انواع معاملات ارز دیجیتال چیست و کدام یک از روشهای معاملاتی در بازار ارز دیجیتال شرایط بهتری را برای ما ایجاد خواهد کرد؟ متاسفانه با وجود اینکه کاربران ایرانی ت زمان طولانی است که در بازار کریپتوکارنسی فعال هستند و در حال استفاده از پتانسیل این بازار برای سودآوری و سرمایهگذاری میباشند، اما شناخت آنها نسبت به انواع معاملات ارز دیجیتال پایین است و هنوز اطلاعات دقیقی در این باره در میان اکثر کاربران ایرانی وجود ندارد. حتی با توجه به اینکه در چند ماه گذشته امکان انجام معاملات مارجین در صرافیهای داخلی هم فراهم شده، خیلیها شناخت اولیه هم نسبت به ن روشهای معاملاتی نداشته و نمیتوانند از پتانسیل آنها استفاده کنند.
با توجه به این نکته بر آن شدیم تا به معرفی انواع معاملات ارز دیجیتال پرداخته و کات استفاده از هر یک از این روشهای معاملاتی را به صورت کامل با شما در میان بگذاریم. گاهی اوقات شناخت انواع معاملات ارز دیجیتال باعث میشود تا شما رایط بهتری را برای سرمایهگذاری خود ایجاد کرده و در لحظه بتوانید از بازار به سود برسید. عدم آشنایی با روشهای مختلف معاملاتی در بازار ارز دیجیتال نیز باعث میشود تا شما بسیاری از فرصتهای این بازار را از دست بدهید.
همچنین دقت داشته باشید که شناخت انواع معاملات ارز دیجیتال مزیتهای دیگری را نیز برای شما به دنبال دارد. این آگاهی باعث میشود تا شما کیفیت بالاتری را برای معاملات خود به وجود آورید. در واقع شما به این درک میرسید که املهگری در بازار کریپتو کارنسی تحت چه شرایطی انجام میپذیرد و این مهم باعث میشود تا بتوانید مدیریت ریسک بهتری روی معاملات خود داشته باشید. برای شناخت انواع معاملات ارز دیجیتال در ادامه با ما در کانون بورس همراه بمانید.
انواع معاملات ارز دیجیتال چیست
بازار کریپتوکارنسی پر از فرصتهای متنوع است و شما بسته به شناختی که نسبت به این بازار دارید میتوانید از فرصتهای به وجود آمده در این بازار برای معاملهگری استفاده کنید. اگر از خدمات صرافیهای خارجی استفاده کرده باشید متوجه میشوید که آنها روشهای معاملاتی متنوعی را در اختیار کاربران و مشتریان خود قرار میدهند تا در هر لحظه بتوانند بسته به شرایط، از پتانسیل این بازار برای سودآوری استفاده کنند.
به عنوان مثال وقتی بیت کوین روند نزولی به خود گرفته و در حال ریزش است، عملاً شما نمیتوانید به دنبال خرید ارز دیجیتال و سودآوری در این بازار باشید. اما در همین شرایط روشهایی وجود دارد که با استفاده از آنها شما میتوانید به دنبال سودآوری در بازار باشید و از ریزش بازارها هم درآمد کسب کنید. عدم شناخت این پتانسیل بازار کریپتو کارنسی به دلیل نداشتن آگاهیهای لازم نسبت به انواع معاملات ارز دیجیتال است.
البته استفاده از انواع معاملات ارز دیجیتال حتماً باید تحت شرایط خاصی صورت پذیرد و اینگونه نیست که بدون شناخت به دنبال به کارگیری روشهای مختلف معاملاتی برای کسب سود باشید. شما در کنار شناخت انواع معاملات ارز دیجیتال حتماً باید با روشهای بهینهای به کارگیری آنها در بازار نیز آشنا شده و بتوانیم در بهترین شرایط ممکن از آنها بهره ببرید. بنابراین در ادامه قرار است علاوه بر معرفی انواع معاملات ارز دیجیتال شرایط استفاده از آنها را نیز برای شما تشریح کرده و نکات لازم برای رسیدن به سود بر هر یک از این روشهای معاملاتی را نیز با شما در میان بگذاریم.
معاملات اسپات ارز دیجیتال
اولین روش معاملاتی ر بازار کریپتوکارنسی که باید به معرفی آن بپردازیم معاملات اسپات ارز دیجیتال است که رایجترین روش معاملاتی در این بازار هم بوده و اگر شما کاربر بازار ارز دیجیتال هستید حتماً از این روش معاملاتی استفاده میکنید. معاملات معمولی که کاربران در بازار ارز دیجیتال انجام میدهند همان معاملات اسپات یا نقطهای است که به معنای خرید و فروش مستقیم ارز دیجیتال خواهد بود.
فرض کنید که شما همین الان پلتفرم یک صرافی ارز دیجیتال را باز کرده و برای خرید بیت کوین در آن اقدام کنید. برای خرید بیت کوین لازم است تا شما هزینه خرید را در جا بپردازید و بعد از خرید نیز توکنهای خود را دریافت کرده و میتوانید آنها را در هر جایی اعم از حساب صرافی یا کیف پول نرمافزاری ارز دیجیتال خود نگهداری کنید. در این روش معاملاتی که به معاملات اسپات معروف است عملاً شما در لحظه صاحب داراییهای خود خواهید شد و فروش آنها و یا هولد کردن آنها به عهده خود شما خواهد بود.
فرایند معمول خرید و فروش ارز دیجیتال در بسته معاملات اسپات قرار میگیرد و اکثر کاربرانی که در حال حاضر در حال سرمایهگذاری در بازار کریپتو کارنسی هستند، از این روش معاملاتی استفاده میکنند. معاملات اسپات روند خیلی پیچیدهای ندارد و شما تنها کافیست یک ارز دیجیتال را انتخاب و در قیمت مشخص برای خرید آن اقدام کنید. البته شما میتوانید از انواع اوردر ارز دیجیتال برای خرید و فروش توکنهای مختلف در بازار کریپتو کارنسی استفاده کنید که هر یک از این اردرها شرایط خاص خود را داشته و مزیتهایی را برای شما به دنبال دارند.
کاربردهای معاملات اسپات ارز دیجیتال
سوال مهم بعدی که باید به آن پاسخ دهیم این است که معاملات اثبات ارز دیجیتال چه کاربردی دارد و در چه مواقعی باید از آنها استفاده کنیم؟ به صورت کلی در موارد زیر شما میتوانید از معاملات اسپات بهره ببرید:
- اگر به دنبال خرید و فروش معمولی در بازار ارز دیجیتال هستید میتوانید از این روش معاملاتی استفاده کنید.
- برای کسانی که به دنبال نوسان گیری رز دیجیتال و سودآوری از طریق خرید و فروشها در بازارهای زمانی کوتاه مدت در این بازار هستند، گزینه مطلوب معاملات اسپات خواهد بود.
- کسانی که به دنبال سرمایهگذاری بلند مدت یا اصطلاحا هولد ارز دیجیتال هستند، بایستی از معاملات اسپات استفاده نمایند.
به صورت کلی معاملات اسپات در بازار ارز دیجیتال معاملاتی مناسب برای سرمایهگذاری است و سرمایهگذاران در این بازار برای رسیدن به سودهای بلند مدت یا میان مدت میتوانند از این روش استفاده کنند. این روش معاملاتی کمترین میزان ریسک را داشته و شما بدون دغدغه از بابت از بین رفتن داراییهای خود میتوانید از این روش استفاده کنید. امکان انجام معاملات اسپات از طریق روشهای مختلف نیز برای شما در دسترس است. از خرید و فروش مستقیم در بازار گرفته تا استفاده از خدمات صرافی متمرکز ارز دیجیتال و صرافی غیر متمرکز ارز دیجیتال همگی برای این روش معاملاتی در دسترس هستند.
معاملات فیوچرز ارز دیجیتال
معرفی انواع معاملات ارز دیجیتال را با بررسی یکی دیگر از معاملات جذاب در این بازار یعنی معاملات فیوچرز ادامه میدهیم. بازار فیوچرز ارز دیجیتال یک بازار کاملاً مدرن برای سرمایهگذاری در بازارهای زمانی کوتاه مدت است و پتانسیل سودآوری بسیار بالایی را برای کاربران در این بازار فراهم میآورد. در بازار فیوچرز برخلاف بازار اسپات خبری از ید و فروش داراییهایی مانند توکنهای مختلف نیست و شما در این بازار تنها در حال انجام معامله بر روی قراردادهای آتی یا آپشن هستید.
فیوچرز ارز دیجیتال یک بازار دو طرفه است که هم در روند مثبت و هم در روند منفی و نزولی میتوان برای معامله در آن اقدام کرد. در شرایط عادی اگر بازار ارز دیجیتال روند صعودی به خود گرفته و شاهد افزایش قیمتها در این بازار هستیم، شما میتوانید با خرید ارزهای دیجیتال در قیمتهای پایین و فروش آنها در قیمتهای بالا به سود برسید. اما وقتی بازار ارز دیجیتال روند نزولی به خود گرفته و در حال ریزش است چه کنیم؟
در چنین مواقعی شما میتوانید با استفاده از مزیتهای بازار فیوچرز در ارز دیجیتال به دنبال سودآوری در این بازار باشید. در بازار فیوچرز شما میتوانید به جای ورود به معاملات خرید به معاملات فروش وارد شده و وقتی روند بازار نزولی است به سود برسید. در این شرایط اگر شما در قیمتهای بالا ارزهای دیجیتال را به فروش برسانید با خرید آنها در قیمتهای پایین به سود خواهید رسید.
البته ممکن است کمی در این باره گیج شده باشید و اگر شناخت قبلی نسبت به بازار فیوچرز و معاملات آتی نداشته باشید دقیقاً منظور ما را از این دست از معاملات متوجه نشوید. دقت کنید که انجام معاملات دو طرفه اتفاق تازهای در بازارهای مالی نیست و قبلاً در بازار فارکس و حتی در بازار بورس ایران نیز چنین شرایطی برای معاملهگران به وجود آمده است. در معاملات فیوچرز عملاً شما یک قرارداد را با طرف مقابل خود تنظیم میکنید که طی این قرارداد اگر شما برای فروش اقدام کرده باشید در صورت ریزش قیمتها به سود خواهید رسید و اگر برای خرید اقدام کرده باشید در صورت افزایش قیمتها به سود خواهید رسید.
معاملات بازار فیوچرز مزیتهای زیاد دیگری را نیز با خود به همراه دارد که میتوانید از آنها نیز برای پیشبرد اهداف معاملاتی خود استفاده کنید. یکی از مزیتهای این بازار دو طرفه بودن آن است که در بالا به آن اشاره کرد. همچنین در معاملات بازار میتوانید از مزیت دیگری به نام اهرم معاملاتی استفاده کنید. اهرم معاملاتی به این معنا است که شما میتوانید تا چند برابر دارایی خود به معامله بپردازید.
به عنوان مثال اگر شما ۱۰۰۰ دلار سرمایه اولیه در اختیار دارید با یک اهرم معاملاتی ۵۰ در بازار فیوچرز میتوانید وارد یک معامله ۵۰ هزار دلاری شوید. در این شرایط سود و ضرر حاصل از این معامله نیز برای شما ۵۰ برابر خواهد شد. اگر شما اقدام به خرید یک ارز دیجیتال در بازار فیوچرز با اهرم ۵۰ برابری نمایید در صورتی که قیمت ارز دیجیتال مورد نظر تنها یک درصد بالاتر برود سود حاصل از این معامله برای شما ۵۰ درصد خواهد بود. البته در ضررها نیز دقیقاً همین شرایط حاکم است.
در حال حاضر امکان استفاده از مزیتهای بازار فیوچرز ارز دیجیتال ر خدمات صرافیهای داخلی وجود ندارد و برای حضور در این بازار لازم است تا در یک صرافی خارجی حساب کاربری داشته باشید. اکثر صرافیهای خارجی چنین خدماتی را به کاربران خود ارائه میکنند و از این بابت چالش خاصی پیش روی شما قرار ندارد.
کاربردهای معاملات فیوچرز ارز دیجیتال
اما استفاده از معاملات فیوچرز چه کاربردهایی دارد و در کجا بهتر است از این معاملات برای رود به سرمایهگذاری در بازار کریپتو کارنسی استفاده کنیم؟ معاملات بازار فیوچرز شرایط خاص خود را داشته و اگر به دنبال استفاده از مزیتهای این بازار هستید بهتر است قبل از هر چیزی دانش و مهارت خود در تحلیل تکنیکال را افزایش دهید. در صورت داشتن مهارت کافی در روشهای تحلیل تکنیکال میتوانید در موارد زیر از معاملات بازار فیوچرز استفاده کنید.
- معاملات بازار فیوچرز بیشتر برای بازههای زمانی کوتاه مدت ر کمتر از یکی دو روز است و برای بازههای زمانی بیش از این کاربرد ندارد.
- اگر به دنبال رسیدن به یک درآمد ماهیانه ثابت در معاملات بازار ارز دیجیتال هستید بازار فیوچرز میتواند بهترین گزینه برای شما باشد.
- برای کسانی که سرمایه خیلی کمی در اختیار داشته اما به دنبال رسیدن به سودهای بسیار بالا هستند، با توجه به وجود اهرم معاملاتی بازار فیوچرز میتواند گزینه بسیار جذابی باشد.
- برای کسانی که در دسترسی به خدمات صرافی خارجی چالشی ندارند، استفاده از معاملات فیوچرز جذابیتهای خاص خود را خواهد داشت.
در نهایت باید یادآوری کنیم که معاملات فیوچرز حساسیتها و ریسکهای بسیار بالایی داشته و اگر شما به هر دلیلی چه از نظر ذهنی و چه از نظر دانش معاملاتی آمادگی لازم برای ورود به معاملات بازار ارز دیجیتال را نداشته باشید، رفتن سراغ معاملات بازار فیوچرز برای شما چالشهای بسیار سنگینی به دنبال خواهد داشت. ریسک معاملات این بازار حتی میتواند در مدت زمان بسیار کوتاه باعث از بین رفتن تمام سرمایههای شما شود. با توجه به اینکه برخلاف معاملات اسپات که در آن شما مالک توکنهای خود بوده و تحت هیچ شرایطی توکنهای خود را از دست نخواهید داد، در معاملات فیوچرز شما مالک هیچ چیزی نبوده و عملاً در صورت روند قیمت برخلاف انتظار شما ممکن است تمام دارایی خود را از دست بدهید.
برای افراد تازه کار استفاده از مزیتهای بازار فیوچرز را به هیچ وجه توصیه نمیکنیم و این افراد بهتر از ابتدا معاملات خود را در بازار اسپات انجام داده و در صورت رسیدن به سوددهی سراغ معاملات بازار فیوچرز بروند. همچنین انتخاب یک صرافی مناسب برای انجام معاملات فیوچرز نیز اهمیت خاص خود را خواهد داشت.
معاملات مارجین ارز دیجیتال
معرفی انواع معاملات ارز دیجیتال را با بررسی یکی دیگر از روشهای معاملاتی در این بازار یعنی معاملات مارجین ادامه میدهیم. معاملات مارجین روشی است که شما در آن دقیقاً مشابه با معاملات بازار فیوچرز میتوانید به صورت دو طرفه و با اهرم معاملاتی به دنبال خرید و فروش ارز دیجیتال و رسیدن به سود در این بازار باشید. معاملات مارجین شرایط بسیار جذابی را برای کاربران به وجود میآورد و با توجه به امکان استفاده از اهرم معاملاتی سودآوری قابل توجهی را نیز به دنبال خواهد داشت.
البته نوع معاملات مارجین با معاملات فیوچرز تفاوتهایی با یکدیگر دارد و این دو را نباید یکی در نظر بگیریم. در معاملات فیوچرز شما به اهرام معاملاتی وارد فرایند خرید و فروش ارز دیجیتال میشوید اما در معاملات مارجین اهرم معاملاتی در واقع استقراض از صرافی است و این مهم باعث بالا رفتن کارمزد معاملاتی در معاملات مارجین میشود. همچنین در معاملات مارجین خرید و فروش بر پایه معاملات بازار اسپات بوده اما در معاملات فیوچرز شما به صورت جداگانه در یک بازار کاملاً متفاوت در حال انجام معامله هستید.
کاربردها و مزیتهایی که برای معاملات بازار فیوچرز به آنها اشاره کردیم برای معاملات مارجین نیز به همان ترتیب در دسترس هستند. نکته بسیار مهمی که درباره معاملات مارجین باید به آنها اشاره داشته باشیم این است که این قبیل معاملات صرافیهای داخلی هم در دسترس بوده و شما با استفاده از پلتفرمهای داخلی، میتوانید از مزیتهای معاملات مارجین استفاده کنید.
در حال حاضر تعداد قابل توجهی از صرافیهای داخلی امکان انجام معاملات مارجین را برای کاربران فراهم کردهاند و شما نیز میتوانید از این مزیتها استفاده کنید. مشخصا انجام معاملات مارجین نیز ریسک قابل توجهی داشته و در این معاملات نیز خبری از وجود یک دارایی برای شما نخواهد بود. معاملات مارجین نیز بیشتر برای بازههای زمانی کوتاه مدت در دستور کار قرار میگیرد و برای رسیدن به درآمد و سود ثابت ماهیانه گزینه مناسبی خواهد بود.
متعاقباً کسانی که دانش تکنیکالی کامل و کافی را نداشته باشند و مهارت استفاده از ابزارهای تکنیکالی را در خود نپرورانده باشند، امکان بهرهمندی از مزیتهای معاملات مارجین را نخواهند داشت و این موضوع میتواند چالش بسیار بزرگی برای آنها باشد. ریسک معاملات مارجین نیز مانند معاملات فیوچرز بالا است و نیاز به تمرین زیادی برای رسیدن به مهارت کافی در آن خواهید داشت.
جفت ارزهای مختلف در بازار کریپتوکارنسی
در هر یک از انواع معاملات ارز دیجیتال شما میتوانید جفت ارزهای معاملاتی متعددی را معامله کرده و از آن برای رسیدن به سود استفاده کنید. لازم دانستیم تا برای کاربران مبتدی تعریفی از جفت ارزهای معاملاتی در بازار ارز دیجیتال نیز داشته باشیم زیرا خیلی از افراد نسبت به این موضوع آگاهی کامل و کافی ندارند.
دقت داشته باشید که در یک صرافی ارز دیجیتال ممکن است شما تنها امکان خرید و فروش ۳۰۰ ارز دیجیتال را داشته باشید، اما همین ۳۰۰ ارز دیجیتال ممکن است در ۸۰۰ بازار معاملاتی و جفت ارز معاملاتی در دسترس شما قرار بگیرد. به عنوان مثال شما میتوانید ارز دیجیتالی مانند اتریوم را هم در بازار اتریوم تومان و هم در بازار اتریوم به تتر بخرید. حتی در برخی صرافیها امکان خرید اتریوم با سایر استیبل کوینها نیز وجود دارد. به این ترتیب وقتی صحبت از جفت ارزهای مختلف در بازار کریپتوکارنسی میکنیم، منظور ما فقط یک ارز دیجیتال نیست و ممکن است همان ارز دیجیتال در جفت ارزهای مختلفی ارائه شود.
حتی در صرافیهای بینالمللی امکان انجام معامله میان دو ارز دیجیتال در برابر یکدیگر هم وجود دارد. به عنوان مثال شما میتوانید اتریوم را در برابر سولانا در جفت ارز اتریوم به سولانا خرید و فروش کنید. هرچند هر دوی اتریوم و سولانا ارزهای دیجیتال جدا از یکدیگر هستند اما به هر حال اگر چنین جفت ارزی در یک صرافی وجود داشته باشد امکان معامله این دو ارز دیجیتال در برابر یکدیگر وجود خواهد داشت.
وجود تعداد بازارهای معاملاتی مختلف باعث میشود تا کاربران بتوانند با تنوع بیشتری از معاملات روبرو بوده و حتی فرصتهای معاملاتی بیشتری را نیز استفاده کنند. این دست از جفت ارزها مخصوصاً در مواقعی که بازار روند ریزشی به خود میگیرد، اهمیت پیدا خواهد کرد. به عنوان مثال اگر شما وارد یک صرافی داخلی شدید و به حساب خود تومان واریز کردید، میتوانید به جای ورود به بازار اتریوم به تتر به بازار اتریوم به تومان وارد شده و از این طریق بدون نیاز به پرداخت چندین بار کارمزد، معامله خود را انجام دهید. بنابراین بررسی تنوع جفت ارزها در یک پلتفرم صرافی نیز میتواند اهمیت بسیار زیادی برای شما داشته باشد و بهتر است سراغ صرافیهایی بروید که بازارهای متنوعی را در اختیار شما قرار میدهند.
معاملات مارجین یا معاملات فیوچرز
در بالا به معرفی کامل معاملات مارجین و معاملات فیوچرز پرداختیم و سعی کردیم کاربردهای هر یک از این معاملات را به صورت کامل با شما در میان بگذاریم. اما اگر دقت کرده باشید معاملات مارجین با معاملات فیوچرز شباهتهای بسیار زیادی به یکدیگر دارند و سوال بسیار مهم اینجاست که تفاوت این دو روش معاملاتی در چیست و کدام یک را باید انتخاب کنیم؟ در ظاهر معاملات مارجین با معاملات فیوچرز تفاوت خیلی چندانی با یکدیگر ندارند اما این دو روش معاملاتی دارای تفاوتهایی هستند که میتوان با این تفاوتها آنها را مقایسه و در نهایت انتخاب کرد که کدام یکی میتواند گزینه بهتری برای انجام معاملات باشد.
اولین تفاوت میان معاملات مارجین با معاملات فیوچرز در اهرم معاملاتی تعیین شده در آنها است. در معاملات مارجین اهرم معاملاتی معمولاً پایین و در حدود ۱۰ برابری است در حالی که در معاملات فیوچرز ممکن است شما با اهرم معاملاتی تا ۵۰۰ برابری هم روبرو شوید. البته افزایش بیرویه اهرم معاملاتی ریسک سرمایه گذاری شما را به میزان قابل توجهی در بازار افزایش میدهد اما به هر حال تفاوتی است که بازار فیوچرز با بازار مارجین داشته و این موضوع را میتوان یکی از نکات مهم برای انتخاب میان یکی از این دو بازار در نظر گرفت. دقت داشته باشید که اگر شما در یک معامله فیوچرز اهرم معاملاتی ۱۰۰ را انتخاب نمایید اگر ارز دیجیتال مورد نظر تنها یک درصد در خلاف جهت مورد نظر شما حرکت کند، شما کال مارجین خواهید شد و تمام دارایی خود را از دست خواهید داد. از این جهت است که میگوییم بالا رفتن اهرم معاملاتی ریسک شما را در معاملات بازار کریپتوکارنسی به میزان قابل توجهی افزایش خواهد داد و این مقدار اهرم معاملاتی چندان هم منطقی نیست.
دومین نکتهای که میتوان آن را نیز به عنوان یک تفاوت بارز میان معاملات مارجین و بازار فیوچرز در نظر گرفت، نوع اهرم معاملاتی به کار گرفته شده در این دو بازار است. در بازار فیوچرز شما فقط با یک اهرم معاملاتی روبرو هستید در حالی که در بازار مارجین اهرم معاملاتی در قبال یک قرض از طرف صرافی به شما اهدا میشود. به این معنا که اگر شما در معاملات مارجین یک اهرم ۱۰ برای معاملات خود در نظر میگیرید در واقع ۹ برابر ارزش دارایی خود را از صرافی استقراض میکنید. این استقراض سود خاص خود را به دنبال خواهد داشت و صرافی از بابت قرضی که به شما داده مبلغی را از دارایی شما به عنوان سود حاصل از این قرض دریافت میکند. در این حالت هزینههای لازم برای انجام معاملات مارجین نسبت به معاملات فیوچرز بالاتر رفته و این تفاوت هم میتواند نقطه تمایز اصلی میان این دو روش معاملاتی باشد.
سومین وجه تمایزی که میتوانیم برای معاملات مارجین با معاملات فیوچرز در نظر بگیریم، تفاوت محل قرارگیری معاملات مارجین و فیوچرز با هم است. در اکثر صرافیها بازار فیوچرز یک بازار کاملاً جداگانه بوده و معاملهگران به صورت جداگانه در آن دست به معامله میزنند. در حالی که معاملات مارجین همان کاربران معاملات اسپات هستند ه میتوانند از اهرم معاملاتی استفاده کنند. در واقع اگر شما یک معامله خرید روی بیت کوین در معاملات مارجین باز میکنید، ممکن است طرف مقابل شما برای این معامله یک کاربر باشد که در حال انجام معامله بر روی بیت کوین در بازار اسپات است. این مهم باعث میشود تا حجم معاملات اسپات با حجم معاملات مارجین با هم تداخل داشته باشند و نقد شوندگی در آن افزایش پیدا کند.
البته شایان ذکر است که در صرافیهایی که حجم معاملات پایینی دارند معمولاً این موضوع مزیت خاصی نخواهد بود اما در صرافیهای بزرگ این موضوع میتواند مزیت بسیار جذابی باشد. به این ترتیب اگر شما به دنبال انجام معاملات مارجین در یک صرافی هستید میتوانید همان نمودار اسپات ارزهای دیجیتال را مورد تجزیه و تحلیل و آنالیز قرار داده و از روشهای تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال بر روی آنها استفاده کنید. در حالی که اگر به دنبال انجام معامله در بازار فیوچرز باشید لازم است تا حتماً نمودار مخصوص به معاملات فیوچرز را آنالیز کرده و ین موضوع هم میتواند وجه تمایز میان این دو بازار معاملاتی باشد.
با توجه به اینکه هزینه معاملات در بازار مارجین بیشتر خواهد بود اما از طرف دیگر اهرم معاملاتی در بازار فیوچرز ممکن است احساسات شما را برانگیزد انتخاب میان این دو بازار به شرایط خود شما بستگی خواهد داشت. اگر قدرت کنترل احساسات و هیجانات خود را دارید میتوانید از معاملات فیوچرز استفاده کنید. در غیر این صورت معاملات مارجین گزینه بهتری برای شما خواهد بود. همچنین در نظر داشته باشید که در حال حاضر امکان ورود به معاملات فیوچرز با استفاده از خدمات صرافیهای داخلی وجود ندارد و این خدمات تنها در صرافیهای بینالمللی ارائه میشود. از این رو کاربران بازار فیوچرز حتماً باید به دنبال انتخاب یک صرافی خارجی باشند که امکان استفاده از خدمات آن برای کاربران ایرانی وجود داشته باشد. در غیر این صورت بهتر از سراغ یک صرافی داخلی رفته و از خدمات آن برای انجام معاملات مارجین استفاده کنید.
البته به صورت کلی هر دو روش معاملاتی مارجین و فیوچرز ریسک معاملاتی بسیار بالایی نسبت به بازار اسپات دارند. در این دو بازار معاملاتی عملاً شما بایستی در کوتاه مدت سود یا زیان خود را از بازار به دست آورید که این موضوع باعث میشود تا ریسک شما معاملات شما افزایش پیدا کند. برخلاف بازار اسپات که شما ماهها یا سالها میتوانید یک سرمایه گذاری را نگه دارید، هر چقدر زمان نگهداری یک معامله در بازار فیوچرز یا مارجین افزایش پیدا کند هزینههای شما نیز بیشتر خواهد شد. این دو بازار معاملاتی بیشتر برای تریدهای کوتاه مدت مناسب بوده که بتوانید یک سود جذاب را در بازه زمانی خیلی کوتاه در آنها به دست آورید.
در واقع هم معاملات مارجین و هم معاملات بازار فیوچرز نیاز به دانش معاملاتی بسیار بالا در تحلیل تکنیکال و به کارگیری استراتژیهای معاملاتی بسیار پیشرفته دارد. در حالی که در معاملات بازار اسپات شما میتوانید با استراتژیهای ضعیفتر هم به سوددهی رسیده و شرایط خوبی را برای خود ایجاد کنید. برای کاربران مبتدی و تازه کار استفاده از معاملات بازار اسپات گزینه بهتری خواهد بود تا رفتن سراغ معاملات مارجین.
از کدام یک از انواع معاملات ارز دیجیتال استفاده کنیم؟
در بخش قبلی توضیح مفصلی درباره هر یک از انواع معاملات ارز دیجیتال داده و نکات استفاده از هر یک از آنها را نیز با شما در میان گذاشتیم. حالا باید به صورت کلی جمعبندی کنیم که کدام یک از انواع معاملات ارز دیجیتال گزینه بهتری برای ما هست و شرایط بهتری را برای ما ایجاد میکند. برای پاسخ دادن به این سوال ابتدا تصمیم گرفتیم تا شرایط هر یک از انواع معاملات ارز دیجیتال را به صورت جداگانه با یکدیگر مقایسه کرده و در نهایت به این نتیجه برسیم که بازارهای معاملاتی موجود در ارز دیجیتال چه تفاوتها و تمایزهایی با یکدیگر دارند.
- معاملات بازار اسپات پتانسیل سودآوری پایینتری نسبت به معاملات بازار مارجین و فیوچرز برای معاملهگران ایجاد میکند اما ریسک سرمایه گذاری در آن به مراتب کمتر خواهد بود.
- برای افراد مبتدی استفاده از معاملات بازار اسپات گزینه بهتری خواهد بود.
- بازار اسپات نیاز به دانش معاملاتی کمتری نسبت به معاملات مارجین و بازار فیوچرز دارد.
- در معاملات مارجین و فیوچرز احتمال اینکه دارایی شما به صفر برسد بسیار زیاد است در حالی که در معاملات اسپات چنین خبری نیست و به ندرت ممکن است چنین شرایطی برای یک معاملهگر پیش آید.
- امکان انجام معاملات اسپات در تمام صرافیهای متمرکز چه داخلی و چه خارجی وجود دارد در حالی که معاملات مارجین و فیوچرز تنها در برخی از صرافیها در دسترس هستند.
- کسانی که به دنبال هولد و سرمایه گذاری بلند مدت هستند بایستی سراغ معاملات بازار اسپات بروند.
ورود با سرمایههای بسیار کم در بازار کریپتوکارنسی ممکن است سود چندان قابل توجهی در معاملات بازار اسپات برای شما به دنبال نداشته باشد و در این مواقع انجام معاملات در بازار فیوچرز شرایط بهتری را برای کاربر ایجاد خواهد کرد. البته به شرطی که دانش و مهارتهای کافی و لازم برای ترید در این بازار را در اختیار داشته باشد.
در آخر باید یادآوری کنیم که جذابیت یک روش معاملاتی از نظر پتانسیل سودآوری هرگز نباید ملاک تصمیم گیری شما برای انتخاب آن باشد. شما بایستی معیارهای مختلف دیگری را نیز در نظر بگیرید تا اگر به دنبال معاملهگری در بازار کریپتوکارنسی هستید بهترین روش معاملاتی را مد نظر قرار دهید. به عنوان مثال ممکن از شما در معاملات بازار اسپات و در فرایند نوسان گیری ارز دیجیتال به سود ماهانه ۲۰ درصدی برسید در حالی که این ۲۰ درصد خیلی برای شما جذاب نباشد. اما سوال اینجاست که یک سود ۲۰ درصدی در یک بازه زمانی یک ماهه برای شما جذابتر است یا اینکه تمام دارایی خود را در بازار فیوچرز از دست بدهید؟
یا ممکن است برای استفاده از خدمات یک بازار مانند فیوچرز نیاز به ریسک بالایی داشته و وارد خدمات صرافیهای خارجی شوید. در دسترس بودن پلتفرمهای مناسب هم یکی دیگر از معیارهای انتخاب یکی از روشهای معاملاتی در بازار کریپتوکارنسی خواهد بود که باید دقت بسیار بالایی به آن داشته باشید. در نظر داشته باشید که در نهایت این انتخاب روی میزان سودآوری شما در بازار کریپتوکارنسی تاثیر مستقیم گذاشته و میتواند حتی وجه تمایزی میان تریدرهای موفق و تریدرهای شکست خورده شود. هرگز فراموش نکنید که موفقیت با سود پایینتر در معاملات بازار اسپات به مراتب میتواند شرایط بهتری نسبت به ورشکستگی در معاملات بازار مارجین یا فیوچرز باشد.
حتما بخوانید: تحلیل نات کوین
جمعبندی
درباره انواع معاملات ارز دیجیتال با هم صحبت کردیم و نکات بسیار عالی و حرفهای را درباره هر یک از روشهای معاملاتی در این بازار بازگو کردیم. حالا در انتهای این مقاله یک بار دیگر باید یادآوری کنیم که شما بایستی با توجه به نوع شخصیت خود برای سرمایه گذاری و معاملهگری دست به انتخاب ارزهای دیجیتال و روشهای معاملاتی بزنید. برای این منظور بایستی معیارهای مهمی مانند پتانسیل سودآوری، میزان ریسک معاملاتی، در دسترس بودن پلتفرم مناسب برای انجام معامله، مزیتها و خطرات و مواردی از این دست را در نظر بگیرید تا در نهایت معاملات شما روند موفقیت آمیزی به خود بگیرند.
در کانون بورس در کنار شما هستیم تا با امکان شرکت در دوره آموزش ارز دیجیتال تمام نکات لازم برای معاملهگری در این بازار را از صفر تا صد در اختیار شما قرار دهیم. البته شاید فرصت کافی برای شرکت در کلاسهای حضوری را نداشته باشید که در این صورت میتوانید با خرید پکیج آموزش آنلاین ارز دیجیتال به تمام نکات لازم برای معاملهگری در این بازار دست پیدا کنید. فراموش نکنید که معاملهگری در بازار کریپتوکارنسی نیاز به دانش و مهارت کافی دارد و اگر شما به این میزان مهارت نرسید سرمایههای خود را در ریسک بسیار بالایی قرار دادهاید.
در انتها از شما دعوت میکنیم که اگر دیدگاه شخصی نسبت به هر یک از انواع معاملات ارز دیجیتال دارید و یا تجربهای از هر یک از این انواع معاملات در بازار کریپتوکارنسی در ذهن شما باقی مانده، حتماً نقطه نظرات و تجربیات خود را با ما و سایر کاربران در انتهای همین مقاله در میان بگذارید. مطالعه تجربیات و نظرات دیگران باعث میشود تا در نهایت معاملهگران ایرانی بتوانند روند رو به رشدی را برای معاملات خود در بازار ارز دیجیتال در پیش بگیرند و به سودآوری در این بازار نزدیکتر شوند.
سوالات متداول
انواع معاملات ارز دیجیتال چیست؟
بازار اسپات، معاملات مارجین و بازار فیوچرز ۳ روش معاملاتی رایج در بازار کریپتوکارنسی هستند.
پتانسیل سودآوری کدام یک از معاملات بازار ارز دیجیتال بیشتر است؟
در کوتاه مدت پتانسیل سودآوری بازار فیوچرز نسبت به سایر روشهای معاملاتی در ارز دیجیتال بیشتر خواهد بود.
میزان ریسک کدام یک از معاملات بازار ارز دیجیتال بیشتر است؟
ریسک و پتانسیل سودآوری با یکدیگر رابطه مستقیم دارند و هر چقدر پتانسیل سودآوری یک روش معاملاتی بیشتر باشد ریسک آن نیز بالاتر خواهد رفت. بنابراین پر واضح است که ریسک معاملات بازار فیوچرز نسبت به سایر بازارهای مالی در کریپتوکارنسی بیشتر خواهد بود.
بهترین بازار معاملاتی در ارز دیجیتال برای کاربران مبتدی و تازه کار چیست؟
معاملات بازار اسپات میتواند بهترین گزینه برای این دست از معاملهگران در بازار ارز دیجیتال باشد.
برای هولد و سرمایه گذاری بلند مدت بهتر است سراغ کدام یک از بازارهای مالی در ارز دیجیتال برویم؟
برای هولد و سرمایه گذاری بلند مدت بهترین گزینه بازار اسپات است و بازار فیوچرز و مارجین برای انجام معاملات کوتاه مدت جذاب هستند.
در کدام یک از انواع معاملات بازار ارز دیجیتال میتوانیم با سرمایههای کم هم به سود بسیار بالا امیدوار باشیم؟
در معاملات بازار فیوچرز و معاملات مارجین میتوانیم چنین شرایطی را برای معاملهگران در بازار ارز دیجیتال در نظر بگیریم.
در نهایت بهترین روش معاملات در بازار ارز دیجیتال کدام است؟
با توجه به جمیع جوانب بهترین روش معاملاتی در بازار ارز دیجیتال برای کاربران معاملات بازار اسپات است.
ترتیب پیشنهادی مطالعه مقالات این بخش...
- آموزش ارز دیجیتال رایگان از صفر تا صد
- صفر تا ۱۰۰ عوامل موثر بر قیمت ارز دیجیتال
- آشنایی با اصطلاحات ارزهای دیجیتال به زبان ساده
- آلت کوین چیست (Altcoin) + معرفی بهترین آلتکوین ها
- ویژگی های یک ارز دیجیتال خوب چیست؟
- فرق کوین و توکن چیست + انواع توکن و آزمون تشخیص
- ویژگی های و کاربرد ارز دیجیتال چیست
- جامع ترین آموزش تریدینگ ویو + معرفی امکانات
- وایت پیپر ارز دیجیتال چیست؟
- بررسی کامل و جامع امنیت و خطر ارز دیجیتال
- سرمایه گذاری در ارز دیجیتال از مبتدی تا پیشرفته + گام به گام
- صفر تا صد روش های کسب درآمد از ارز دیجیتال
- مزایای ارز دیجیتال چیست
- ارز دیجیتال چگونه کار میکند + به زبان ساده
- اصول ترید ارز دیجیتال
- مهمترین ۵۰ اشتباه رایج در ترید ارز دیجیتال
- معایب ارز دیجیتال چیست
- چگونه تریدر ارز دیجیتال شویم
- آموزش ترید ارز دیجیتال رایگان از صفر تا صد
- آینده ارز های دیجیتال در دنیا یا دنیا در آینده ارزهای دیجیتال؟
- بهترین سایت های ارز دیجیتال + لینک ورود
- بهترین اندیکاتورهای ارز دیجیتال + لینک دانلود و آموزش استفاده
- آموزش تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال از صفر تا صد
- آموزش تحلیل فاندامنتال ارز دیجیتال با چند تکنیک فوقالعاده
- خرید ارز دیجیتال و راهکارهای آن
- انواع معاملات ارز دیجیتال چیست | انواع معاملات ترید ارز دیجیتال
- روانشناسی ترید در بازار ارز دیجیتال + نکات طلایی
- آموزش کامل سایت کوین مارکت کپ (CoinMarketCap) + ترفندهای جذاب
- صفر تا صد عرضه اولیه ارز دیجیتال + گام به گام با خرید ICO برای ایرانی ها
- آموزش نوسان گیری ارز دیجیتال گام به گام و از صفر تا صد + ۱۴ تکنیک استثنایی
- هولد ارز دیجیتال چیست؟ مقایسه با نوسان گیری و ترید روزانه
- فیوچرز ارز دیجیتال چیست | آموزش استراتژی های حرفه ای به زبان ساده
- ایردراپ ارز دیجیتال (Airdrop) چیست؟ صفر تا صد + ایردراپ های رایگان و جدید
- مدیریت سرمایه در ارز دیجیتال | بهترین تکینک ها
- حد ضرر در ارز دیجیتال چیست | تکنیک های استثنایی تعیین استاپ لاس
- فارکس یا ارز دیجیتال, یکبار برای همیشه بدانید
- نحوه ورود به بازار ارز دیجیتال + بهترین مسیر برای موفقیت
- تایم فریم در ارز دیجیتال چیست؟ + بهترین تایم فریم معاملاتی در بازار فیوچرز
- بهترین استراتژی ارز دیجیتال برای اسکالپ و فیوچرز
- سیگنال رایگان ارز دیجیتال + آموزش سیگنال گیری و استفاده
- سرمایه گذاری با پول کم در ارز دیجیتال + معرفی بهترین ارزها
- تله خرسی چیست (Bear Trap) و چگونه از آن در بازار ارز دیجیتال دور بمانیم؟
- طرح پانزی در ارز دیجیتال چیست + روش های شناسایی طرح های پانزی
- نهنگ ارز دیجیتال چیست و نحوه ترید با نهنگ
- آموزش نمودار شمعی ارز دیجیتال از مبتدی تا پیشرفته
- سرمایه گذاری با پول کم و سود بالا از شایعه تا واقعیت + فرمول معجزه سرمایه گذاری
- بهترین زمان ترید ارز دیجیتال در ایران | بهترین ساعت برای نوسان گیری
- ساعت شروع ارز دیجیتال به وقت ایران | ساعت صفر شدن ارز دیجیتال
- بهترین استراتژی معاملاتی ارز دیجیتال | ۶ استراتژی خفن
- معاملات مارجین چیست | مارجین به زبان ساده