لوگو کانون بورس

نماد بورسی چیست و معرفی نماد شرکت های مختلف در بازار بورس

نماد بورسی چیست
شما در حال مطالعه مقاله ۱۱ از ۴۰ در این سرفصل آموزش رایگان هستید.

نماد بورسی چیست و چرا از نمادها در بازار بورس استفاده می شود؟ یکی از اصطلاحات رایج بازار بورس نمادها هستند که در این مقاله سعی داریم به بررسی آنها بپردازیم. نمادها نیز از جمله مطالب کاربردی مربوط به آموزش رایگان بورس محسوب می شوند که شناخت آنها برای افراد معامله گر لازم است. با توجه به اینکه شناخت این نمادها برای معامله گری در این بازار لازم است، از این رو سعی کرده ایم تا به صورت کامل به معرفی تمام نمادهای بورسی بپردازیم.

تعریف نماد در بورس چیست

نماد بورسی در بازار نشان دهنده شرکت های مختلف پذیرفته شده در بازار است. وقتی صحبت از نماد در بورس می شود، در واقع در حال صحبت کردن درباره شرکت های پذیرفته شده در بازار هستیم. در ابتدای فرایند پذیرش، یک عبارت منحصر به فرد به هر شرکت اختصاص می یابد که این عبارت ها با عنوان نماد در بورس تعریف می شود. دقت کنید نماد تعریف شده برای هر شرکت در بازار بورس بنا بر قوانین مشخصی تعیین می شود. از این گذشته این نمادها برای هر شرکت کاملا منحصر به فرد هستند و هیچ دو شرکتی با یک نماد شناخته نمی شوند.

نماد بورسی چیست

نماد بورسی در واقع متشکل از دو بخش است. بخش اول این نماد در اکثر مواقع یک حرف است و بخش دوم آن نیز برگرفته از نام شرکت مورد نظر می باشد. سازمان بورس شرکت های مختلف پذیرفته شده در بازار بورس را به دسته های مختلفی بر اساس نوع تولیدات و کاربردها تقسیم کرده است. به عنوان مثال از این دسته ها می توان به:

  • بانک ها و موسسات مالی
  • گروه فلزات اساسی
  • شرکت های قند و شکر
  • شرکت های مهندسی
  • شرکت های شیمایی
  • و …

اشاره نمود. حال برای تعریف نماد هر یک از این شرکت ها به عنوان نماد بورسی به هر کدام از این گروه ها یک حرف اختصاص داده است. به عنوان مثال حرف “و” معرف گروه بانک ها و موسسات مالی است. حرف “ش” معرف شرکت های شیمایی و حرف “خ” نیز نماد گروه خودرویی است. به همین ترتیب برای تمام گروه ها یک حرف به عنوان معرف انتخاب شده است.

نماد بورسی تعریف شده برای هر شرکت نیز ترکیبی از این حرف با اسم شرکت است. برای مثال شرکت سایپا به عنوان یکی از اعضای گروه خودرویی با نماد خساپا شناخته می شد. برای معرفی بانک تجارت در بازار بورس از نماد وتجارت استفاده می شود. بقیه شرکت ها نیز به همین ترتیب نام گذاری می شوند.

نماد بورسی چیست

لیست کامل نماد بورسی

لیست کامل شرکت های فعال در بازار بورس را می توانید در دیده بان بورس در تابلو بازار مشاهده کنید. حتی امکان مشاهده این شرکت ها به ترتیب حروف الفبا یا به تفکیک شرکت های مختلف نیز در این بخش برای علاقمندان وجود دارد. در ادامه سعی داریم تا حروف مختص برای گروه های مختلف بورسی را با شما در میان بگذاریم. با دقت به این حروف به راحتی می توانید تشخیص دهید که یک شرکت متعلق به کدام گروه در بازار بورس است. از این رو سعی کنید آنها را به خاطر سپرده و یا آنکه این مقاله را در مرورگر خود ذخیره نمایید تا به مرور بر تمام این نمادها تسلط پیدا نمایید.نماد بورسی چیست

ب

قرار گرفتن حرف ب در ابتدای هر نماد بورسی به معنی گروه ماشین آلات و دستگاه های برقی است. شرکت هایی مانند بترانس، بموتو، بنیرو، بکام و …

پ

حرف پ در بورس نشان دهنده شرکت های حوزه لاستیک و پلاستیک در بازار بورس است. شرکت هایی مانند پتایر، پکرمان، پسهند، پکویر و …

ث

حرف ث در بازار بورس نشان دهنده شرکت های انبوه سازی در بخش املاک و مستغلات است. شرکت هایی مانند ثشاهد، تامید، ثساخت، ثشرق، ثمسکن و …

چ

حرف چ در بازار بورس نشان دهنده شرکت های کاغذی و چوبی پذیرفته شده در این بازار است. شرکت هایی مانند چکاپا، چکاوه، چکارم و …

ح

حرف ح در بازار بورس نشان دهنده شرکت های حمل و نقل و انبار داری است. شرکت هایی مانند حکشتی، حفارس، حتاید، حسینا و …

خ

حرف خ در بازار بورس نشان دهنده گروه خودرویی در این بازار است. شرکت هایی مانند خودرو، خگستر، خساپا، خبهمن و …

د

حرف د در بازار بورس نشان دهنده شرکت های دارویی است. شرکت هایی مانند دزهراوی، دالبر، دتولید، دسبحان، ددام و …

ز

حرف ز در بازار بورس نشان دهنده شرکت های بخش زراعت و دامداری و خدمات وابسته به آنها است. شرکت هایی مانند زفکا، زدشت، زبینا و ….

ر

حرف ر در بازار بورس نشان دهنده شرکت های فنی مهندسی است. شرکت هایی مانند رمپنا، رنیک، رتکو و …

س

حرف س در بورس نشان دهنده شرکت های مربوط به گروه سیمانی، آهک و گچ است. مانند سفارس، سمازن، سقاین و …

ش

حرف ش در بورس نشان دهنده شرکت ها و گروه فرآورده های نفتی، کُک، سوخت هسته ای و محصولات شیمایی است. شرکت هایی مانند: شبندر، شتران، شبهرن، شستا و …نماد بورسی چیست

غ

حرف غ در بورس نشان دهنده گروه محصولات غذایی و آشامیدنی به جز قند و شکر است. شرکت هایی مانند: غمینو، غگیلا، غسالم، غبشهر، غگل و …

ف

حرف ف در بازار بورس نشان دهنده گروه فلزات اساسی است. شرکت هایی مانند: فملی، فخوز، فسپا، فجر و …

ق

حرف ق معرف شرکت های قند و شکر در بازار بورس است. شرکت هایی مانند: قشرین، قزوین، قیستو، قثابت و …

ک

حرف ک در بازار بورس نماد شرکت های استخراج کانه های فلزی، غیرفلزی و معدنی است. شرکت هایی مانند: کچاد، کگل، کرازی، کفرا و …

و

حرف و در بازار بورس معرف بانک ها و موسسات مالی و اعتباری و شرکت های سرمایه گذاری و واسطه گری مالی است. شرکت هایی مانند: وپارس، وبصادر، وتجارت، وبملت، وصادرات و …

حرف ذ در بورس چیست

یکی از حروف استثنا در نماد بورسی حرف ذ است. در بررسی کامل نماد های بورسی حرف ذ معرف هیچ گروه خاصی در بازار نیست. این حرف تنها در ابتدای نماد ذوب متعلق به شرکت ذوب آهن اصفهان استفاده شده است. این شرکت در گروه شرکت های صنعتی فلزات اساسی قرار می گیرد که اشاره کردیم نماد گروه آن حرف ف است.

حرف “ح” در انتهای هر نماد

وجود حرف ح در انتهای نماد بورسی در بازار نشان دهنده حق تقدم است. به این معنی که سهامداران دارای حق تقدم می توانند برای فروش سهام های خود از این نماد استفاده نمایند. سهامداران همچنین برای خرید سهام نسبت به سایر خریداران تقدم خواهند داشت. البته خرید و فروش حق تقدم در بازار بورس دارای زمان مشخص و معینی است که بعد از اتمام این زمان عملا این امکان از سهام داران سلب خواهد شد.

اخزا

در برخی از انواع نماد بورس ممکن است کلمه اخزا را مشاهده کنید. وجود این کلمه برای اسناد خزانه دولتی استفاده می شود. این اوراق به عنوان اوراق بهادار در بازار فرابورس قابل معامله هستند. معمولا سود ثابتی نیز برای این اوراق تعیین می شود که بسته به نوع آنها این سود می تواند متفاوت باشد.

تسه

وجود عبارت تسه در نماد بورسی نیز نشان از اوراق مسکن دارد. این اوراق از سوی بانک مسکن ارائه شده و برای افرادی است که به دنبال دریافت وام مسکن از این بانک هستند. اوراق حق تقدم تسهیلات مسکن در بازار فرابورس معامله می شود و با عبارت تسه مشخص شده اند.

“ض” در ابتدای نماد در بورس

همچنین ممکن است شاهد حرف ضاد در ابتدای نماد بورسی نیز باشید. حرف ض مربوط به هیچ گروهی نیست و نشان دهنده اختیار خرید در بازار است.

“ط” در ابتدای نماد در بورس

همچنین حرف ط در نمادهای موجود در بازار بورس نیز به معنی اختیار فروش استفاده می شود. این اوراق دقیقا نقطه مقابل اوراق اختیار خرید هستند که با حرف ض مشخص می شوند.

ترتیب پیشنهادی مطالعه مقالات این بخش...

2 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

روش‌های پرداخت و ثبت نام

ارزش دوره: ۱8٫۸۰۰٫۰۰۰ تومان

قیمت جشنواره: ۱4/۸۰۰/۰۰۰ تومان

پیش پرداخت: 2٫۸۰۰٫۰۰۰ تومان

روش‌های پرداخت و ثبت نام

ارزش دوره ۱۷٫۸۰۰٫۰۰۰ تومان

قیمت جشنواره: ۱۳/۸۰۰/۰۰۰ تومان

تماس فوری با شما

موضوع تماس با شما: