لوگو کانون بورس

چرا تریدرها شکست می خورند؟ | دلایل شکست تریدرها و راه‌حل

دلایل شکست تریدها
شما در حال مطالعه مقاله ۴۲ از ۵۴ در این سرفصل آموزش رایگان هستید.

چرا تریدرها شکست می‌خورند و اصلی‌ترین دلایل شکست تریدرها در بازارهای مالی مانند بازار فارکس یا بازار ارز دیجیتال چیست؟ رسیدن به درآمد دلاری در ایران در حال حاضر یکی از نیازهای اصلی کاربران ایرانی محسوب می‌شود و تریدری هم یکی از جذاب‌ترین و بهترین روش‌ها برای رسیدن به درآمد دلاری در ایران است. شغل تریدری در ایران شرایط خاص خود را داشته و با وجود اینکه در طول سال‌های گذشته پیشرفت‌های زیادی در آموزش‌های مربوط به این شغل در جامعه وجود داشته، اما همچنان با نقاط ضعف بسیار زیادی در میان کاربران ایرانی همراه است و خیلی‌ها در این مسیر شکست می‌خورند.

سوال بسیار مهمی که در این مقاله به دنبال پاسخ به آن هستیم این است که دلایل شکست تریدرها چیست و چه راه حل‌هایی برای برون رفت از این دلایل برای کاربران ایرانی وجود دارد؟ هرچند قرار نیست یکی از بهترین استراتژی‌های تحلیل تکنیکال فارکس یا تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال را به شما معرفی کنیم که بیشتر افراد به دنبال رسیدن به این موارد هستند، اما نکاتی که با شما در میان می‌گذاریم هر کدام می‌توانند برگ برنده شما در معاملات بازارهای مالی باشند.

همانطور که می‌دانید بیشترین عامل تاثیرگذار در موفقیت تریدرها بحث‌های مربوط به روانشناسی و مدیریت ریسک و مدیریت سرمایه است و اگر شما بتوانید در این موارد خود را تقویت کنید، حتی با استفاده از ستراتژی‌های معمولی در معاملات بازار فارکس و ارز دیجیتال نیز به موفقیت خوبی خواهید رسید. با مطالعه دلایل شکست تریدرها در همین مقاله متوجه خواهید شد که خیلی از این دلایل ممکن است در نحوه سرمایه‌گذاری شما در بازار نیز وجود داشته باشد و با استفاده از راه حل‌هایی که برای هر یک معرفی خواهیم کرد، می‌توانید این نگرانی‌ها را به صورت کامل از معاملات خود حذف کنید.

دلایل شکست تریدرها

از اینکه در این مقاله همراه ما هستید به شما تبریک می‌گوییم. زیرا وقتی به دنبال دلایل شکست تریدرها می‌گردید و به نوعی نقاط ضعف خود را دنبال می‌نمایید تا آنها را برطرف و نقاط قوت خود را تقویت کنید، نشان از این دارد که شما از نظر ذهنی برای ترید در بازارهای مالی مانند بازار فارکس و ارز دیجیتال آماده هستید و حالا تنها کافیست با برطرف کردن نقاط ضعف خود کم کم مسیر را در این باره برای خود روشن کنید.

برای اینکه با دلایل شکست تریدرها شتر آشنا شوید و بهتر بدانید که چرا تریدرها شکست می‌خورند لازم است تا دانش‌ها و ابزارهای لازم و کافی برای موفقیت در فرایند ترید را به شما معرفی کنیم.

  • دانش تحلیل تکنیکال و داشتن استراتژی معاملاتی
  • دانش تحلیل فاندامنتال و داشتن پلن معاملاتی
  • دانش مدیریت سرمایه در معاملات و تریدها
  • دانش روانشناسی بازار و شناخت تفکر حاکم بر بازار و همچنین روانشناسی خویشتن و کنترل هیجانات

اکثر تریدرهایی که در بازار شکست می‌خورند بر این باور هستند که از نظر دانش تحلیل تکنیکالی در شرایط خوبی قرار نداشته و استراتژی معاملاتی قدرتمندی ندارند. در حالی که این معضل تنها معضله تریدرهای بسیار کمی است و افراد خیلی زیادی با وجود داشتن استراتژی‌های قدرتمند و تکنیک‌های عالی معامله‌گری در بازار فارکس و ارز دیجیتال در این بازارها شکست می‌خورند. بنابراین بایستی عمیق‌تر به این موضوع نگاه کنید تا نقطه ضعف معاملات خود را بهتر بشناسید.‌

گاهی اوقات ممکن است شما در تمام این موارد شرایط خوبی داشته باشید اما در فرایند معاملات خود پایبندی به استراتژی معاملاتی را فراموش کنید که نشان از وجود نقطه ضعف در روانشناسی خویشتن داشته که در آن شما نمی‌توانید هیجانات خود را کنترل کنید. در ادامه سعی می‌کنیم تا در هر یک از این موارد اهمیت‌ترین عامل تاثیرگذار روی شکست تریدرها را برای شما تشریح کنیم. همچنین راه حل‌هایی را با شما در میان خواهیم گذاشت که با استفاده از آن می‌توانید این نقاط ضعف را در معاملات خود بپوشانید و شرایطی را برای خود به وجود آورید که با همان استراتژی‌های معاملاتی قبلی و همان دانش قبلی بتوانید روند موفقیت خود را در پیش بگیرید.

دلایل شکست تریدها

نداشتن دانش کافی تحلیل گری

یکی از دلایل شکست تریدرها در معاملات بازار فارکس و بازار فیوچرز ارز دیجیتال نداشتن دانش کافی تحلیلگری است. عوامل زیادی در کنار هم قرار می‌گیرند تا یک فرد تریدر دانش کافی تحلیلگری را نداشته باشد.

  • برخی از افراد بدون سپری کردن دوره آموزش ارز دیجیتال یا دوره آموزش فارکس و تنها با اتکا به سیگنال‌های معاملاتی در کانال‌های تلگرامی به دنبال ترید هستند.
  • برخی از افراد از دوره‌های آموزشی ضعیفی استفاده کرده و دانش آنها برای ترید کافی نیست.
  • برخی از افراد هرچند با استفاده از یک دوره آموزشی مناسب از نظر دانش تکنیکالی در شرایط خوبی قرار دارند اما مهارت کافی برای پیاده‌سازی استراتژی‌های معاملاتی خود را در بازار ندارند. این مهم نشان می‌دهد که آنها روش‌های تحلیل تکنیکال را در دوره آموزشی خود بیشتر به صورت تئوری فرا گرفته و خیلی به صورت کارگاهی و عملیاتی آنها را در بازار پیاده نکردند.

تمام این افراد کسانی هستند که از نظر دانش تحلیل تکنیکال ضعف‌هایی دارند و آموزش تحلیل تکنیکال برای آنها تکمیل نشده است. بنابراین باید به دنبال راه حلی برای تکمیل کردن دوره آموزش تحلیل تکنیکال خود برای تریدری باشند.

راه حل: شرکت در یک دوره آموزشی

بهترین راه حل برای برون رفت از این چالش شرکت در یک دوره آموزشی معتبر و قدرتمند است که علاوه بر ارائه تمام مطالب آموزشی تئوری و کاربردی، در کارگاه‌های عملیاتی شما را با نحوه پیاده‌سازی استراتژی‌های معاملاتی در بازار آشنا کند.

در دوره آموزشی که استاد شما خودش تریدر بازار فارکس یا بازار ارز دیجیتال باشد، در طول دوره همراه با استاد در بازار ترید می‌کنید و کم کم با نحوه اجرای هر یک از روش‌های تکنیکالی در بازار بیشتر آشنا شده و به مهارت کافی در پیاده‌سازی آنها نیز می‌رسید. بنابراین شما هنوز دوره آموزشی خوبی را برای خود انتخاب نکرده‌اید که هم مطالب کاربردی را به صورت تئوری بیاموزید و هم اینکه با نحوه پیاده‌سازی آنها در بازار نیز آشنا شوید.

نداشتن بالانس حساب مناسب

گاهی اوقات بسیاری از تریدرها از نظر دانش تحلیل تکنیکال در شرایط بسیار خوبی قرار دارند اما همچنان در حال از بین بردن دارایی‌های خود در بازار بوده و نمی‌توانند به موفقیت برسند. یکی از دلایل شکست تریدرها در این مواقع نداشتن بالانس حساب مناسب است. وقتی شما بالانس حساب مناسبی نداشته باشید:

  • بیشتر درگیر احساسات و هیجانات خواهید شد.
  • با شدت بیشتری ریسک معاملات خود را بالاتر خواهید برد.
  • نمی‌توانید به اهداف معمول خود در فرایند ترید برسید و در نتیجه تصمیم بالا بردن حجم معاملات خود می‌گیرید.
  • برای رسیدن به اهداف خود تعداد تریدها را افزایش می‌دهید.

در واقع م بودن بالانس معاملاتی باعث می‌شود تا شما بیش از پیش درگیر حرص و طمع شده و نتوانید معاملات خود را به صورت بهینه مدیریت کنید. هرچند این موضوع را می‌توان یک نقطه ضعف بزرگ در روانشناسی معاملاتی و شناخت تفکر حاکم بر بازار دانست اما به هر حال با رفع مشکل بالانس حساب این مشکلات نیز برای شما برطرف خواهد شد و می‌توانید با استفاده از همان استراتژی‌های معاملاتی شرایط را برای خود بهینه‌تر کنید.

راه حل: پول جمع کنید!

اگر پول کافی برای داشتن یک بالانس حساب مناسب را ندارید، بهترین راه حل این است که شما ابتدا معاملات خود را در یک بازار با ریسک کم مانند بازار اسپات ارز دیجیتال یا بازار بورس ایران پیش برده و کم کم با جمع کردن پول سرمایه لازم برای ترید را نیز به دست آورید. این ترفند باعث می‌شود تا کم کم بتوانید به عنوان یک تریدر موفق در بازار فارکس و بازار فیوچرز ارز دیجیتال معامله کنید.‌

دلایل شکست تریدها

داشتن رویاهای واهی و اقدام برای رسیدن به آنها

یکی از مهمترین دلایل شکست تریدرها در معاملات بازار فارکس داشتن رویاهای واهی است که این موضوع به عدم شناخت دقیق و کافی نسبت به شغل تریدری برمی‌گردد. برخی از افراد که از بیرون به شغل تریدری نگاه کرده و درک عمیقی از آن ندارند، بر این باورند که با ورود به شغل تریدری بایستی هر ماه چند میلیون دلار سرمایه به دست آورند و بعد از یک سال تبدیل به ثروتمندترین فرد جهان خواهند شد.

این افراد دائماً در ذهن خود ماشین‌های مدل بالا و خانه‌های گران قیمت را تصور می‌کنند و هر روز هم از یک کشور به کشور دیگری نقل مکان می‌کنند. بله رویا داشتن اصلاً موضوع بدی نیست اما اگر شما در معاملات و تریدهای خود رویاهای واهی داشته باشید به خودی خود احساسات و هیجانات شما به سمت آن رویاها خواهد رفت و نوع معاملات خود را به گونه‌ای می‌چینید که به آنها برسید و عملاً این موضوع نتیجه جز شکست و از بین رفتن تمام دارایی‌ها برای شما به دنبال نخواهد داشت.

شاید با خود تصور کنید که شما جز این افراد نیستید و حتی با وجود داشتن رویای رسیدن به ثروت زیاد هم می‌توانید معاملات خود را در بازار کنترل کنید. اما واقعیت اینجاست که تاثیرگذاری رویاهای این چنینی در شغل تریدری ناخواسته بوده و حتی شما نیز می‌توانید تحت تاثیر این شرایط قرار بگیرید.

راه حل: هدف گذاری منطقی

برای رفع این مشکل بایستی شما یک برنامه‌ریزی مدون و مکتوب داشته و در این برنامه‌ریزی هدف گذاری منطقی برای تریدهای خود انجام دهید. به عنوان مثال شما می‌توانید یک درآمد ماهانه ۲۰ درصد نسبت به بالانس حساب خود را در نظر گرفته و هر ماه به همین مقدار بسنده کنید. بعد از رسیدن به ۲۰ درصد موفقیت در هر ماه بقیه معاملات خود را با ریسک بسیار پایین انجام داده و تحت هیچ شرایطی سود و دارایی اصلی خود را بعد از این ۲۰ درصد به خطر نیندازید.

داشتن چنین ایدئولوژی در معاملات بازار فارکس و ارز دیجیتال باعث می‌شود تا شما کم کم پول خود را رشد داده و در یک بازه زمانی یک ساله به درآمدی برسید که حقوق چند ساله کارمند را در یک ماه به دست آورید. در واقع شما باید به ترید در بازار فارکس به عنوان یک کسب و کار نگاه کنید که هر ماه در حال رشد و توسعه آن هستید و با مرور زمان میزان درآمد حاصل از کسب و کار شما نیز افزایش پیدا می‌کند.

درگیر شدن با هیجانات برای سود بیشتر

ترید در بازارهای مالی مانند فارکس و ارز دیجیتال دائماً تحت تاثیر هیجانات مختلف حاکم بر این بازارها است. یک خبر می‌تواند بازار فارکس را چند ده پیپ دچار نوسان نماید یا همان خبر در بازار ارز دیجیتال باعث رشدهای چند ۱۰ درصدی در قیمت ارزهای دیجیتال شود. یک تریدر حرفه‌ای در چنین مواقعی چه رفتاری دارد و یک تریدر تازه کار چه رفتاری از خود نشان می‌دهد؟

معمولا اکثریت تریدرها تصمیم می‌گیرند تا در این رفتارهای هیجانی پول خوبی به جیب زده و با یک حجم بالا حقوق چند ماه خود را به دست آورند. رفتاری که دقیقاً اصلی‌ترین دلیل باعث از بین رفتن تمام دارایی‌ها در چنین مواقعی می‌شود.

راه حل: داشتن استراتژی مشخص و پایبندی به آن

راه حل برون رفت از این چالش داشتن یک استراتژی معاملاتی مشخص و پایبندی به آن در فرایند ترید تحت هر شرایطی است. به عنوان مثال اگر استراتژی معاملاتی شما امکان ورود به یک معامله را ا حجم مشخص و در شرایط معین نمی‌دهد حتی در زمان رفتارهای هیجانی بازار نیز نباید وارد آن شوید.

نقطه ضعف بسیار مهم تریدرهای ایرانی نداشتن دانش تحلیل تکنیکال نیست بلکه آنها نمی‌توانند روی استراتژی معاملاتی خود پایبند باشند و دائماً در حال انجام رفتارهای هیجانی و تصمیمات خلق الساعه برخلاف استراتژی معاملاتی خود هستند. پایبندی به استراتژی معاملاتی می‌تواند بسیاری از چالش‌های ترید را از روند معاملات شما دور کند.

دلایل شکست تریدها

عدم رعایت مدیریت سرمایه برای سود هنگفت

یکی دیگر از دلایل شکست تریدرها در معاملات بازار فارکس و ارز دیجیتال عدم رعایت تکنیک‌های مدیریت سرمایه است. تریدرها برای اینکه بتوانند در یک لحظه سود هنگفتی به دست آورده و بار خود را در بازار ببندند مدیریت سرمایه را از فرایند معاملات خود خارج کرده و با تصمیمات هیجانی سعی می‌کنند تا معاملات خود را پیش ببرند.‌

عدم رعایت تکنیک‌های مدیریت سرمایه در نهایت چیزی جز شکست در معاملات بازار فارکس و ارز دیجیتال را برای شما به دنبال نخواهد داشت و موجبات کال مارجین شدن شما را فراهم می‌آورد.

راه حل: افزایش بالانس و رعایت مدیریت سرمایه

برای اینکه بتوانید از این چالش نیز بیرون آیید لازم است تا بالانس معاملاتی خود را به میزان قابل توجهی افزایش داده و با تکنیک‌های مدیریت سرمایه سود خوبی به دست آورید. وقتی تکنیک‌های مدیریت سرمایه برای شما به گونه‌ای رفتار کنند که سود حاصل از معاملات برای شما اندک باشد و نتوانید از جذابیت‌های شغل تریدری استفاده کنید، تصمیمات شما به سمت حذف کردن تکنیک‌های مدیریت سرمایه خواهد رفت.

در حالی که اگر شما بالانس معاملاتی مناسبی داشته باشید دیگر درگیر این چالش ذهنی نبوده و حتی با رعایت تکنیک‌های مدیریت سرمایه نیز امکان رسیدن به سودهای جذاب در فرایند تریدری برای شما وجود خواهد داشت.

جمع بندی

درباره اصلی‌ترین دلایل شکست تریدرها با هم صحبت کردیم و راه حل‌هایی را نیز برای هر کدام از این چالش‌ها با شما در میان گذاشتیم. حالا تصمیم با شماست که چگونه رفتار کنید و چه تصمیماتی برای معاملات خود در بازارهای مالی مانند فارکس و ارز دیجیتال بگیرید. تری کردن یک شغل بسیار پرچالش است و برای اینکه شما بتوانید در چنین شغلی به موفقیت برسید لازم است تا تمام تمهیدات لازم را در نظر بگیرید.

متاسفانه خیلی از افراد بر این باور هستند که تمام تمهیدات لازم برای موفقیت در شغل تریدری همان رسیدن به دانش کافی در تحلیل تکنیکال و داشتن استراتژی معاملاتی موفق است، در حالی که این موضوع تنها یک پارامتر از تمام پارامترهای موثر در فرایند معاملات بازار فارکس و ارز دیجیتال بوده و اتفاقاً تاثیر آن حتی به ۵۰ درصد هم نمی‌رسد.

در انتها از شما دعوت می‌کنیم که اگر دیدگاهی نسبت به دلایل شکست تریدرها در معاملات بازار فارکس و ارز دیجیتال دارید و یا خودتان تجربه از تریدهای موفق یا ناموفق در ذهن شما باقی مانده، آنها را با ما و سایر کاربران در میان بگذارید تا کم کم با جمع‌آوری این نظرات تریدرهای ایرانی هم بتوانند در معاملات خود در بازارهای مالی موفق ظاهر شوند.

سوالات متداول

چرا تریدرها شکست می‌خورند؟

دلایل زیادی مانند عدم رعایت مدیریت سرمایه و نداشتن استراتژی معاملاتی و حتی عدم توانایی در مدیریت احساسات و هیجانات می‌تواند باعث شکست تریدرها شود.

آیا با داشتن دانش تحلیل تکنیکال موفقیت در ترید تضمین شده است؟

خیر دانش تحلیل تکنیکال تنها بخشی از عوامل موثر در موفقیت در فرایند ترید محسوب می‌شود.

آیا در شغل تریدری می‌توانیم به دنبال رسیدن به درآمدهای میلیون دلاری باشیم؟

نگاه شما به شغل تریدری باید مانند کسب و کار باشد و سود حاصل از کسب و کار را نیز به صورت منطقی در ذهن تصور کنید.

بهترین روش برای رسیدن به موفقیت برای افرادی با دانش تحلیل تکنیکالی خوب چیست؟

داشتن یک بالانس حساب معاملاتی مناسب و رعایت تکنیک‌های مدیریت سرمایه.

ترتیب پیشنهادی مطالعه مقالات این بخش...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

روش‌های پرداخت و ثبت نام

ارزش دوره: ۱8٫۸۰۰٫۰۰۰ تومان

قیمت جشنواره: ۱4/۸۰۰/۰۰۰ تومان

پیش پرداخت: 2٫۸۰۰٫۰۰۰ تومان

روش‌های پرداخت و ثبت نام

ارزش دوره ۱۷٫۸۰۰٫۰۰۰ تومان

قیمت جشنواره: ۱۳/۸۰۰/۰۰۰ تومان

تماس فوری با شما

موضوع تماس با شما: