لوگو کانون بورس

چگونه استراتژی معاملاتی بسازیم | نمونه استراتژی معاملاتی

چگونه استراتژی معاملاتی بسازیم
شما در حال مطالعه مقاله ۱۳ از ۲۰ در این سرفصل آموزش رایگان هستید.

چگونه استراتژی معاملاتی بسازیم و در هنگام ساختن استراتژی معاملاتی باید به چه نکات و مواردی دقت کنیم؟ نمونه استراتژی معاملاتی بسیار زیادی را می‌توان در اینترنت پیدا کرد که هر کدام از آنها شرایط خاص خود را داشته و در صورتی که به صورت کاملا صحیح و بهینه در معاملات بازارهای مالی مورد استفاده قرار بگیرند، جایگاه خاص خود را خواهند داشت.

شاید در نگاه اول اصلاً لازم نباشد که بدانیم‌ چگونه استراتژی معاملاتی بسازیم و اصلاً نیازی به ساختن استراتژی معاملاتی جدید در بازارهای مالی نخواهیم داشت، اما نکته اینجاست که شناخت روش و اسلوب ساختن یک استراتژی معاملاتی می‌تواند تاثیر بسیار زیادی روی روند معاملات شما و شرایط استفاده از استراتژی های معاملاتی موجود داشته باشد. در یک مقاله به صورت کامل برای شما تشریح کردیم که استراتژی معاملاتی چیست و چه کاربردهایی و چه اهمیتی در معاملات بازارهای مالی دارد. برای اینکه شما بتوانید استفاده کاملاً بهینه و عالی از استراتژی های معاملاتی داشته باشید لازم است تا حتماً با نحوه ساخت استراتژی های معاملاتی آشنا شده و یاد بگیرید که کدام یک از بخش‌ها و ویژگی‌های استراتژی معاملاتی اهمیت بیشتری دارند.

با توجه به این نقطه هدف ما از این مقاله در کانون بورس صرفاً این نیست که نحوه ساختن استراتژی های معاملاتی را به شما یاد دهیم بلکه در کنار آموزش نحوه ساخت استراتژی معاملاتی قرار است شما را با نحوه استفاده از این استراتژی ها هم آشنا کنیم. این مقاله در واقع کمک می‌کند تا شما بتوانید روند معاملاتی بهتری را برای خود در پیش بگیرید و از همان استراتژی های معاملاتی که حتی در حال حاضر در حال استفاده از آنها هستید شرایط بهتری نسبت به گذشته ایجاد نمایید.

بنابراین هم کاربران تازه کار و هم کاربرانی که سابقه طولانی در معاملات بازارهای مالی دارند لازم است تا حتماً با این مقاله تا انتها با ما همراه باشند تا درباره اینکه چگونه استراتژی معاملاتی بسازیم نکات مهمی را در ذهن بیاورند. این نکات قرار است کمک کند که شما از این پس از همان استراتژی های موجودی که در اختیار دارید هم بهتر استفاده کنید و با استفاده از همان‌ها هم شرایطی را برای خود ایجاد کنید.

استراتژی معاملاتی چیست

چگونه استراتژی معاملاتی بسازیم

برخی از کاربران بر این باور هستند که ساختن استراتژی معاملاتی نیاز به تجربه و مهارت بسیار زیادی دارد. بله همه ما می‌دانیم که هر کس سابقه طولانی در معاملات بازارهای مالی داشته باشد و تجربه زیادی در این بازارها برای خود رقم زده باشد می‌تواند شرایط بهتری را در زمان ساخت یک استراتژی معاملاتی و به کارگیری آن برای خود ایجاد کند. اما واقعیت اینجاست که ساخت یک استراتژی معاملاتی معمولی چندان هم پیچیده نیست و شما حتی با چند ماه موزش بازار ارز دیجیتال یا آموزش فارکس و حتی آموزش بورس می‌توانید یک استراتژی معاملاتی شخصی برای خود بسازید.

اما نکته بسیار مهم اینجاست که هر استراتژی معاملاتی مناسب بازارهای مالی نبوده و استفاده از تراتژی‌های معاملاتی ضعیف می‌تواند شرایط بسیار بدی را برای معاملات شما ایجاد کند. در واقع نقطه نظر اصلی ما اینجاست که ساختن استراتژی معاملاتی چندان پیچیده نیست اما ساختن یک استراتژی معاملاتی قدرتمند است که نیاز به دانش و مهارت کافی دارد.

اگر شما با اصول اولیه ساخت استراتژی معاملاتی آشنا نباشید عملاً نمی‌توانید در نهایت استراتژی مناسبی را برای معاملات خود بسازید. اگر شما یکی از فاکتورهای تاثیرگذار برای ساخت یک استراتژی معاملاتی خوب را در نظر نگیرید عملاً کیفیت استراتژی معاملاتی شما نیز اصلاً مناسب ترید نخواهد بود و استفاده از آن می‌تواند ریسک بسیار زیادی را برای شما ایجاد کند.

از این گذشته اگر شما با نحوه ساخت استراتژی های معاملاتی هم آشنا نباشید عملاً به کارگیری آنها در معاملات بازارهای مالی برای شما با چالش همراه خواهد بود. کدام یک از بخش‌ها و ویژگی‌های یک استراتژی معاملاتی اهمیت بیشتری دارد و عدم دقت به کدام یک از جزئیات یک استراتژی می‌تواند نحوه استفاده از آن را برای شما چالش برانگیز کند. اصلاً می‌دانید که استراتژی های معاملاتی چگونه ساخته می‌شوند و ریدرها در هنگام ساخت استراتژی معاملاتی به چه نکاتی دقت می‌کنند؟

با این حساب اگر بخواهیم یک استراتژی معاملاتی را به صورت کاملاً اصولی و با تکیه بر اصول تحلیل تکنیکال به پیش ببریم، لازم است تا حتماً در زمان ساخت آن به نکات مهمی دقت کرده و با توجه به نیازی که در معاملات خود در بازارهای مالی داریم اقدام به ساخت یک استراتژی معاملاتی مناسب کنیم. در ادامه قرار است مراحل ساخت یک استراتژی معاملاتی را به صورت قدم به قدم برای شما تشریح کرده و در هر مورد یادآور شویم که ر مرحله چه اهمیتی دارد و عدم دقت به آن می‌تواند چه چالشی را در فرایند معاملات در بازارهای مالی برای شما ایجاد کند.

همچنین ذکر این موارد همراه با معرفی روش‌های ساخت استراتژی معاملاتی باعث می‌شود تا شما بدانید که کدام یک از بخش‌های استراتژی معاملاتی شما اهمیت بیشتری داشته و تکیه به آنها می‌تواند کیفیت معاملات بهتری را برای شما ایجاد کند. بنابراین به هر یک از مراحلی که در ادامه برای ساخت استراتژی معاملاتی به آنها اشاره می‌کنیم دقت کافی به خرج داده و در نهایت به این جمع‌بندی برسید که کدام استراتژی معاملاتی و در چه شرایطی می‌تواند کیفیت ترید بهتری را برای شما رقم بزند.

چگونه استراتژی معاملاتی بسازیم

۱- تعیین روش معاملاتی

اولین مرحله برای پاسخ به سوال چگونه استراتژی معاملاتی بسازیم ساخت یک روش برای معامله‌گری در بازار است. تعجب کردید نه؟ احتمالاً انتظار داشتید که ما مین مرحله را به ۱۰ مرحله جزئی‌تر تقسیم کرده و به شما بازگو کنیم اما واقعیت اینجاست که ساخت یک استراتژی معاملاتی و یک روش معاملاتی تنها اولین قدم برای تکمیل این فرایند است و شما باید در این باره شرایط و نکات مختلفی را در پیش بگیرید.

اما یک روش معاملاتی چگونه ساخته می‌شود و در فرایند ساخت یک روش معاملاتی در بازار باید به چه نکاتی دقت کنیم؟ برای پاسخ دادن به این سوال شما باید بدانید که استراتژی های معاملاتی چه ویژگی‌هایی دارند و از چه اجزایی تشکیل می‌شوند. با دقت به این اجزا است که می‌توانید یک روش معاملاتی مناسب در بازار برای خود بسازید.

تریگر ورود

اولین گزینه‌ای که برای ساخت یک روش معاملاتی باید به آن دقت کنید داشتن یک تریگر ورود برای ورود به معاملات در بازار است. تریگر ورود در واقع به این معنا است که شما باید تعیین کنید که قرار است کجا وارد معامله شوید و چه قیمتی برای ورود به معامله شما انتخاب خواهد شد. همانطور که می‌دانید بازار دائماً در حال طی کردن روندهای صعودی و نزولی و روند خنثی است و در طول این مسیرها شما باید تعیین کنید که کدام نقطه برای ورود به معامله شما شرایط بهتری دارد.

به عنوان مثال شکست خط روند می‌تواند یک تریگر ورود در بسیاری از استراتژی های معاملاتی باشد و کما اینکه در حال حاضر نیز از همین تریگر در بسیاری از استراتژی های کلاسیک برای ورود به معامله استفاده می‌شود. به وجود آمدن یک کندل با الگوی برگشتی یکی دیگر از تریگرهای معمول در ساخت استراتژی معاملاتی است. موارد متعدد دیگری را نیز می‌توانیم به عنوان تریگر ورود در نظر بگیریم که از آن جمله می‌توان به شکست الگوهای هندسی در تحلیل تکنیکال یا به وجود آمدن الگوهای پرایس اکشن بر روی قیمت و حتی صادر شدن سیگنال‌های معاملاتی در اندیکاتورهای مختلف اشاره کرد.

تعیین زون معامله

دومین نکته برای ساخت یک روش معاملاتی در بازار این است که شما یک ناحیه مناسب برای شروع معاملات خود در نظر بگیرید. در این مرحله در واقع شما باید تعیین کنید که قرار است در چه نواحی و در چه شرایطی معاملات خود را در پیش بگیرید و در چه شرایطی از روند قیمت معاملات خود را باز خواهید کرد.

متعاقباً با توجه به اینکه سبک‌های مختلفی از تحلیل تکنیکال و سبک‌های مختلفی از پرایس اکشن وجود دارد عملاً تعیین نواحی مناسب برای ورود به معامله نیز تحت تاثیر همین موارد خواهند بود. به عنوان مثال در صورتی که قیمت به یک مقاومت یا حمایت برخورد داشته باشد می‌توان برای ورود به معامله از آن استفاده کرد. در این سبک عملاً برخورد قیمت به حمایت و مقاومت یک ناحیه مناسب برای رود به معامله را برای شما ایجاد می‌کند.

دقت کنید که تعیین ناحیه مناسب برای ورود به بازار به این معنا نیست که بلافاصله بعد از رسیدن به آن ناحیه ترید شما در بازار آغاز شود. بلکه بعد از رسیدن به ناحیه معاملاتی مورد نظر شما حتماً باید منتظر بمانید که تریگر ورود شما فعال شود و بعد از فعال شدن تریگر ورود معامله خود را آغاز کنید.

چگونه استراتژی معاملاتی بسازیم

تعیین حد ضرر

سومین موضوعی که در ساخت استراتژی معاملاتی باید به آن دقت نمایید تعیین حد ضرر بر اساس اصول تحلیل تکنیکال است. هر روش تکنیکالی و هر نوع معاملاتی که در بازارهای مالی مانند فارکس یا ارز دیجیتال مورد استفاده قرار می‌گیرد، در جایی دیگر اعتبار خود را نداشته و عملاً استفاده از آن صبر زیاد در ضرر برای معامله‌گران است. اگر قیمت به جایی برسد که عملاً استراتژی معاملاتی و تحلیل شما از روند بازار با اشتباه و شکست همراه شده باشد، این نکته می‌تواند بهترین نقطه برای تعیین حد ضرر در بازار باشد.

به عنوان مثال اگر زون معاملاتی شما رسیدن قیمت به یک ناحیه حمایتی یا مقاومتی باشد و تریگر ورود شما نیز به وجود آمدن یک الگوی کندلی برگشتی یا شکست خط روند در همین زون باشد، در صورتی که قیمت بعد از شکست تریگر ورود شما دوباره به ناحیه حمایتی یا مقاومتی برگشته و آن را بشکند، عملاً دیگر تحلیل شما فاقد اعتبار بوده و روند به وجود آمده با روند مورد نظر شما در بازار متفاوت است. در این شرایط عملاً شما باید حد ضرر را کمی با فاصله از ناحیه حمایتی یا مقاومتی مورد نظر در نظر بگیرید.

البته دقت داشته باشید که تعیین حد ضرر در معاملات اهمیت بسیار زیادی دارد و حتماً شما باید در این باره نکات کاملا حرفه‌ای را در ذهن داشته باشید تا مبادا با تعیین یک حد ضرر چالش برانگیز معامله سودآور شما تبدیل به یک معامله زیان‌آور شود. اگر حد ضرری که برای معامله خود در نظر می‌گیرید خیلی زیاد باشد عملاً ممکن است شما را با ضررهای بسیار هنگفتی همراه سازد و اگر حد ضرر در نظر گرفته شده برای معامله شما کوچک باشد ممکن است بازار بعد از فعال کردن حد ضرر شما به روند خود ادامه دهد و این موضوع نیز برای معاملات شما چالش برانگیز خواهد بود.

تعیین حد سود

برای ساخت یک استراتژی معاملاتی در قدم بعدی باید روش‌های تعیین حد سود را نیز برای آن تعیین کنید. اهمیت تعیین حد سود در استراتژی معاملاتی هم دقیقاً مشابه با حد ضرر است و اگر به این نکته دقت نکنید عملاً معاملات شما با چالش‌هایی روبرو شده و ممکن است حتی یک معامله سودآور تبدیل به یک معامله زیان‌آور برای شما شود.

دقیقاً مانند تعیین حد ضرر اگر شما حد سود خیلی بالایی را در نظر بگیرید ممکن است قیمت قبل از رسیدن به حد سود شما برگردد و حد ضرر شما را فعال نماید. همچنین اگر حد سود خیلی پایینی هم در نظر بگیرید ممکن است قیمت بعد از شکست حد سود شما مسیر بسیار طولانی را ادامه داده و عملاً شما درصد قابل توجهی از سود بازار را از دست بدهید.

نسبت ریوارد به ریسک

یک استراتژی معاملاتی بایستی نسبت ریوارد به ریسک مناسبی داشته باشد. نسبت ریوارد به ریسک به این معنا است که از تقسیم حد سود به حد ضرر عددی حداقل بالای یک و حتی خیلی بیشتر ایجاد شود تا شرایط معاملاتی خوبی را برای شما به وجود آورد.  ضعیف‌ترین استراتژی های معاملاتی به کار گرفته شده در بازار حتماً باید ریوارد به ریسک یک را داشته باشند و استراتژی های مناسب حتی ریوارد به ریسک‌های ۱۰ را نیز برای معامله‌گران ایجاد می‌کنند.

تعیین نسبت ریوارد به ریسک هم کمک می‌کند تا شما استراتژی معاملاتی بسازید که کیفیت خوبی داشته باشد و استفاده از آن برای معامله‌گری سودآوری بیشتری را برای شما رقم بزند. استفاده از یک استراتژی معاملاتی با اعتبار کمتر اما با نسبت ریوارد به ریسک بالاتر در نهایت می‌تواند کیفیت بهتری را برای شما نسبت به زمانی ایجاد کند که در حال استفاده از یک استراتژی معاملاتی متوسط یا قوی با نسبت ریوارد به ریسک خیلی پایین هستید.

نمونه استراتژی معاملاتی

۲- بک تست

پاسخ به سوال چگونه استراتژی معاملاتی بسازیم را با رسیدن به قدم دوم و مرحله دوم ادامه می‌دهیم. بعد از اینکه با توجه به نکات گفته شده در بند قبلی شما وش معاملاتی خود را ساختید حالا نوبت به بک تست گیری آن در بازار می‌رسد. بک تست گیری به این معنا است که شما کیفیت استراتژی معاملاتی خود را در گذشته مورد آزمایش قرار داده و به این نتیجه‌گیری برسید که چند درصد موفقیت برای شما ایجاد می‌کند و چه عملکردی در بازار برای شما ایجاد می‌کند.‌

در واقع در بک تست گیری شما باید به گذشته بازار مراجعه کرده و دائماً در شرایط مختلف استراتژی معاملاتی خود را تست کنید. در زمان تست استراتژی معاملاتی به صورت بک تست باید به چند نکته بسیار مهم دقت کنید:

اولاً حتماً نتایج را به صورت جداگانه برای بازارهای مالی مختلف مورد ارزیابی قرار دهید. زیرا ممکن است یک استراتژی معاملاتی در بازار فارکس شرایط خوبی داشته باشد اما در بازار ارز دیجیتال کیفیت مطلوبی از خود نشان ندهد. بنابراین شما باید تعیین کنید که استراتژی معاملاتی شما برای کدام بازار مناسب‌تر است و این مهم میسر نخواهد بود جز با ارزیابی نتایج حاصل از بک تست گیری در بازارهای مالی مختلف.

کیفیت استراتژی معاملاتی خود را حتماً باید در تایم فریم‌های مختلف معاملاتی هم تست کنید. ممکن است یک استراتژی معاملاتی در تایم فریم بلند مدت مانند ۴ ساعته یا روزانه کیفیت بسیار خوبی از خود نشان دهد اما با ورود به تایم فریم کوتاه مانند یک دقیقه و ۵ دقیقه ریسک زیادی هم به همراه داشته باشد. البته اکثر استراتژی های معاملاتی چنین شرایطی دارند اما شما باید در نتایج حاصل از بک تست گیری خود به این مهم برسید که میزان تفاوت ایجاد شده از ورود به تایم فریم‌های کوتاه نسبت به تایم فریم‌های بلند چقدر زیاد است و آیا اصلاً می‌توان از استراتژی معاملاتی مورد نظر در تایم فریم‌های کوتاه هم استفاده کرد یا خیر.

در قدم سوم شما باید نتایج حاصل از بک تست گیری خود از استراتژی معاملاتی را در بازارهای مختلف نیز ارزیابی کنید. مثلاً اگر به دنبال ارزیابی استراتژی مورد نظر در بازار فارکس هستید حتماً به صورت جداگانه بررسی کنید که کیفیت استراتژی شما بر روی جفت ارز یورو به دلار چقدر است و بر روی طلا چه روندی را برای شما ایجاد می‌کند. یا اگر به دنبال انجام معامله در بازار ارز دیجیتال هستید باید بر روی بیت کوین یا آلت کوین‌ها یا میم کوین‌ها در یک دسته‌بندی مشخص، نتایج حاصل از بک تست گیری خود را قرار دهید. البته در معاملات بازار بورس این چالش برای شما خیلی وجود ندارد اما در معاملات بازار ارز دیجیتال و فارکس باید دقت زیادی به آن داشته باشید. با توجه به اینکه نحوه نوسانات قیمت کالاهای مختلف مانند جفت ارزها در بازار فارکس یا ارزهای دیجیتال در کریپتو کارنسی با یکدیگر متفاوت هستند، بنابراین به وضوح ممکن است یک استراتژی معاملاتی در روند یک کالا شرایط بسیار خوبی به دنبال داشته باشد اما در روند کالای دیگر اصلاً کیفیت مطلوبی از خود نشان ندهد. شما با جدا کردن نتایج حاصل از بک تست گیری خود می‌توانید به این نتیجه‌گیری برسید که اصلاً آیا از استراتژی معاملاتی مورد نظر استفاده کنید یا خیر و اگر پاسخ سوال شما مثبت است در کدام بازار و در کدام کالا.

در قدم بعدی شما باید نتایج حاصل از بک تست گیری خود را در نوع پوزیشن‌های معاملاتی مختلف نیز جدا کنید. استراتژی های معاملاتی خیلی زیادی وجود دارند که در پوزیشن‌های فروش کیفیت خوبی از خود به نمایش می‌گذارند اما در پوزیشن‌های خرید خیلی مناسب نیستند. اگر شما نتایج حاصل از بک تست گیری در پوزیشن‌های خرید و فروش را به صورت جداگانه ارزیابی کنید می‌توانید در این باره نیز درباره استراتژی مورد نظر خود تصمیم‌گیری کنید. البته این موضوع برای بازار فارکس و بازار فیوچرز ارز دیجیتال که بازارهای دو طرفه هستند اهمیت پیدا می‌کند و برای بازار بورس ایران چندان کاربردی ندارد.

فاکتورها و عوامل دیگری هم هستند که در بک تست گیری از یک استراتژی معاملاتی باید به آنها نیز دقت کنید تا مبادا یک استراتژی معاملاتی خیلی عالی را از دسترس خود خارج کرده و یا با یک استراتژی معاملاتی بسیار ضعیف معاملات خود را به پیش ببرید. به عنوان مثال یکی از این موارد می‌تواند سشن‌های معاملاتی باشد. قرار نیست یک استراتژی معاملاتی که در سشن آمریکا و نیویورک شرایط خوبی ندارد در سشن توکیو نیز همان کیفیت را از خود نشان دهد. ساعات معامله‌گری در بازارهای مالی نکته دیگری است که کمک می‌کند تا شما استراتژی معاملاتی خود را بهینه‌تر کنید. نزدیک بودن یا دور بودن از زمان اعلام اخبار ویژگی دیگری است که در زمان بک تست گیری باید به آن نیز دقت داشته باشید.

در نهایت با در کنار هم قرار دادن تمام این نتایج و بررسی‌ها هست که شما می‌توانید تعیین کنید که آیا استراتژی معاملاتی مورد نظر شما کیفیت لازم را دارا است یا خیر. اگر فقط یک بار این نکات و موارد را برای ساخت یک استراتژی معاملاتی به کار بگیرید در نهایت می‌توانید شانس خود را در معاملات بازارهای مالی به حداکثر میزان ممکن رسانده و کیفیت معاملات به مراتب بهتری را برای خود رقم بزنید. این دقت‌ها است که تریدرهای موفق و ناموفق را از هم در بازارهای مالی متمایز می‌کند و رایطی را به وجود می‌آورد تا یک تریدر بتواند حتی با یک استراتژی معاملاتی معمولی هم تریدهای موفقی برای خود رقم زده و قدرت معاملاتی خیلی زیادی را برای خود ایجاد نماید.

۳- بهینه سازی بر اساس نتایج بک تست

پاسخ دادن به سوال چگونه استراتژی معاملاتی بسازیم را در سومین مرحله یعنی بهینه‌سازی بر اساس نتایج بک تست ادامه می‌دهیم. تمام اقداماتی که در بند قبلی شما در فرایند بک تست گیری کردید حالا باید مورد ارزیابی قرار بگیرد و شما بر اساس این فاکتورها و نتایج به این نتیجه برسید که استراتژی معاملاتی شما چه روندی را در پیش می‌گیرد.

در واقع در این مرحله قرار است شما نقاط ضعف استراتژی معاملاتی خود را بپوشانید و نقاط قوت آن را نیز تقویت کنید. مثلاً ممکن است استراتژی معاملاتی شما ورودهای خوبی را برای شما ایجاد کند اما حد ضرر مناسبی نداشته باشد. در این وضعیت حتما باید با اصلاح حد ضرر معاملاتی به دنبال استفاده بهینه از آن باشید. یا ممکن است استراتژی معاملاتی ساخته شده توسط شما حد سود خوبی نداشته باشد و حتی با وجود ورود معاملات شما به سود نتوانید شرایط خوبی را برای خود ایجاد نمایید.

برای اینکه قبل از به کارگیری یک استراتژی معاملاتی در بازار بتوانید به چنین شناختی از آن برسید حتماً لازم است تا بک تست گیری را به صورت کاملاً حرفه‌ای انجام داده و نتایج حاصل از آن را به صورتی که در بالا به آنها اشاره کردیم مورد ارزیابی قرار دهید. این مرحله به وضوح شرایطی را برای شما ایجاد می‌کند که بتوانید حتی از یک استراتژی معاملاتی معمولی هم قدرت بالایی را برای خود ایجاد کرده و تریدهای فوق العاده جذابی را در بازار برای خود رقم بزنید.

گاهی اوقات ممکن است حتی با اضافه کردن یک فیلتر بسیار ساده به یک استراتژی معاملاتی معمولی بتوان آن را تبدیل به یک استراتژی معاملاتی فوق العاده قدرتمند کرد. اما به شرطی که شما حتماً مرحله قبل را به خوبی انجام داده و دقت بالایی در پیاده‌سازی استراتژی معاملاتی خود در بازار داشته باشید. حالا با داشتن نتایج بک تست گیری و ارزیابی نتایج آن دوباره باید استراتژی معاملاتی خود را ساخته و با یک استراتژی معاملاتی جدید به مرحله بعدی بروید.‌

استراتژی معاملاتی چیست

۴- فوروارد تست

پاسخ به سوال چگونه استراتژی معاملاتی بسازیم را در قدم چهارم یعنی فوروارد تست ادامه می‌دهیم. در مرحله قبلی شما می‌توانستید به سرعت خیلی بالا مراحل بک تست گیری را انجام داده و در نهایت نتایج حاصل از آن را تجزیه و تحلیل نمایید. زیرا داده‌های گذشته بازار در حال حاضر وجود دارند و استفاده از آنها برای تست گرفتن از یک استراتژی معاملاتی خیلی سریع خواهد بود. حالا در این مرحله شما باید استراتژی معاملاتی مورد نظر خود را در یش روی بازار نیز مورد ارزیابی قرار دهید و به این نتیجه برسید که آیا در لایو بازار می‌توان از استراتژی مورد نظر با همان کیفیت استفاده کرد یا خیر.

فوروارد تست برای ساخت یک استراتژی معاملاتی اهمیت بسیار زیادی دارد و اگر به آن دقت نکنید حتی ممکن است با وجود رسیدن به نتایج بسیار عالی در زمان بک تست گیری باز هم با یک استراتژی معاملاتی ضعیف معاملات خود را به پیش ببرید. بیایید با هم برخی از اصلی‌ترین دلایل اهمیت فوروارد تست در استراتژی های معاملاتی را با هم ارزیابی کنیم و شما به این درک برسید که چرا حتماً باید از فرایند فوروارد تست نیز در ساخت یک استراتژی معاملاتی استفاده کنید.

اول اینکه گذشته بازار در چشم تریدر دیده می‌شود و در بسیاری از مواقع تصمیم گیری برای ورود یا عدم ورود به معامله تحت تاثیر همین دیده شدن قرار می‌گیرد. به همین دلیل ممکن است بک اسکیری دقیقاً همان کیفیت موجود در استراتژی معاملاتی را به شما نشان ندهد. ممکن است یک استراتژی معاملاتی در فرایند بک تست گیری کیفیت بسیار مطلوبی از خود به نمایش بگذارد اما بلافاصله بعد از ورود به فوروارد تست شاهد به وجود آمدن نقصان‌های بسیار زیادی در آن باشید.

نکته بسیار مهم بعدی این است که در فرایند فوروارد تست ممکن است روانشناسی بازار نیز روی ذهنیت شما تاثیر بگذارد و عملاً شما فرایند تست‌گیری خود را تحت تاثیر روانشناسی معاملاتی انجام دهید. با توجه به اینکه در معاملات واقعی روانشناسی تاثیر بسیار زیادی دارند این نکته اهمیت بسیار زیادی برای ساخت یک استراتژی معاملاتی دقیق دارد و اگر شما به آن بی‌تفاوت باشید ممکن است حتی در صورتی که نتایج حاصل از تستگیری شما موفقیت آمیز باشد در نهایت یک استراتژی معاملاتی خیلی خوب در اختیار نداشته باشید.

اتفاقاً این مرحله نه به صورت کلی برای تمام تریدرها بلکه شخصاً برای خود شما به عنوان یک تریدر اهمیت بسیار زیادی پیدا می‌کند. به عنوان مثال همانطور که می‌دانید خیلی از تریدرها با وجود اینکه از نظر دانش معاملاتی و مهارت‌های معامله‌گری در بازارهای مالی شرایط یکسانی دارند اما نتایج متفاوتی را در بازار رقم می‌زنند. حتی کسانی که در یک دوره آموزشی شرکت کرده و از یک استراتژی معاملاتی مشابه در بازار استفاده می‌کنند هم چنین شرایطی داشته و شاهد به وجود آمدن نتایج متفاوتی توسط آنها در معاملات بازار هستیم. این مهم نشان از اهمیت بسیار بالای روانشناسی معاملاتی دارد و اگر شما به آن دقت کافی نداشته باشید ممکن است نتوانید معاملات خوبی را برای خود به وجود آورید.

برای فوروارد تست گرفتن در بازارهای مالی ۲ روش مختلف پیش روی شما قرار می‌گیرد. اول اینکه می‌توانید این مرحله را در یک حساب دمو و بدون پول واقعی انجام دهید و در مرحله دوم شما می‌توانید با یک حساب واقعی با حجم بسیار کم این مرحله را در پیش بگیرید. با توجه به اینکه حساب دمو عملاً روانشناسی معاملاتی در آن دخیل نبوده و ممکن است شما با خیال راحت‌تری در آن معامله کنید، نتایج حاصل از آن بیشتر به بک تست گیری شبیه بوده و در نهایت کیفیت خیلی بالایی برای شما به دنبال نخواهد داشت. اما اگر از یک حساب معاملاتی هر چند با حجم پول بسیار کم استفاده کنید در نهایت شانس شما برای موفقیت بیشتر خواهد شد.

نمونه استراتژی معاملاتی

۵- بهینه سازی بر اساس نتایج جدید

پاسخ به سوال چگونه استراتژی معاملاتی بسازیم را در مرحله پنجم یعنی بهینه سازی استراتژی بر اساس نتایج جدید ادامه می‌دهیم. حالا اگر شما نتایج حاصل از فوروارد تست را نیز در اختیار داشته و آن‌ها را بر اساس همان نکاتی که در بالا برای بک تست گیری به آنها اشاره کردیم، جدا کرده باشید می‌توانید از این اطلاعات برای بهینه کردن استراتژی معاملاتی خود استفاده کنید و این مرحله می‌تواند نقش بسیار زیادی در کیفیت استراتژی معاملاتی شما داشته باشد.

در این مرحله شما باید بر اساس نکاتی که در بازارهای مالی به آنها برخوردید شرایط استراتژی معاملاتی را خود را تغییر داده و حتی از فیلترهای مختلف برای بهینه کردن آن استفاده نمایید. این مراحل اهمیت بسیار زیادی برای شما خواهد داشت زیرا ممکن است تحت تاثیر نوع رفتاری که در بازار مشاهده می‌کنید از فیلترهای مختلفی حتی برای یک استراتژی معاملاتی در بازارهای متفاوت بهره بگیرید. مثلاً ممکن است اضافه کردن یک تاییدیه از یک اندیکاتور بسیار ساده مانند مکدی یا آر اس آی کیفیت یک استراتژی معاملاتی را در بازار بورس ایران به میزان قابل توجهی افزایش دهد و حتی وین ریت بسیار جذابی را برای آن رقم بزند.

گاهی اوقات با اضافه کردن یک الگوی کندل استیک و یک استراتژی معاملاتی ممکن است تریدهای بسیار موفقی را با آن در بازار فارکس برای خود رقم بزنید. رسیدن به چنین کیفیتی و چنین شرایطی تنها تحت تاثیر بررسی کامل و دقیق نتایج خواهد بود و اگر شما بررسی دقیقی در این باره نداشته باشید عملاً نمی‌توانید معاملات خود را به خوبی پیش ببرید. دقیقاً همین جاست که تفاوت یک استراتژی معاملاتی فوق العاده قدرتمند با یک استراتژی معاملاتی ساده شخص می‌شوند. اگر شما به دنبال ساخت یک استراتژی معاملاتی کاملاً حرفه‌ای و با قدرت بسیار زیاد برای خود هستید حتماً باید به این نکته توجه کافی داشته باشید و تحت تاثیر نتایجی که از تست گیری به دست آورده‌اید استراتژی معاملاتی خود را برای بازارهای مالی مختلف بهینه کنید.

۶- بررسی نهایی

در نهایت به عنوان آخرین مرحله برای اینکه بدانید چگونه استراتژی معاملاتی بسازیم باید به بررسی نهایی آن اشاره کنیم. در بررسی نهایی عملاً مراحل ساخت استراتژی معاملاتی شما به پایان رسیده و شما شناخت کامل و دقیقی نسبت به آن دارید. حالا در یک قدم مانده به شروع استفاده از استراتژی معاملاتی مورد نظر در بازارهای با ریسک بسیار بالا مانند بازار فارکس یا ارز دیجیتال بایستی یک بررسی نهایی روی آن انجام دهید.

بررسی نهایی به این معنا است که شما برای یک بازه زمانی مشخص مانند یک یا دو ماه از استراتژی معاملاتی مورد نظر خود با حجم سرمایه بسیار کم برای ترید استفاده کنید. اگر در این بازه زمانی استراتژی معاملاتی مورد نظر شما سود قابل توجهی برای شما ایجاد کرد و کیفیت مطلوبی از خود نشان داد در واقع آماده برای به کار گرفتن از آن در بازار هستید.

برای پیشبرد این مرحله برخلاف مرحله فوروارد تست که در آن به شما پیشنهاد به ساخت یک حساب معاملاتی با حجم سرمایه کم کردیم، حتماً باید یک حساب معاملاتی واقعی در بازار داشته باشید و بدون داشتن یک حساب معاملاتی واقعی با حجم سرمایه کم از این مرحله عبور نخواهید کرد. فقط دقت کنید که ذهن خود را برای این مرحله کاملاً آماده سازید. در این مرحله اصلاً قرار نیست شما یک حساب معاملاتی ۱۰۰ دلاری را به چند میلیون دلار تبدیل کنید و فقط در حال تست گرفتن از استراتژی معاملاتی خود هستید.

پس سعی کنید به صورت کامل و مو به مو مراحل استراتژی معاملاتی خود را در بازار پیاده کرده و با دقت بسیار بالا از آن برای تریدهای خود استفاده کنید. اصلا مهم نیست که در نهایت در این فاصله زمانی حساب معاملاتی شما به چه عددی برسد و چه تارگتی را برای شما به وجود آورد بلکه اهمیت موضوع در اینجاست که شما در نهایت بتوانید درباره کیفیت استراتژی معاملاتی خود به یک نتیجه‌گیری دقیق و کامل برسید. با توجه به تاثیرگذاری بسیار زیاد روانشناسی معاملاتی عملاً عدم استفاده از ک حساب معاملاتی واقعی با پول واقعی نمی‌تواند این مرحله را برای شما به صورت مطلوب پشت سر بگذراند.

نمونه استراتژی معاملاتی

نمونه استراتژی معاملاتی

به صورت کامل و مرحله به مرحله برای شما پاسخ دادیم که چگونه استراتژی معاملاتی بسازیم و در هر مرحله نکات لازم برای ساختن یک استراتژی معاملاتی قوی را برای شما تشریح کردیم. برای اینکه تلاش‌های ما برای داشتن یک استراتژی قوی برای شما به نتیجه رسیده و در نهایت توانسته باشیم در این مقاله به صورت کاملاً کاربردی نحوه ساخت استراتژی معاملاتی را برای شما تشریح کنیم، لازم دانستیم تا یک نمونه استراتژی معاملاتی را نیز به شما معرفی کنیم که با استفاده از آن بتوانید در زمان ساخت استراتژی معاملاتی به صورت کاملاً عملیاتی عمل کنید.

البته نمونه استراتژی معاملاتی بسیار زیادی را می‌توان در بازار پیدا کرد که هر یک شرایط خاص خود را دارند و برای بازارهای مالی مختلف و کالاهای متفاوت می‌توان از آنها استفاده کرد. اما به هر حال نحوه ساخت آنها همگی تحت تاثیر همین مراحلی است که در بالا برای شما تشریح کردیم و هر تریدری که به دنبال ساخت یک استراتژی معاملاتی در هر روشی است حتماً باید این مراحل را به صورت کامل پشت سر بگذراند.

یکی از استراتژی های معاملاتی رایج در بازارهای مالی معامله‌گری بعد از برخورد قیمت به حمایت و مقاومت است. در نمونه استراتژی معاملاتی که قرار است برای شما مثال بزنیم در واقع در اولین قدم ناحیه مناسب برای ورود به معامله را برای شما مشخص کردیم و آن هم برخورد قیمت به حمایت و مقاومت است. البته در ادامه نکات کامل کننده‌ای برای همین استراتژی معاملاتی را برای شما تشریح می‌کنیم تا بدانید که کدام حمایت و کدام مقاومت کیفیت بهتری را در این روند برای شما ایجاد می‌کند.

روش معاملاتی در این استراتژی اینگونه است. اگر قیمت در روند خود به یک ناحیه حمایتی یا مقاومتی برخورد نموده و همزمان با برخورد به این ناحیه یک الگوی کندل استیک برگشتی هم به وجود آورد، در صورت شکسته شدن خط روند در تایم فریم کوتاه می‌توان برای ورود به معامله خرید یا فروش اقدام کرد. در واقع در این استراتژی ناحیه مناسب برای ورود به معامله برخورد قیمت به حمایت و مقاومت و تریگر ورود هم شکسته شدن خط روند در تایم فریم کوتاه است.

به وجود آمدن یک الگوی کندل استیک برگشتی یکی از فیلترهای این معامله است که در صورت مشاهده اعتبار معامله شما به میزان قابل توجهی افزایش پیدا خواهد کرد و در غیر این صورت شما با یک استراتژی با اعتبار ضعیف‌تر روبرو هستید. البته عدم به وجود آمدن یک الگوی کندل استیک برگشتی به این معنا نیست که این استراتژی دیگر کارکرد ندارد اما به هر حال مشاهده چنین الگویی می‌تواند با قدرت زیادی شرایط را بر به نفع شما تغییر دهد.

حد ضرر در این معامله کمی پایین‌تر از ناحیه حمایتی یا کمی بالاتر از ناحیه مقاومتی خواهد بود. برای تعیین حد سود هم به نواحی حمایتی و مقاومتی پیش روی قیمت نگاه می‌کنیم و در صورت رسیدن قیمت به آنها از بازار خارج می‌شویم. در صورتی که نسبت ریوارد به ریسک در این استراتژی کمتر از ۲ باشد اجازه ورود به معامله را نخواهیم داشت. همچنین برای مدیریت استراتژی می‌توان حجم مورد نظر برای ورود به معامله را به دو قسمت تقسیم کرد و قسمت آن را در همان تارگت اولیه بست و قسمت دوم را با حالت تریل استاپ روی نقطه ورود قرار داد تا اگر قیمت به مسیر خود بیشتر ادامه داد بتوان به سود بیشتری رسید.

در صورتی که همزمان با برخورد قیمت به ناحیه حمایتی یا مقاومتی شاهد به وجود آمدن یک واگرایی بر روی اندیکاتور rsi باشیم، کیفیت و اعتبار این استراتژی بالاتر خواهد رفت و می‌توان با قدرت بیشتری از آن استفاده کرد. البته دوباره باید تاکید کنیم که این موارد تنها ییدیه و فیلتر هستند و بدون وجود آنها هم می‌توان در بازار معامله کرد اما به هر حال وجود آنها قدرت بیشتری برای معامله شما ایجاد می‌کند.

در صورتی که شما تنها از نواحی حمایتی و مقاومتی شکل گرفته در تایم فریم بالا مانند ۴ ساعته و بالاتر استفاده کنید اعتبار این استراتژی برای شما بیشتر خواهد بود و می‌توانید با اطمینان بیشتری معامله خود را با آن انجام دهید. این نکته هم می‌تواند یکی از موارد مهمی باشد که در شرایط استفاده از این استراتژی معاملاتی باید به آن دقت کنید. البته فراموش نکنید که رفتن به تایم فریم بالا ممکن است تعداد معاملات کمتری را در بازار برای شما رقم بزند و در نهایت کیفیت آنها را برای شما بهبود بخشد.

این نمونه استراتژی معاملاتی که به آن اشاره کردیم یکی از استراتژی های معاملاتی خیلی جذاب و عالی برای ترید در تمام بازارهای مالی است و به راحتی از آن می‌توانید در معاملات بازار فارکس و ارز دیجیتال استفاده کنید. نکته بسیار جالب درباره این استراتژی این است که حتی ادی که در حال برگزاری دوره‌های آموزشی هستند هم شناخت کامل و کافی نسبت به آن نداشته و آن را در سرفصل‌های دوره آموزشی خود قرار نمی‌دهند. در حالی که همین استراتژی معاملاتی که به ظاهر ساده می‌رسد می‌تواند قدرت معامله‌گری فوق العاده زیادی را برای شما ایجاد کرده و حتی شرایطی را برای شما به وجود آورد که بتوانید با همین تک استراتژی معاملات جذابی را برای خود در بازار رقم بزنید.

نمونه استراتژی معاملاتی

بهترین استراتژی معاملاتی

حالا به خوبی می‌دانید که چگونه استراتژی معاملاتی بسازیم و چه نکاتی را باید در این باره مورد توجه قرار دهید. اما شاید در ذهن شما این سوال به وجود آمده باشد که کدام استراتژی کیفیت بالاتری دارد و بهترین استراتژی معاملاتی در بازار چیست. اولاً باید یادآوری کنیم که بهترین استراتژی معاملاتی برای بازارهای مالی مختلف با یکدیگر متفاوت است و حتی در کالاهای مختلف مانند جفت ارزها هم ممکن است تفاوتی را در بهترین استراتژی معاملاتی شاهد باشید.

از این گذشته بیشتر از اینکه شرایط خود استراتژی معاملاتی در کیفیت آن تاثیر داشته باشد نحوه استفاده از آن است که تفاوت چشمگیری را در نتایج حاصل از آن رقم خواهد زد. مثلاً ممکن است فردی با استفاده از یک استراتژی معاملاتی اصلاً نتواند معاملات خوبی را انجام دهد اما تریدر دیگری با همان استراتژی حتی درآمد ثابت ماهانه در بازار فارکس هم برای خود رقم بزند. بنابراین به هیچ وجه نمی‌توان درباره بهترین استراتژی معاملاتی به همین سادگی نظر داد و ز میان تمام استراتژی های موجود یکی را انتخاب کرد. در این باره فاکتورها و شرایط بسیار مختلفی تاثیر دارند که تمام آنها بایستی مورد بررسی و آنالیز قرار بگیرد.

جمع بندی

درباره اینکه چگونه استراتژی معاملاتی بسازیم و چه مراحلی را برای منظور در پیش بگیریم با شما صحبت کردیم و سعی کردیم در هر مرحله نکات بسیار حرفه‌ای را که از تجربیات ما به دست آمده با شما در میان بگذاریم. در واقع مقاله یک مقاله جامع و کامل برای کسانی بود که به دنبال ساخت استراتژی معاملاتی هستند و دوست دارند تا استراتژی معاملاتی شخصی را بر اساس مهارت‌های خود در فرایند ترید داشته باشند. اگر شما فقط برای ساخت یک استراتژی معاملاتی تمام این مراحل و موارد را در نظر گرفته و در نهایت استراتژی ساخته شده از نظر کیفیت ترید شرایط خوبی داشته باشد، برای همیشه خیال و ذهنیتی آسوده و راحت خواهید داشت و می‌توانید با قدرت معاملات خود را در بازارهای مالی به پیش ببرید.

در کانون بورس همچنین در کنار شما هستیم تا بهترین استراتژی های معاملاتی موجود برای بازارهای مالی مختلف را در دوره‌های آموزشی کاملاً حرفه‌ای به شما معرفی کنیم. در دوره آموزش فارکس می‌توانید استراتژی های معاملاتی مناسب برای بازار فارکس را در اختیار داشته باشید و دوره آموزش بورس و دوره آموزش ارز دیجیتال هم به ترتیب استراتژی های معاملاتی مناسب برای ترید در بازار بورس و ارز دیجیتال را در اختیار می‌گیرید. تمام این استراتژی ها با توجه به مراحل بالا ساخته شده و تجربه بسیار بالای اساتید مجموعه کانون بورس باعث شده تا بتوانید با مهارت بسیار زیاد از آنها بهره ببرید.

در انتها از شما دعوت می‌کنیم که اگر دیدگاهی نسبت به نحوه ساختن استراتژی معاملاتی در بازار دارید و یا نقطه نظر ذهن شما را درگیر کرده که به آن در این مقاله پرداخته نشد حتماً موارد موجود را با ما در میان بگذارید. بی صبرانه مشتاق پیام‌های شما در بخش دیدگاه‌ها درباره نحوه ساخت استراتژی معاملاتی هستیم.

سوالات متداول

چگونه استراتژی معاملاتی بسازیم؟

برای ساخت استراتژی معاملاتی ابتدا باید یک روش را در بازار پیاده‌سازی کرده و سپس با بک تست گیری و فوروارد تست ‌گیری و بهینه‌سازی نتایج از آن برای معاملات استفاده کنید.

آیا هر کسی می‌تواند استراتژی معاملاتی بسازد؟

بله هر کسی بنا به مهارت و میزان تجربه‌ای که در معاملات بازارهای مالی به دست آورده می‌تواند یک استراتژی معاملاتی شخصی برای خود ساخته و از آن در معاملات خود استفاده کند.

آیا ما نیاز به ساخت استراتژی معاملاتی برای ترید داریم؟

خیر در حال حاضر استراتژی های معاملاتی بسیار زیادی وجود دارند که با کیفیت بسیار بالا می‌توان از آنها در ترید استفاده کرد اما هر تریدری می‌تواند با استفاده از برخی فیلترها همین استراتژی های معاملاتی را برای خود بهینه کند.

بهترین استراتژی معاملاتی در بازار چیست؟

بهترین استراتژی معاملاتی در بازار بر اساس نوع بازار و کالای مورد نظر برای معامله و همچنین برخی فاکتورهای دیگر تعیین می‌شود و نمی‌توان این لقب را تنها برای یک استراتژی معاملاتی خاص در نظر گرفت.

ترتیب پیشنهادی مطالعه مقالات این بخش...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

روش‌های پرداخت و ثبت نام

ارزش دوره: ۱8٫۸۰۰٫۰۰۰ تومان

قیمت جشنواره: ۱4/۸۰۰/۰۰۰ تومان

پیش پرداخت: 2٫۸۰۰٫۰۰۰ تومان

روش‌های پرداخت و ثبت نام

ارزش دوره ۱۷٫۸۰۰٫۰۰۰ تومان

قیمت جشنواره: ۱۳/۸۰۰/۰۰۰ تومان

تماس فوری با شما

موضوع تماس با شما: