لوگو کانون بورس

روش های سرمایه گذاری در بورس | مزیت ها و معایب

روش های سرمایه گذاری در بورس
شما در حال مطالعه مقاله ۳۴ از ۴۰ در این سرفصل آموزش رایگان هستید.

انواع روش های سرمایه گذاری در بورس که می توانیم سود های مناسبی از آنها به دست بیاوریم کدام ها هستند و در هر بازه ای دست روی کدام روش سرمایه گذاری در بورس بگذاریم که بهترین شرایط را برای ما ایجاد کند؟ بسیاری از کاربرانی که وارد بازار بورس می شوند تا فرایند سرمایه‌ گذاری در این بازار را در دستور کار خود قرار ‌دهند، متوجه نیستند که روش‌های مختلفی برای سرمایه‌ گذاری در این بازار در دسترس آنها قرار داشته و می‌توانند سرمایه های خود را تنها معطوف به یک روش نکرده و با اتخاذ روش‌های مختلف سرمایه گذاری در بورس هم ریسک سرمایه‌ گذاری خود را به حداقل میزان ممکن برسانند و هم پتانسیل بازار های مختلف و شرایط مختلف سرمایه گذاری این بازار را استفاده کنند.

در این مقاله از سری مقالات آموزش رایگان بورس در کنار شما هستیم تا بهترین روش های سرمایه گذاری در بورس را به شما معرفی کرده و نکات مهم معامله گری در آنها را نیز متذکر شویم تا از این پس می توانید آگاهانه تر در این بازار به سرمایه گذاری اقدام کنید. نکته قابل توجه و مزیت آموزش روش های مختلف سرمایه گذاری در این بازار در این است که شما حتی در مواقعی که بازار روند نزولی به خود گرفته و در حال افت قیمت ها هست نیز می توانید از روش های مختلف به دنبال سودآوری برای حساب کاربری خود باشید و از این بابت نگرانی پیش روی شما قرار نخواهد گرفت.

انواع روش های سرمایه گذاری در بورس

قبل از هر چیزی باید یادآوری کنیم که شما میتوانید از انواع روش های سرمایه گذاری در بورس به صورت همزمان استفاده کرده و سرمایه های خود را در این بازار به بخش های مختلف تقسیم کرده و از پتانسیل‌های روش های مختلف سرمایه گذاری در این بازار به صورت همزمان استفاده کنید. بازار بورس ایران پر از فرصت‌های مختلف معاملاتی است و شما می توانید بر اساس میزان بودجه ای که در اختیار داشته و همچنین اهدافی که از معاملات خود در بازار دارید از روش های مختلف برای رسیدن به سود استفاده کنید.

شاید جالب باشد اگر بدانید حتی کسانی که هیچ گونه تجربه معاملاتی در بازار بورس نداشته و هیچ شناختی نسبت به تحلیل تکنیکال بورس و تحلیل فاندامنتال در این بازار ندارند نیز می توانند سرمایه های خود را وارد بازار بورس کرده و با استفاده از شرایطی که در این بازار تعیین شده به دنبال سودآوری باشند.‌ حتی در برخی از مواقع شاهد هستیم که این روش‌ها سود بیشتری نسبت به سرمایه گذاران مستقیم در بازار بورس داشته و می‌تواند شرایط خوبی را برای معامله گران در بازار ایجاد کند.

اگر بخواهیم روش های سرمایه گذاری در بازار بورس ایران را به دو دسته کلی تقسیم کنیم، این دو دسته به شرح زیر خواهد بود:

  • مستقیم
  • غیر مستقیم

البته لازم به توضیح است که هر دو روش مستقیم و غیر مستقیم در فرایند سرمایه گذاری در بازار بورس ایران انواع مختلف خود را داشته و زیر مجموعه های زیادی دارند. در ادامه با معرفی روش ها سعی خواهیم کرد تا بهترین زمان برای استفاده از آن ها را نیز به شما معرفی کنیم تا بتوانید در هر بازه زمانی و در هر شرایطی که بازار با آن روبرو است یکی از این روش ها را انتخاب و سرمایه های خود را به سمت آن هدایت کنید.

سرمایه گذاری مستقیم در بازار بورس و ویژگی های آن

روش های سرمایه گذاری در بورسمعرفی انواع روش های سرمایه گذاری در بورس را با بررسی روش سرمایه گذاری مستقیم ادامه می دهیم. سرمایه‌ گذاری مستقیم در بورس به این معناست که شما بدون استفاده از خدمات هیچ شرکتی و به صورت مستقیم سرمایه خود را وارد حساب خود در یکی از کارگزاری های بورس کرده و از طریق آنها معاملات خود را آغاز می‌کنید. البته معاملات در بازار بورس تنها به خرید و فروش سهام محدود نمی‌شود و روش‌های مختلفی برای سرمایه‌ گذاری در این بازار وجود دارد و شما می توانید از انواع بازار بورس برای سرمایه گذاری مستقیم استفاده نمایید هیچ گونه محدودیتی از این بابت وجود ندارد.

در روش سرمایه گذاری مستقیم خود شما مسئولیت تمام معاملات و سرمایه گذاری ها را به عهده داشته و اگر سودی کنید تمام سود ها به حساب خود شما واریز خواهد شد و در صورت ضرر کردن هم این حساب معاملاتی خود شما خواهد بود که دست خوش این ضررها میشود. برای اینکه شما بتوانید از روش سرمایه گذاری مستقیم در معاملات بازار بورس استفاده کنیم نیاز به پیش نیازهایی دارید که عدم دسترسی به آنها چالش های بسیار زیادی برای شما به دنبال داشته و در حقیقت عدم امکان سرمایه گذاری مستقیم را نتیجه خواهد داد.

برای اینکه بتوانید به صورت مستقیم در بازار بورس سرمایه گذاری کنید لازم است تا:

  • در قدم اول تحلیل تکنیکال بورس را آموزش ببینید و با استراتژی های معاملاتی مخصوصاً بازار آشنا شوید..
  • روش های تحلیل بنیادی در بورس آشنا شده و بتوانید تکنیک های تحلیل بنیادی را برای بررسی سهم های ارزنده برای خرید به کار بگیرید.
  • نیاز از تجربه معاملات در بازار بورس را پیدا کرده و یک برنامه ریزی مشخص برای انجام معامله در این بازار داشته باشید.
  • لازم است تا یکی از انواع کارگزاری های بورس ایران را انتخاب و در آن حساب معاملاتی باز کنید.
  • در این روش همچنین نیاز است تا شما با تکنیک های مدیریت سرمایه در بورس آشنا بوده و حتماً یکی از تکنیک های مفید مدیریت سرمایه در بورس را در معاملات خود به کار بگیرید.
  • همچنین یکی دیگر از پارامترهای عالی و لازم برای انجام معاملات مستقیم در بازار بورس شناخت روانشناسی معاملاتی در این بازار است که بدون این گزینه احتمال موفقیت شما به مقدار قابل توجهی کاهش پیدا خواهد کرد.
  •  در روش مستقیم خود شما هستید که سکان‌دار معاملات خود در بازار بورس خواهید بود و لازم است تا برای این منظور حتما وقت کافی داشته باشید و در ساعات معاملاتی با بررسی سهم های ارزنده به دنبال خرید بهترین سهم ها و سرمایه گذاری بر روی آنها بروید

انواع روش های سرمایه گذاری مستقیم در بورس

انوع روش‌های سرمایه گذاری در بورسهمانطور که اشاره کردیم هر یک از انواع روش های سرمایه گذاری در بورس زیر مجموعه هایی هم دارند و شما در هر کدام از این روش ها می توانید از گزینه های مختلف برای سرمایه گذاری خود استفاده نماید و هیچ گونه محدودیتی از این بابت وجود ندارد. برای اینکه روش سرمایه گذاری مستقیم در بازار بورس را به خوبی درک کنید در قدم اول لازم دانستیم تا انواع روش های سرمایه گذاری به صورت مستقیم را با شما در میان بگذاریم که با معرفی آنها شناخت شما نسبت به شرایط معاملات در این بازار افزایش پیدا خواهد کرد.

  • خرید و نگهداری از سهام برای طولانی مدت (سهام داری)

استفاده از انواع روش های سرمایه گذاری در بورس مزیت های بسیار زیادی برای شما به دنبال دارد و بسیار مهم است که شما تمام روش های ممکن برای سرمایه‌ گذاری در این بازار را فرا بگیرید و از همه این روش ها استفاده کنید تا هم ریسک سرمایه گذاری خود را کم کرده باشید و هم از پتانسیل سودآوری در روش‌های مختلف سرمایه گذاری استفاده کنید. اولین تکنیک از روش های سرمایه گذاری مستقیم در بازار بورس که باید به آن اشاره کنیم روش سرمایه گذاری خرید و نگهداری طولانی مدت از سهام است که از آن با اصطلاح سهام داری نیز یاد می‌شود.

در این روش سرمایه گذاری شما بایستی با استفاده از تحلیل بنیادی و تحلیل تکنیکال سهم هایی را پیدا کنید که پتانسیل بسیار بالا برای افزایش ارزش دارایی های شما در طولانی مدت دارند و با خرید و نگهداری طولانی مدت از آنها به سود قابل توجهی برسید. بازه زمانی مناسب برای این روش سرمایه گذاری از ۶ ماه تا چند سال است.

 

اگر با چرخه های افزایش و کاهش قیمت ها در بازار بورس آشنا باشید و البته با تحلیل شاخص بورس با کلیت روندها در این بازار آشنا شوید می توانید در این روش سرمایه گذاری موفق تر عمل نمایید. برای اینکه از این روش استفاده کنید در قدم اول باعث با بررسی های مختلف به دنبال انتخاب سهم هایی باشید که پتانسیل سودآوری قابل توجهی را در آینده ایجاد می کنند‌.

برای این منظور می توانید از تکنیک های مختلف تحلیل بنیادی در بورس یا آنالیز پی به ای در بورس استفاده کنید در قدم بعدی نیز نوبت به انتخاب بهترین نقاط برای خرید و ورود به سرمایه گذاری در سهم های مورد نظر می رسد که برای این منظور نیز می‌توانید از تحلیل تکنیکال و تابلو خوانی در بورس استفاده کنید.

با توجه به اینکه اکثر سهام های موجود در بازار بورس در بازه های زمانی طولانی مدت سودآوری قابل توجهی ایجاد می نمایند استفاده از این روش ریسک سرمایه‌ گذاری کمتری برای شما به دنبال خواهد داشت اما با این حال خالی از عیب نیز نیست. در این روش ممکن است سرمایه های شما برای بازه های زمانی طولانی مدتی در بازار بخوابد که اگر شما سهام مناسبی را برای سرمایه‌ گذاری انتخاب نکرده باشید ممکن است سود حاصل از سرمایه گذاری شما برای این بازه زمانی طولانی مناسب نباشد. اما با این حال خرید و نگهداری طولانی مدت از سهم ها در بازار بورس را می توانیم کم ریسک ترین روش سرمایه گذاری مستقیم در این بازار معرفی کنیم.

  • نوسان گیری در بازار بورس

معرفی انواع روش های سرمایه گذاری در بورس را با بررسی یکی دیگر از تکنیک های سرمایه گذاری مستقیم در بازار بورس ادامه می دهیم. در روش دوم شما می توانید از جذابیت‌های نوسان گیری در بورس استفاده کنید. در فرایند نوسان گیری در بازار بورس شما از همان تکنیکهای روش قبلی برای ورود به معامله در این بازار استفاده خواهید کرد اما با این تفاوت که در این روش وزن تکنیک های تحلیل تکنیکال و تابلو خوانی در بورس بیشتر خواهد بود و تحلیل بنیادی و بررسی نسبت های مالی در آن در سایه قرار میگیرند.

در فرایند نوسان گیری در بازار بر شما با آنالیز و تحلیل تکنیکال نمودار قیمت سهام ها میتوانید پتانسیل سوددهی آنها را در بازه های زمانی کوتاه مدت از یکی دو هفته تا نهایت دو تا سه ماه برآورد کرده و برای خرید و سرمایه گذاری بر روی آنها در این بازه های زمانی اقدام کنید.

برخلاف روش قبلی در این روش شما در مدت زمان کوتاه تری به نتیجه مورد نظر خواهید رسید و می توانید سود حاصل از سرمایه گذاری خود را از بازار خارج نمایید.

اگر به دنبال سرمایه‌ گذاری مستقیم در بازار بورس هستید، بهترین تکنیک برای شما این است که بخشی از سرمایه های خود را برای خرید و نگهداری طولانی مدت سهم هایی با ارزشمندی بسیار بالا اختصاص دهید و بخشی دیگر از سرمایه های خود را برای خرید و نوسان گیری در بورس در بازه های زمانی کوتاه مدت در نظر بگیرید. این تکنیک باعث می‌شود تا در دراز مدت شما هم سرمایه قابل توجهی به دست آورده باشید و هم در کوتاه مدت یک درآمد مناسب را نیز از بازار بورس به دست آورید. از این گذشته کسب درآمد های جذاب کوتاه مدت باعث می‌شود تا اشتیاق شما برای معامله گری در بازار بورس بیشتر شده و از این گذشته این درآمدها تبدیل به پاداش هایی برای شما خواهند شد که می توانند قدرت ذهنی و روانشناسی شما را نیز نسبت به بازار افزایش دهند.

روش های سرمایه گذاری در بورس

مراحل سرمایه گذاری مستقیم در بازار بورس

یکی از نکات بسیار مهمی که در معرفی انواع روش های سرمایه گذاری در بورس باید با نشانه داشته باشیم مراحل ورود به فرآیند سرمایه‌ گذاری مستقیم در این بازار است. در بالا به صورت مختصر به پیش نیازهای لازم برای سرمایه گذاری مستقیم در بازار بورس اشاره کردیم و بیان نمودیم که فرایند سرمایه گذاری مستقیم بدون دسترسی به این پیش نیازها عملاً امکان پذیر نخواهد بود و شما نمی توانید به عنوان یک معامله گر مستقیم بدون کسب آموزش‌های حرفه‌ای لازم وارد بازار بورس شوید.

در این بخش ما سعی داریم به صورت کاملا حرفه ای تر مراحل آغاز سرمایه گذاری مستقیم در بازار بورس را برای شما تشریح کنیم تا اگر به دنبال این روش سرمایه گذاری در بازار بورس هستید بتوانید به صورت کاملاً حرفه ای آن را دنبال کنید. بسیار مهم است که کسانی که به دنبال آغاز سرمایه گذاری در بازارهای مالی هستند حتماً یک برنامه ریزی کامل و مشخص در این باره انجام داده و از همان ابتدا شرایط را برای خود فراهم آورند که مسیر تا انتها برای آنها روشن باشد و هیچگونه چالشی از این بابت در طول مسیر آموزش و ترید ایجاد نشود.

متاسفانه افراد زیادی هستند که به دنبال سرمایه گذاری مستقیم وارد بازار بورس شده اما به دلیل عدم برنامه ریزی برای ورود به این بازار مسیر های بسیار اشتباهی را طی کرده و همین مسیر های اشتباه باعث می‌شود تا ضرر های سنگینی را در بازار بورس تجربه نمایند. اگر شما هم میخواهید از این دسته از افراد باشید بهتر است حتماً از همان ابتدا قدم به قدم مراحل زیر را طی کنید.

۱- شناخت بازار

انوع روش‌های سرمایه گذاری در بورسدر اولین قدم برای آغاز سرمایه‌ گذاری مستقیم در بازار بورس نیاز است تا شما به شناخت اولیه درباره این بازار برسید. بازار بورس چیست و چگونه می توانیم به پیش بینی بورس فردا معاملات خود را در این بازار آغاز کنیم؟ آیا می توانیم با استفاده از مقالات آموزش رایگان بورس معاملات این بازار را آغاز نمایید یا اینکه نیاز است حتما از آموزش های حرفه ای استفاده کنیم؟

سرمایه گذاری در بازار بورس چه مقدار ریسک به دنبال خواهد داشت و ما از این فرآیند سرمایه گذاری می توانیم به دنبال رسیدن به چه مقدار سود باشیم؟ آیا از نظر شخصیتی و روانشناسی آماده سرمایه گذاری در بازار بورس به صورت مستقیم هستیم و ریسک معاملات این بازار را می پذیریم؟ چقدر سرمایه برای آغاز معامله گری در بازار بورس نیاز است آیا این سرمایه اولیه را در اختیار داریم؟

بعد از گذشت چند سال از سرمایه گذاری ما در بازار بورس چه درآمدی برای ما ایجاد خواهد شد و آیا از این درآمد می توانیم به عنوان شغل اول استفاده کنیم؟

پاسخ تمامی این سوالات و سوالات مشابه آن را نمیدانید، یعنی شما هنوز شناخت کامل و کافی نسبت به بازار بورس را پیدا نکرده و برای ورود به این بازار آنهم به روش سرمایه گذاری مستقیم آماده نیستید. شناخت ماهیت بازار بورس برای ورود به این بازار اهمیت بسیار زیادی دارد و شما در این مرحله باید به این درک برسید که آیا مرد بازار بورس هستید یا اینکه نه برای بازار بورس ساخته نشده اید. اگر پاسخ شما به این سوال مثبت بود میتوانید قدم های بعدی برای سرمایه‌ گذاری مستقیم در بازار بورس را در پیش بگیرید ولی در غیر اینصورت توصیه می‌کنیم که از روش های غیرمستقیم برای سرمایه‌ گذاری در این بازار و استفاده از پتانسیل سوددهی آن استفاده کنید تا در نهایت سرمایه های خود را از دست نداده و به موفقیت قابل توجهی برسید.

۲- آموزش

دومین مرحله از مراحل ورود به بازار بورس کسب آموزش‌های حرفه‌ای لازم برای معامله گری در این بازار است. تحلیل تکنیکال بورس و تحلیل بنیادی بورس دو روش تحلیلی هستند که با استفاده از آنها میتوانید برای تحلیل بورس اقدام کرده و معاملات خود را در این بازار به صورت مستقیم انجام دهید.

مرحله آموزش برای ورود به فرآیند سرمایه گذاری مستقیم در بازار بورس از دو دیدگاه بسیار مهم است. در وهله اول پشت سر گذاشتن این آموزش ها و اهتمام برای تمرکز روی آموزش ها اهمیت دارد و در وهله دوم نیز انتخاب یک دوره آموزشی حرفه ای و ایده آل است که اهمیت بسیار زیادی برای ورود موفق به بازار بورس خواهد داشت.

 

بسیار مهم است که در وهله اول شما این دیدگاه را در ذهن داشته باشید که برای تبدیل شدن به یک معامله گر موفق در بازار بورس حتما باید آموزش‌های حرفه‌ای را پشت سر بگذارید و قدرت تحلیل بورس را پیدا کنید. اگر شما قدرت تحلیل و پیش بینی بورس را داشته باشید عملاً امکان استفاده از روش سرمایه گذاری مستقیم را نخواهید داشت و قدرت تحلیلی بورس برای شما ایجاد نخواهد شد جز با کسب آموزش‌های حرفه ای.

از منظر دوم باید به خاطر داشته باشید که هر آموزشی و هر دوره نمی‌تواند شما را تبدیل به یک معامله گر موفق در بازار بورس کند و بسیار مهم است که در این انتخاب بسیار دقت کنید و دوره ای را انتخاب کنید که از شما یک تریدر موفق در بازار بورس بسازد. در فضای اینترنت می‌توانید ده‌ها دوره آموزش بورس را پیدا کنید که درصد قابل توجهی آنها به هیچ وجه کیفیت لازم برای ارائه آموزش های حرفه ای و کاربردی را به شما نداشته و در نهایت چیزی جز از بین رفتن سرمایه های اولیه در استفاده از این آموزش ها نصیب شما نخواهد شد. بنابراین بسیار مهم است که همراه با استفاده از آموزش های حرفه ای از یک دوره آموزش مناسب برای یادگیری تمام جزئیات معامله گری در بازار بورس استفاده کنید.

۳- تجربه اندوزی در تحلیل بازار (مدیریت روانشناسی در بازار بورس)

در سومین و بعد از کسب آموزش‌های حرفه‌ای لازم برای معامله گری در بازار بورس نوبت به تجربه اندوزی در تحلیل بازار می رسد. دقت کنید که در این مرحله شما هنوز سرمایه گذاری خود را در بورس آغاز نکرده و در حال تست کردن آموزش های خود در بازار بورس و در کنار آن افزایش قدرت ذهنی برای انجام معاملات بهینه در بورس هستید.

روش های سرمایه گذاری در بورس

برای این که این مرحله از ورود مستقیم به بازار بورس را بهتر درک کنیم لازم است که یک مثال بسیار ساده را با شما مرور کنیم. ۲ دانشجو را در نظر بگیرید که هر دو در یک کلاس آموزشی بورس شرکت کرده و سرفصل های آموزشی یکسانی را آموخته اند. نفر اول بعد از اتمام دوره آموزشی بلافاصله وارد فرآیند معاملات در بازار بورس شده شروع به سرمایه‌ گذاری مستقیم کرده است. نفر دوم اما ابتدا بدون وارد کردن سرمایه شروع به تجربه اندوزی در فرایند تحلیل بازار کرده تا شناخت بهتری نسبت به روند ها در بازار بورس پیدا کند و سپس در قدمهای بعدی سرمایه اصلی خود را وارد کرده و با توجه به تجربه به دست آورده معاملات خود را بهینه کند.

به نظر شما کدام یک از این دو نفر می‌توانند در فرآیند معاملات خود در بازار بورس موفق باشند؟ نفر اول مانند کسی است که بلافاصله بعد از اتمام دوره تحصیلی خود برای حضور در یک شرکت بسیار بزرگ رزومه فرستاده که در رزومه و هیچ تجربه کاری وجود ندارد و تنها اتمام دوره تحصیلی در آن قرار گرفته است. نفر دوم اما علاوه بر اتمام دوره تحصیلی دارای تجربیات کاری نیز است که احتمال موفقیت خود را برای استخدام در شرکت مورد نظر به مراتب افزایش میدهد.

۴- مشاور و کمک مربی

چهارمین قدم برای سرمایه گذاری مستقیم در بورس استفاده از مشاور و کمک مربی برای انجام معاملات در این بازار است. البته این که شما تمام پول خود را در اختیار یک مشاور و یا مربی قرار دهید که وی برای شما سرمایه گذاری کند خیر. در این مرحله در واقع شما سرمایه اولیه خود را وارد بازار کرده اما به هیچ وجه دست روی معاملات مستقیم نمی گذارید و بعد از انجام تحلیل ها حتما از یک مشاور و مربی کمک می خواهد که تحلیل های شما را آنالیز کرده و از این گذشته پیشنهادات خود را نیز برای معاملات در بازار بورس به شما ارائه کند.

به عنوان مثال شما بعد از تحلیل تکنیکال سهام شبندر به این نتیجه رسید که این سهم ارزش قابل قبول برای سرمایه گذاری و خرید دارد و تصمیم دارید تا ۲۰ درصد سرمایه های موجود در حساب کاربری خود را در یکی از کارگزاری های بورس برای خرید این سهم در نظر بگیرید. در این مرحله شما باید قبل از اقدام مستقیم نوع تحلیل خود و همچنین حد ضرر و حد سود تعیین شده را در اختیار یک کارشناس و مشاور قرار دهید تا وی نظر خود را درباره تحلیل و شرایط حاکم بر سهام شبندر با شما در میان بگذارد.

روش های سرمایه گذاری در بورس

یا اینکه از مشاور یا مربی بخواهید که نتایج تحلیل های خود را با شما در میان گذاشته و سهم های ارزشمند را به شما معرفی کند. سپس شما نمودار و شرایط فاندامنتالی سهام معرفی شده را مورد تجزیه و تحلیل و آنالیز قرار دهید و از قدرت تحلیلی خود برای بررسی آن استفاده نمایید. در هر دو صورت بالا اگر هم نظر شما و هم نظر مشاور خرید یک سهم بود میتوانید برای سرمایه گذاری بر روی آن اقدام کنید.

این مرحله یکی از مهم‌ترین مراحل است که معمولاً درصد قابل توجهی از کاربران تازه وارد به بازار بورس از آن غافل می‌شوند و با بهانه هایی مانند اینکه بخشی از سود خود را از بازار باید به مشاور یا مربی بپردازند تصمیم می گیرند که از این مرحله استفاده نکنند. اما غافل از اینکه استفاده از این مرحله می تواند قدرت معاملاتی آنها را از همان روزهای ابتدای ورود به بازار به میزان قابل توجهی افزایش داده و شرایطی را به وجود آورد تا برای طولانی مدت آنها تبدیل به سرمایه گذاری موفق شوند و بعد از چند سال خودشان هم حتی می توانند نقش یک مشاور و مربی را برای شروع معاملات سایر کاربران ایفا نمایند.

۵- اقدام

بعد از اتمام مرحله قبلی در فرآیند ورود به سرمایه گذاری مستقیم در بازار بورس در آخرین مرحله شما می توانید به صورت مستقیم اقدام کنید و معاملات خود را در بازار آغاز کنید. با توجه به اینکه با آغاز معاملات مستقیم در بازار بورس یکی از مهمترین نکات و چالش های پیش روی شما روانشناسی شما نسبت به معاملات خواهد بود توصیه می‌کنیم که در ماه‌های ابتدایی با کمترین میزان ریسک و با حجم بسیار پایین معاملات خود را آغاز کنید و بعد از چند ماه اگر توانستید یک سودآوری مداوم را برای خود در بازار ایجاد کنید کم کم حجم معاملات خود را افزایش دهید.

البته نه اینکه شما دانش معامله گری در بازار را نداشته باشید خیر. این اقدام از این جهت اهمیت دارد که شما وقتی به صورت مستقیم و شخصی معاملات خود را در بازار آغاز می کنید احساسات و هیجانات از همه طرف به سمت شما حمله ور می شوند و کنترل احساسات و هیجانات مخصوصاً برای افراد تازه وارد به این راحتی ها امکان پذیر نخواهد بود. در چنین مواقعی کاهش حجم معاملات دو مزیت بسیار بزرگ را برای شما به دنبال خواهد داشت.

اول اینکه اگر معاملات شما وارد ضرر شد ضرر چندان بزرگی به حساب معاملاتی شما وارد نخواهد شد و از این بابت هیچگونه نگرانی نخواهید داشت. مزیت دوم انجام معاملات اولیه در بازار بورس با حجم کم در این است که باعث می شود تا شما کنترل بیشتری روی هیجانات و احساسات خود داشته باشید. زیرا معمولاً کنترل احساسات و هیجانات در حجم های معاملاتی پایین بسیار ساده تر و راحت تر است و هر کسی حتی در ماه‌های ابتدایی و ورود به بازار بورس نیز می‌تواند چنین شرایطی را برای خود رقم بزند.

مزیت های سرمایه گذاری مستقیم در بورس

انواع روش های سرمایه گذاری در بورس در روش مستقیم دارای مزیت ها و معایبی هستند که بسیار مهم است تا شما این مزیت ها و معایب را بشناسیدد تا در هنگام انتخاب یکی از این روش ها گزینه ای را انتخاب کنید که با شخصیت سرمایه گذاری شما در بازار همخوانی دارد. به صورت کلی می توانیم مزیت های زیر را برای سرمایه گذاری مستقیم در بازار بورس تعریف نماییم:

  • روش سرمایه گذاری مستقیم معمولاً پر سود ترین روش سرمایه گذاری در بازار است که اگر شما مهارت های کافی برای استفاده از این روش را داشته باشید در نهایت سودآوری بیشتری نسبت به سایر روش ها برای شما ایجاد خواهد شد.
  • هیچگونه چالشی با هیچ شخص یا هیچ شرکتی در فرایند سرمایه‌ گذاری مستقیم گریبان‌گیر شما نخواهد شد و مسئولیت تمام معاملات به عهده خود شما خواهد بود.
  • شما می توانید حجم معاملات را به صورت کاملاً شخصی مدیریت نمایید و هر زمان که خواستید دارایی های خود را از بازار بیرون بکشید.
  • اگر همزمان علاوه بر بازار بورس در حال تحلیل و بررسی قیمت طلا یا قیمت دلار و حتی قیمت سکه هم هستید و در این بازارهای سرمایه گذاری می کنید با استفاده از روش مستقیم این امکان برای شما به وجود خواهد آمد تا بتوانید هر زمان که خواستید سرمایه های خود را از بازار بورس بیرون کشیده و آنها را وارد بازار طلا یا سایر بازارهای مالی نمایید.

معایب سرمایه گذاری مستقیم در بورس

انواع روش های سرمایه گذاری در بورس در روش مستقیم معایبی نیز با خود به همراه دارند که شناخت این معایب نیز اهمیت بسیار زیادی برای درک هرچه بهتر این روش ها دارد. اتفاقاً شناخت معایب سرمایه گذاری مستقیم در بورس اهمیت بسیار زیادی دارد زیرا اکثر معامله‌گرانی که به تازگی با بازار بورس آشنا می شوند سعی می کنند از روش مستقیم برای سرمایه‌ گذاری در این بازار استفاده نمایند که این معایب برای آنها به شدت پررنگ تر خواهد بود.

اولین عیبی که برای سرمایه گذاری مستقیم در بازار بورس می توانیم به آن اشاره کنیم ریسک بالای سرمایه‌ گذاری در این روش است. همانطور که این روش بیشترین پتانسیل سودآوری را برای معامله گر ایجاد می کند در نهایت بیشترین ریسک را نیز برای معاملات او ایجاد خواهد کرد.

دقت کنید که مسئولیت تمام معاملات در این روش به عهده خود شما خواهد بود اگر شما مهارتها و دانش های کافی برای معامله گری را نداشته باشید ممکن است تمام دارایی های خود را از دست بدهید.

استفاده از این روش نیاز مبرم به کسب مهارت های حرفه ای و آموزش های تخصصی برای ورود به بازار بورس را دارد و اگر شما تجربیات و تخصص های لازم در این باره را نداشته باشید خیلی زود با شکست روبرو شده و تمام سرمایه های خود را از دست خواهید داد.

در روش سرمایه گذاری مستقیم تنها این ذهن شماست که تحلیل قیمت سهام های مختلف را انجام می دهد و نمی توانید از قدرت تحلیلی سایرین برای این فرایند سرمایه گذاری استفاده نمایید.

سرمایه گذاری غیر مستقیم در بورس و ویژگی های آن

معرفی انواع روش های سرمایه گذاری در بورس را بررسی روش سرمایه گذاری غیر مستقیم در این بازار ادامه می دهیم. سرمایه گذاری غیر مستقیم همانطور که از اسمش پیداست یک روش سرمایه گذاری است که در آن شما به صورت مستقیم هیچ گونه معامله در بازار بورس انجام نمی دهید و تنها با اتکا به سرمایه ای که در اختیار دارید و قدرت سرمایه گذاری دیگران معاملات خود را در بازار بورس آغاز می کنید.

روش های سرمایه گذاری در بورس سرمایه گذاری غیر مستقیم شرایط کاملاً متفاوتی نسبت به سرمایه گذاری مستقیم دارد اما اینگونه نیست که شما بدون هیچ گونه دقتی و بدون بررسی این روند سرمایه‌ گذاری را در بازار آغاز نمایید. بسیار مهم است که شما در فرایند سرمایه گذاری به روش غیر مستقیم نیز یک دیدگاه منطقی داشته باشید و بتوانید با استفاده از بررسی های مداوم شرایط را برای خود فراهم آورید که بهترین سود از بازار نصیب شما شود.

در روش سرمایه گذاری غیر مستقیم هرچند خود شما به صورت مستقیم در حال سرمایه‌ گذاری نیستید و افراد و شرکت‌های دیگری با سرمایه شما در حال سرمایه‌ گذاری و رساندن سود به شما هستند اما بسیار مهم است که شما کدام یک از محورهای این روش را برگزینید و پول خود را در اختیار چه کسانی قرار دهید. برای اینکه موضوع را بهتر درک کنید لازم است تا یک سوال بسیار مهم را از خودتان بپرسید. آیا تمام کسانی که با یک مقدار پول مشخص از روش سرمایه گذاری غیر مستقیم در بازار بورس استفاده می کنند به یک مقدار سود یکسان می رسند؟ آیا پاسخ شما برای این پرسش منفی است بنابراین لازم است تا حتماً برای انتخاب بهترین متد سرمایه گذاری غیر مستقیم نکته بین باشید و دست روی هر چیزی نگذارید.

انواع روش های سرمایه گذاری غیر مستقیم در بورس

در این بخش از مقاله انواع روش های سرمایه گذاری در بورس سعی میکنیم تا روش هایی که در سرمایه گذاری غیر مستقیم امکان استفاده از آنها در این بازار وجود دارد را به شما معرفی کنیم. البته که تنها مطالعه مقاله نمی تواند بهترین گزینه برای سرمایه گذاری غیر مستقیم را در اختیار شما قرار دهد اما با این حال شناخت اولیه کافی و مناسبی برای شما به وجود خواهد آورد تا بتوانید اولین قدم برای بررسی های خود را بردارید و در نهایت بهترین گزینه را برای قرار دادن سرمایه خود انتخاب کنید.

سرمایه گذاری غیر مستقیم در بورس نیز مانند سرمایه‌ گذاری مستقیم دارای انواع گزینه های مختلفی است بسیار مهم است که شما بهترین گزینه را انتخاب کرده باشید تا دارایی های شما با نرخ ارزشمندی رشد کنند.

  • صندوق های سرمایه گذاری (اوراق، سهام، طلا و …)

بررسی انواع سرمایه گذاری در بورس را با معرفی استفاده از مزیت‌های صندوق های سرمایه گذاری در بازار ادامه می دهیم. استفاده از مزیت‌های صندوق‌های سرمایه گذاری در بازار بورس یکی از انواع روش های سرمایه گذاری غیر مستقیم در این بازار است که در این روش شما تنها کافی است یکی از صندوق های سرمایه گذاری را انتخاب کرده و سرمایه خود را در اختیار آنها قرار دهید تا رشد ارزش دارایی های صندوق سرمایه شما نیز به همان نسبت افزایش پیدا کند.

روش های سرمایه گذاری در بورسانواع صندوق های سرمایه گذاری در بورس وجود دارد که شرایط مختلف را برای سرمایه گذاری در اختیار کاربران قرار می دهند. صندوق سرمایه گذاری با درآمد ثابت یا صندوق سرمایه گذاری با درآمد مختلط و مواردی از این دست که بسیار زیاد هستند و انتخاب میان یکی از آنها به عوامل مختلفی مانند پتانسیل ریسک پذیری شما و همچنین کیفیت خود صندوق بستگی خواهد داشت.

البته دقت داشته باشید که چالش اصلی شما در این روش سرمایه گذاری انتخاب صندوق موردنظر و با کیفیت است اگر در این باره درست عمل کنید می توانید در دراز مدت سودآوری قابل توجهی را برای خود رقم بزنید.

یکی از مزیت های که میتوانیم برای بسیاری از صندوق های سرمایه گذاری که مدیران لایقی دارند، تعریف کنیم این است که آنها حتی در روندهای نزولی شاخص بازار بورس نیز می‌توانند سودآوری قابل توجهی داشته باشند و سود حداقلی را برای سرمایه‌گذاران خود ایجاد کنند. صندوق‌های سرمایه‌ گذاری معمولاً از افراد فوق العاده حرفه ای برای مدیریت سرمایه و مدیریت دارایی های خود استفاده می نمایند و به همین دلیل خیلی کم پیش می آید که وارد چالش های سنگین بازار بورس شده و در روندهای نزولی خیلی سنگین با ضرر زیاد روبرو باشند.

البته منظور ما از این به بعد این نیست که سرمایه گذاری بر روی صندوق های سرمایه گذاری می تواند سود بیشتری نسبت به سرمایه گذاری مستقیم در اختیار شما قرار دهد خیر. افراد حرفه‌ای معمولاً کمترین ریسک را در فرایند سرمایه‌ گذاری خود دارند و از بهترین روش های مدیریت سرمایه در بورس استفاده میکنند تا حتی در صورت ورود به ضرر نیز شاهد ضرر های خیلی سنگینی در معاملات خود نباشند. به همین دلیل ممکن است سود های آنها نیز تحت تاثیر قرار بگیرد و معاملاتی با سود های خیلی هیجانی برای آنها رقم نمی خورد.

اگر بخواهیم روش سرمایه گذاری مستقیم را با روش سرمایه گذاری بر روی یکی از صندوق های سرمایه گذاری را با فضای کاری واقعی در کسب و کار و تجارت مقایسه کنیم سرمایه‌ گذاری مستقیم مانند داشتن یک کسب و کار آزاد خواهد بود و سرمایه گذاری در صندوق های سرمایه گذاری مانند یک شغل کارمندی است. هر چند پتانسیل کسب درآمدهای بالا در کسب و کارهای شخصی و آزاد بسیار بیشتر از شغل کارمندی است اما آنها با ریسک های بیشتری نیز همراه هستند و ممکن است را با شکست کامل روبرو شوند. در کارهای کارمندی خبری از شکست کامل وجود ندارد اما درآمد حاصل از این ردیف شغل ها نیز کاملاً تعریف شده است و قرار نیست شما در شغل های کارمندی سود های هیجانی زیادی به دست آورید.

شما می توانید برای بالا بردن اطمینان موفقیت خود در بازار بورس بخشی از سرمایه های خود را برای سرمایه‌ گذاری مستقیم اقتصادی و بخشی از آن را نیز در یکی از صندوق های جذاب و عالی قرار دهید تا هم از پتانسیل سرمایه‌ گذاری مستقیم استفاده کرده باشید و هم یک بخش درآمدی خود را از این طریق تضمین نمایید.

  • سبد گردانی در بازار بورس

معرفی انواع سرمایه گذاری در بورس را با بررسی یکی دیگر از روش های سرمایه گذاری غیر مستقیم یعنی استفاده از خدمات سبدگردانی در این موضوع را ادامه میدهیم. سبدگردانی روشی است که شما در آن پول خود را در اختیار شرکت های سبدگردان قرار داده و تحت قرارداد های مشخص از فرایند سرمایه‌ گذاری خود در این شرکت ها سود به دست می آورید. سود حاصل از فرآیند سبدگردانی به کیفیت کار سبدگردان و نوع قراردادی است که شما با آنها می بندید. برخی از سبدگردان آن سود تضمین شده برای کاربران خود در نظر می گیرند و برخی نیز ترجیح می دهند که تنها سود حاصل از فرایند سرمایه گذاری خود در بازار را با کاربران خود شریک شوند.

روش های سرمایه گذاری در بورسریسک استفاده از خدمات سبدگردانی در روش سرمایه گذاری غیر مستقیم نسبت به خرید صندوق های سرمایه گذاری بیشتر است اما با این حال پتانسیل سوددهی این روش سرمایه گذاری نیز بیشتر خواهد بود. نکته بسیار مهمی که در استفاده از روش سبدگردانی در بازار بورس باید به آن اشاره کنیم چالش هایی است که در این روش پیش روی شما قرار می گیرد. ممکن است در این روش سرمایه گذاری شما با افراد کلاهبردار روبرو شوید و یا با کسانی مواجه شوید که به هیچ وجه قدرت تحلیل گری و معامله گری خوبی در بازار ندارند و سرمایه های شما را به صورت کامل به باد دهند. به همین دلیل بسیار مهم است که شما سرمایه گذاران را انتخاب کنید که از این نظر شرایط خوبی داشته باشند و حتماً باید برای این منظور گذشته معاملاتی آنها را به صورت دقیق مورد بررسی و آنالیز قرار دهید.

نکته مهم دیگر که درباره روش سبدگردانی در بازار بورس باید به آن اشاره داشته باشیم این است که شما باید حتماً از خدمات شرکت‌ها و افرادی استفاده کنید که دارای مجوز های قانونی از سازمان بورس باشند. در این صورت معمول آنها نمی توانند کلاهبرداری کرده و در صورت بروز هر گونه چالش شما می توانید آنها را تحت پیگرد قضایی قرار دهید. این نکته اهمیت بسیار زیادی برای بالا بردن اطمینان سرمایه گذاری شما در این روش خواهد داشت.

حتما بخوانید: انواع بازار بورس

کدام روش سرمایه گذاری در بورس را انتخاب کنیم؟

انواع سرمایه گذاری در بورس هر یک مزیت ها و معایب خاص خود را دارند و برای اینکه شما بتوانید بیشترین پتانسیل سودآوری را برای خود در بازار ایجاد کنید لازم است تا بهترین گزینه را برای نوع سرمایه گذاری خود انتخاب نمایید. واقعیت این است که انتخاب بهترین روش سرمایه گذاری در بورس بیشتر از اینکه به مزیت ها و معایب خود این روش ها بستگی داشته باشد به خود شرایط شخصیتی شما برای سرمایه گذاری در بازار بستگی خواهد داشت.

اگر تعارف ها را در این باره کنار بگذاریم، در نهایت توصیه ما برای انتخاب بهترین روش سرمایه گذاری در بورس این است که شما اگر آموزشهای حرفه ای لازم را پشت سر گذاشته باشید بخش اعظمی از سرمایه های خود را برای سرمایه‌ گذاری مستقیم در هر دو روش سهام داری و نوسان گیری قرار دهید و بخش کوچکی از سرمایه های خود را نیز در روش سرمایه گذاری غیر مستقیم برای کاهش میزان ریسک معاملاتی خود در نظر بگیرید.

روش های سرمایه گذاری در بورس

کلام پایانی


انواع سرمایه گذاری در بورس را به صورت کامل به شما معرفی کردیم و نکات مربوط به انتخاب هر یک از آن‌ها را نیز با شما در میان گذاشتیم که با استفاده از آن‌ها می‌توانید یک سرمایه گذاری مطمئن و ایده آل برای خود در بازار رقم بزنید. آخرین نکته که به عنوان کلام پایانی در این مقاله باید به آن اشاره کنیم این است که بهتر است از هیجانات در فرایند سرمایه گذاری در بازار بورس دور باشید و روشی را انتخاب کنید که یا تسلط و مهارت های کافی برای انجام آن را دارید و یا اینکه سود حاصل از آن برای شما مناسب خواهد بود.

انتخاب یک روش سرمایه گذاری که صرفاً پتانسیل سود دهی بسیار بالایی دارد اما ریسک سرمایه‌ گذاری در آن زیاد است به هیچ وجه یک تصمیم عاقلانه نیست مگر اینکه شما مهارتها و تسلط کافی برای استفاده از این روش را داشته باشید و اگر شما در حال مطالعه مقاله هستید احتمالاً چنین مهارتی را ندارید.

در سایت کانون بورس ما تلاش می‌کنیم تا بسترهای لازم برای موفقیت معامله گران ایرانی در بازار بورس ایران را فراهم آوریم و در همین راستا در کنار تدوین مقالات آموزش رایگان بورس سعی کرده ایم تا حرفه ای ترین و بهترین دوره آموزش معامله گری در این بازار را نیز برای شما آماده کنیم که می توانید از این دوره برای شروع معاملات مستقیم در بازار استفاده نمایید.

ترتیب پیشنهادی مطالعه مقالات این بخش...

2 پاسخ

  1. سلام، از تیم کانون بورس بخاطر ارائه خوب و توضیحات کامل ممنونم. مقالتون بسیار خوب و جامع بودش. تو سایت اقتصاد ژورنال هم یک مقاله خوندم با موضوع سرمایه‌گذاری غیرمستقیم بخش مهم آموزش بورس که اونم قشنگ بود. به دوستان پیشنهاد میدم که اونو هم مطالعه کنن. تشکر.

  2. عرض سلام و ادب و احترام، مقالتون راجع به روش‌های سرمایه گذاری در بورس رو دوست داشتم و خوب نوشته شده. ممنون از سایت «کانون بورس» بخاطر انتشارش. در رابطه با سرمایه‌گذاری غیرمستقیم در بورس، من یک مقاله هم تو خبرگزاری «اقتصاد ژورنال» دیدم و خوندم که نویسندش داود یوسفی بود و بسیار خوب نوشته شده. اون مقاله رو هم دوست داشتم و برام مفید و جالب اومد. پیشنهاد من به دوستان اینکه اگه وقت داشتن، هر دوتاشون رو هم مطالعه کنن.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

روش‌های پرداخت و ثبت نام

ارزش دوره: ۱8٫۸۰۰٫۰۰۰ تومان

قیمت جشنواره: ۱4/۸۰۰/۰۰۰ تومان

پیش پرداخت: 2٫۸۰۰٫۰۰۰ تومان

روش‌های پرداخت و ثبت نام

ارزش دوره ۱۷٫۸۰۰٫۰۰۰ تومان

قیمت جشنواره: ۱۳/۸۰۰/۰۰۰ تومان

تماس فوری با شما

موضوع تماس با شما: