافی ها از آن برای جلوگیری از ورود کاربران به ضرر بیشتر از مقدار دارایی خود استفاده می کنند. کال مارجین را به زبان ساده می توانیم هشداری برای به اتمام رسیدن دارایی اصلی شما در بروکر و صرافی در نظر بگیریم که هر چه سریعتر باید برای رفع مشکل به وجود آمده راهکاری در نظر بگیرید.

اعلام کال مارجین از طریق بروکر ها و صرافی ها هم از طریق ایمیل انجام می پذیرد و هم اگر نرم افزار آنها را بر روی گوشی خود نصب داشته باشید ممکن است نوتیفیکیشن روی گوشی شما با عنوان کال مارجین ظاهر شود. با این حساب باید بدانید که کال مارجین شدن در واقع در زمانی رخ می دهد که معاملات شما در بازار وارد ضرر می شوند.

دقت کنید که در محاسبه کال مارجین تمام ضرر های شما در مجموع در نظر گرفته می شود نه ضرر ناشی از یک معامله. با این حساب اگر مجموع ضرر چندین معامله شما را فراهم آورد که حساب شما کال مارجین شود و شما هیچ اقدامی نکنید بروکر یا صرافی تعدادی از معاملات شما را خواهد بست تا در نهایت حساب شما از کال مارجین دور شود.

بروکر ها و صرافی ها در قوانین اولیه خود که در زمان ثبت نام می توانید آن را مشاهده کنید درصدی را به عنوان margin call level  به کاربران خود معرفی می‌کنند که این درصد در واقع همان درصد ای است که با رسیدن مارجین حساب شما به آن کال مارجین خواهید شد. به عنوان مثال اگر این درصد برای بروکر شما ۱۰ درصد باشد در صورتی که شما ۹۰ درصد دارایی اولیه خود در حساب کاربری خود را از دست بدهید کال مارجین خواهید شد.

کال مارجین با مثال

کال مارجین شدن در معاملات طلا و فارکس به وفور برای تریدر های ایرانی رخ می‌دهد و به تازگی و با گسترده شدن استفاده از معاملات بازار فیوچرز شاهد رایج شدن کال مارجین در ارز دیجیتال نیز هستیم. البته  محاسبه کال مارجین هم در بازار فارکس و هم در بازار ارز دیجیتال با فرمول ثابت انجام می پذیرد و شما به راحتی می توانید درک کنید که حساب کاربری شما چه زمانی به این هشدار خواهد رسید.

در بند قبل سعی کردیم تعریف کال مارجین به زبان ساده را برای شما ارائه کنیم اما اگر هنوز هم به درک کاملی از این اصطلاح نرسیده اید نگران نباشید؛ زیرا قرار است در این بخش به تعریف کال مارجین با مثال بپردازیم.

فرض کنید که شما در حساب کاربری خود هزار دلار در اختیار دارید و با لوریج ۲۰۰ در حال معامله هستید. دقت کنید که هر چند شما با لوریج ۲۰۰ در مجموع می توانید ۲۰۰ هزار دلار معامله باز کنید اما در نهایت ضررهای شما از همان هزار دلار اولیه تعیین خواهد شد و شما بیش از هزار دلار نمیتوانید ضرر کنید. پس اگر وارد ۲۰۰ هزار دلار معامله شدید و معاملات شما شروع به ضرر کردند و در نهایت وقتی که حداکثر میزان ضرر شما به هزار دلار نزدیک شد کال مارجین خواهید شد. اینکه دقیقاً مقدار ضرر شما چقدر نزدیک به هزار دلار شود کال مارجین می شوید به بروکر و صرافی و مارجین کال لول آن بستگی دارد.

در برخی از بروکر ها ۱۰ درصد و در برخی از بروکر ها ممکن است این مقدار تا ۲۰ درصد باشد. در همین مثال فرض کنید که این مقدار برای بروکر مورد نظر شما ۱۰ درصد باشد. در این شرایط اگر تنها ۱۰ درصد از پول واقعی شما یعنی صد دلار از هزار دلار باقی مانده و شما ۹۰۰ دلار ضرر کرده باشید، هشدار کال مارجین برای شما ارسال خواهد شد و هرچه سریعتر باید راهکاری برای جلوگیری از بسته شدن معاملات خود در نظر بگیرید در غیر این صورت بروکر یا صرافی تعدادی از معاملات شما را می بندد تا دوباره مارجین اولیه شما به مقدار قابل توجهی برسد.

مزایای کال مارجین چیست

کال مارجین شدن در معاملات طلا یا فارکس مزایایی هم به دنبال دارد که شاید در نگاه اول آن را نادیده بگیرید. البته که معایب آن مخصوصا از نظر روانشناسی بسیار زیاد است و شما حتما باید مراقب باشید تا چنین شرایطی را در حساب معاملاتی خود نبینید؛ اما وقتی کال مارجین می شوید، در واقع بروکر این اخطار را به شما داده که حساب معاملاتی شما در خطر است. از این رو این فرصت را خواهید داشت تا مشکل به وجود آمده را برطرف سازید. اتفاقی که می تواند اصلی ترین مزیت کال مارجین برای حساب کاربری شما باشد.

البته بعد از کال مارجین شدن در ارز دیجیتال فرصت خیلی زیادی برای برطرف کردن چالش مورد نظر نخواهید داشت. شما باید در اولین فرصت با استفاده از راه کارهایی که در ادامه معرفی می کنیم، برای برطرف کردن این چالش اقدام کنید. در بازار فارکس هم این هشدار می تواند شرایط مشابهی را برای شما ایجاد نماید.

محاسبه کال مارجین

نحوه محاسبه کال مارجین چیست و چگونه می توانیم این مقدار را برای حساب خود به دست آوریم؟ محاسبه کال مارجین خیلی پیچیده نیست. نحوه محاسبه کال مارجین با مثال را در درجه اول باید با هم مرور می کنیم. فرض کنیم که در یک فرایند ورود به معامله مارجین کال لول ۳۰ درصد باشد و شما ۱۰۰ دلار دارایی در حساب کاربری خود داشته باشید و اهرم معاملاتی شما نیز ۱۰۰ است. حالا اگر وارد یک معامله با حجم ۰.۱ لات شوید، در واقع شما تمام ۱۰۰ دلار خود را برای این معامله در نظر گرفته و ۹۹۰۰ دلار بقیه برای ورود به یک معامله ۰.۱ لاتی (۱۰۰۰۰ دلاری) را از بروکر استقراض نموده اید.

اگر شما در این معامله ۸۰ پیپ ضرر کنید، با توجه به حجم ۰.۱ لاتی ضرر شما حدود ۸۰ دلار خواهد شد و مارجین اولیه شما به ۲۰ دلار می رسد. با توجه به اینکه این ۲۰ دلار مقدار کمتری از ۳۰ درصد مارجین اولیه یعنی ۳۰ درصد از ۱۰۰ دلار است، شما مارجین کال خواهید شد. البته بلافاصله بعد از رسیدن به مارجین ۳۰ دلاری، این پیغام هشدار برای شما ارسال خواهد شد.

کال مارجین در فارکس

کال مارجین شدن در فارکس یکی از مفاهیم بسیار مهمی است که شما باید برای شروع معاملات خود در این بازار به آن دقت داشته باشید. بازار فارکس از نظر ماهیت شرایط کاملاً متفاوتی نسبت به بازار ارز دیجیتال و بازار بورس ایران دارد و به همین دلیل معنی کال مارجین نیز در آن بسیار عمیق تر از سایر بازارهای مالی در دسترس برای کاربران ایرانی برای معامله گری و ترید است.

در معاملات بازار ارز دیجیتال شما می توانید بدون نیاز به اهرم در بازار اسپات معامله کنید که در این شرایط سخت معاملات شما را تهدید نخواهد کرد. اما در بازار فارکس چنین خبری وجود ندارد و شما حتماً باید از اهرم استفاده کنید و استفاده از اهرم برای خرید لیست جفت ارزهای فارکس می تواند خطر کال مارجین شدن را برای شما به دنبال داشته باشد.

با توجه به اینکه بازار فارکس یک بازار دو طرفه است، در صورتی که روند یک جفت ارز در هر طرف بر خلاف میل شما حرکت کند در نهایت خطر کال مارجین شدن معاملات شما را تهدید خواهد کرد. بسیار مهم است که بتوانید در فرآیند معاملات خود در این بازار از تکنیکهای مدیریت سرمایه برای جلوگیری از ورود معاملات به زیان بسیار بالا استفاده کنید که در ادامه برخی از مهمترین آنها را با شما در میان خواهیم گذاشت.

این روزها کمتر معامله گری را در بازار فارکس می توان پیدا کرد که قبلاً با پدیده کال مارجین روبرو نشده باشد و این موضوع برای کاربران ایرانی شدت بیشتری هم دارد. اگر شما هم با این پدیده روبرو شده اید به خوبی با چالش های ذهنی و روانشناسی ناشی از آن آشنا هستید و می دانید که هر بار کال مارجین شدن میتواند ذهن معامله گر را به شدت سمی کند. توصیه می‌کنیم که حتماً از چنین شرایطی درس عبرت گرفته و استفاده از تکنیک های مدیریت سرمایه را به عنوان اولویت اصلی خود در فرایند معاملات بازار فارکس در نظر بگیرید.

"</p

کال مارجین شدن در معاملات طلا

کال مارجین شدن در معاملات طلا نیز در بروکر های فارکس پیش روی کاربرانی است که در این بازار فعالیت می نمایند. مفهوم کال مارجین با مثال های زیادی در بازار طلا و معاملات آن همراه است و به دلیل نوسانات بسیار شدیدی که طلا در روند حرکت خود دارد این پدیده معامله گران آن را تهدید می کند.

محاسبه کال مارجین در معاملات طلا دقیقا مشابه با شرایط آن در بازار فارکس است و شما می بایست قبل از ورود به معاملات این شرایط را برای حساب معاملاتی خود در نظر بگیرید و حتماً به سیستم های مدیریت سرمایه شرایطی را به وجود آورید که خبری از ورود به ریسک های اینچنینی در حساب معاملاتی شما وجود نداشته باشد.

کال مارجین در ارز دیجیتال

وقتی درک کنید که کال مارجین چیست و در چه مواقعی ممکن است چنین شرایطی برای شما در بازارهای مالی به وجود آید، دیگر فرقی نمیکند که در کدام بازار مالی به دنبال بررسی آن باشید در هر صورت مفهوم آن همان مفهوم اولیه است که با مثال آن را برای شما بیان کردیم. کال مارجین در ارز دیجیتال مختص بازار فیوچرز است و اگر شما در بازار فیوچرز به دنبال انجام معامله هستید ممکن است خطر کال مارجین شدن شما را تهدید کند.

در معاملات بازار فیوچرز شما دو روش معاملاتی پیش روی خود دارید که هر کدام از آنها شرایط خاص خود را دارند. در فرایند معاملات شما می توانید پوزیشن های خود را هم به صورت ایزولیت و هم به صورت کراس باز کنید. وقتی شما گزینه ایزولیت را برای معاملات خود در بازار فیوچرز انتخاب میکنید عملاً تنها بخشی از دارایی خود را درگیر معامله مورد نظر کرده اید و تنها دارایی در خطر شما همین مقدار دارایی است و در بدترین حالت نیز همان مقدار را از دست خواهید داد. در این شرایط اگر میزان ضرر شما به حجمی برسد که عملاً دارایی شما به مقدار قابل توجهی کاهش پیدا کرده است با هشدار کال مارجین روبرو خواهید شد.

در صورتی که در یک معامله ایزولیت با هشدار کال مارجین روبرو شوید، به این معنا است که همان مقدار سرمایه که شما درگیر معامله مورد نظر کرده‌اید، در خطر است و برای حفظ آن باید راه حلی مانند اضافه کردن به مارجین اولیه را در پیش بگیرید. اما وقتی شما از نوع معاملات کراس در بازار فیوچرز استفاده کرده باشید خطر کال مارجین زمانی شما را تهدید می کند که کل حساب شما در فیوچرز در خطر باشد و در واقع ضرر شما به میزان رسیده که عملاً کل دارایی شما در حساب بازار فیوچرز به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کرده و خطر از بین رفتن کامل آن شما را تهدید می کند.

اینکه کدام یک از این نوع معاملات را برای پوزیشن های خود در نظر بگیرید نقطه ای است که شما باید در مباحث آموزش ارز دیجیتال آن را دنبال کنید. در هر صورت در هر دو حالت خطر کال مارجین شما را تهدید خواهد کرد.

کال مارجین در ارز دیجیتال

تفاوت لیکوئید و کال مارجین

کال مارجین در ارز دیجیتال را در بالا برای شما تعریف کردیم. همانطور که متوجه شدید این اصطلاح تنها در بازار فیوچرز کاربرد دارد و در بازار اسپات به دلیل نبود اهرم تعریفی ندارد. اما اصطلاح دیگری نیز در بازار فیوچرز وجود دارد که ممکن است آن را با کال مارجین اشتباه بگیرید. لیکوئید شدن اصطلاح دیگری است که در بازار فیوچرز با آن روبرو خواهید شد. تفاوت لیکوئید و کال مارجین در شرایط به وجود آمده است. وقتی شما کال مارجین می شوید، هنوز اتفاق خاصی در حساب معاملاتی شما رخ نداده و هنوز فرصت دارید تا به طریقی مانع از بسته شدن معاملات خود شوید، اما لیکوئید شدن به این معنی است که عملا معامله شما بسته شده و شما تمام دارایی خود را در بازار از دست داده اید؛ البته فقط دارایی که برای معامله مورد نظر در نظر گرفته باشید.

اگر معامله شما از نوع ایزولیت باشد، عملا دارایی در نظر گرفته شده برای شروع این معامله را از دست خواهید داد و اگر معامله شما از نوع کراس باشد، با لیکوئید شدن تمام دارایی موجود در حساب کاربری خود را از دست خواهید داد.

کال مارجین در بورس ایران

کال مارجین شدن در فارکس یک اتفاق کاملا عادی برای بسیاری از معامله گران تازه کار است اما کال مارجین در بورس ایران تعریفی ندارد. البته مطرح کردن کال مارجین در بورس ایران را با هدف خاصی انجام دادیم تا نکته بسیار مهمی را در باره این اصطلاح در بازارهای مالی با شما در میان بگذاریم. کال مارجین مختص بازار های است که اولاً در آنها از اهرم استفاده شده باشد و ثانیا شما در فرایند خرید و سرمایه گذاری خود صاحب و مالک چیزی نشوید.

در بازار بورس ایران هیچ خبری از اهرم معاملاتی وجود ندارد بنابراین اولین شرط بر قرار نیست. از طرف دیگر اگر شما در بازار بورس ایران یک سهام را خریداری نمایید در واقع مالک و دارنده آن مقدار از سهام شرکت مورد نظر خواهید شد و حتی می توانید در مجمع سالیانه آن نیز حضور داشته باشید. با این حساب دومین شرط نیز برقرار نیست و خبری از کال مارجین در بورس ایران نیست و شما نگران کال مارجین شدن در معاملات بورس نخواهید بود.

این شرایط را با بازار فارکس اگر مقایسه کنیم متوجه خواهیم شد که در بازار فارکس هیچ کدام از دو شرط برقرار نیست و در این بازار هم اهرم معاملاتی تعریف شده و همین که شما با خرید و فروش جفت ارزهای فارکس صاحب و دارنده آنها نخواهید بود. بازار ارز دیجیتال اما هر دو شرایط را به صورت همزمان دارد. در بازار اسپات شرایط دقیقا مانند بازار بورس ایران است و در بازار فیوچرز شرایط مشابه بازار فارکس میباشد.

البته در معاملات آتی این اصطلاح کاربرد دارد و شما با خطر کال مارجین شدن روبرو هستید. با توجه به ریسک هایی بالایی که معاملات آتی به دلیل نقدشوندگی پایین دارند و ما توصیه ای برای ورود به این معاملات نداریم، به بررسی آن نیز نخواهیم پرداخت.

کال مارجین شدن در معاملات طلا

چگونه کال مارجین نشویم؟

اکنون به خوبی می‌دانید که کال مارجین چیست و کال مارجین شدن در فارکس چگونه رخ می دهد. شاید اگر تنها یک دلیل برای نگارش این مقاله داشتیم همین بند از مقاله است که قرار است در آن روشهایی را به شما معرفی کنیم که کال مارجین نشوید و خود را از این شرایط معاملاتی دور نگه دارید.

اگر به سابقه معاملاتی بسیاری از کاربران ایرانی در بازارهای مالی نگاه کنید اکثر آنها تجربه کال مارجین شدن را دارند و این اتفاق تبدیل به یک اتفاق کامل رایج در میان آنها شده است. با خود بپرسید که چرا اکثر معامله‌گران در بازارهای مالی کال مارجین می شوند و بخش قابل توجهی از دارایی های خود را به راحتی از دست می دهند؟ آیا این موضوع به این دلیل است که آنها با روشهای کال مارجین شدن در بازارهای مالی آشنا نیستند و هیچ شناختی نسبت به این روش ها ندارند؟

اگر تصور می‌کنید که علت کال مارجین شدن اکثر معامله‌گران در بازارهای مالی این است که آنها با ترفندهای کال مارجین نشدن آشنا نیستند سخت در اشتباهید. اکثر افراد بعد از اینکه اولین بار کال مارجین می شوند اطلاعات خود را در باره این اصطلاح کامل می کنند و تمام جزئیات مربوط به آن را مطالعه می کنند در محاسبات آنها اشتباه نباشد. حتی بسیاری از تریدرها هم هستند که در این مواقع بروکر را عامل اصلی ضرر خود در نظر گرفته و سعی می کنند تا از طریق شبکه های اجتماعی اعتراض خود را اعلام نمایند.

در نهایت تمام این جستجو ها و بررسی ها منجر می شود تا کاربر به صورت کامل با کال مارجین آشنا شود و تمام جزئیات مربوط به آن را بدانند که یکی از این جزئیات هم روش های جلوگیری از کال مارجین شدن در بازار است. با این حساب عدم آگاهی را نمیتوانیم دلیل اصلی تکرار و تکرار کال مارجین شدن های زیاد در بازارهای مالی مانند بازار فارکس بدانیم و این عدم رعایت اصول لازم برای جلوگیری از به وجود آمدن کال مارجین است که باعث چنین شرایطی می شود. کاربر با اینکه میداند اگر این اصول را رعایت نکند ممکن است چنین شرایطی را در حساب معاملاتی خود مشاهده کند اما به طمع رسیدن به سود های خیلی بالا همچنان این اصول را زیر پا گذاشته و به دنبال انجام معاملات با ریسک بالا میرود.

بگذریم! شما هم دقیقاً که در حال مطالعه این مقاله هستید در هر وضعیتی که قرار دارید با چالش های ذهنی رعایت یا عدم رعایت اصول معامله گری در بازارهای مالی روبه‌رو خواهید بود و در صورتی که خود را برای رعایت این اصول آماده نکنید نمی توانید به موفقیت برسید. بنابراین توصیه می‌کنیم که با مطالعه مواردی که به عنوان راهکارهای جلوگیری از مارجین کال شدن در ادامه با شما در میان می گذاریم آنها را همیشه در سیستم معاملاتی خود در نظر بگیرید.

اولین و بهترین و ایده آل ترین راه برای جلوگیری از کال مارجین شدن در معاملات بازارهای مالی رعایت خط به خط و موبه‌مو سیستم مدیریت سرمایه است. شما باید از سیستم مدیریت سرمایه فارکس و سیستم مدیریت سرمایه ارز دیجیتال برای معاملات خود استفاده کنید و در تمام معاملات خود اصول مربوط به این سیستم معاملاتی را لحاظ کنید. برخی از کاربران هستند که ا برای یکی دو معامله سیستم معاملاتی مدیریت سرمایه خود را کنار می‌گذارند و با این تصور که معامله مورد نظر شانس موفقیت ۱۰۰ درصدی دارد و می‌تواند سود بسیار زیادی برای آنها به ارمغان آورد در آنها از این سیستم استفاده نمی کنند.

تجربه بالای ما در معاملات بازار فارکس و بازار ارز دیجیتال نشان می دهد که اولین باری که شما از اصول مدیریت سرمایه در معاملات بازارهای مالی عقب‌نشینی کردید دقیقا همونجا کال مارجین شده اید و تنها باید منتظر بمانید تا ایمیل آن نیز برای شما ارسال شود.

دومین روش برای جلوگیری از کال مارجین شدن داشتن یک حساب معاملاتی با مقدار مبلغ مناسب است. هرچند با سیستم های مدیریت سرمایه میتوان حجم معاملات را بر اساس حجم دارایی موجود به نوعی تنظیم کرد که شما کال مارجین نشوید اما با این حال گاهی اوقات اگر حجم دارای اولیه شما در بازار خیلی کم باشد این سیستم ها نیز چندان کارساز نبوده و در نهایت شما به سمت کال مارجین شدن پیش خواهید رفت. مخصوصا آن کسانی که با یک حساب ۱۰ دلاری در بازار فیوچرز ارز دیجیتال و یا با یک حساب ۵۰ دلاری در بازار فارکس به دنبال این هستند که در بازه زمانی سه ماهه چند میلیون دلار به دست آورند.

سومین نکته ای که برای جلوگیری از کال مارجین شدن باید به آن اشاره داشته باشیم که اتفاقاً این نکته نیز با رعایت اصول مدیریت سرمایه قابل رفع است عدم ورود به تعداد بسیار زیادی از معاملات با حجم های بسیار زیاد است.

شما باید حتماً در آن واحد تنها درصد از کل سرمایه خود را در بازار فارکس وارد معاملات کنید. تعیین درصد بیشتر به مواردی مانند مارجین اولیه موجودی که شما در بازار و همچنین میزان تحمل ریسک شما دارد و معمولاً چیزی حدود ۵ تا ۲۰ درصد است. اگر بخواهیم برنامه ریزی معاملاتی خود را بر اساس این اصل در نظر بگیریم شما در بدترین حالت ممکن باید ۲۰ درصد از سرمایه موجود خود در حساب معاملاتی را وارد معاملات مختلف کنید. البته ۲۰ درصد هم نباید همه در یک معامله قرار بگیرند و شما باید در چند معامله ۲۰ درصد مارجین خود را وارد سازید.

رعایت این اصل از مدیریت سرمایه باعث می‌شود تا حساب شما در خطر کال مارجین قرار نگیرد و به راحتی بتوانید روی معاملات خود در بازار کنترل لازم را داشته باشید.

کال مارجین در ارز دیجیتال

 روش های فرار از کال مارجین

کال مارجین شدن در فارکس را با هم مرور کردیم و حتی سعی کردیم تا تعریف کال مارجین با مثال را نیز به شما ارائه کنیم تا در نهایت بدانید که کال مارجین شدن چیست و چرا این اتفاق در معاملات ما در بازارهای مالی رخ می دهد. ممکن است این سوال در ذهن شما به وجود آید که در مواقعی که هشدار کال مارجین برای ما صادر می‌شود که باید کنیم تا وضعیت حساب ما از کال مارجین خارج شود.

اولین روشی که به ذهن همه ما برای فرار از کال مارجین در بازار فارکس یا بازار ارز دیجیتال میرسد افزایش مارجین اولیه است. بله درست متوجه شدید شما باید پول بیشتری به حساب کاربری خود واریز کنید تا فاصله ضرر های فعلی شما از مارجین اصلی فاصله بگیرد.

در بازار ارز دیجیتال و معاملات فیوچرز می‌توانید به خود معامله خودتان مارجین بیشتری اضافه کنید تا از کال مارجین فاصله بگیرد. این روش برای کسانی مناسب است که از معاملات ایزولیت برای بازار فیوچرز استفاده می کنند و کال مارجین آنها به صورت جداگانه برای هر معامله بر اساس مقدار مارجین در نظر گرفته شده برای آن محاسبه می شود.

یکی دیگر از راه حل هایی که می تواند شما را از حالت کال مارجین خارج سازد بستن یک یا دو معامله باز است. البته اگر این کار را نکنید خود بروکر یا صرافی آن را به جای شما انجام خواهد داد اما اگر خودتان دست به کار شوید می توانید معاملاتی را انتخاب کنید که شرایط بهتری نسبت به بقیه دارند.

همچنین شما می توانید به صورت همزمان هر دو روش بالا را به کار بگیرید. یعنی هم مقداری پول به حساب کاربری خود اضافه کنید و هم یکی دو مورد از معاملات باز خود را ببندید تا مارجین لول شما از درصد در نظر گرفته شده برای مارجین کال لول فاصله بگیرد.

دقت داشته باشید که وقتی معاملات شما وارد ضرر می شود مارجین لول شما نیز که عددی به درصد است کاهش پیدا خواهد کرد. هرچقدر مقدار ضرر حاصل از معاملات شما بیشتر شود سطح مارجین لول شما بیشتر کاهش پیدا کرده و زمانی که این سطح با سطح کال مارجین لول یکسان شود عملا مارجین کال خواهید شد. با این حساب هر روشی که سطح مارجین لول شما را از سطح مارجین کال لول بالاتر ببرد می تواند روشی برای فرار از کال مارجین باشد.

کال مارجین در ارز دیجیتال

کلام آخر

اکنون به خوبی می دانید که کال مارجین چیست و کال مارجین شدن در فارکس یا کال مارجین شدن در معاملات طلا چه شرایطی برای شما به دنبال خواهد داشت. شناخت این دسته از اصطلاحات بازار فارکس اهمیت بسیار زیادی برای انجام معاملات بهینه در این بازار دارد اگر شما بتوانید به درک کامل و صحیح از این اصطلاحات کاربردی برسید معاملات خود را نیز بر اساس شرایط بهتری پیش خواهید برد و این موضوع در نهایت می‌تواند به نفع شما تمام شود.

حتما بخوانید: اصطلاحات بازار فارکس

در این آموزش نقش کلیدی در پیشبرد هرچه بهتر معاملات شما دارد و اگر بتوانید آموزشهای حرفه ای را برای ورود به بازار فارکس در نظر بگیرید در نهایت شانس موفقیت شما در این بازار به میزان قابل توجهی افزایش پیدا خواهد کرد. در دوره آموزش فارکس این امکان برای شما وجود دارد تا بتوانید تمام نکات و مطالب لازم برای معامله گری در این بازار را به خوبی بیاموزید و اگر فرصت کافی برای شرکت در این دوره حضوری ندارید با خرید پکیج آموزش فارکس تمام این جزئیات در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در انتها شما را دعوت می کنیم اگر دیدگاهی نسبت به کال مارجین در بازارهای مالی دارید حتما آن را در بخش دیدگاه ها با ما در میان بگذارید. بی صبرانه منتظر شنیدن صحبت‌های شما درباره این اصطلاح در بازار فارکس و بازار ارز دیجیتال هستیم. همچنین اگر تجربه‌ای از کال مارجین شدن نیز در بازار دارید می توانید آن را با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید تا با استفاده از این تجربیات کم کم دانش معامله‌گران ایرانی برای فعالیت در بازارهای مالی افزایش پیدا کند.

ترتیب پیشنهادی مطالعه مقالات این بخش...

4 پاسخ

  1. همش کلاه برداری هست فکر کنین یک سئوال چرا همه اونهایی که دارن اموزش میدن و از این راه کسب درامد دارن خودشون معامله نمیکنن تو مخ ملت میخونن که راه درامد فقط اموژشه
    فقط در طول روز یک معامله درست بزنن این اساتید پول همه این اموزش و چند برابرشو در اوردن
    خود این اساتید هم میدونن اگه ۱۰ مرتبه برد باشه با یه معامله به فنا رفتن
    ملت فقط دارن جیب بانکها و غولهارو پر میکنن
    این بازار سرابی بیش نیس

  2. من تا حالا دوتا اکانت رو کال مارجین شدم ۲۵۰ و ۵۰۰ دلاری به جرات میگم در فارکس شاید بتونی با یک حساب ۱۰۰۰ دلاری تا روزی ۵ میلیون تومن سود کنی ولی یک معامله اشتباه تمام معاملات درست قبلی رو از بین میبره پول راحت و خوبی میشه بدست بیاری ولی مثل برق هم از دستت میره الانم حسابم صفر شده همه برمیگرده به طمع. در کل اگر مدیریت سرمایه و ریسک داشته باشی و استاپ لاس روی معاملات بزاری هیچوقت کال مارجین نمیشی قول میدم.

  3. سلام وقت بخیر معامله من استاپ داشته روی طلا و استاپ رو رد کرده یعنی اول که خبر اومد در جهت من حرکت کرد بعدش برگشت سمت استاپ و معامله رو نبست و حسابم رو کال کرد باید چیکار کنم

    1. درود بر شما … در زمان اخبار این قبیل اتفاقات پیش میاد. بروکر بهتری داشته باشین یا کلا در زمان اخبار ترید نکنین.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

روش‌های پرداخت و ثبت نام

ارزش دوره: ۱8٫۸۰۰٫۰۰۰ تومان

قیمت جشنواره: ۱4/۸۰۰/۰۰۰ تومان

پیش پرداخت: 2٫۸۰۰٫۰۰۰ تومان

روش‌های پرداخت و ثبت نام

ارزش دوره ۱۷٫۸۰۰٫۰۰۰ تومان

قیمت جشنواره: ۱۳/۸۰۰/۰۰۰ تومان

تماس فوری با شما

موضوع تماس با شما: