لوگو کانون بورس

مدیریت ریسک فارکس | چرا در فارکس می بازیم؟

مدیریت ریسک فارکس
شما در حال مطالعه مقاله ۱۸ از ۵۳ در این سرفصل آموزش رایگان هستید.

مدیریت ریسک فارکس چیست و آیا استفاده از آن می‌تواند راهکاری برای نجات حساب معاملاتی ما از ضرر‌های تمام نشدنی این بازار پر تلاطم باشد؟ تنها راه‌حل رسیدن به پاسخ این پرسش آموزش مدیریت ریسک در فارکس و البته استفاده از بهترین استراتژی مدیریت ریسک در این بازار است. متاسفانه اغلب کاربرانی که برای سرمایه گذاری و ترید وارد بازار فارکس میشوند تنها دوره آموزش تحلیل تکنیکال را پشت سر گذاشته و سایر آموزش‌ها را دنبال نمی‌کنند. تریدر‌های زیادی هستند که تحلیل تکنیکال در فارکس را در سطح بسیار قابل قبول و ایده‌آلی آموزش دیده و به آن مسلط هستند اما کمترین شناخت را نسبت به مدیریت ریسک در معاملات این بازار ندارند. در این مقاله از سری مقالات آموزش رایگان فارکس به دنبال ارائه نکاتی مهم برای اموزش مدیریت و سرمایه در این بازار به شما عزیزان هستیم که استفاده از آن‌ها می‌تواند روند معامله‌گری شما در این بازار را به سمت معاملات حرفه‌ای پیش ببرد.

مدیریت ریسک فارکس چیست

یکی از سرگرمی‌های مورد علاقه بشر در دنیای امروز استفاده از بازی‌های هیجان انگیز و دلهره آور تعبیه شده در شهربازی‌ها است که انصافا هم بعضی از بازی‌های آن بسیار خطرناک به نظر می‌رسد و اخبار حوادث بسیار ناگوار درباره این بازی‌ها نیز در نشریات مختلف به چاپ رسیده است. کاربران به جهت لذتی که این بازی‌ها دارند برای استفاده از آن‌ها اقدام می‌نمایند ولی در هر حال با خطرات آن نیز آشنا هستند و باید برای جلوگیری از به وجود آمدن خطر فرایند کنترل ریسک را انجام دهند. استفاده از کمربند‌های ایمنی و سوار شدن بر روی دستگاه‌هایی که طول عمر خیلی زیادی نداشته باشند و کیفیت لازم را داشته باشند می‌توانند از جمله روش‌های مدیریت ریسک در این سرگرمی‌ها باشد.

بازار فارکس نیز شرایط مشابهی با بازی‌های هیجان انگیز و خطرناک شهربازی را دارد و برای این که بتوانید بی‌خطر در این بازار حضور داشته باشید لازم است تا از روشهای مختلف کنترل ریسک در آن استفاده کنید. مدیریت ریسک در بازار فارکس دقیقا همان معنی را دارد که شما برای کنترل خطرات و جلوگیری از وقوع آنها در شهربازی اتخاذ می‌نمایید. البته در شهربازی این جان شما است که در خطر قرار می‌گیرد و در بازار فارکس پول و سرمایه شما در ریسک از دست رفتن قرار می‌گیرد.

روش‌های بسیار حرفه‌ای و کاربردی وجود دارند که شما با آموزش مدیریت ریسک در فارکس می‌توانید به آنها مسلط شده و با استفاده از آن‌ها ریسک سرمایه‌ گذاری در این بازار را به میزان قابل توجهی برای خود کاهش دهید. در این مقاله ما در کنار شما هستیم تا بهترین روش‌ها را به شما معرفی نماییم. البته قبلاً در مقاله مدیریت سرمایه در فارکس برخی از فرمول‌های ریاضی مدیریت ریسک را با شما در میان گذاشته‌ایم که استفاده از آن‌ها نیز می‌تواند شرایط خوبی را برای معاملات شما ایجاد کند.

مدیریت ریسک فارکس

فارکس اقیانوس ریسک و خطر

متاسفانه تریدرهای ایرانی با توجه به سرمایه‌هایی که در بازار فارکس دارند ترجیح می‌دهند تا از روشهای بدون مدیریت سرمایه و مدیریت ریسک در معاملات خود استفاده کنند و همین موضوع چالش بسیار بزرگی برای رسیدن به موفقیت برای آنها به وجود می‌آورد. اما واقعیت این است که بازار فارکس به خودی خود یک بازار پر ریسک و پر از خطر است و عدم استفاده از روش‌های مدیریت ریسک در بازار فارکس می‌تواند این خطرات را برای شما به مراتب بیشتر نیز نماید.

وقتی شما به عنوان یک معامله گر وارد بازار فارکس شده و به دنبال سرمایه گذاری و ترید در این بازار هستید به خودی خود ریسک قابل توجهی را برای سرمایه خود در نظر گرفته و شما را می‌توانیم به عنوان یک آدم ریسک پذیر در نظر بگیریم. با این حساب دیگر نیازی نیست که ریسک معاملات خود را چندین برابر نمایید و اتفاقاً یک رفتار منطقی و عاقلانه در این بازار این است که با استفاده از یک استراتژی مدیریت ریسک سعی کنید تا چالشهای معاملات خود را به حداقل میزان ممکن برسانید.

همچنین باید یادآور شویم که در بازار فارکس هیچ جایزه‌ای برای افراد با معاملات ریسک بالا در نظر نگرفته نشده و این افراد معمولاً شکست خورده‌های بازار فارکس هستند ولی افراد صبور و کسانی که از بهترین استراتژی‌های مدیریت ریسک و سرمایه در فارکس استفاده می‌نمایند تبدیل به افراد موفق این بازار شده و می‌تواند به درآمدهای قابل توجهی نیز بر آن دست یابند.

چرا در فارکس می ‌بازیم

معامله‌گری را در بازار فارکس تصور کنید که دائماً با انجام معاملات ۰.۰۱ لاتی روند خوبی را برای حساب معاملاتی خود را آغاز کرده و اکثر معاملات وی نیز با سود بسته میشود. اما همان طور که می‌دانید وقتی حجم یک معامله کم باشد سود حاصل از آن نیز خیلی بالا نخواهد بود و همین موضوع تبدیل به یک چالش ذهنی برای معامله گر شده و قدرت روانشناسی در فارکس را برای معامله گر به چالش می‌کشد.

تریدر داستان ما بعد از مدتی تصمیم می‌گیرد ریسک معاملات خود را به میزان قابل توجهی افزایش دهد و حجم معامله بالایی را برای معاملات خود در نظر می‌گیرد و بعد از کمی علاوه بر اینکه تمام سود‌های خود را به بازار پس داده، سرمایه اولیه خود را نیز از دست می‌دهد.

از این قبیل اتفاقات در بازار فارکس مکرراً برای معامله گران رخ می‌دهد و دلیل اصلی آن نیز نداشتن یک استراتژی مدیریت ریسک و سرمایه در بازار فارکس است. اگر بخواهیم در این باره با شما واقع بین باشیم شما با تسلط بر تمام روشهای تحلیل تکنیکال و همچنین انواع سبک ‌های پرایس اکشن شانس موفقیت خود را به میزان قابل توجهی افزایش می‌یابد اما به هیچ وجه هیچ تضمینی برای موفقیت شما وجود نخواهد داشت اما با استفاده از یک استراتژی مدیریت ریسک کامل و دقیق و پایبند بودن آن می‌توانید موفقیت خود را در این بازار تضمین کنید.

آموزش مدیریت ریسک در فارکس

نوبت به آموزش مدیریت ریسک در بازار فارکس می‌رسد و در این مطلب قصد داریم تا تکنیکها و روشهای را با شما در میان بگذاریم که با استفاده از آن‌ها می‌توانید ریسک معاملات خود را در این بازار به میزان قابل توجهی کاهش دهید و شرایطی را فراهم آورد تا در نهایت روند معاملات شما سودآور باشد. البته برخلاف بسیاری از مقالات موجود در سایت‌های مختلف قصد داریم تا انبوهی از روش‌های کنترل احساسات در بازار فارکس برای مدیریت ریسک برای شما لیست کنیم و بیشتر سعی داریم تا روشهایی را به شما معرفی کنیم که به صورت کمی و حرفه‌ای قابل استفاده است و هر کسی می‌تواند به راحتی و بدون نیاز به کنترل احساسات از آنها برای کم کردن ریسک معاملاتی خود استفاده نماید.

مدیریت ریسک فارکس

۱- اهرم یا لوریج معاملاتی

اولین تکنیکی که برای مدیریت ریسک در فارکس باید به آن اشاره داشته باشیم کنترل اهرم یا لوریج معاملاتی در این بازار است. البته برخلاف نکاتی که در مقاله آموزش رایگان ارز دیجیتال به آن اشاره کردیم لوریج در بازار فارکس به صورت لحظه‌ای قابل انتخاب و تغییر نیست و برای تغییر لوریج معاملاتی خود در بازار فارکس لازم است تا از قبل بروکر خود را با خبر کنید تا این اتفاق برای شما رخ دهد.

در حال حاضر بهترین بروکر برای ایرانیان لوریج‌های معاملاتی مختلفی را از ۱۰۰ تا ۱۰۰۰ در نظر گرفته و شما می‌توانید هر یک از این لوریج‌ها را برای معاملات خود بسته به نوع بروکری که از آن استفاده می‌کنید در نظر بگیرید. برای اینکه بتوانید ریسک معاملات خود را کاهش دهید بهتر است از لوریج‌های پایین و در حدود ۱۰۰ استفاده کنند. البته می‌دانیم که لوریج بالا در لحظه ریسک معاملات شما را افزایش نمی‌دهد اما با توجه به اینکه در صورت ورود به ضرر دارایی شما با لوریج بالا بیشتر به صفر نزدیک‌تر خواهد شد بنابراین توصیه می‌کنیم که با استفاده از لوریج پایین‌تر سعی کنید تا ابتدا مدت زمان بیشتری را در بازار باقی بمانید.

۲- بالا رفتن حجم معاملات

یکی از اصلی‌ترین و مهمترین دلایل افزایش ریسک معاملات در بازار فارکس بالا رفتن حجم معاملات بدون رعایت سیستم مدیریت سرمایه است. تریدر‌ها معمولاً عادت دارند تا برای رسیدن به سود‌های بیشتر معاملات خود را با حجم بالاتری آغاز کند و در این بین اگر سیستم مدیریت سرمایه در فارکس مانع از چنین فرایندی برای معاملات آنها شود شاهد عدم پایبندی به مدیریت سرمایه نیز برای آن‌ها خواهیم بود و همین موضوع تبدیل به یک چالش بسیار بزرگ برای حساب معاملاتی آنها میشود.

با توجه به این نکته بهتر است حتماً در شروع فرایند ورود به بازار فارکس با حجم‌های پایین معاملات خود را آغاز نمایید و کم‌کم با ارتقاء تسلط بر معاملات این بازار و همچنین افزایش حجم دارایی‌های خود در بازار معاملات خود را با لاتیج‌های بالاتری انجام دهید. البته افزایش حجم معاملات نیز دقیقاً باید مطابق با سیستم مدیریت سرمایه و استراتژی مدیریت ریسک به شما در این بازار باشد.

اگر بخواهیم یک تکنیک عملیاتی برای شما باز میکنیم بهتر از شما ابتدا معاملات خود را با یک صدم لات آغاز نمایید و کم‌کم با افزایش دارایی خود در بازار یک صدم یک صدم اقدام به افزایش حجم معاملات خود در بازار کنید.

۳- درصد ریسک در هر معامله

فرض کنید که شما هزار دلار در حساب معاملاتی خود سرمایه در اختیار دارید و به دنبال باز کردن یک معامله با نسبت ریوارد به ریسک به ۴ به ۱ هستید. این معامله از نظر بسیاری از استراتژی‌های مدیریت سرمایه در معاملات بازار فارکس می‌تواند معامله خوبی به نظر برسد اما سوال بسیار مهم اینجاست که اگر حد ضرر شما به میزان قابل توجهی افزایش پیدا کند و در صورت ضرر کردن و فعال شدن حد ضرر شما ۳۰۰ دلار از دارایی‌های خود را از دست بدهید آیا ورود به این معامله برای شما منطقی است؟

دقت داشته باشید که یکی از مهمترین فاکتورهای مدیریت ریسک در معاملات بازار فارکس تعیین حداکثر درصد ریسک که در هر معامله است و شما برای شروع معاملات خود در این بازار بهتر است حداکثر مقدار ریسک هر معامله را در حدود ۲ درصد در نظر بگیرید. کم‌کم با افزایش تسلط بر معاملات می‌توانید این میزان ریسک را افزایش داده و حداکثر به ۵ درصد برسانید. دقت داشته باشید که حرفه‌ای‌ترین افراد در معاملات بازار فارکس نیز حداکثر میزان ریسک معاملات خود را در هر معامله به بیش از این مقدار افزایش نمی‌دهند. بنابراین این معامله بالا هرچند از نظر نسبت ریوارد به ریسک شرایط خوبی دارد اما به جهت اینکه ۳۰ درصد از دارایی‌های شما را به خطر میاندازد عملاً به هیچ وجه نمی‌تواند معامله مناسبی با توجه به استراتژی مدیریت ریسک برای شما باشد.

۴- درصد ریسک کلی معاملات

تکنیک بعدی برای کاهش میزان ریسک معاملات در این بازار کنترل درصد ریسک کل معاملات شما در لحظه است. فرض کنید که شما مطابق با بند قبلی حداکثر میزان ریسک در هر معامله را دو درصد تعیین کرده‌اید و اگر هریک از معاملات شما به حد ضرر برسد در بدترین حالت شما دو درصد ضرر خواهد کرد. اما فراموش نکنید که بیست معامله زیان ده در لحظه می‌تواند ۴۰ درصد دارایی‌های شما را در بازار از بین ببرد.

در واقع شما علاوه بر تعیین حداکثر میزان ریسک برای هر معامله باید برای حداکثر میزان ریسک برای کل معاملات باز خود در لحظه نیز یک استراتژی کاملاً مشخص داشته باشید. برای اینکه این تکنیک را نیز برای شما کاملا عملیاتی و کاربردی ارائه کرده باشیم بایستی نرمال حداکثر ریسک معاملات در بازار فارکس را معرفی کنیم که بین ۱۰ تا ۲۰ درصد، بسته به شرایط حساب تریدر تعیین می‌شو. اگر در شروع معاملات خود در بازار فارکس هستید بهتر است حداکثر ریسک معاملات باز خود در یک لحظه را ۱۰ درصد در نظر بگیرید که در این شرایط با توجه به ۲ درصد ریسک در هر معامله شما می‌توانید در هر لحظه ۵ معامله باز داشته باشید.

با این حساب نتیجه نیز برای شما کاملاً ساده و راحت خواهد بود و بعد از بازکردن پنجمین معامله، دیگر نباید کنید تا زمانی که یکی از معاملات شما بسته شود و یا اینکه آن را ریسک فری نمایید.

۵- نسبت ریوارد به ریسک

آموزش مدیریت ریسک در فارکس را با معرفی یکی دیگر از تکنیک‌های رایج یعنی بررسی نسبت ریوارد به ریسک در هر معامله، ادامه می‌دهیم. اگر شما به اصول تحلیل تکنیکال در فارکس تسلط داشته باشید می‌دانید که هر معامله دارای یک حد سود و یک حد ضرر است. تقسیم حد سود بر حد ضرر همان نسبت ریوارد به ریسک است. همانطور که در اصول مدیریت سرمایه در فارکس به آن اشاره کردیم بهتر است در بدترین شرایط این نسبت برای معامله شما بزرگتر یا مساوی یک باشد تا ورود به معامله مورد نظر برای شما منطقی جلوه کند.

اگر شما در مجموع معاملات خود با ریوارد به ریسک ‌های بزرگ وارد بازار شوید، علاوه بر اینکه شانس موفقیت شما در بازار به میزان قابل توجهی افزایش پیدا خواهد کرد ریسک معاملات شما نیز کم می‌شود. به عنوان مثال فرض کنید که شما تمام معاملات خود را با نسبت ریوارد به ریسک ۵ به یک باز میکنید. در این شرایط اگر در هر ده معامله بتوانید فقط سه معامله موفق داشته باشید در نهایت برایند معاملات شما مثبت خواهد بود. البته همانطور که می‌دانید بدترین استراتژی‌های معاملاتی در بازار فارکس نیز می‌توانند شانس موفقیت ۵۰ درصد را در معاملات برای شما ایجاد کنند که در این وضعیت مقدار سود شما به میزان قابل توجهی افزایش پیدا خواهد کرد.

با در نظر گرفتن این استراتژی مدیریت ریسک در بازار فارکس عملاً هر یک معامله سود آور شما میتواند ۴ معامله زیان ده را پوشش دهد. به همین سادگی و بدون هیچگونه استرس شما می‌توانید به راحتی ریسک معاملات خود را در این بازار کاهش دهید.

۶- بروکرهای متقلب

یکی دیگر از ریسک ‌های بسیار بزرگی که مخصوصاً برای معامله گران ایرانی بسیار پررنگ‌تر هم هست، بروکرهای متقلبی هستند که برای دارایی‌های کاربران کیسه دوخته‌اند. روش‌های بسیار زیادی برای تقلب بروکر‌ها در بازار فارکس وجود دارد و متاسفانه این قبیل تقلب‌ها در بروکر‌هایی که با کاربران ایرانی فعالیت می‌کنند بیشتر هم است.

شما به عنوان یک تریدر آگاه باید سعی کنید تا فریب بروکرهای متقلب را نخورده و حتماً قبل از ورود به بازار بهترین و ایمن‌ترین بروکر‌ها را برای فعالیت خود انتخاب و از خدمات آنها استفاده کنید. اگر به سابقه طولانی مدت ما در بازار فارکس اعتماد داشته باشید ما به شما می‌گوییم که حتی انتخاب یک برو که با کمی اسپرد معاملاتی بالاتر شرایط بهتر و خیال آسوده تری را برای شما نسبت به انتخاب یک بروکر با رگولاتوری ضعیف و البته کمیسیون پایین معاملات خواهد داشت.

۷- تعداد ترید

یک معامله گر حرفه‌ای در بازار فارکس مانند تمساح شکار میکند. تمساح برای شکار ممکن است چند ساعت و حتی یک روز کامل را به صورت کاملا بی‌حرکت در یک نقطه باقی بماند و در بهترین فرصت برای گرفتن شکار اقدام نماید. در چنین حالتی معمولاً تمساح شکارچی موفق عمل کرده و می‌تواند دلی از عزا در بیاورد.

اما اگر تمساح قصه ما دائماً به این ور و آن ور جنب و جوش داشته و صبر کافی برای شکار نداشته باشد نمیتواند شکارچی ماهری شود و در نهایت نیز تبدیل به یک شکارچی شکست خورده خواهد شد و حتی ارزش آن را نخواهد داشت که ما در یک معامله حرفه‌ای آموزش فارکس آن را برای شما مثال بزنیم.

اگر شما در فرایند معاملات خود مانند تمساح عمل کنید میتوانید دائماً معاملاتی با سود بسیار زیادی انجام دهید و ما تعداد معاملات شما کمتر خواهد شد و این موضوع دقیقاً همان سبکی است که می‌تواند موفقیت شما را در این بازار را تضمین کند. شکست خورده‌ها در بازار فارکس دائماً در حال پرش از این جفت ارز به جفت ارز بعدی و گرفتن پوزیشن‌های معاملاتی بسیار زیاد هستند به گونه‌ای که در طول یک هفته ده‌ها معامله مختلف را در جفت ارزهای بازار فارکس باز می‌نمایند.

۸- حد ضرررررررررررررررررررررررر!

احتمالاً اگر کتاب دیوان حافظ را نیز باز کنید و به صورت کاملا اتفاقی یکی از غزلیات زیبای شیخ شیرازی را مطالعه کنید درباره حد ضرر نکاتی را پیدا خواهید کرد. کمتر کتاب و مقاله را درباره بازار فارکس می‌توان پیدا کرد که در آن صحبت از حد ضرر و اهمیت آن در معاملات بازار فارکس نشده باشد. کمتر معامله‌گر و تریدری را در ایران میتوان پیدا کرد که با اهمیت استفاده از حد ضرر در معاملات نا آشنا باشد و تقریباً هیچ معامله گر موفق این نیز در بازار وجود ندارد که به معامله گران تازه کار درباره حد ضرر نکاتی را گوشزد نکند.

حالا سوال بسیار مهم اینجاست که چه پیش می‌آید که یک تریدر از حد ضرر در معاملات خود استفاده نمی‌کند و یا این که دائماً در حال جابجا کردن حد ضرر و بالا بردن ریسک معاملات خود در بازار و استفاده از حد ضرر‌های غیر استاندارد است؟ اگر شما از آن دسته از معامله‌گرانی هستید که از حد ضرر در فارکس استفاده نمی‌کنید و علاقه هم به استفاده از آن ندارید همین حالا همین جا این مقاله را ترک کرده و دیگر مقالات آموزش رایگان فارکس را در مجله کانون بورس مطالعه نکنید.

 

۹- استراتژی معاملاتی مشخص

یکی دیگر از نکاتی که در آموزش مدیریت ریسک در بازار فارکس باید با نشانه داشته باشیم به عنوان یک استراتژی مشخص برای معاملات در بازار است. وقتی شما استراتژی معاملات مشخصی نداشته باشید عملا نمی‌توانید از استراتژی‌های مدیریت ریسک نیز در این بازار استفاده کنید و تمام نکاتی که در این مقاله به آنها اشاره می‌کنیم برای شما چندان سودی به دنبال نخواهد داشت.

کسی که استراتژی معاملاتی مشخصی نداشته باشد عملاً نمی‌تواند تصمیمات خود را بر اساس یک اصول مشخص بگیرد و دائماً در حال عوض کردن سبک معاملاتی و شرایط معاملات خود در بازار است. انجام معامله در بازار فارکس بدون داشتن استراتژی معاملاتی دقیقاً اتلاف وقت و از بین بردن سرمایه‌ها است و توصیه می‌کنیم که اگر چنین روندی در بازار داری بهتر از همین حالا سرمایه‌های خود را بیرون کشیده و با خرید بیت کوین و یا چند ارز دیجیتال دیگر یک سرمایه گذاری بلند مدت را در بازار کریپتوکارنسی داشته باشید.

۱۰- آموزش

آموزش مدیریت ریسک در معاملات بازار فارکس را با یکی دیگر از نکات بسیار مهمی که لازمه کنترل ریسک در این بازار برای شما یعنی آموزش‌های حرفه‌ای ادامه میدهیم. شرکت در بهترین دوره فارکس چه مقدار هزینه روی دست شما باقی خواهد گذاشت؟ یک میلیون تومان، ۵ میلیون تومان، ۱۰ میلیون تومان، ۱۵ میلیون تومان. شما با همین حدود مبالغ می‌توانید در بهترین دوره آموزش فارکس شرکت کرده و در کنار اساتید با تجربه بسیار بالا و موفق در فارکس معامله کنید و استراتژی معاملاتی خود را بسازید.

بازار فارکس دقیقا مانند یک کسب و کار است که برای موفقیت در آن نیاز است تا شما ابتدا آموزش‌های لازم را پشت سر گذاشته و با توجه به اصول حاکم بر بازار برای معامله‌گری در آن اقدام کنید. اگر شما پول کافی برای شرکت در یک دوره فارکس را ندارید ورود به این بازار برای شما منطقی نیست زیرا بدون داشتن سرمایه عمل نمی‌توان در این بازار موفق بود و شما همان سرمایه اولیه بسیار کم را نیز از دست خواهید داد. از طرف دیگر اگر شما پول کافی برای شرکت در دوره فارکس را دارید اما استفاده از این دوره‌ها را منطقی نمی‌دانید مطالعه مقاله نیز برای شما منطقی نیست زیرا خودتان باید آستین‌ها را بالا زده و با باز کردن متاتریدر معاملات خود را در بازار آغاز کنید.

البته در طول بیش از یک دهه فعالیت ما در بازار فارکس هنوز کسی را ندیده‌ایم که در این وضعیت در این بازار موفق شود و در نهایت بتواند سودآوری خود را ادامه دهد اما اگر شما تصور میکنید که اولین فرد در میان ۸ میلیارد جمعیت جهان هستید که می‌توانید چنین شرایطی را داشته باشید بسم الله.

۱۱- مدیریت سرمایه

درباره مدیریت سرمایه در فارکس در یک مقاله کامل و جامع با شما صحبت کرده‌ایم و دیگر نیاز نیست که دوباره همان مطالب را در این مقاله نیز با شما در میان بگذاریم. مدیریت سرمایه در واقع بخشی از مدیریت ریسک در این بازار است و این دو موضوع به صورت کاملاً مرتبط با یکدیگر رفتار می‌کنند.

استراتژی مدیریت ریسک در بازار فارکس

۱۲- کنترل احساسات و عواطف

همچنین در یک مقاله کامل و جامع درباره روانشناسی در فارکس و کنترل احساسات و عواطف در معاملات بازار فارکس با شما صحبت کردیم که با استفاده از محتوای مقاله مورد نظر می‌توانید با استراتژی‌ها و تکنیک‌های کاملاً عملیاتی و کاربردی برای کنترل احساسات خود آشنا شده و از آنها برای کاهش ریسک معاملات خود در بازار نیز استفاده کنید. البته که نمی‌توانیم با اعداد و فرمول‌های ریاضی درباره احساسات و عواطف صحبت کنیم اما راهکارهای عملیاتی خوبی را با تجربه در این بازار به دست آورده‌ایم که آنها را به صورت کامل و در یک پکیج جامع برای شما آماده نموده‌ایم. البته می‌دانیم که شما به جای استفاده از این مقالات آموزشی ترجیح می‌دهید تا چند میلیون تومان برای خرید یک پکیج اینترنتی بی‌در و پیکر هزینه کنید و در نهایت بدون استفاده آن را در یک گوشه از حافظه لپ تاپ خود برای همیشه بایگانی نمایید.

۱۳- تریلینگ استاپ

تکنیک تریلینگ استاپ یکی دیگر از تکنیک‌های است که می‌توانید با به کار گرفتن آن در فرآیند معاملات خود در بازار فارکس ریسک معاملات خود را کاهش داده و عملاً مانع از ورود معاملات سودآور خود به زیان شوید. تریلینگ استاپ به این معنا است که بعد از اینکه معامله شما به میزان قابل توجهی وارد سود شد اما هنوز به تارگت اصلی معامله نرسیده است می‌توانید با جابجا کردن حد ضرر و قرار دادن آن در نقطه ورود عمل امکان ورود به ضرر را در معامله مورد نظر به صورت کامل برای خود از بین ببرید.

همچنین در ادامه با افزایش مقدار سود می‌توانید حد ضرر را باز هم تغییر داده و آن را در جایی قرار دهید که حتی در صورت برگشت قیمت شما با مقداری سود از بازار خارج شوید. این روش مدیریت پوزیشن یکی از حرفه‌ای‌ترین روش‌های مدیریت ریسک در بازار فارکس است که افراد حرفه‌ای و کارآزموده از آن استفاده می‌نمایند و در کمتر من آموزشی می‌توانید درباره آن اطلاعات به دست آورید زیرا پکیج فروشان ایرانی معمولاً از این قبیل استراتژی‌ها و تکنیک‌ها چندان اطلاعی ندارند.

کلام آخر

درباره مدیریت ریسک در فارکس با شما صحبت کردیم و نکات کاربردی و بسیار مهمی را شما بازگو کردیم که معمولاً توسط افراد حرفه‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرد و استفاده از آن‌ها می‌تواند تضمین موفقیت شما در معاملات بازار فارکس باشد. البته به کارگیری این تکنیک‌ها و پایبند بودن به آنها نیاز به تکرار و تمرین دارد و لازم است تا شما حتماً این تکنیک‌ها را به صورت حرفه‌ای در حساب دمو تمرین کنید و سپس شرایطی را برای معاملات خود فراهم ‌آورید تا کمترین میزان ریسک را داشته باشند.

در پایان شما را دعوت می‌کنیم اگر صحبتی درباره مدیریت ریسک در بازار فارکس دارید و یا نکته‌ای در آموزش مدیریت ریسک در فارکس در بالا باقیمانده که ما آن را نگفتیم آن را در‌ بخش دیدگاه‌ها با ما و سایر کاربران در میان بگذارید. مشتاقانه منتظر شنیدن دیدگاه‌ها و نظرات شما درباره این مبحث بسیار مهم در معاملات بازار فارکس هستیم.

منبع:

Investopedia

ترتیب پیشنهادی مطالعه مقالات این بخش...

2 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

روش‌های پرداخت و ثبت نام

ارزش دوره: ۱8٫۸۰۰٫۰۰۰ تومان

قیمت جشنواره: ۱4/۸۰۰/۰۰۰ تومان

پیش پرداخت: 2٫۸۰۰٫۰۰۰ تومان

روش‌های پرداخت و ثبت نام

ارزش دوره ۱۷٫۸۰۰٫۰۰۰ تومان

قیمت جشنواره: ۱۳/۸۰۰/۰۰۰ تومان

تماس فوری با شما

موضوع تماس با شما: