لوگو کانون بورس

DPS در بورس چیست + نکات کلیدی معامله گری با DPS

DPS در بورس چیست
شما در حال مطالعه مقاله ۱۸ از ۴۰ در این سرفصل آموزش رایگان هستید.

DPS چیست و چگونه می‌توانیم از آن برای انجام معاملات بهتر در بازار بورس استفاده کنیم؟ در سری مقالات آموزش رایگان بورس سعی داریم تا اصطلاحات رایج بورس را به صورت کامل به شما معرفی کنیم. البته در این باره سعی ما بیشتر ارائه مطالب آموزشی کاربردی برای انجام معاملات بهتر در بازار است. وگرنه اینکه بدانیم DPS چیست به تنهایی نمی‌تواند کمک حالی برای داشتن سرمایه گذاری بهتر در بازار بورس باشد. نکته بسیار مهمی که درباره DPS و اصطلاحات این چنین باید عنوان کنیم این است که این اصطلاحات در کنار تعریف‌های ساده و مفهوم روشنی که دارند، در پشت پرده به نوعی ویژگی‌های یک سهم را تعریف می‌نمایند. به این معنی که اگر شما بتوانید به خوبی این ویژگی‌ها را درک کنید، می‌توانید از آنها برای انتخاب سهم‌های ارزنده‌تر برای سرمایه گذاری استفاده کنید.

در بسیاری از مواقع همین نکات ساده هستند که می‌توانند یک سرمایه گذاری کاملاً متفاوت در بازار بورس رقم بزنند. در همین راستا در این مقاله ابتدا به تعریف DPS در بازار بورس خواهیم پرداخت و سپس سعی می‌کنیم که نکات کاربردی مورد استفاده برای سرمایه گذاری از طریق آن را نیز به شما ارائه کنیم. نکات ارائه شده همگی تجربی هستند و در حال حاضر افراد حرفه‌ای از این نکات برای انجام سرمایه گذاری های بهتر استفاده می‌کنند. با ما در کانون بورس همراه باشید.

نکات کلیدی مقاله:

  • DPS در بورس مخفف Dividend per Share به معنی مقدار سود تقسیم شده از سوی شرکت‌های فعال در بازار بورس به ازای هر سهم عادی است.
  • DPS بالا یا منفی هر یک ویژگی های خاص خود را دارد. ممکن است در برخی مواقع DPS پایین و منفی نیز سهام ارزنده‌ای را در بازار تعریف نماید.
  • مقدار DPS در بورس هم به مقدار EPS و هم به سیاست‌های شرکت‌ها در بازار بستگی دارد.

 

DPS در بورس مخفف چیست

قبل از اینکه به صورت مفهومی بدانید که DPS در بورس چیست لازم است تا این اصطلاح را برای شما معنی کنیم. DPS مخفف عبارت Dividend per Share است. این عبارت به معنی مقدار سود تقسیمی به ازای هر واحد سهام هادی برای شرکت های فعال در بازار بورس می‌باشد. سود تقسیمی برای هر واحد سهم در بازار بورس می‌تواند نشان دهنده موارد مختلفی درباره یک سهم باشد. مواردی مانند میزان سود خالص شرکت برای هر سهم یا EPS و سیاست های شرکت برای سرمایه گذاری و کارهای اقتصادی می‌توانند در مقدار DPS تأثیر داشته باشند. در ادامه درباره تمام این جزئیات صحبت خواهیم کرد.

DPS در بورس چیست

DPS در بورس چیست و چرا این اصطلاح اهمیت پیدا کرده است؟ این اصطلاح در واقع به مقدار سود تقسیم شده میان سهام‌داران عادی یک سهم در بازار بورس اشاره دارد. همان طور که می‌دانید برای کسب سود در بازار بورس از فرایند خرید یک سهم دو روش وجود دارد. روش معمول کسب سود از بالا رفتن قیمت سهام خریداری شده است. در این فرایند وقتی شما سهامی را با قیمت پایین خریداری کرده و با قیمت بالا به فروش برسانید، به سود دست پیدا خواهید کرد. اما روش دومی نیز برای کسب سود در این بازار وجود دارد. در روش دوم شرکت های فعال در بازار بورس در پایان سال مالی درصدی از سودهای به دست آورده در تجارت خود را میان سهام داران در بازار تقسیم می‌نمایند. این مقدار سود با عنوان DPS شناخته می‌شود.

DPS در بورس چیستپس درک می‌کنید که DPS در واقع مقداری از سود حاصل از فعالیت‌های یک شرکت در سال مالی گذشته است نه همه آن. در واقع بعد از پایان سال مالی و بعد از برگزاری جلسه مجمع عمومی، درباره سود حاصل شده در سال گذشته تصمیم گیری می‌شود. مسلماً برخی از این سود به سرمایه گذاری و انجام فعالیت‌های اقتصادی مختلف برای بهتر کردن شرایط شرکت اختصاص می باید. طرح‌های اقتصادی مختلفی از سوی شرکت های فعال در بازار بورس هر ساله برای ایجاد شرایط بهتر اجرا می‌شود که این طرح‌ها نیاز به سرمایه و نقدینگی خواهند داشت. محل تأمین این نقدینگی معمولاً سود حاصل از فعالیت‌های شرکت در سال گذشته است؛ بنابراین شرکت ها بعد از محاسبه کل سود خالص شرکت در سال گذشته، درباره آن تصمیم گیری کرده و درصدی از آن را نیز به عنوان سود حاصل از سرمایه گذاری به سهام داران اختصاص می‌دهند.

مقدار DPS چقدر است؟

ممکن است با خود بیندیشید که مقدار DPS در بورس چیست و شرکت های فعال در بازار چگونه باید این مقدار را محاسبه نمایند؟ البته برای محاسبه DPS در بورس فرمول خاصی وجود دارد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت. اما قبل از آن لازم دانستیم تا قوانین مربوط به محاسبه این اصطلاح را در بازار بورس بیان کنیم. به صورت کلی یک قانون از سوی سازمان بورس تعیین شده است که طبق آن شرکت های فعال در بازار بورس حداقل باید ۱۰ درصد از سود خالص خود را به عنوان سود حاصل از سرمایه گذاری به سهام داران و دارندگان سهام عادی آن اختصاص دهند. دقت کنید که این مقدار یک مقدار حداقلی است و تصمیم گیری نهایی برای آن به عهده خود شرکت ها خواهد بود.

نکته مهم دیگری که لازم است تا درباره DPS به آن اشاره کنیم، حتمی نبودن این سود برای تمام شرکت ها است. هر چند طبق قانون شرکت ها باید ۱۰ درصد از سود حاصل خود را میان سهام داران تقسیم نمایند، اما وقتی یک شرکت در سال مالی اخیر خود زیان‌ده باشد، عملاً خبری از سود خالص نبوده و در نتیجه خبری از DPS هم نخواهد بود.

فرمول محاسبه DPS در بورس چیست

برای اینکه درک بهتری نسبت به DPS پیدا کنید، لازم است تا فرمول محاسبه آن را نیز مورد بررسی قرار دهیم. به صورت کلی روش های مختلفی برای محاسبه DPS وجود دارد که در این مقاله سعی داریم تا دو روش و دو فرمول اصلی آن را با شما در میان بگذاریم. پارامترهای اقتصادی مانند DPS معمولاً از طریق محاسبات پیچیده به دست می‌آیند و اطلاعات زیادی برای رسیدن به آنها باید مورد بررسی قرار گیرد. اولین راه‌حل برای محاسبه DPS استفاده از فرمول زیر است:

DPS در بورس چیست

برای محاسبه DPS از طریق این فرمول تنها کافی است سود خالص کل یک شرکت در یک سال مالی محاسبه و مقدار سود ممتاز تقسیم شده در آن سال مالی را از سود کل کم کرده و در نهایت بر کل تعداد سهام در انتهای سال مالی تقسیم کنید. در نظر داشته باشید که سود ممتاز توزیع شده در طول یک سال مالی حتماً باید از سود کل در این فرمول کسر شود. به همین راحتی می‌توان برای محاسبه سود تقسیم شده به ازای هر سهم اقدام کرد. البته استفاده از این فرمول برای محاسبه سود تقسیم شده به نظر مجمع نیز بستگی خواهد داشت. زیرا ممکن است مجمع تصمیم به سرمایه گذاری بیشتر و یا تأمین نقدینگی از سود به دست آمده نماید. از این رو می‌توان با فرمول دیگری به صورت ضریبی از EPS برای محاسبه سود تقسیمی استفاده کرد که در ادامه به بررسی آن می‌پردازیم.

نحوه مشاهده DPS در بورس چگونه است؟

در بازار بورس سهام دار هستید و حالا به دنبال این می باشید که مقدار DPS تقسیم شده را برای سهم های خود مشاهده کنید؟ معمولا سود تقسیمی هر سهم یا همان دی پی اس آن را می توانید از طرق مختلف مشاهده کرده و در نهایت برای دریافت آنها اقدام کنید. به صورت معمول از طریق دو روش زیر مقدار DPS در بورس قابل مشاهده است:

۱- در روش اول شما می توانید به تابلو بازار بورس مراجعه کرده و در این تابلو برای هر سهم مقدار DPS را مشاهده کنید. در آموزش تابلوخوانی در بورس اشاره کردیم که یکی از المان هایی که در تابلو بازار بورس نشان داده می شود، همین DPS است و شما با باز کردن تابلو هر یک از سهم های موجود در بازار بورس می توانید این مقدار را برای آن مشاهده کنید.

۲- دومین روش برای مشاهده مقدار DPS در بورس استفاده از سایت مدال است. این سایت نیز زیر نظر سازمان بورس بوده و شما می توانید اطلاعات کامل تری در آن درباره سود تقسیمی و مفاد مجمع سالیانه تشکیل شده برای شرکت های مختلف را در اختیار داشته باشید.

برای مشاهده DPS در بورس با استفاده از سایت کدال چندین راه مختلف دارید. قبل از هر چیزی می توانید از همان تابلو بازار بورس روی لینک کدال مربوط ب سهام مورد نظر خود کلیک کنید تا وارد سایت کدال و خود همان سهام شوید که دیگر نیازی به جستجو در سایت کدال نیز نخواهید داشت. حالا در صفحه باز شده تنها کافی است خلاصه وضعیت مجمع سالیانه تشکیل شده را دانلود کرده و در این خلاصه وضعیت که به صورت PDF در اختیار شما قرار می گیرد مقدار سود تقسیمی سالیانه یا همان DPS را مشاهده کنید.

در روش دیگر برای ورود به سایت کدال و مشاهده مقدار DPS در بورس می توانید از پلتفرم معاملاتی خود اقدام کنید. مثلا اگر در کارگزاری مفید عضو هستید، در این سایت و در سبد سهام خود به آیتم های مختلفی برای سهم هایی که دارنده آنها هستید دسترسی دارید که یکی از این موارد نیز سایت کدال مربوط به سهام مورد نظر است. با کلیک روی کدال سهام مربوطه به صورت مستقیم به صفحه آن سهام در سایت کدال هدایت خواهید شد و می توانید دوباره مانند بالا برای مشاهده مقدار دی پی اس در بورس اقدام کنید.

همچنین در نهایت شما می توانید به صورت مستقیم سامانه کدال را به نشانی www.codal.ir باز کنید و در بخش جستجو نماد مورد نظر خود را وارد کرده و با ورود به صفحه نماد مورد نظر خود برای مشاهده تمام جزئیات آن اقدام کنید. این روش نیز برای کسانی مناسب است که به صورت مستقیم وارد سامانه کدال شده و ترجیح می دهند تا فرایند جستجو را از خود این سایت انجام دهند.

تفاوت DPS با EPS چیست؟

در مقاله EPS در بورس چیست و چه کاربردی دارد سعی کردیم تا تمام جزئیات مربوط به EPS را با شما در میان بگذاریم. برای کاربران و معامله گران در بازار بورس بسیار مهم است که بدانند تفاوت DPS و EPS در چیست. البته که این مفهوم بسیار به یکدیگر نزدیک بوده و ممکن است حتی آنها را تشابه بگیرید. اما تفاوت هایی در این دو مفهوم نیز وجود دارد که باید به آنها اشاره کنیم. وقتی یک شرکت در مجمع سالیانه خود حاضر می شود در نهایت بعد از رایزنی های مختلف و بر اساس آمار و اطلاعات موجود مقدار EPS آن تعیین می شود. EPS همانطور که قبلا به آن اشاره کردیم، مقدار سود تقسیمی برای هر سهم است.

در واقع EPS مقدار سودی است که شرکت در طول یک سال مالی موفق شده برای هر واحد از سهام شرکت آن را به وجود آورد. ارزش آفرینی شرکت محسوب می شود. اما وقتی نوبت به تقسیم سود در میان تمام سهام داران می رسد، شرکت تمام این سود را تقسیم نکرده و مقداری از آن را برای پیش برد اهداف خود نگه می دارد. در واقع شرکت تصمیم می گیرد که برای ارتقاء شرایط موجود نیاز به بخشی از این سودها دارد و آنها را نزد خود نگه می دارد. در این بین بخشی از سود برای تقسیم در میان کاربران و سهام داران اختصاص می باید که این مقدار همان DPS است. پس با این حساب DPS را باید بخشی از EPS بدانیم که قرار است در میان سهام داران تقسیم شود.

با این تعریف بسیار ساده است که درک کنید مقدار DPS همیشه باید از مقدار EPS کمتر باشد و یا اگر شرکتی تصمیمی برای نگهداری سود نداشت این دو مقدار با هم برابر باشند. البته در اکثر مواقع مقدار DPS از EPS کمتر است، اما در مواقع نداری که سود تقسیمی همان سود تصویب شده در مجمع باشد، این دو با هم برابر خواهند شد. اما مواقع بسیار کم دیگری هم وجود دارد که در آنها مقدار DPS کمی بیشتر از EPS است. شرکت ها ممکن است در برخی از سال های مالی سود انباشته شده از سال های قبل داشته باشند که این سود را نیز در میان سهامداران تقسیم نمایند. اگر این مقدار سود را نیز به مقدار DPS قبلی اضافه کنیم، این عدد بزرگ تر خواهد شد و ممکن است در نهایت از EPS بزرگتر شود. البته این دست از اتفاقات در بازار بورس ایران به ندرت رخ می دهد و قرار نیست شما هر روز چنین اتفاقاتی را در بازار بورس شاهد باشید. اما با این حال از لحاظ تئوری چنین امکانی وجود دارد و باید به آن می پرداختیم.

نحوه تعیین DPS بر اساس EPS

یکی از سوالات بسیار مهمی که ممکن است ذهن شما را به خود مشغول کرده باشد این است که مقدار DPS در بورس چگونه بر اساس EPS محاسبه می شود. در واقع همه ما می دانیم که DPS درصدی از EPS است و شرکت تصمیم می گیرد که تنها بخشی از سود در نظر گرفته شده برای هر سهم را در بین سهامداران تقسیم نماید. برای اینکه شرکت مقدار DPS را بر حسب EPS مشخص شده به دست آورد، معمولا از یک ضریبی استفاده می نماید که این ضریب اصطلاحا DPR است که بر اساس سود خالص شرکت در هر سال مالی تعیین می شود. با ضرب کردن این عدد در مقدار EPS می توان مقدار DPS را محاسبه کرد.

نکته بسیار مهمی که در این باره وجود دارد این است که شرکت ها همین طور بدون هیچ دلیلی و از روی هوا مقدار DPS در بورس را حساب نمی کنند. قرار نیست بعد از خروج از مجمع سالیانه عددی به عنوان EPS اعلام شود و سپس حسابدار شرکت مقداری از این سود را برداشته و بقیه را به عنوان DPS اعلام کند. در حقیقت برای محاسبه این عدد باید تمام جزئیات مالی شرکت در نظر گرفته شده و در نهایت برای اینکه DPS از روی EPS حساب شود، تصمیم گیری گردد.

DPS به چه کسانی تعلق می گیرد؟

خوب سوال بسیار مهمی که باید به آن پاسخ دهیم این است که DPS در بورس به چه کسانی تعلق می گیرد و چه کسانی شایسته دریافت این سود هستند؟ این موضوع اهمیت خاص خود را دارد. زیرا بسیار مهم است که شما نسبت به دریافت سود تقسیمی یا DPS در سهم های در اختیار خود مطمئن باشید. دقت کنید که DPS در میان کسانی تقسیم می شود که در زمان برگزاری مجمع سالیانه سهام دار آن بوده باشند. به این معنی که فرض کنید که شما سهامی را از چندین ماه پیش خریداری کرده و در اختیار دارید. حالا فقط دو روز مانده به برگزاری مجمع سالیانه آن را در بازار به فروش می رسانید و دیگر سهام دار شرکت مورد نظر نیستید.

DPS در بورس چیستدر این شرایط با توجه به اینکه قبل از برگزاری مجمع سالیانه شما سهام خود را فروخته اید، DPS به شما تعلق نخواهد گرفت. زیرا در زمان برگزاری جمع سالیانه شرکت سهام دار آن نبودید. دقیقا فرد دیگری را تصور کنید که در همان دو روز مانده به روز برگزاری مجمع سالیانه برای خرید سهام اقدام کرده باشد و سهم های شما را خریداری کرده و در اختیار داشته باشد. این فرد می تواند در سود تقسیمی سهیم باشد و DPS به وی تعلق خواهد گرفت. تنها به دلیل اینکه در روز برگزاری مجمع سالیانه سهام دار شرکت مورد نظر بوده است. با این حساب باید درک کنید که DPS در بورس به چه کسانی تعلق می گیرد و چه کسانی نمی توانند این سود را در اختیار داشته باشند.

مقدار DPS برای ما چقدر است؟

درباره اینکه DPS در بورس به چه کسانی تعلق می گیرد، صحبت کردیم و نکات مهمی را درباره آن با شما در میان گذاشتیم. حالا سوال بسیار مهم اینجاست که این سود برای ما چقدر خواهد بود؟ مقدار DPS همان طور که از اسم و تعریفش پیداست به ازای هر واحد سهم تقسیم می شود. اگر مقدار DPS برای یک شرکت در پایان سال مالی ۱۰۰۰ تومان اعلام شود و شما دارنده ۱۰۰۰ سهم از آن باشید، سود ناشی از سهام داری شما ۱۰۰۰۰۰۰ تومان خواهد شد. در واقع DPS از حاصل ضرب تعداد سهام در اختیار شما در مقدار DPS به دست می آید و می توانید از این طریق سود خود را نقد کنید. این مقدار سود برای مقدار سهامی است که شما در روز برگزاری مجمع آن را در اختیار داشته باشید نه اینکه قبل و بعد مجمع برای خرید و فروش آن اقدام کنید.

انواع روش های دریافت DPS در بورس چیست

اما روش های دریافت DPS در بورس چیست و چطور می توانیم پول خود را از شرکت های مختلف در این بازار دریافت کنیم؟ برخلاف بازارهای بین المللی که معمولا سودهای این چنینی به صورت مستقیم به حساب کاربران واریز می شود، در ایران چنین خبری نیست و شما برای دریافت سود سالیانه تقسیم شده خود در تمام سهم هایی که در آنها سهام دار بوده اید خودتان باید دست به کار شوید. به همین دلیل است که اخبار و دنبال کردن آنها تبدیل به یک جزء جدایی ناپذیر در معاملات بازار بورس شده است و همه ما باید در این بازار اخبار را نیز به صورت مرتب دنبال کرده و بدانیم که مجمع سالیانه عمومی شرکت های مختلف کی تشکیل می شود و کی باید برای دریافت سود تقسیمی آنها اقدام کنید.

DPS در بورس چیستبه صورت کلی چند هفته بعد از زمان تشکیل جلسه سالیانه عمومی که سود تقسیمی در آن اعلام می شود، امکان دریافت این سود وجود دارد. اما برای دریافت این سود معمولا دو روش اعلام می شود که بنا به شرکت مورد نظر انتخاب هر یک از این دو روش بیشتر سلیقه ای خواهد بود.

۱- روش اول مراجعه حضوری

در اولین روش اعلام شده از سوی برخی از شرکت های عضو در بازار بورس، برای دریافت DPS شما باید به صورتی حضوری مراجعه کنید. البته معمولا نه به محل شرکت، بلکه بانک هایی در اطلاعیه سامانه کدال اعلام می شود که شما باید با در اختیار داشتن کارت ملی و البته کد بورسی خود به این بانک ها مراجعه کرده و سود تقسیمی را در آنها دریافت کنید. هر شرکتی با هر بانکی هم کار نمی کند و تنها بانک های به خصوصی برای این منظور اعلام خواهند شد. با این حساب باید یک روز خود را صرف معطل شدن در صف بانک کرده و برای دریافت DPS در بورس اقدام کنید.

۲- روش غیرحضوری

دومین روش دریافت DPS در بورس که این روش بیشتر رایج است، دریافت سود به صورت غیرحضوری است. این روش نیز در همان اطلاعیه سامانه کدال اعلام می شود و شما با دیدن روش غیرحضوری باید شماره حساب و اطلاعات شخصی خود را برای شرکت مورد نظر ارسال کنید تا این سود به شما تعلق بگیرید. البته آدرس ایمیل مورد نظر برای دریافت سود تقسیمی در همان سامانه کدال اعلام خواهد شد و شما تنها کافی است مشخصات خود را به همراه کد بورسی به همان نشانی ارسال کنید تا DPS را دریافت کنید. این روش به نظر ساده تر است اما با این حال ممکن است نیاز به صرف زمان بیشتری داشته باشد. زیرا در ایران پول گرفتن به این راحتی ها نیست و شما باید در صف قرار بگیرید تا مسئولین شرکت اطلاعات شما را بررسی کرده و سود را به حساب شما واریز کنند.

DPS در بورس چیستالبته به خاطر داشته باشید که DPS در این روش معمولا به هر شماره حسابی واریز نمی شود و حتما باید شماره حساب مرتبط با همان بانک اعلام شده را ارسال کنید. پس اگر حسابی در آن بانک نداشته باشید قبل از ارسال مدارک باید برای باز کردن حساب اقدام کنید.

عوامل موثر بر DPS در یک سهم

سوال بسیار مهمی که ممکن است ذهن شما را به خود مشغول کرده باشد این است که چطور ممکن است مقدار DPS در بورس برای یک سهم کاهش پیدا کند یا اینکه شاهد افزایش این مقدار سود برای سهام یک شرکت در بازار باشیم و چه عواملی روی این موضوع تاثیر می گذارند؟ واقعیت این است که تعیین مقدار به صورت دقیق بدون دسترسی به تمام جزئیات مالی شرکت ها امکان پذیر نیست و آنها بر اساس تجزیه و تحلیل تمام برآورد های مالی خود در طول یکسال اقدام به تصمیم گیری درباره این مقدار می نمایند و فاکتورهای بسیار مختلف و متفاوتی در این بررسی تاثیر خود را خواهد گذاشت.

DPS در بورس چیستبه عنوان مثال فرض کنید که یک شرکت سود سالیانه خیلی خوبی به دست آورده اما بدهی هایی را نیز از سال‌های قبل دارا است و به دنبال این است که با سود سالیانه خود بخشی یا کامل بدهی های قبلی خود را پرداخت کند که در این شرایط مقدار DPS برای آن به مقدار قابل توجهی کاهش پیدا خواهد کرد. دقت کنید که در این شرایط سود حاصل از فعالیتهای شرکت در یک سال مالی قابل توجه بوده اما سایر فاکتورها باعث شده تا این مقدار به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کند.

از این گذشته به صورت کلی نحوه فعالیت های مالی شرکت در طول یک سال و میزان سودآوری آن نیز از اصلی ترین عامل موثر بر مقدار سود تقسیمی برای هر سهم در بازار بورس است. هر چقدر یک شرکت در طول سال مالی خود فعالیتهای مالی بهتری داشته باشد و سودآوری بالاتری برای خود رقم بزند در نهایت سود تقسیمی برای هر واحد سهام آن نیز بیشتر خواهد شد.

آیا باید روی DPS در بورس حساب کنیم ؟

یکی از سوالات بسیار مهمی که ممکن است ذهن شما را به خود مشغول کرده باشد این است که آیا مقدار DPS در بورس به قدری ارزشمند است که بخواهیم روی این مقدار سود حساب کنیم و برای به دست آوردن آن در بازار برنامه ریزی داشته باشیم و این سود می‌تواند شرایط خوبی را برای ما به وجود آورد یا که اصلاً نباید به آن دقت کنیم؟ اگر بخواهیم درباره مقدار سود تقسیم شده توسط شرکت ها در بازار بورس به صورت کاملاً حرفه ای اظهار نظر کنیم واقعیت این است که این مقدار سود به هیچ وجه ارزش آن را ندارد که شما سرمایه گذاری خود را به سمتی پیش ببرید که حتما در مجامع شرکت های مختلف وجود داشته باشید.

به عنوان مثال شرکتی را فرض کنید که چند میلیارد سهام مختلف شناوری در بازار بورس دارد و در مجمع سالیانه تصمیم می گیرد که برای هر سهم سود حدود ۱۰ تومان را در نظر بگیرد که در این صورت اگر شما ده هزار واحد از سهام شرکت مورد نظر را نیز خریداری کرده باشید سود شما ۱۰۰ هزار تومان خواهد شد که به هیچ وجه ارزش سرمایه گذاری ندارد. البته هرچند ممکن است شرکت ها در بازار بورس وجود داشته باشند که سود تقسیم شده آنها در هر سال مالی بیشتر از این مقدار باشد اما در نهایت تجربه نشان داده که این سود به هیچ وجه سود آن چنان بالایی نیست و شما نمی توانید در بازار بورس فرایند سرمایه‌گذاری خود را به گونه ای انجام بدهید که فقط به دنبال به دست آوردن سود تقسیمی سالانه شرکت ها باشید.

البته این نکته به این معنا نیست که شما این سود را از دست بدهید و اگر سهامی را خریداری کرده اید که به مجمع سالیانه خود رفته و در حال تقسیم سود سالیانه است آن را دریافت نکنید خیر. هر سودی که شما از فرایند سرمایه‌گذاری خود در بازار بورس به دست می‌آورید، جایگاه خاص خود را دارد و می‌توانید از آن به عنوان یک سود در بازار بورس یاد کنید که ممکن است کاربرد خاص خود را نیز برای شما داشته باشد. نکته مهم این است که این سود آنقدر ها زیاد نیست که شما بخواهید به آن نگاه سرمایه گذاری داشته باشید و بخواهید از این سود مقدار دارایی ارزشمندی برای خود ایجاد کنید.

جمع بندی


اکنون به خوبی می دانید که DPS در بورس چیست و چه کاربردی برای انجام معاملات و یا مشخص شدن سود ناشی از فعالیت های یک شرکت در بازار بورس دارد. درک مفاهیم و اصطلاحات رایج بورس برای علاقه‌مندان به سرمایه‌گذاری در این بازار لازم است شما حتما باید تمام جزئیات مربوط به این بازار را بدانید تا بتوانید در فرایند معامله گری و سرمایه گذاری خود بهترین شرایط را برای خود ایجاد کنید. عدم آشنایی با چنین اصطلاحاتی باعث می شود تا شما نتوانید یک سرمایه گذاری حرفه ای در بازار داشته باشید و در نهایت چالش‌های زیادی پیش روی شما قرار خواهد گرفت.

DPS در بورس چیستشما می توانید با مطالعه سری مقالات آموزش رایگان بورس در سایت کانون بورس تمام جزئیات و نکات مربوط به معامله گری در این بازار را در اختیار داشته باشید و مانند یک معامله گر حرفه ای و کارآزموده بوده معاملات خود را انجام دهید. در این مقاله سعی کرده‌ایم تا تمام مفاهیم و اصطلاحات رایج و کاربردی برای معاملات در بازار بورس را به صورت کاملاً حرفه ای به شما آموزش دهیم و نکاتی را درباره این مفاهیم با شما در میان بگذاریم که استفاده از آنها باعث می شود تا در نهایت معاملات شما در بازار بهینه شود و بتوانید بدون هیچگونه چالشی و بدون نیاز به هیچ دوره دیگری معاملات خود را در بازار پیش ببرید.

در پایان این مقاله شما را دعوت می‌کنیم که اگر دیدگاهی نسبت به DPS در بورس دارید و یا نکته ای درباره این مفهوم در بازار بورس باقی مانده که در این مقاله به آن پرداخته نشد می توانید نقطه نظرات خود را در بخش دیدگاه ها با ما در میان بگذارید تا در کمترین زمان نقطه نظرات شما نیز مورد توجه قرار گرفته و در این مقاله به آنها نیز پرداخته شود. بررسی نظرات و دیدگاه های سایر کاربران همچنین باعث می شود تا شما بتوانید از تجربیات سایر افراد برای پیشبرد معاملات عالی خود در بازار استفاده کنید و از این طریق شرایط بهتری را برای سودآوری خود ایجاد نمایید.

ترتیب پیشنهادی مطالعه مقالات این بخش...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

روش‌های پرداخت و ثبت نام

ارزش دوره: ۱8٫۸۰۰٫۰۰۰ تومان

قیمت جشنواره: ۱4/۸۰۰/۰۰۰ تومان

پیش پرداخت: 2٫۸۰۰٫۰۰۰ تومان

روش‌های پرداخت و ثبت نام

ارزش دوره ۱۷٫۸۰۰٫۰۰۰ تومان

قیمت جشنواره: ۱۳/۸۰۰/۰۰۰ تومان

تماس فوری با شما

موضوع تماس با شما: