لوگو کانون بورس

فارکس یا فیوچرز | بهترین بازار برای ترید

فارکس یا فیوچرز | بهترین بازار برای ترید
شما در حال مطالعه مقاله ۱۱ از ۴۵ در این سرفصل آموزش رایگان هستید.

فارکس یا فیوچرز کدام یک می‌توانند گزینه بهتری برای ترید برای ما باشند؟ این روزها در بازارهای بین‌المللی فرصت‌ها و روش‌های بسیار مختلفی برای سرمایه‌ گذاری در اختیار تمام کاربران قرار می‌گیرد. انجام معاملات دو طرفه و اهرمی در بازار فارکس از جمله اصلی‌ترین و مهم‌ترین مزیت‌های این بازار محسوب می‌شود که در مقاله آموزش رایگان فارکس سعی کردیم تا درباره این موضوع به صورت کامل با شما صحبت کنیم. اما بازار ارز دیجیتال نیز از این قاعده مستثنا باقی نماند و شاهد رونمایی از یک روش معاملاتی بسیار جذاب دقیقاً مشابه با شرایط بازار فارکس با عنوان بازار فیوچرز در آن بودیم. طبق همان نکاتی که در مقاله آموزش رایگان ارز دیجیتال با شما در میان گذاشتیم امکان انجام معاملات دو طرفه با ضریب اهرمی بر روی تمام رمز ارزهای تعریف شده در بازار برای شما در فیوچرز وجود دارد. حالا سوال مهم اینجاست که فارکس یا فیوچرز کدام یک می‌توانند انتخاب بهتری برای ترید برای ما باشند؟

البته وقتی صحبت از مقایسه فارکس یا فیوچرز می‌کنیم در واقع منظور ما ترید در یک بازار دو طرفه است و قصدی برای مقایسه بازار فارکس با معاملات اسپات در بازار ارز دیجیتال نداریم. البته اگر مشتری انجام معاملات اسپات در بازار ارز دیجیتال هستید و می‌خواهید بدانید که فارکس یا ارز دیجیتال چگونه می‌توانند برای شما سودآوری داشته باشند بهتر است مقایسه این دو بازار را مطالعه کنید. در این مقاله تمام تلاش ما این است که یک مقایسه کامل و جامع در معاملات و سودآوری در بازار فارکس و فیوچرز داشته باشیم و در انتهای مقاله شما به صورت کاملاً حرفه‌ای می‌توانید تشخیص دهید که فارکس یا فیوچرز کدام یک می‌تواند گزینه بهتری برای ترید در کوتاه مدت برای شما باشند.

کاربران ایرانی این روزها چالش‌های بسیار زیادی برای رسیدن به سودهای قابل توجه در معاملات دو طرفه دارند و دائما شاهد هستیم که بسیاری از کاربران هر روز از یک سو به آن سو می‌پرند و در میان بازار فارکس و بازار فیوچرز ارز دیجیتال سردرگم هستند. نداشتن اطلاعات کافی و شناخت کافی نسبت به این دو بازار باعث شده تا علاوه بر اینکه نتوانند از مزیت‌ها و پتانسیل هر دو بازار استفاده کنند، هم تریدهای شکست آوری در بازار فارکس دارند و هم اینکه در بازار فیوچرز نیز نمی‌توانند شرایط خوبی را برای خود رقم بزنند. با این حساب سعی می‌کنیم که علاوه بر بررسی فارکس یا فیوچرز به ارائه نکات بسیار مهمی درباره این دو بازار و نحوه ترید در آنها نیز بپردازیم تا حتی اگر برخلاف نتیجه مقایسه ما سعی کردید تا در هر کدام از این دو بازار ترید کنید این نکات را در دسترس داشته باشید.

فارکس یا فیوچرز

فارکس یک بازار بسیار قدیمی است که بیشتر برای تبادل جفت ارزهای کشورهای مختلف با یکدیگر به وجود آمده و به عنوان بزرگترین بازار مالی جهان نیز شناخته می‌شود. حجم معاملات در این بازار در هر روز به تریلیون‌ها دلار می‌رسد و در حال حاضر هیچ بازار مالی دیگری در جهان از این نظر قابل مقایسه با فارکس هم نیست. فیوچرز هم بازار جانبی ارز دیجیتال است که برای انجام معاملات مارجین و دو طرفه با امکان خرید و فروش تعهدی رمز ارزها به وجود آمده است. فارکس یا فیوچرز هر دو بازاری برای انجام ترید بازه‌های زمانی کوتاه مدت هستند و خبری از سرمایه‌ گذاری بلند مدت در این دو بازار وجود ندارد. پس اگر مشتری و مشتاق سرمایه‌ گذاری در بازارهای زمانی میان مدت و طولانی مدت هستید بهتر است از سایر بازارهای مالی مانند خود معاملات اسپات بازار ارز دیجیتال یا بازار بورس استفاده کنید. اما تریدرها با ما همراه باشند.

خیلی نمی‌خواهیم درباره ترید و پتانسیل بالای سودآوری این روش سرمایه‌ گذاری با شما صحبت کنیم زیرا احتمالاً اگر در این مقاله هستید درباره این موضوع اطلاعات کافی دارید و می‌دانید که ترید چقدر می‌تواند برای شما سودآور باشد. نکته بسیار مهم اینجاست که انتخاب یک بازار مناسب برای ترید اهمیت بسیار زیادی برای موفقیت دارد. اگر شما از بهترین استراتژی معاملاتی و بهترین سیستم مدیریت سرمایه برای ترید استفاده کنید اما بازار مناسبی برای این منظور انتخاب نکرده باشید شکست خواهید خورد. با این حساب مقایسه فارکس یا فیوچرز نه فقط یک مقایسه ساده و بی‌اهمیت است بلکه میتواند تاثیر بسیار زیادی در روند موفقیت شما در ترید هم باشد.

برای اینکه یک بازار مناسب برای ترید انتخاب کنیم بایستی معیارها و فاکتورهای بسیار مختلفی را در نظر گرفته و بازارهای هدف را در تمام این معیارها با یکدیگر مقایسه نماییم. دقیقاً در همین شرایط است که می‌توانیم یک پاسخ کاملاً منطقی از میان فارکس یا فیوچرز داشته باشیم و معاملات خود را نیز با قدرت بیشتری در این بازارها ادامه دهیم.

البته شاید در ظاهر بسیاری از فاکتورها و معیارهای در نظر گرفته شده برای مقایسه فارکس یا فیوچرز ساده به نظر برسد اما اگر بخواهیم به صورت حرفه‌ای و تخصصی به آنها نگاه کنیم شرایط کاملاً متفاوت خواهد شد. به عنوان مثال امکان استفاده از ضریب اهرمی هم در معاملات بازار فارکس و هم در معاملات بازار فیوچرز برای تریدرها وجود دارد اما به نظر شما شرایط استفاده از ضریب اهرمی در بازار فارکس و فیوچرز مشابه یکدیگر است و شما در هر دو بازار می‌توانید با ضریب اهرمی مشابهی ترید کنید؟ این دسته از چالش‌ها است که ما را به سمت مقایسه فارکس یا فیوچرز کشاند و تصمیم گرفتیم تا درباره شرایط ترید در این دو بازار با شما تخصصی‌تر و حرفه‌ای‌تر صحبت کنیم.

معاملات دو طرفه

فارکس یا فیوچرزیکی از ویژگی‌هایی که بایستی فارکس یا فیوچرز را در آن مقایسه کنیم امکان انجام معاملات دو طرفه در آنها است. در این زمینه با توجه به امکان معاملات مارجین هیچگونه چالشی در  دو بازار وجود ندارد و شما می‌توانید از مزیت‌های هر دو بازار فارکس و فیوچرز برای انجام معاملات دو طرفه استفاده کنید. دو طرفه بودن معاملات در این بازارها به این معنی است که شما هم در جهت خرید و افزایش قیمت‌ها و هم در جهت فروش و کاهش قیمت‌ها می‌توانید وارد معاملات شده و به سود برسید.

به عنوان مثال تصور کنید که قیمت بیت کوین طبق تحلیل تکنیکال مورد نظر شما روند کاهشی دارد و قرار است با کاهش قیمت در آن روبرو شوید. شما می‌توانید وارد یک پلتفرم ارائه دهنده خدمات معاملات مارجین یا فیوچرز ارز دیجیتال شده و یک معامله فروش را بر روی بیت کوین باز کنید. در این شرایط با کاهش قیمت بیت کوین شما به سود خوبی خواهید رسید. چنین امکانی در بازار فارکس و در معاملات لیست جفت ارزهای فارکس نیز در دسترس شما قرار دارد و می‌توانید بر اساس سیگنال‌های دریافتی از استراتژی معاملاتی خود هم در جهت خرید و هم در جهت فروش معامله باز کنید.

اهرم معاملاتی

یکی از مهمترین مزیت‌هایی که باعث شده تا علاقه کاربران به ترید و انجام معامله در بازار فارکس یا فیوچرز افزایش پیدا کند امکان استفاده از اهرم معاملاتی برای چند برابر کردن معاملات است. با استفاده از اهرم معاملاتی در واقع شما می‌توانید چند برابر دارایی اولیه خود را در یک معامله استفاده کنید و همین موضوع باعث چند برابر شدن سود و زیان حاصل از معامله مورد نظر نیز خواهد شد. به عنوان مثال اگر شما ۱۰۰۰ دلار وارد یک معامله کنید و از اهرم معاملاتی ۱۰۰ هم استفاده کنید به راحتی می‌توانید یک معامله ۱۰۰ هزار دلاری باز کرده و سود حاصل از معامله مورد نظر نیز برای شما به همین ترتیب ۱۰۰ برابر خواهد شد. البته در جهت برعکس ضرر حاصل از این معامله نیز ۱۰۰ برابر حساب خواهد شد و شما باید حتماً تمام تمهیدات لازم را در این باره در نظر بگیرید.

اما برسیم به مقایسه فارکس یا فیوچرز در اهرم معاملاتی. در درجه اول به اهرم معاملاتی در دسترس برای این دو بازار باید اشاره کنیم که برای بازار فارکس معمولاً از ۱۰۰ شروع شده و تا ۱۰۰۰ و حتی در برخی از بروکرها تا ۳۰۰۰ نیز دیده می‌شود. به این معنا که شما در بازار فارکس در حداقل شرایط ممکن باید ۱۰۰ برابر دارایی اولیه خود را در معامله داشته باشید و از اهرم ۱۰۰ استفاده کنید و در بیشترین ضریب اهرمی نیز می‌توانید سراغ اعداد عجیب و غریب ۱۰۰۰ تا ۳۰۰۰ برابری بروید.

ضریب اهرمی در بازار فیوچرز نسبت به بازار فارکس شرایط کاملاً متفاوتی دارد و نمی‌توانیم این موضوع را برای هر دو بازار در شرایط یکسانی بدانیم. اولاً اینکه مقدار ضریب اهرمی در این بازار برای توکن‌های مختلف با هم متفاوت است. به عنوان مثال برای انجام معامله بر روی بیت کوین ممکن است شما امکان دسترسی به ضریب اهرمی ۱۰۰۰ را هم داشته باشید اما برای بسیاری از آلتکوین‌ها حداکثر ضریب اهرمی ممکن است ۵ باشد. از این گذشته در میان انواع صرافی ارز دیجیتال به نسبت بروکرهای فارکس تفاوت‌های بسیار زیادی را در مقدار ضریب اهرمی شاهد هستیم.

در یک صرافی ممکن است تمام ضریب‌های اهرمی در محدوده ۵ تا ۲۰ باشد و در صرافی دیگر شاهد رونمایی از ضریب‌های ۱۰۰ تا ۱۰۰۰ هم باشید. این میزان تفاوت معمولاً در انواع بروکر فارکس به این مقدار وجود ندارد و چالش‌های کمتری برای انتخاب ضریب اهرمی خواهید داشت.

نکته مهم بعدی که باید درباره ضریب اهرمی فارکس یا فیوچرز به مقایسه آن بپردازیم، مقدار معمول و رایج این اهرم برای انجام معاملات است. برای بازار فارکس اهرم معاملاتی ۱۰۰ برابری یک اهرم بسیار مناسب و منطقی به نظر می‌رسد و حتی استفاده از اهرم ۵۰۰ هم چندان چالشی را برای شما به دنبال نخواهد داشت. این موضوع بیشتر به دلیل حجم بسیار بالای معاملات در این بازار است. همچنین نوسانات جفت ارزها در بازار فارکس به نسبت نوسانات رمز ارزها در بازار ارز دیجیتال بسیار کمتر است و حتی استفاده از ضریب اهرمی ۵۰۰ هم شرایط خیلی افتضاحی را برای شما ایجاد نخواهد کرد. جفت ارزها در بازار فارکس در طول یک روز ممکن است حتی به نوسان یک درصدی هم نرسند در حالی که در بازار کریپتو هر ارز دیجیتال در هر روز ممکن است ۵ تا ۲۰ درصد نوسان داشته باشد.

اگر شما از یک ضریب اهرمی ۵۰ برای یک ارز دیجیتال در معاملات بازار فیوچرز استفاده کنید و رمز ارز مورد نظر تنها دو درصد در خلاف جهت حرکت شما نوسان کند عملاً شما تمام دارایی خود را در آن معامله از دست خواهید داد. اتفاقی که کاملاً معمول است و چنین نوساناتی برای بازار کریپتوکارنسی نوسانات بسیار عادی محسوب می‌شود.

در حال حاضر اکثر معامله‌گران در بازار فیوچرز از ضریب اهرمی ۲ تا ۱۰ استفاده می‌نمایند و استفاده از ضریب اهرمی بالاتر از این معمولاً ریسک معاملات شما را به میزان قابل توجهی افزایش می‌دهد. بنابراین این تفاوت بسیار بزرگ را باید در فارکس و فیوچرز درباره شرایط استفاده از اهرم معاملاتی در نظر بگیرید.

البته شایان ذکر است که بالا رفتن ضریب اهرمی در بازار فارکس نسبت به بازار فیوچرز به این معنا نیست که سود حاصل از معاملات شما در فیوچرز کمتر باشد. در فارکس شما با ضریب اهرمی بیشتر حجم معاملات بالاتری دارید و در ارز دیجیتال شما با نوسانات بالاتر قیمت‌ها می‌توانید به سود بالاتری برسید.

برای اینکه این موضوع را بهتر درک کنید لازم است تا یک مثال بسیار ساده را با شما مرور کنیم. فرض کنید که شما به دنبال انجام معامله خرید بر روی بیت کوین در بازار فیوچرز هستید و ضریب اهرمی مورد نظر شما هم ۱۰ است. سرمایه اولیه شما برای ورود به این معامله ۱۰۰۰ دلار است و تارگت معاملاتی شما هم ۱۰ درصد نوسان قیمت بیت کوین است که نوسان معقولی برای این ارز دیجیتال در بازار محسوب می‌شود.

در آن سو شما در بازار فارکس به دنبال خرید در جفت ارز یورو به دلار هستید و ضریب اهرمی شما هم ۱۰۰ است و سرمایه اولیه برای ورود به معامله خرید برای شما نیز ۱۰۰۰ دلار است. تارگت معاملاتی شما در جفت ارز یورو به دلار نیز یک درصد است که یک تارگت کاملاً معقول و منطقی برای این بازار محسوب می‌شود.

در معامله بر روی بیت کوین با ۱۰ درصد نوسان قیمت بیت کوین و ضریب اهرمی ۱۰ شما یک معامله ۱۰ هزار دلاری باز می‌کنید که با ۱۰ درصد نوسان ۱۰۰۰ دلار سود به دست خواهید آورد. این میزان سود در واقع ۱۰۰ دارایی اولیه شما است.

در بازار فارکس و معامله بر روی جفت ارز یورو به دلار با یک درصد نوسان قیمت و ضریب اهرمی ۱۰۰ شما وارد یک معامله ۱۰۰ هزار دلاری خواهید شد که با نوسان یک درصد سود حاصل از این معامله برای شما ۱۰۰۰ دلار خواهد بود. به این ترتیب در این معامله نیز شما با سود ۱۰۰ درصدی نسبت به دارایی اولیه خود روبرو خواهید شد.

اگر شما با این متر و معیار به دنبال استفاده از اهرم معاملاتی در فارکس یا فیوچرز باشید شرایط برای شما کاملاً منطقی و معقول خواهد بود اما در صورت بالا بردن اهرم معاملاتی هم ریسک بیشتری را در معاملات خود خواهید داشت و هم شرایط برای شما پیچیده‌تر خواهد شد. به صورت کلی اما اگر بخواهیم شرایط استفاده از اهرم معاملاتی در فارکس و فیوچرز را با هم مقایسه کنیم بازار فارکس به نسبت شرایط بهتری دارد و ترید در این بازار در بروکرهای مختلف برای شما منطقی تر به نظر می‌رسد تا اینکه به دنبال استفاده از اهرم‌های معاملاتی بسیار سنگین در بازار فیوچرز باشید.

ترید فیوچرز در فارکس

تعداد نمادهای معاملاتی

نکته بعدی که در مقایسه فارکس یا فیوچرز باید به بررسی آن بپردازیم تعداد نمادهای معاملاتی در دسترس برای خرید و فروش و رسیدن به فرصت‌های معاملاتی مختلف است. قبل از اینکه به مقایسه فارکس یا فیوچرز درباره این موضوع بپردازیم لازم است تا چند نکته بسیار مهم را در این باره با شما در میان بگذاریم.

در ترید اگر تعداد نمادهای معاملاتی بیشتری در اختیار داشته باشید می‌توانید فرصت‌های معاملاتی بیشتری نیز با استراتژی‌های معاملاتی خود اختیار کنید. فرصت‌های معاملاتی بیشتر می‌تواند سود بیشتری را نیز در اختیار شما قرار دهد.

از طرف دیگر بالا رفتن تعداد نمادهای معاملاتی در فارکس یا فیوچرز باعث می‌شود تا تمرکز شما کاهش پیدا کرده و عملاً درصد موفقیت کمتری نسبت به شرایطی داشته باشید که با تعداد نماد معاملاتی کمتری معامله می‌کنید.

به این ترتیب تعداد نماد معاملاتی در دسترس در فارکس و فیوچرز هم یک پهن مثبت برای شما است و هم یک نکته منفی را نیز می‌تواند در فرایند معاملات شما ایجاد نماید که باید به آن دقت کرده و بهینه‌ترین شرایط را بر اساس اصول ترید در ارز دیجیتال و فارکس انتخاب کنید. حالا با این دیدگاه به مقایسه این دو بازار از نظر تعداد نمادهای معاملاتی در دسترس میپردازیم.

در بازار فارکس تعداد کل نمادهای معاملاتی به ۴۰ نماد هم نمی‌رسد و شما تنها می‌توانید بر روی همین تعداد نماد معاملاتی استراتژی‌های معاملاتی خود را تست نمایید. البته همین ۴۰ نماد هم با اضافه کردن نمادهایی مانند طلا و نقره و یا نفت و حتی شاخص‌های مهم اقتصادی در بازار فارکس ایجاد می‌شود و عملاً استفاده از سایر نمادها چندان در این بازار رایج نیست و ممکن است خطرات بسیار زیادی را برای شما به دنبال داشته باشد.

در بازار فیوچرز اما شرایط برای شما متفاوت است و شما در این بازار می‌توانید به بیش از ۱۰۰ نماد معاملاتی مختلف در لحظه دسترسی داشته باشید و نمودار قیمت آنها را با یکدیگر مورد بررسی قرار دهید. اما بیایید با یک نگاه حرفه‌ای‌تر به تعداد نمادهای معاملاتی در فارکس یا فیوچرز نظر کنیم.

همانطور که می‌دانید بسیاری از نمادهای معاملاتی در بازارهای مالی مطابق با یکدیگر حرکت کرده و عملاً روند حرکت آنها به شدت شبیه به هم است و شما در آن واحد اگر هر دو نماد را برای معامله انتخاب کنید ریسک خود را افزایش خواهید داد. به عنوان مثال در بازار فارکس نماد طلا با نماد یورو به دلار آمریکا دقیقاً مطابق با یکدیگر حرکت می‌کنند و روند آنها در بازار مشابه با هم است. در بازار فیوچرز شرایط به مراتب بدتری را پیش روی خود دارید و روند قیمت‌ها دقیقاً مشابه با روند قیمت بیت کوین است. افزایش قیمت بیت کوین باعث افزایش قیمت سایر آلت کوین‌ها شده و کاهش قیمت بیت کوین نیز می‌تواند در نهایت کاهش قیمت آلتکوین‌ها را به دنبال داشته باشد. این نکته عملاً باعث می‌شود که هرچند تعداد فرصت معاملاتی زیادی در بازار فیوچرز در دسترس ما قرار دارد اما در نهایت نتوانیم با خیال راحت از تمام این فرصت‌ها استفاده کنیم و همه چیز به بیت کوین مربوط خواهد شد.

با این تفاسیر به نظر همان حدود ۴۰ نمادی که در بازار فارکس در دسترس تریدرها قرار می‌گیرد می‌تواند کارکرد بیش از ۱۰۰ نماد بازار فیوچرز ارز دیجیتال را داشته باشد و حتی کارکرد بهتری را نیز از آنها برای تریدر رقم بزند. با این تفاسیر در این مقایسه نیز نمی‌توانیم برتری خاصی برای بازار فیوچرز در نظر بگیریم و فارکس می‌تواند شرایط را حتی به نفع خود هم تغییر دهد.

فارکس یا فیوچرز

درصد نوسان نمادها

نکته بعدی که می‌تواند در مقایسه بازار فارکس یا فیوچرز اهمیت داشته باشد درصد نوسان نمادها در هر روز معاملاتی است. درصد نوسان قیمت نمادها در بازار فیوچرز به مراتب بیشتر از بازار فارکس است و شما در فیوچرز حتی ممکن است در یک روز معاملاتی شاهد نوسانات ۵۰ تا ۱۰۰ درصدی یک نماد معاملاتی هم باشید اما در بازار فارکس شرایط کاملاً متفاوت است و معمولاً جفت ارزهای فارکس در طول روز با نوسانات بسیار کمتری روبرو هستند و حتی ممکن است نوسان آنها به یک درصد هم نرسد.

البته شایان ذکر است که برخلاف بازار فیوچرز که نوسانات قیمت به درصد تعیین می‌شود در بازار فارکس معمولاً از اصطلاح پیپ در فارکس استفاده می‌شود و هر پیپ در یک لات استاندارد حجم معامله می‌تواند سود حدود ۱۰ دلاری را برای شما رقم بزند.

در واقع منظور ما این است که هرچند نوسانات بازار فیوچرز به میزان قابل توجه بیشتر از نوسانات بازار فارکس است اما در مجموع به دلیل حجم معاملات بالاتر در بازار فارکس این نوسانات کم جبران شده و در صورتی که شما از یک استراتژی معاملاتی در هر دو بازار استفاده کنید می‌توانید سود تقریباً مشابهی را به دست آورید. کما اینکه این سود در بازار فارکس راحت‌تر به دست خواهد آمد و احتمال موفقیت شما در این بازار نیز به دلیل رفتار منطقی‌تر قیمت جفت ارزهای فارکسی بیشتر است.

پتانسیل سودآوری

فارکس یا فیوچرز کدام یک پتانسیل سودآوری بالاتری برای شما دارند و می‌توانند گزینه مناسب‌تری برای رسیدن به سودهای بالا در بازه های زمانی کوتاه مدت باشند؟ بررسی اینکه پتانسیل سودآوری بازار فارکس بیشتر است یا بازار فیوچرز می‌تواند شرایط بهتری در این زمینه ایجاد نماید به این راحتی ها نیست و باید آیتم‌ها و موارد مختلفی را برای این بررسی در نظر بگیریم. واقعیت این است که اگر خیلی ساده به این موضوع نگاه کنیم احتمالاً شما پتانسیل سودآوری بازار فیوچرز را به مراتب بیشتر خواهید دید زیرا اولاً اینکه نوسان قیمت رمز ارزها در این بازار به مراتب بیشتر است و از این گذشته تعداد فرصت‌های معاملاتی به مراتب بیشتری در آن در اختیار معامله‌گران و تریدرها قرار می‌گیرد.

اما واقعیت دقیقاً شرایط دیگری را نشان می‌دهد و پتانسیل سودآوری بازار فارکس به میزان قابل توجهی از پتانسیل سودآوری بازار فیوچرز بیشتر است. اگر بخواهیم به صورت کاملاً منطقی و بر اساس اصول استراتژی معاملاتی در بازارهای مالی به این موضوع نگاه کنیم، در بازار فارکس شما می‌توانید با نوسانات بسیار کمتری و خطر کمتری برای حد ضرر خوردن معاملات خود را انجام دهید و این موضوع برای بازار فیوچرز به مراتب بیشتر است.

بررسی روندها در بازار فارکس و بازار فیوچرز نشان می‌دهد که معمولاً معامله‌گران بازار فارکس می‌توانند فرصت‌های معاملاتی بهتری را در اختیار داشته باشند و به سود بالاتری برسند. این وضعیت در معاملات بازار فیوچرز با چالش‌های بسیار زیادی همراه است و هر روز می‌شنویم که افراد بسیار زیادی در معاملات بازار فیوچرز لیکوید شده‌اند.

دقت داشته باشید که واقع ما در حال بررسی دو بازاری هستیم که موفقیت در آن نیاز به چالش‌های بسیار زیادی دارد و شما باید تمرین‌های بسیار زیادی داشته باشید تا بتوانید تبدیل به یک تریدر موفق در بازار فارکس و بازار فیوچرز شوید. شاید اگر ما در حال بررسی دو بازار ساده برای رسیدن به سود بودیم این بررسی و ارزیابی پتانسیل سودآوری آنها نیز ساده‌تر بود اما با شرایط موجود انتخاب ما برای این موضوع فارکس است.

ترید فیوچرز در فارکس

ابزارهای حرفه ای در دسترس

نکته بعدی که در مقایسه فارکس یا فیوچرز باید مورد بررسی قرار بگیرد ابزارهای حرفه‌ای در دسترس برای انجام معامله است. شاید خیلی موضوع برای شما اهمیت پیدا نکند اما وقتی به عنوان یک تریدر حرفه‌ای وارد بازار می‌شوید متوجه می‌شوید که ابزارهای حرفه‌ای هم نقش بسیار تاثیرگذاری در موفقیت شما دارند و اهمیت پیدا می‌کنند.

در حال حاضر برای تحلیل تکنیکال قیمت رمز ارزها در بازار ارز دیجیتال می‌توانید از سایت تریدینگ ویو استفاده کنید که ابزارهای قابل توجهی را در اختیار تمام کاربران قرار می‌دهد. در بازار فارکس هم علاوه بر امکان استفاده از تریدینگ ویو شما می‌توانید از ابزارهای معاملاتی مانند متاتریدر و ابزارهای مشابه با آن استفاده نمایید که بسیار قدرتمند هستند و امکان مدیریت معاملات را در راحت‌ترین شرایط ممکن برای تریدرها فراهم میکنند.

با توجه به اینکه امکان اتصال معاملات به تریدینگ ویو در بازار ارز دیجیتال برای کاربران ایرانی فراهم آمده و این وضعیت برای بازار فارکس در دسترس کاربران ایرانی قرار ندارد از این رو می‌توانیم شرایط بهتری را برای بازار فیوچرز در نظر بگیریم که البته این موضوع تنها برای کاربران یک صرافی بسیار خاص است و در اکثریت کاربران و تریدرها وضعیت معامله‌گران بازار فارکس بهتر است.

خطرات ترید

منظور ما از خطرات ترید در این بخش خطرات بیرونی است که کاربران را تهدید می‌کند. خطراتی مانند تحریم صرافی‌های خارجی برای کاربران ایرانی و یا کلاهبرداری بودن بروکرهای فارکس برای انجام معاملات این بازار را در این دسته‌بندی قرار می‌دهیم. در واقع خطرات ترید را با ریسک ترید که در بند بعدی به معرفی آن خواهیم پرداخت متفاوت بدانید زیرا منظور ما از ریسک ترید فعال شدن حد ضرر شما در معامله است و منظور ما از خطرات ترید خطراتی مانند کلاهبرداری‌های رایج است که می‌تواند تمام دارایی‌های شما را در بازارهای مالی تحت تاثیر قرار دهد.

واقعیت این است که خطرات ترید برای کاربران ایرانی هم در بازار فارکس و هم در بازار فیوچرز بسیار زیاد است اما تجربه نشان می‌دهد که این خطرات در بازار فیوچرز به مراتب بیشتر از بازار فارکس است و شما باید نکات مراقبتی بیشتری را در بازار فیوچرز برای خود در نظر بگیرید تا ریسک معاملات برای شما کاهش پیدا کند.

فارکس یا فیوچرز

ریسک ترید

نکته بعدی که در مقایسه بازار فارکس و فیوچرز باید به بررسی آن بپردازیم ریسک حاصل از معاملات شما در این بازار است. منظور ما از ریسک ترید در واقع ریسک ناشی از خود انجام معامله در پلتفرم است. ریسک ترید در هر دو بازار فارکس و فیوچرز بسیار زیاد است و شما باید تسلط فوق العاده زیادی بر روی استراتژی‌های معاملاتی و روانشناسی معاملاتی داشته باشید تا بتوانید در معاملات این دو بازار موفق شوید. اما مقایسه خود این دو بازار با یکدیگر نشان می‌دهد که ریسک ترید در بازار فیوچرز به مراتب بیشتر است و استفاده از یک سبک معاملاتی عالی در هر دو بازار سود بیشتری را در بازار فارکس برای شما رقم خواهد زد و ممکن است حتی در بازار فیوچرز نتوانید به موفقیت قابل توجهی برسید.

قدرت تحلیلی

یکی دیگر از نکات بسیار مهمی که باید درباره آن نیز با شما صحبت کنیم که می‌تواند تاثیر بسیار زیادی بر روی انتخاب شما از میان بازار فارکس و بازار فیوچرز داشته باشد قدرت تحلیلی لازم برای انجام معامله در هر یک از این دو بازار است. اولاً باید بگوییم که برای انجام معامله و ترید در هر دو بازار فارکس و فیوچرز شما نیاز به قدرت تحلیلی بسیار زیادی دارید و اگر شما از استراتژی‌های مدرن و انواع سبک‌ های پرایس اکشن به روز استفاده نکنید، شرایط برای شما بسیار پیچیده خواهد شد و نمی‌توانید معاملات موفقی را برای خود رقم بزنید.

اما جدای از این موضوع واقعیت این است که شما برای ترید در بازار فیوچرز نیاز به قدرت تحلیلی بیشتری دارید و نوسانات بسیار بالای قیمت در این بازار باعث می‌شود تا حتی استراتژی‌های عالی معاملاتی نیز شما را با شکست مواجه نمایند. به عنوان مثال ممکن است تحلیل شما نشان از افزایش قیمت اتریوم داشته باشد و وارد یک معامله خرید بر روی ارز اتریوم شوید. قیمت اتریوم در کمال ناباوری در یک ریزش سریع روبرو شده و حد ضرر شما را فعال نموده و سپس به روند مورد تحلیل شما یعنی افزایش قیمت برمی‌گردد. چنین اتفاقاتی در بازار فیوچرز ارز دیجیتال به صورت مکرر رخ می‌دهد و اگر شما تجربه کافی برای انجام معامله در این بازار را نداشته باشید حتی در صورت استفاده از بهترین استراتژی‌های معاملاتی هم ممکن است با چالش روبرو شوید.

نقدشوندگی

یکی دیگر از نکات بسیار مهمی که در مقایسه دو بازار فارکس و فیوچرز باید در نظر بگیریم میزان نقد شوندگی این دو بازار است. در حال حاضر امکان ترید در بازار فیوچرز در پلتفرم صرافی‌های معتبر خارجی برای کاربران ایرانی وجود ندارد و ایرانی‌ها ی ترید در این بازار می‌توانند سراغ صرافی‌های ناشناخته بروند. دقت کنید که جدای از بحث نوسانات قیمت حجم معاملات نیز در صرافی‌های مختلف با یکدیگر متفاوت است و وقتی شما در یک صرافی ناشناخته معامله می‌کنید در واقع میزان نقد شوندگی معامله شما تحت تاثیر حجم معاملات در آن صرافی قرار می‌گیرد. به این ترتیب میزان نقد شوندگی بازار فیوچرز به میزان قابل توجهی کاهش پیدا خواهد کرد.

موضوع وقتی جالب‌تر می‌شود بدانید که حتی اگر شما به صرافی‌های بزرگ و عالی بین‌المللی هم برای انجام معاملات فیوچرز دسترسی داشتید باز هم نقد شوندگی بازار فیوچرز اصلاً قابل مقایسه با بازار فارکس نیست. مقایسه بازار فیوچرز و بازار فارکس از نظر نقد شوندگی مانند مقایسه یک بانک بسیار کوچک محلی با بزرگترین بانک جهانی است که فارکس نقش بانک جهانی را دارد.

شما در معاملات بازار فارکس در چند صدم ثانیه می‌توانید حتی چند میلیارد دلار را جابجا کنید اما در صرافی‌های ناشناخته حتی ممکن است چند هزار دلار معامله شما نیز به دلیل حجم پایین معاملات کامل نشود. چالش اصلی این موضوع نیز در زمان عمل نکردن حد ضرر و حد سود شما در معاملات خواهد بود که می‌تواند یک معامله سودآور را تبدیل به یک معامله زیان آور برای شما نماید و یا اینکه ضرر ناشی از یک معامله را برای شما به میزان قابل توجهی افزایش دهد و حتی باعث از بین رفتن تمام سرمایه شما در یک معامله بسیار ساده شود.

انتخاب بهترین تریدرها چیست؟

به نظر شما انتخاب بهترین تریدرها از میان فارکس یا فیوچرز کدام یک است و اکثر تریدرهای بزرگ جهان ترجیح می‌دهند تا در کدام یک از این دو بازار معاملات خود را انجام دهند؟ اگر اخبار مربوط به بازار ارز دیجیتال را دنبال کرده باشید می‌توانید با تریدرهای بسیار بزرگی روبرو شوید که دارایی‌های خود را در این بازار چند برابر کرده و یا آنها را به صورت کامل از دست می‌دهند. همین چندی پیش بود که در یک خبر اعلام شد که یک تریدر تنها در یک معامله ۲۱ میلیون دلار را از دست داده است که نشان از وجود تریدرهایی با سرمایه بسیار سنگین و بزرگ در بازار فیوچرز در دیجیتال دارد.

این نکته را گفتیم تا با شما صادق باشیم و بگوییم که تریدرهای بزرگ در هر دو بازار فارکس و فیوچرز وجود دارند اما انتخاب اغلب تریدرهای بزرگ در سطح جهان بازار فارکس است. شاید این موضوع به دلیل این باشد که بازار فارکس قدیمی‌تر است و تریدرهای موفق امروز نیز قدیمی‌های موجود در بازار هستند و شاید در آینده شرایط عوض شود و تریدرهای بزرگ رو به بازار فیوچرز بیاورند اما در وضعیت کنونی تریدرهای بزرگ در انتخاب اول خود فارکس را قرار می‌دهند.

البته این موضوع به این معنا نیست که شما هم فارکس را به عنوان بازاری مناسب برای ترید خود انتخاب کنید و دست از بازار فیوچرز بردارید بلکه شما مطابق با نظر و استراتژی معاملاتی و سیستم فعالیت خود می‌توانید از هر یک از این دو بازار برای رسیدن به سود استفاده کنید.

بهترین بازار برای ترید

در فیوچرز فارکس ترید کنیم؟

آیا می‌دانید که در فیوچرز می‌توانید فارکس هم ترید کنید؟ همانطور که می‌دانید بازار فیوچرز به معنی انجام معامله بر روی قراردادهای آپشن است که در این قراردادها  می‌توانید دارایی‌های مختلف را به صورت قراردادی خرید و فروش کنید. حتی در بازار بورس خودمان هم چنین شرایطی برای انجام معامله بر روی قراردادهای آپشن به وجود آمده و امکان انجام معامله خرید و فروش در بازار زعفران یا بازار سیمان برای کاربران وجود دارد. در واقع منظور ما این است که در قراردادهای آپشن هر نوع دارایی را که با نوسان قیمت همراه باشد می‌توان قرار داد و از این بابت هیچگونه محدودیتی وجود ندارد.

به این ترتیب صرافی‌های ارز دیجیتال می‌توانند با قرار دادن قراردادهای آپشن نمادهای معاملاتی در بازار فارکس در پلتفرم خود امکان انجام معاملات فارکس در فیوچرز را برای شما فراهم آورند. کما اینکه در حال حاضر هم بسیاری از صرافی‌ها چنین شرایطی را فراهم کردند و شما با ورود به پلتفرم آنها می‌توانید علاوه بر ترید بر روی نمادهای بازار ارز دیجیتال به دنبال ترید بر روی نمادهای بازار فارکس هم باشید.

البته این موضوع چالش‌های خاص خود را هم دارد و بهتر است به دید حرفه‌ای به این موضوع نگاه کنید و خیلی مبتدیانه موضوع را بررسی نکنید. واقعیت این است که در حال حاضر ترید فارکس در فیوچرز می‌تواند هزینه‌های بیشتری را نسبت به ترید فارکس در خود بازار فارکس برای شما به دنبال داشته باشد و افزایش هزینه‌ها خطرات خاص خود را نیز برای شما به دنبال خواهد داشت. کمیسیون‌های بیشتر و فاندینگ ریت‌های بیشتر باعث می‌شود تا شما بخشی از سودهای خود را در معاملات بازار فارکس در فیوچرز به راحتی از دست بدهید.

علاوه بر این نکته مهم دیگر این است که معاملات فارکس در فیوچرز با حجم بسیار پایین انجام می‌شود و شما ممکن است تحت تاثیر این رفتار نتوانید شرایط خوبی را برای معاملات خود رقم بزنید و حتی در صورت استفاده یک استراتژی قدرتمند و تحلیل درست هم بازم معاملات شما با شکست روبرو شود. برای اینکه بتوانید از این شرایط دور بمانید و بهترین روند را در معاملات خود داشته باشید توصیه ما این است که نمادهای فارکس را در بروکرهای فارکسی معامله کنید و برای انجام معامله بر روی نمادهای ارز دیجیتال سراغ پلتفرم‌های صرافی بروید.

ترید فیوچرز در فارکس؟

موضوع وقتی جالب‌تر می‌شود که بدانید دقیقاً در شرایط برعکس بند بالا امکان ترید فیوچرز در فارکس نیز وجود دارد. در حال حاضر بسیاری از بروکرهای فارکس دقیقاً با همان شرایط اضافه کردن قراردادهای آپشن امکان انجام معامله بر روی رمز ارزهای بسیار زیادی را نیز برای شما فراهم کردند. به عنوان مثال شما می‌توانید وارد یکی از بروکرهای فارکس شده و به جای انجام معامله بر روی جفت ارز یورو به دلار و یا هر جفت ارز دیگری سراغ معامله بر روی بیت کوین و یا سایر رمز ارزها بروید.

دقت داشته باشید که قرار گرفتن نمادهای فیوچرز در فارکس به این معنا نیست که شما بخواهید با همان مقدار ریسک معاملات خود را بر روی این نمادها انجام دهید زیرا خطرات چنین معاملاتی برای شما بسیار زیاد خواهد شد. همچنین نکته مهم دیگر در این باره این است که انجام معاملات فیوچرز در فارکس باعث می‌شود تا شما هزینه‌های بیشتری را نیز برای معاملات خود بپردازید و این موضوع نیز چالش بسیار بزرگی است که باید به آن نیز دقت داشته باشید.

دقیقاً مانند بند بالا در حال حاضر توصیه ما این است که اگر به دنبال انجام معاملات فیوچرز هستید سراغ صرافی‌های ارز دیجیتال بروید و اگر معاملات بازار فارکس را دنبال می‌کنید سراغ بروکرهای فارکسی بروید. انجام معامله هر دو این بازارها در طرف مقابل باعث بروز چالش‌های بیشتر برای معاملات شما شده و احتمال از بین رفتن دارایی‌های شما را بیشتر می‌کند.

حتما بخوانید: فارکس یا ارز دیجیتال؟

فیوچرز یا فارکس کدامیک؟

در تمام طول این مقاله سعی کردیم تا به صورت کاملاً بی‌طرفانه بازار فیوچرز یا فارکس را برای شما تشریح کنیم و مقایسه این دو بازار را به صورت کاملاً صادقانه و بدون در نظر گرفتن هیچ گونه دیدگاه شخصی مورد ارزیابی قرار دهیم. البته از تجربیات خود برای این مقایسه استفاده کردیم که شرایط بهتری را برای انتخاب شما در نظر بگیریم و در نهایت اگر به دنبال انتخاب یکی از این بازارها هستید بتوانید با اطلاعات دقیق‌تر و بهتری انتخاب خود را انجام دهید.

انتخاب اینکه فیوچرز بهتر است یا فارکس می‌تواند بازار بهتری برای ترید باشد دقیقاً به خود شما بستگی دارد و ما خیلی نمی‌خواهیم این انتخاب را از جانب شما انجام دهیم اما اگر برای شما مهم است نظر خودمان را نیز با شما در میان می‌گذاریم.

در حال حاضر چالش‌های بسیار زیادی برای انجام معاملات بازار فیوچرز پیش روی کاربران ایرانی قرار دارد و همین موضوع باعث شده تا ما ترید در بازار فیوچرز را چندان مناسب ندانیم و گزینه اصلی ما برای ترید بازار فارکس باشد. البته نه اینکه انجام معامله در بازار فارکس بدون چالش باشد و این بازار هم شرایط خاص خود را برای ما ایرانی‌ها دارد و حتی امکان استفاده از بسیاری از بروکرهای قدیمی و با سابقه بین‌المللی برای ما ایرانی‌ها وجود ندارد. اما اگر بخواهیم خطرات و چالش‌های انجام معامله بر روی این دو بازار را با یکدیگر مقایسه کنیم فارکس شرایط بهتری را دارد.

به دلیل عدم امکان دسترسی به صرافی‌های معتبر خارجی عملاً کاربران ایرانی مجبور هستند تا در پلتفرم‌هایی با حجم معاملات بسیار پایین معاملات خود را انجام دهند و همین موضوع باعث می‌شود تا چالش‌های بسیار زیادی مانند عمل نکردن حد ضرر و یا حد سود پیش روی آنها قرار بگیرد. از طرف دیگر نوسانات قیمتی رمز ارزها در صرافی‌های مختلف نیز تفاوت‌های فاحشی با هم دارد و بروز یک سایه کوچک در یک صرافی می‌تواند باعث از بین رفتن معامله شما شود.

خودتان می‌توانید با عضویت در یکی از صرافی‌هایی که امکان انجام معاملات مارجین و فیوچرز را برای شما فراهم می‌آورد تمام این موارد را تجربه کنید. در مجموع انتخاب ما برای انجام معاملات در بازه‌های زمانی کوتاه مدت بازار فارکس است و خیلی برای این منظور بازار فیوچرز را به شما پیشنهاد نمی‌کنیم. هرچند می‌دانیم که در سایت‌ها و منابع مختلف ممکن است افراد بسیار زیادی نظری متفاوت با نظر ما داشته باشند و شما را به انجام معامله در بازار فیوچرز دعوت کنند.

بهترین بازار برای ترید

جمع بندی

در این مقاله سعی کردیم تا یک جمع‌بندی کامل و بررسی دقیق برای مقایسه فارکس یا فیوچرز داشته باشیم و این دو بازار را برای انتخاب برای شما تشریح کنیم. حالا با توجه به نکاتی که در این مقاله به بررسی و معرفی آنها پرداختیم این امکان برای شما وجود دارد که بهترین گزینه را برای ترید برای خود انتخاب کنید و دست روی بازاری بگذارید که ایده‌آل‌ترین شرایط را برای شما ایجاد کند. هر کدام از بازارهای فیوچرز و فارکس مزیت‌های خاص خود را دارند و شما با دلایلی که دارید می‌توانید هر یک از آنها را برای انجام معامله و ترید انتخاب کنید.

با توجه به اینکه در همان ابتدای مقاله عنوان کردیم که در نهایت شما خودتان باید بهترین گزینه را برای ترید انتخاب کنید سعی کردیم تا همراه با معرفی دیدگاه خود نسبت به بهترین بازار برای ترید، تمام اطلاعات لازم برای این انتخاب را در اختیار شما قرار دهیم. همچنین کاربرانی که تمایل زیادی برای آموزش‌های لازم برای معامله‌گری در بازار فارکس و بازار فیوچرز ارز دیجیتال دارند و سعی دارند تا اطلاعات دقیق‌تری در این باره به دست آورند می‌توانند با شرکت در دوره حضوری ارز دیجیتال تمام نکات لازم برای ترید در فیوچرز و با شرکت در دوره حضوری فارکس تمام نکات لازم برای ترید در فارکس را به دست آورند. در کانون بورس سال‌ها تجربه و تخصص خود در معاملات بازارهای مالی را در این دوره‌ها در اختیار کاربران قرار داده‌ایم تا همه بتوانند از فرصت‌های معاملاتی ایده‌آل به وجود آمده در بازارهای مالی این چنینی برای رسیدن به سود مستمر استفاده کنند.

در انتها از تمام شما دعوت می‌کنیم که اگر دیدگاهی نسبت به انتخاب بازار فارکس یا فیوچرز برای ترید دارید و یا تجربه‌ای مثبت یا منفی از ترید در هر یک از این دو بازار به دست آورده‌اید آنها را با ما در بخش دیدگاه‌ها در میان بگذارید تا تبادل نظرات در نهایت باعث انتخاب بهترین بازار برای ترید و معامله‌گری برای تمام کاربران ایرانی شود.

ترتیب پیشنهادی مطالعه مقالات این بخش...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

روش‌های پرداخت و ثبت نام

ارزش دوره: ۱8٫۸۰۰٫۰۰۰ تومان

قیمت جشنواره: ۱4/۸۰۰/۰۰۰ تومان

پیش پرداخت: 2٫۸۰۰٫۰۰۰ تومان

روش‌های پرداخت و ثبت نام

ارزش دوره ۱۷٫۸۰۰٫۰۰۰ تومان

قیمت جشنواره: ۱۳/۸۰۰/۰۰۰ تومان

تماس فوری با شما

موضوع تماس با شما: