مزایا و معایب فارکس چیست و آیا سرمایه گذاری در بازار فارکس میتواند سود جذابی را برای ما به دنبال داشته باشد یا خیر؟ از یک طرف سرمایه گذاری در یک بازار مالی لازمه شرایط اقتصادی کنونی است و دم ورود به بازارهای مالی برای سرمایه گذاری تبدیل به یک چالش بسیار بزرگ برای تمام کاربران در سرتاسر دنیا خواهد شد. از طرف دیگر هم انتخاب یک بازار مناسب برای سرمایه گذاری و افزایش ارزش داراییها چالش بزرگی است که تمام کاربران با آن روبرو هستند. در میان تمام بازارهای مالی که در دسترس کاربران ایرانی قرار میگیرد، بازار فارکس جذابیتهای خاص خود را داشته و پتانسیل سودآوری ایده آلی را ایجاد میکند.
البته نه فقط در ایران بلکه در سرتاسر دنیا کاربران زیادی به دنبال سرمایه گذاری در بازار فارکس و ترید در این بازار هستند و شانس خود را برای استفاده از پتانسیل بالای سودآوری این بازار استفاده میکنند. در این بین خیلیها موفق به رسیدن به سود شده و برخی هم از سودآوری در این بازار باز میمانند. سوال بسیار مهمی که در این مقاله قرار است به آن پاسخ دهیم مزایا و معایب فارکس است و قرار است درباره مزیت های بازار فارکس و معایب فارکس در ایران صحبت کنیم و شما را با نکات بسیار ارزندهای در این باره آشنا سازیم.
اهمیت شناخت مزیت های بازار فارکس و معایب فارکس در ایران در این است که شما قبل از ورود به این بازار میتوانید به شناخت کامل و کافی درباره آن رسیده و از این طریق یک انتخاب آگاهانه برای ورود به فارکس داشته باشید. متاسفانه خیلی از کاربران ایرانی به صورت کاملاً چشم بسته دست به انتخاب یک بازار مالی برای سرمایه گذاری زده و قبل از ورود به بازار هیچ گزینهای را درباره بازار مورد نظر مورد بررسی قرار نمیدهند.
صرف اینکه بازار فارکس یک بازار با سودآوری بسیار بالا است نمیتواند دلیلی برای ورود به این بازار برای شما باشد و حتماً باید در این باره نهایت دقت را داشته باشید. گاهی اوقات ممکن است نه فقط بازار فارکس بلکه هر بازار دیگری برای سرمایه گذاری با توجه به شخصیت شما گزینه مناسبی نباشد. اگر شما در همین مرحله انتخاب درستی داشته باشید برای شما در فرایند سرمایه گذاری بسیار ایدهآل خواهد شد و میتوانید به دور از بسیاری از ریسکها و خطرات سرمایه گذاری موفقی را برای خود رقم بزنید.
به قول جیم کری کمدین معروف آمریکایی شانس شکست شما در کسب و کاری که به آن علاقه نداشته و برای آن ساخته نشدهاید، بسیار زیاد است. پس چه بهتر کسب و کار و راه و روشی را در پیش بگیرید که به آن علاقه دارید. شما بایستی تمام فاکتورهای موجود در بازار فارکس را مورد بررسی و ارزیابی قرار داده و در نهایت تصمیم میگیرید که آیا این فاکتورها با شخصیت شما برای سرمایه گذاری مناسب و همسو هستند یا خیر.
بارها و بارها در مقالات مختلف در کانون بورس اشاره کردهایم که این انتخاب اهمیت بسیار زیادی برای زندگی آینده مالی شما ایجاد خواهد کرد. اگر در این باره با شک و تردید مواجه شدید ممکن است حتی در صورت رسیدن به دانش و مهارت کافی برای ترید در بازار فارکس هم نتوانید کیفیت معاملات خوبی برای خود رقم بزنید. شناخت مزایا و معایب فارکس یکی از مهمترین قدمها در این مسیر برای شما است و در این مقاله در کانون بورس قرار است به صورت کامل و ویژه به این موضوع پرداخته و نکات حرفهای لازم درباره آن را با شما در میان بگذاریم.
مزایا و معایب فارکس
قبل از اینکه به تعریف مزایا و معایب فارکس پرداخته و نکات حرفهای مربوط به این موضوع را با شما در میان بگذاریم، لازم است تا دیدگاه خودمان را درباره بازار فارکس با شما مطرح کرده و از قبل این ذهنیت را برای شما ایجاد کنیم که قرار است در نهایت این مقاله چه مسیری را برای شما روشن کند.
انواع روش های سرمایه گذاری در ایران شرایط مختلفی دارند و هر کدام از این روشهای سرمایه گذاری از نظر کیفیت و نوع اقدام با یکدیگر متفاوت خواهد بود. به عنوان مثال اگر شما در بازار طلا برای طولانی مدت سرمایه گذاری کنید، احتمالاً به سودآوری خواهید رسید و احتمال شکست در این شرایط برای شما بسیار کم خواهد بود. اما در همان بازار طلا ممکن است در کوتاه مدت شما ضرر کنید و بخشی از دارایی خود را از دست بدهید.
هدف ما از معرفی مزایا و معایب فارکس این نیست که بخواهیم بازار فارکس را برای شما طبق مزایای بسیار زیاد بولد کرده و تبدیل به انتخاب و اولویت اصلی شما برای سرمایه گذاری نماییم. از طرف دیگر با معرفی معایب فارکس در ایران نیز قصد نداریم که این بازار را برای شما بد جلوه داده و ورود شما را به این بازار ممنوع اعلام کنیم. در واقع هدف ما از معرفی مزایا و معایب فارکس این است که شما را به شناخت دقیق و حقیقی این بازار رسانده و پشت پرده بازار فارکس را به صورت کامل برای شما تشریح کنیم. در نهایت شما با بررسی این مزایا و مایع باید به این نتیجهگیری برسید که آیا بازار فارکس برای سرمایه گذاری با توجه به شخصیت خود شما گزینه مناسبی است یا خیر.
بنابراین توصیه میکنیم که به جای اینکه به مطالعه روزنامهنگار این مقاله و مزایا و معایب فارکس بپردازید بهتر است این مقاله را با دقت و بر اساس شخصیت خود شما در فرایند سرمایه گذاری ارزیابی کنید. البته که میدانیم خیلی از شما چندان اهمیتی به این نکته قائل نبوده و در نهایت به دنبال این هستید که با مزایای بازار فارکس آشنا شده و معایب فارکس در ایران را شناسایی نمایید. به همین دلیل است که اکثر تریدرهای ایرانی در معاملات بازار فارکس شکست میخورند و بعد از مدتی این بازار را با از بین رفتن تمام دارایی خود ترک میکنند.
بیایید دو تریدر را با هم مقایسه کنیم که یکی برای ترید سراغ بازار فارکس آمده و به دنبال سودآوری بسیار بالای این بازار است تا بتواند یک حساب ۵۰۰ دلاری را در طول دو ماه به یک حساب ۵۰ هزار دلاری تبدیل کند. اگر از ما بپرسید که آیا بازار فارکس چنین پتانسیلی دارد باید روی کاغذ پاسخ مثبت دهیم و به این نکته اشاره داشته باشیم که فارکس پتانسیل این را دارد که یک حساب ۵۰۰ دلاری را در طول دو ماه به یک حساب ۵۰ هزار دلاری تبدیل کند.
تریدر دوم اما به جای بازار فارکس ترجیح میدهد که از معاملات بازار ارز دیجیتال آن هم در معاملات اسپات استفاده کرده و به تنها ۲۰ درصد سود ماهانه راضی است. البته دقت کنید که رسیدن به یک سود ۲۰ درصد ثابت ماهانه در بازار ارز دیجیتال به این راحتی ها نخواهد بود و دانش و مهارت معاملاتی لازم و کافی برای منظور نیاز است.
اگر از بیرون بخواهیم شرایط این دو تریدر را با یکدیگر مورد بررسی قرار دهیم تریدر اول شانس بسیار زیادی برای ثروتمند شدن دارد و تریدر دوم با یک حساب ۵۰۰ دلاری و سود ۲۰ درصد در هر ماه به شرایط جذابی نخواهد رسید. اما اتفاقی که در نهایت میافتد این است که تریدر اول تمام ۵۰۰ دلار خود را از دست داده و تریدر دوم بعد از دو ماه یک سود ۲۰۰ دلاری را به دست آورده است. این تریدر کم کم میتواند ارزش داراییهای خود را بالاتر برده و با رسیدن به این دیدگاه که توانایی یک رشد ۲۰ درصدی را در هر ماه دارد با یک سود مرکب میتواند در یک بازه زمانی یک یا دو ساله سود فوق العاده شگفتانگیزی را به دست آورد.
اما متاسفانه معمولا شرایط اینگونه است که اکثر تریدرهای ایرانی به دنبال اهداف تریدر اول هستند و همین موضوع باعث شده تا آنها عملاً هیچ سودی در بازار به دست نیاورند و تمام دارایی خود را کم کم به بازار تقدیم کنند. شناخت مزیت های بازار فارکس و معایب فارکس در ایران میتواند راه حلی برای برون رفت از این چالش برای تریدرهای ایرانی باشد.
مزیت های بازار فارکس
در قدم اول سراغ مزیت های بازار فارکس میرویم که اتفاقاً مورد توجه کاربران زیادی قرار گرفته و خیلی از افراد به دنبال این هستند که اصلاً بدانند بازار فارکس چه مزیت هایی دارد و چرا باید در آن سرمایه گذاری کرد. معرفی مزیت های بازار فارکس در قدم اول در مقاله مزایا و معایب فارکس در این جهت است که شما را با جذابیتها و پتانسیل بسیار بالای این بازار آشنا کنیم. ممکن است در معرفی مزیت هایی که در ادامه به شما شرح خواهیم داد جذابیت این بازار برای شما به حداکثر رسیده و حتی تصمیم بگیرید که معاملات خود را خیلی سریع در بازار فارکس آغاز نمایید. لازم به توضیح است که شرایط ورود به فارکس شرایط کاملاً منحصر به فردی است و شما حتماً باید بعد از شرکت در دوره آموزش فارکس تصمیم به حضور در این بازار بگیرید.
تمام مزیت هایی که در ادامه برای بازار فارکس معرفی میکنیم گاهی اوقات ممکن است تبدیل به یک عیب بسیار بزرگ برای شما شوند. اگر شما شناخت کافی نسبت به شرایط معاملات بازار فارکس را پیدا نکرده و یا با ماهیت معاملات این بازار آشنا نباشید عملاً همین مزیت ها تبدیل به یک عیب بزرگ برای معاملات شما خواهند شد و نمیتوانید کنترل خوبی روی معاملات خود داشته باشید. بنابراین توصیه میکنیم که با مطالعه مزیت های بازار فارکس صبور باشید و م کم اطلاعات خود را درباره این بازار افزایش و درباره ورود یا عدم ورود به آن تصمیمگیری کنید.
بازار فارکس یک بازار ۲۴ ساعته در ۵ روز هفته است
اولین مزیتی که برای بازار فارکس باید به آن اشاره داشته باشیم این است که این بازار به صورت ۲۴ ساعته باز بوده و در ۵ روز هفته به جز شنبه و یکشنبه شما میتوانید معاملات خود را در این بازار مدیریت کنید. البته در ایام تعطیل رسمی کشورهای غرب نیز این بازار با تعطیلی همراه خواهد بود و امکان انجام معامله و ترید در آن وجود نخواهد داشت. باز بودن ۲۴ ساعته بازار فارکس در ۵ روز هفته مزیت های زیاد دیگری را نیز برای شما به ارمغان میآورد و از این طریق میتوانید مدیریت خوبی بر روی زمان انجام معاملات خود در فارکس داشته باشید.
معاملات بازار فارکس محدود به زمان و مکان خاصی نیست
همانطور که در بالا اشاره کردیم عملاً شما در هر زمانی از ۲۴ ساعت میتوانید معاملات خود را در بازار فارکس مدیریت کرده و از این بابت هیچگونه محدودیتی برای شما وجود نخواهد داشت. همچنین باید اضافه کنیم که شما تنها با داشتن یک موبایل یا لپتاپ و اینترنت به راحتی میتوانید به بازار فارکس متصل شده و هیچگونه محدودیتی از نظر مکان معامله نیز نخواهید داشت.
محدود نبودن بازار فارکس به زمان و مکان باعث میشود تا شما بتوانید مدیریت خوبی روی این بازار داشته و حتی از آن به عنوان یک شغل دوم هم استفاده کنید. برخلاف کسب و کارهای معمولی که حتماً باید در یک زمان خاص و در مکان خاص انجام پذیرند، بازار فارکس این محدودیت را نداشته و از این طریق شما میتوانید معاملات خود را به گونهای پیش ببرید که به سایر کسب و کارها و شغل اصلی شما لطمه وارد نسازد.
فارکس یک بازار دو طرفه است
یکی از مهمترین مزیت های بازار فارکس این است که شما میتوانید به صورت دو طرفه در این بازار معامله کنید. دو طرف به این معنا که اگر یک جفت ارز در بازار فارکس روند صعودی به خود بگیرد میتوانید در قیمتهای پایین خرید خود را انجام داده و در قیمتهای بالا با فروش داراییها به سود برسید. اگر همان جفت از روند نزولی به خود بگیرد شما میتوانید در قیمتهای بالا ابتدا وارد معامله فروش شده و سپس در قیمتهای پایینتر خرید خود را انجام دهید تا با نوسان منفی سود به دست آورید.
اگر تجربه کافی در معاملات بازار فارکس یا بازارهای دو طرفه را ندارید احتمالاً درک این موضوع کمی برای شما پیچیده است. برای اینکه این موضوع را درک کنید لازم به توضیح است که بازار فارکس بازاری برای انجام قراردادهای آتی بر روی جفت ارزهای مختلف است. به این معنا که شما وقتی یک جفت ارز را خریداری میکنید در واقع هیچ خریدی انجام ندادهاید و تنها یک قراردادی را تنظیم کردهاید که طبق آن قرارداد در قیمت مشخص خرید خود را انجام دادهاید و میتوانید در قیمتهای بالاتر آن را بفروشید. همچنین وقتی شما جفت ارزی را در مرحله اول به فروش میرسانید به این معنا است که طبق آن قرارداد مدعی هستید که در قیمت مشخص یک معامله را انجام داده و برای پر کردن آن لازم است تا حتماً در مرحله بعدی خرید انجام دهید.
در بازار فارکس امکان استفاده از اهرم معاملاتی تا ۳۰۰۰ برابر سرمایه اصلی وجود دارد
بله درست شنیدید اهرم معاملاتی هم یکی از مهمترین مزیت های معاملات بازار فارکس است و شما میتوانید با استفاده از اهرم حتی با سرمایههای بسیار کوچک هم در بازار فارکس معاملات با ارزش زیادی انجام دهید. دقت داشته باشید که معاملات بازار فارکس در حجمهای مشخصی انجام میپذیرد و اینگونه نیست که شما بتوانید با هر حجمی در این بازار معامله کنید. یک لات استاندارد حجم معامله در بازار فارکس برابر با ۱۰۰ هزار دلار سرمایه است. کمترین حجم معاملاتی در بازار فارکس یک صدم لات است که رای ورود به چنین معاملهای نیاز است تا شما ۱۰۰۰ دلار سرمایه را در بازار درگیر کنید. اگر شما به دنبال ورود به یک معامله یک لاتی باشید حتماً باید ۱۰۰ هزار دلار در حساب خود داشته باشید.
اما وجود اهرم معاملاتی باعث میشود تا عملاً شما نیاز به چنین سرمایهای زیادی نداشته و حتی با سرمایه کم هم بتوانید چنین معاملاتی را انجام دهید. مثلاً اگر شما از اهرم معاملاتی ۱۰۰۰ استفاده کنید برای ورود به یک معامله یک صدم لاتی که نیاز به ۱۰۰۰ دلار دارد، تنها یک دلار از سرمایه خود را درگیر خواهید کرد. یا در همین وضعیت برای ورود به یک معامله یک لاتی که نیاز به ۱۰۰ هزار دلار پول دارد، تنها ۱۰۰ دلار از سرمایه خود را درگیر خواهید کرد.
حجم معاملات در بازار فارکس بسیار زیاد و نقد شوندگی این بازار قابل توجه است
یکی از مهمترین معایبی که برای بسیاری از بازارهای مالی مانند بازار بورس ایران میتوانیم به آن اشاره داشته باشیم این است که نقد شوندگی خیلی بالایی نداشته و نمیتوان با حجم معاملات بسیار بالا در آنها شرکت کرد. به عنوان مثال در بزرگترین سهام بورس در ایران نمیتوان با یک سرمایه یک میلیارد دلاری وارد شد و چنین سرمایهای برای کل بازار بورس هم زیاد است. در حالی که در جفت ارزهای بازار فارکس چند میلیارد دلار تنها در چند ثانیه معامله میشود و این مهم نشان از حجم معاملات بسیار بالا و نقد شوندگی فوق العاده زیاد این بازار دارد.
نقد شوندگی بالای بازار فارکس باعث میشود تا شما بتوانید با سرعت بسیار بالا معاملات خود را انجام داده و بدون هیچگونه تاخیری خرید یا فروش خود را انجام دهید. این بازار با نوسانات بسیار زیادی همراه است و اگر شما نتوانید در لحظه و در قیمت مورد نظر خود خرید یا فروش خود را انجام دهید عملاً تحت تاثیر این نوسانات قرار گرفته و دارایی خود را از دست خواهید داد. به همین دلیل نقل شوندگی بسیار بالا و حجم معاملات قابل توجه برای چنین بازاری لازم است و فارکس چنین شرایطی را دارد. از نظر حجم معاملات و میزان نقد شوندگی بازار فارکس بزرگترین بازار مالی جهان محسوب میشود.
سرمایه گذاری در بازههای زمانی کوتاه مدت حتی در چند دقیقه
شاید یکی از مهمترین دلایل و مزیت های بازار فارکس که باعث شده تا بسیاری از تریدرها در ایران و در سرتاسر دنیا به دنبال ورود به این بازار و سرمایه گذاری در آن باشند، امکان رسیدن به سود در بازارهای زمانی بسیار کوتاه در این بازار است. شما میتوانید در یک تایم چند دقیقهای یک معامله را باز کرده و یک سود چند هزار دلاری را در بازار به دست آورده و از بازار خارج شوید. البته دقت کنید که در ضررها همچنین شرایطی حاکم است اما به هر حال برای کسانی که دانش و مهارت کافی برای سرمایه گذاری در بازار فارکس دارند این مهم میتواند یک مزیت بسیار بزرگ باشد.
کوتاه بودن زمان معاملات در بازار فارکس اصلیترین وجه تمایز آن با تمام بازارهای مالی موجود در دنیا است. در بازاری مانند بازار بورس ایران عملاً شما برای یک معامله ممکن است حداقل نیاز به چند روز تا چند هفته زمان داشته باشید اما در حالی که در فارکس تنها در چند دقیقه شما میتوانید میلیونها دلار را در این بازار سرمایه گذاری کرده و به سود مورد نظر خود برسید.
فارکس تحت سلطه هیچ کشوری نیست
البته این جمله به تنهایی با چالشهای بسیار زیادی همراه است و نمیتوانیم به صورت دقیق آن را تایید کنیم. بله بازار فارکس به خودی خود تحت سلطه هیچ کشوری نیست اما همه ما میدانیم که آمریکا به عنوان بزرگترین اقتصاد دنیا تاثیر بسیار زیادی در بازار فارکس داشته و روند اقتصاد آمریکا میتواند روند قیمتها در بازار فارکس را به شدت تحت تاثیر قرار دهد. این نکته به این معنا نیست که بازار فارکس تحت تاثیر و سلطه کشور آمریکا قرار دارد اما به هر حال شرایط اقتصادی آمریکا به شدت در بازار فارکس تاثیرگذار بوده و هرگونه نوسانی در ارزش دلار در جهان میتواند روی قیمتها در بازار فارکس تاثیر داشته باشد.
امکان ترید در بازار فارکس تنها با تحلیل تکنیکال
البته روشهای مختلف تحلیلی برای ورود و معامله در بازار فارکس وجود دارد و شما هم میتوانید از تحلیل تکنیکال فارکس و هم از تحلیل فاندامنتال فارکس برای منظور استفاده کنید. اما اگر بخواهیم واقعیت را درباره این موضوع با شما در میان بگذاریم این است که شما تنها با آموزش تحلیل تکنیکال به راحتی میتوانید معاملات خود را در بازار فارکس پیادهسازی کرده و نیاز به آموزش دقیق و کامل تحلیل فاندامنتال نخواهید داشت. اتفاقا بسیاری از تریدرهای موفق در حال حاضر در معاملات بازار فارکس هیچگونه شناخت کافی نسبت به تحویل فاندامنتال و تحلیل اخبار فارکس نداشته و حتی سایتی مانند فارکس فکتوری را برای انجام معاملات خود باز هم نمیکنند. این دسته از تریدرها تنها به اتکا به دانش تکنیکالی در حال انجام ترید در بازار فارکس بوده و همین روش تحلیلی برای انجام معاملات موفق برای آنها کافی است.
امکان ورود به بازار با سرمایه بسیار کم
در حال حاضر با توجه به خدماتی که بهترین بروکرهای فارکس برای کاربران فراهم کردند امکان شوره ترید در این بازار حتی با ۱۰ دلار هم وجود دارد. در واقع اگر شما تنها ۱۰ دلار در حساب خود داشته باشید میتوانید تریدهای خود را در بازار آغاز کرده و شانس خود را برای موفقیت در این بازار امتحان کنید. البته ورود به معاملات در بازار فارکس با یک حساب ۱۰ دلاری ریسک بسیار زیادی به دنبال داشته و در نهایت احتمالاً در این فرایند شما شکست خواهید خورد اما بالاخره این بازار میتواند شرایط ورود به معاملات حتی با ۱۰ دلار را نیز برای تریدرها فراهم آورد.
بازار فارکس یک بازار غیرمتمرکز است
البته تا به امروز اکثر کاربران بر این باور بودند که تنها بازار ارز دیجیتال است که به صورت کاملاً غیرمتمرکز اداره و مدیریت میشود اما بازار فارکس هم شرایط مشابهی داشته و این بازار به صورت کاملاً غیرمتمرکز و بدون تاثیر پذیری مستقیم از یک کشور یا شرکت خاصی مدیریت میشود. به این معنا که قیمت گذاری در بازار فارکس به هیچ وجه تحت تاثیر یک فرد خاص نیست و این بازار تحت تاثیر شرایط عرضه و تقاضا در سرتاسر دنیا نوسان مینماید.
هزینهها در بازار فارکس بسیار پایین است
برای ترید در بازار فارکس شما نیاز به پرداخت هزینههای قابل توجهی نداشته و کارمزدها و کمیسیونهایی در نظر گرفته شده از سوی بروکرهای مختلف برای ترید در بازار فارکس بسیار کم است. کم بودن هزینهها یکی از مهمترین جذابیتها برای یک بازار مالی برای سرمایه گذاری است و بسیاری از بازارها چنین شرایطی ندارند. مثلاً شما برای سرمایه گذاری در مسکن ممکن است نیاز به پرداخت سرمایههای هنگفتی به عنوان کارمزد یا کمیسیون داشته باشید در حالی که در بازار فارکس با هزینههای بسیار کم امکان ورود به حجمهای بسیار بالای معاملاتی را خواهید داشت.
البته میزان کارمزد و کمیسیون حسابهای معاملاتی مختلف در بروکرها با یکدیگر متفاوت است و شما باید از قبل در این باره تحقیقات خود را تکمیل کرده و در نهایت بهترین بروکر را از نظر میزان کمیسیون و میزان کارمزد معاملاتی انتخاب نمایید.
تنوع بالای جفت ارزها برای ترید
در بازار فارکس شما میتوانید به بیش از ۵۰ جفت ارز مختلف برای ترید دسترسی داشته و از فرصتهای معاملاتی به وجود آمده بر روی آنها استفاده کنید. دقت داشته باشید که برخلاف بسیاری از بازارهای مالی مانند بازار بورس ایران که معمولاً فرصت معاملاتی در بازههای زمانی بسیار طولانی مدت در اختیار تریدرها و سرمایهگذاران قرار میگیرد، فاصله زمانی لازم برای به وجود آمدن یک فرصت جدید در بازار فارکس بسیار کم است و ممکن است حتی در یک بازه زمانی یک ساعته چندین بار بتوانید در یک جفت ارز فرصت معاملاتی به دست آورید. به همین دلیل وجود ۵۰ جفت ارز مختلف برای ترید در بازار فارکس فرصتهای معاملاتی بسیار زیادی را در اختیار تریدرها قرار میدهد و از نظر تنوع ترید و شرایط سرمایه گذاری این بازار وضعیت ایده آلی را به خود میگیرد.
پتانسیل بالای سودآوری
اگر بخواهیم در مجموع تمام جزئیات لازم از جمله اهرم معاملاتی یا میزان نوسانات جفت ارزها را با بازارهای مالی مختلف با هم مقایسه کنیم، به راحتی میتوان به این نتیجهگیری رسید که بازار فارکس یک بازار با پتانسیل بسیار بالا برای سودآوری است و میتواند رشد قابل توجهی را برای سرمایههای کاربران حتی در بازارهای زمانی کوتاه مدت رقم بزند. البته پتانسیل بالای سودآوری برای بازار فارکس یک طرف مقابل هم دارد و آن هم پتانسیل بالای این بازار برای ورود به ضرر است که در ادامه در بررسی معایب فارکس در ایران به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت.
اصلیترین نکات و موارد را در مزایا و معایب فارکس به عنوان مزیت های بازار فارکس به شما معرفی کرده و حالا شما نسبت به این موضوع میتوانید شناخت کامل و کافی داشته باشید. این مزیت ها به خوبی نشان میدهد که بازار فارکس یک بازار کاملاً حرفهای است و ترید در آن میتواند سودآوری جذابی را برای هر کسی به دنبال داشته باشد. اما بسیار مهم است که شما در این باره دقت کاملی داشته باشید و در کنار این مزیت ها مهارت و درک خود را نسبت به شرایط معاملاتی در این بازار به حداکثر رسانده تا بتوانید خود را از معایب این بازار دور نگه دارید.
معایب فارکس در ایران
بعد از معرفی مزیت های بازار فارکس حالا نوبت به بررسی معایب فارکس در ایران میرسد. اگر دقت داشته باشید به جای عبارت معایب بازار فارکس از عبارت معایب فارکس در ایران استفاده میکنیم که این موضوع دلیل واضحی دارد. مزیت هایی که در بالا برای بازار فارکس به آنها اشاره کردیم مزیت هایی هستند که در اختیار تمام کاربران در سرتاسر دنیا قرار میگیرند و کاربران ایرانی نیز به این مزیت ها دسترسی خواهند داشت. اما معایب فارکس در ایران با معایب بازار فارکس در سرتاسر دنیا تفاوتهایی را دارد. به این معنا که کاربران ایرانی با معایب بیشتری برای انجام ترید و معامله در بازار فارکس روبرو هستند و بایستی چالشهای بیشتری را پشت سر بگذرانند.
ترید در بازار فارکس به خودی خود ریسک معاملاتی بسیار بالایی دارد و به وجود آمدن معایب خارجی باعث میشود تا تریدرها در بازار فارکس شرایط بسیار بغرنجی داشته باشند. برای تریدرهای ایرانی کاملاً لازم است تا حتماً با معایب و خطرات خارجی بازار فارکس آشنا بوده و از قبل تمهیدات لازم برای دور ماندن از این خطرات را در نظر داشته باشند تا مبادا سرمایه آنها تحت تاثیر اتفاقات ساده از بین برود.
گاهاً شاهد هستیم که برخی از تریدرهای ایرانی از نظر کیفیت ترید و شرایط سرمایه گذاری در وضعیت خوبی قرار دارند اما عدم دقت به همین خطرات خارجی باعث شده تا آنها سرمایههای خود را به راحتی از دست داده و نتوانند حتی سود خود را از بازار خارج سازند. متاسفانه اکثر تریدرها ایرانی دقت کامل و کافی در این باره نداشته و تنها از همان ابتدا روی تریدهای خود و رسیدن به سود بالا در این بازار متمرکز میشوند که این مهم یک چالش بسیار بزرگ برای تریدرهای ایرانی است.
از تحریمهای در نظر گرفته شده از سوی بروکرهای مختلف گرفته تا به وجود آمدن بروکرهای کلاهبردار برای از بین بردن دارایی کاربران همگی تهدیدهایی هستند که معاملهگران بازار فارکس را تهدید مینمایند. در ادامه در معرفی مزایا و معایب فارکس سعی میکنیم تا این معایب را به صورت کامل برای شما بررسی و نکات لازم برای دور ماندن از این معایب را نیز برای شما مطرح کنیم.
ریسک معاملاتی بالا
اولین عیبی که برای بازار فارکس باید به آن اشاره داشته باشیم ریسک معاملاتی بسیار بالای این بازار است. همان قدر که پتانسیل سودآوری بازار فارکس زیاد است این بازار ریسک خیلی زیادی نیز به سرمایههای کاربران وارد کرده و هر لحظه ممکن است دارایی شما در این بازار در خطر از بین رفتن کامل قرار بگیرد. دقت داشته باشید که اگر شما دانش فنی و مهارت کافی برای ترید در بازار فارکس را به دست نیاورید قطعاً در این بازار شکست خواهید خورد و هیچ راهی برای موفقیت در آن وجود نخواهد داشت. در بازار فارکس احتمال از بین رفتن تمام دارایی کاربران حتی در چند ثانیه تحت تاثیر اخبار و نوسانات جفت ارزها وجود خواهد داشت.
کمبود منابع آموزشی معتبر فارسی
اگر اینترنت را برای دوره آموزش فارکس جستجو کنید به منابع بسیار زیادی برخواهید خورد که در حال ارائه مطالب آموزشی رایگان و غیر رایگان برای بازار فارکس هستند. جدا از تعداد مطالب آموزش رایگان فارکس یا دورههای آموزش موجود برای این بازار باید اشاره داشته باشیم که درصد قابل توجهی از این منابع کیفیت لازم را نداشته و استفاده از آنها ممکن است چالشهای بسیار زیادی را در فرایند ترید در بازار فارکس برای شما ایجاد کند. منابع آموزشی فارسی معتبر و مناسب برای ورود قدرتمند به بازار فارکس واقعاً کم است و پیدا کردن یک دوره آموزشی مناسب در این باره نیاز به بررسیهای بسیار زیادی خواهد داشت.
عدم در دسترس بودن بروکرهای معتبر برای کاربران ایرانی
یکی از معایب بازار فارکس در ایران که مختص کاربران ایرانی است عدم امکان استفاده از خدمات بروکرهای معتبر و شناخته شده جهانی است. هرچند ممکن است برخی از بروکرها خدمات خود را در اختیار کاربران ایرانی قرار دهند اما به صورت کلی امکان استفاده از خدمات بروکرهای معتبر به دلیل وجود تحریمهای موجود برای ایرانیها وجود ندارد و این موضوع تبدیل به یک چالش بسیار بزرگ برای آغاز معاملهگری برای کاربران ایرانی در بازار فارکس شده است. از میان بروکرهای موجود که در حال همکاری با کاربران ایرانی هستند خیلی از آنها کیفیت لازم را نداشته و ترید در پلتفرم آنها ریسک معاملات بازار فارکس را افزایش خواهد داد.
ریسک مربوط به تحریم کاربران ایرانی
درباره عدم ارائه خدمات به کاربران ایرانی از سوی بروکرهای معتبر در بالا نکات لازم را با شما در میان گذاشتیم اما لازم به توضیح است که بسیاری از خدمات بازار فارکس در اختیار کاربران ایرانی قرار نمیگیرد و از این گذشته بروکرهای موجود نیز ممکن است تصمیم به قطع همکاری با کاربران ایرانی بگیرند. به عنوان مثال امکان ثبت نام در برخی از سایتها که ارائه دهنده اطلاعات مربوط به بازار فارکس هستند برای ایرانیها در دسترس نیست و یا در گذشته بارها تکرار شده که بروکرها اقدام به قطع همکاری با کاربران ایرانی کرده و دسترسی به حساب کاربری را برای آنها قطع کردهاند. این مهم هنوز هم در معاملات بازار فارکس برای کاربران ایرانی رخ میدهد و نیاز است تا حتماً تمهیدات لازم برای عبور از این چالش توسط تریدرها در نظر گرفته شود.
شیطنتهای بروکرها
با توجه به اینکه بروکرهای همکار با کاربران ایرانی اعتبار خیلی بالایی ندارند و همین دلیل ممکن است شاهد شیطنتهایی از سوی آنها در فرایند انجام معامله در بازار فارکس باشید. به عنوان مثال ممکن است یک بروکر تنها با جابجایی یک یا دو پیپ در معاملات یک جفت ارز حد ضرر تریدر را فعال نماید که این مهم در بسیاری از مواقع اصلاً قابل تشخیص هم نخواهد بود و عملاً کاری از دست تریدر هم بر نمیآید. با توجه به اینکه بسیاری از بروکرهای همکار با کاربران ایرانی قدام به وصل کردن حساب آنها به هسته اصلی بازار فارکس نکرده و در طرف دیگر معاملات آنها قرار میگیرند، از این رو ضرر کاربران تبدیل به سود بروکر خواهد شد و همین موضوع تبدیل به چالش بسیار بزرگی شده که در نتیجه آن شیطنت برخی از بروکرها را در برخورد با کاربران ایرانی شاهد هستیم.
موضوع تمام نشدنی فیلترینگ
همین حالا اگر شما بدون هیچگونه مشکلی در یک بروکر بازار فارکس حساب کاربری خود را باز کرده و پلتفرم معاملاتی آن را نیز دانلود و نصب نمایید، هیچ تضمینی برای دسترسی راحت به پلتفرم معاملاتی وجود ندارد و ممکن است تحت تاثیر فیلترینگ شما مجبور به استفاده از فیلترشکن برای انجام معاملات خود شوید. قطع شدن اینترنت و کند شدن سرعت آن به خصوص در زمان انجام ترید در بازار چالش بسیار بزرگی است و ممکن است حتی باعث ایجاد زیانهایی برای شما شود.
تاثیرپذیری بسیار زیاد از روانشناسی تریدر
شاید با خود تصور کنید که میتوانید یک استراتژی معاملاتی مشخص را در بازار به راحتی پیادهسازی کرده و از آن برای رسیدن به سود در بازار فارکس استفاده کنید. اما واقعیت اینجاست که در اکثر مواقع معاملات کاربران در بازار فارکس تحت تاثیر روانشناسی آنها قرار گرفته و عدم کنترل احساسات و هیجانات در نهایت منجر به بروز چالشهایی حتی برای کاربران حرفهای هم میشود. اگر اخبار مربوط به بازار فارکس را دنبال کرده باشید مشاهده میکنید که گاهی اوقات افرادی با سرمایههای هنگفت چند میلیون دلاری در بازار فارکس کال مارجین میشوند. این قبل اتفاقات بیشتر به دلیل تاثیرگذاری زیاد احساسات و هیجانات بر روی نحوه ترید در بازار فارکس است که یک مشکل بسیار بزرگ برای این بازار و فرایند سرمایه گذاری در آن است.
اگر شما تمام دانشهای لازم برای ترید در بازار فارکس را در بهترین شرایط ممکن برای خود ایجاد کنید اما از نظر روانشناسی و ذهنیت آماده ترید در این بازار نباشید، لزوماً موفق نخواهی شد و احتمال شکست شما به مراتب هم بالا میرود. این موضوع حتی باعث شده تا بسیاری از منابع آموزشی معتبر هم با وجود ارائه نکات آموزشی کامل و جامع برای ترید در بازار فارکس نیز باز هم نتوانند از همه دانش پذیران یک تریدر موفق بسازند. جدای از بحث دانش فنی گاهی اوقات این ذهنیت معاملهگر در زمان ترید است که روی روند معاملات تاثیر مستقیم گذاشته و باعث به هم خوردن سیستم سودآوری تریدر میشود.
وجود بازیگردانان خودکامه
فرض کنید که شما در حال ترید در بازار فارکس بوده و پوزیشن معاملاتی خود را بر اساس استراتژیهای موجود در نظر گرفتهاید اما ناگهان حد ضرر شما فعال میشود. در بسیاری از مواقع بازیگردانان بازار فارکس به جهت اینکه امکان مشاهده حد ضرر کاربران را دارند، اقدام به تغییر روند بازار در خلاف جهت آنها کرده و همین موضوع باعث میشود تا کم کم ضررهای هنگفتی برای تریدرهای خرد ایجاد شود.
مشکلات قانونی فارکس در ایران
همچنین از جمله معایب فارکس در ایران میتوانیم به مشکلات قانونی آن اشاره داشته باشیم. برخلاف بازار ارز دیجیتال که به صورت قانونی توسط دولت ایران پذیرفته شده و قوانینی هم برای آن از جمله مالیات وضع شده، هیچ قانونی برای معاملات بازار فارکس وجود ندارد و اتفاقاً از سوی دولت رید در این بازار غیرقانونی هم شناخته میشود. البته نه اینکه دولت به دنبال پیدا کردن تریدرها در بازار فارکس و جریمه کردن آنها باشد اما به هر حال عدم مشخص کردن قوانین مشخص برای ترید در بازار فارکس چالشهایی را برای تریدرهای ایرانی ایجاد کرده و عملاً حتی امکان پیگیری ایی برخی از کلاهباریها در این بازار را نیز از آنها میگیرد.
حتما بخوانید: آموزش رایگان فارکس
جمع بندی
مزایا و معایب فارکس را به صورت کامل با هم بررسی کرده و سعی کردیم تا در هر مورد نکات لازم برای اقدامات بهینه توسط کاربران را نیز با شما در میان بگذاریم. در میان مزیتهای بازار فارکس سعی کردیم نکاتی را با شما در میان بگذاریم که شناخت کاملی نسبت به شرایط این بازار و ترید در آن برای شما ایجاد کند و در میان معایب فارکس در ایران نیز به صورت کاملاً واقع بینانه این بازار را برای شما آنالیز و رایط بد معاملهگری در آن را برای شما تشریح کردیم.
این مقاله کمک میکند تا شما به شناخت بهتری نسبت به شرایط ترید در بازار فارکس رسیده و بتوانید درباره ورود یا عدم ورود به این بازار یک تصمیمگیری منطقی و دور از احساسات داشته باشید. حالا شما به راحتی میتوانید شرایط ترید در بازار فارکس را با هر بازار مالی دیگری مقایسه کرده و تصمیم بگیرید که از میان بازارها و گزینههای موجود کدام یک گزینه بهتری برای شروع معاملات شما و سرمایه گذاری است. اتفاقاً این تصمیم گیری اهمیت بسیار زیادی در موفقیت شما در سرمایه گذاری خواهد داشت و اگر در این باره اهتمام خوبی داشته باشید شانس موفقیت شما در نهایت بالاتر خواهد رفت.
در مجموعه کانون بورس همچنین بهترین دوره آموزش حضوری فارکس را نیز برای کاربران فراهم کردیم و شما میتوانید با شرکت در این دوره به تمام نکات و استراتژیهای لازم برای ترید در بازار فارکس دسترسی داشته باشید. استفاده از منابع آموزشی معتبر و البته دسترسی به استراتژیهای معاملاتی مختص بازار فارکس اهمیت بسیار زیادی برای موفقیت در این بازار دارد و در دوره کانون بورس همراه با اساتید با تجربه که خود تریدرهای موفقی در معاملات بازار فارکس هستند، چنین شرایطی را برای شما عزیزان فراهم کردهایم. البته کاربرانی که امکان شرکت در دوره حضوری را ندارند میتوانند با خرید پکیج آموزش آنلاین فارکس به تمام این نکات و استراتژیها دسترسی داشته و آنها را تمرین کنند.
در انتها از شما دعوت میکنیم که اگر تجربهای از فرایند ترید در بازار فارکس دارید و یا نقطه نظری درباره این بازار دارید که به آن پرداخته نشد، حتماً دیدگاهها و نظرات خود را در انتها با ما و سایر کاربران ایرانی در میان بگذارید تا در نهایت با جمع شدن این نظرات، تریدرهای ایرانی هم بتوانند شرایط مناسبی را برای انجام معاملات خود در بازار فارکس در پیش بگیرند. استفاده از تجربیات کاربران یکی از مهمترین قدمها برای موفقیت در معاملات هر بازار مالی از جمله بازار فارکس است.
سوالات متداول
مزیت های بازار فارکس چیست؟
امکان استفاده از اهرم معاملاتی، معاملات دو طرفه، امکان ترید در ۲۴ ساعت شبانه روز، پتانسیل سودآوری بسیار بالا و امکان رسیدن به سود در مدت زمان بسیار کوتاه را میتوانیم اصلیترین مزیتهای بازار فارکس معرفی کنیم.
معایب فارکس در ایران چیست؟
تحریم کاربران ایرانی از سوی بروکرهای معتبر و شناخته شده جهانی، عدم ارائه خدمات ارزنده توسط بسیاری از سایتهای مرتبط با بازار فارکس به کاربران ایرانی، وجود کلاهباریهای زیاد در بروکرهای فارکس و شیطنت بروکرهای همکار با کاربران ایرانی را هم میتوانیم از جمله معایب فارکس در ایران معرفی کنیم.
آیا میتوان در معاملات بازار فارکس موفق بود؟
بله در صورت رسیدن به دانش کافی و مهارت لازم برای ترید در بازار فارکس چنین امکانی برای تریدرهای ایرانی وجود دارد.
آیا هیچ تریدر ایرانی در معاملات بازار فارکس موفق است؟
بله همین الان ریدرهای ایرانی زیادی وجود دارند که در حال سودآوری در بازار فارکس بوده و از این بازار به عنوان منبع درآمد خود استفاده میکنند.
بهترین دوره آموزش فارکس کدام است؟
دوره آموزش حضوری ارکس در کانون بورس به گواه بسیاری از کاربران به عنوان بهترین دوره آموزش این بازار در ایران شناخته میشود.
ترتیب پیشنهادی مطالعه مقالات این بخش...
- مدیریت سرمایه در فارکس آموزش صفر تا صد
- اصطلاحات بازار فارکس به زبان ساده از ۱ تا ۱۰۰
- نحوه ورود به فارکس از صفر تا صد
- فارکس چیست به زبان ساده و چگونه کار میکند؟
- تخصصی ترین راهنمای انتخاب بروکر فارکس برای ایرانی ها
- آموزش فارکس رایگان از صفر تا صد،زبان ساده برای مبتدیان
- آموزش تحلیل تکنیکال فارکس از مبتدی تا پیشرفته
- کال مارجین چیست | کال مارجین شدن در فارکس و معاملات طلا
- بهترین استراتژی طلا در فارکس + آموزش ترید حرفه ای طلا
- آموزش ترید در فارکس + نقشه راه تریدر شدن در فارکس
- بهترین جفت ارز های فارکس برای ترید و اسکالپ
- انواع روش های ترید در بازار فارکس
- انواع تحلیل در بازار فارکس
- بازیگران بازار فارکس چه کسانی هستند؟
- انواع سفارشات در بازار فارکس
- لیست جفت ارزهای فارکس + ویژگی ها
- تحلیل فاندامنتال فارکس از آموزش تا کاربردها
- الگوهای شمعی در فارکس + استراتژی های معاملاتی
- روانشناسی بازار فارکس | آموزش روش های کاربردی
- مدیریت ریسک فارکس | چرا در فارکس می بازیم؟
- اصطلاح پیپ در فارکس چیست و چند پیپ باید در ماه سود کنیم؟
- سشن های معاملاتی فارکس به وقت ایران
- جبران ضرر در فارکس | روشهای کاربردی و مطمئن
- چرا در فارکس ضرر میکنیم | معجزه جبران ضرر در فارکس
- بهترین سایت های فارکس | سایت هایی که تریدرها باید بدانند
- مزایا و معایب فارکس | نظرات درباره بازار فارکس
- اشتباهات رایج معامله گران | فارکس و ارز دیجیتال
- بهترین زمان ترید در بازار فارکس | بهترین زمان ترید طلا
- چگونه تریدر موفق شویم | تریدر موفق فارکس و ارز دیجیتال
- وین ریت چیست | وین ریت در فارکس چیست
- استراتژی فارکس پرایس اکشن | پرایس اکشن در فارکس با تکنیک های مدرن
- اشتباهات رایج معامله گران فارکس | از این اشتباهات دوری کنید!
- حداقل سرمایه برای ورود به فارکس | شروع فارکس با ۱۰ دلار
- بهترین اندیکاتور فارکس | بهترین اندیکاتور اسکلپ فارکس
- موفقیت در فارکس با ۵ راز حیاتی!
- ژورنال نویسی در فارکس از صفر تا صد
- آموزش جامع فارکس فکتوری
- چگونه کال مارجین نشویم | خارج شدن از کال مارجین
- بهترین استراتژی معاملاتی فارکس | ۱۲ استراتژی حرفه ای
- بهترین استراتژی فارکس برای طلا | ۴ استراتژی عالی
- بهترین استاد و مدرس فارکس در ایران چه کسی است؟
- چرا تریدرها شکست می خورند؟ | دلایل شکست تریدرها و راهحل
- مفاهیم اولیه فارکس به زبان ساده | اولین قدم برای تریدری
- ریسک فری در فارکس و ارز دیجیتال
- نسبت ریوارد به ریسک چیست؟ | ریسک به ریوارد در متاتریدر و تردینگ ویو
- جدول همبستگی جفت ارزها در فارکس | همبستگی طلا با جفت ارزها
- کتاب آموزش فارکس از مقدماتی تا پیشرفته | کتاب صفر تا صد فارکس
- بهترین کتاب تحلیل فاندامنتال فارکس | بهترین کتاب های تحلیل فاندامنتال
- حساب دمو چیست | تفاوت حساب دمو و واقعی فارکس
- لوریج چیست | بهترین لوریج در فارکس