لوگو کانون بورس

آموزش رایگان بورس از صفر تا صد از مبتدی تا پیشرفته

آموزش رایگان بورس
شما در حال مطالعه مقاله ۳ از ۴۰ در این سرفصل آموزش رایگان هستید.

با جذاب‌ترین مقاله آموزش رایگان بورس با شما همراه هستیم. آموزش بورس مراحل و شرایط مختلفی دارد و هر کسی بنا به شناختی که نسبت به این بازار و همچنین دوره های آموزشی پیدا کرده روند خاص و مشخصی را برای کامل کردن آموزش های خود انتخاب می‌کند. یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین مراحل شناخت کامل بازار سرمایه استفاده از مقالات آموزش رایگان بورس از که در این مقالات شما می‌توانید حداقل شناخت خود را نسبت به این بازار کامل کرده و سپس در مراحل بعدی و برای آموزش های تخصصی وارد دوره های حرفه‌ای شوید. در همین راستا و برای ارتقاء سطح دانش و کیفیت انجام معاملات کاربران ایرانی در بازار بورس تصمیم گرفتیم تا سری مقالات آموزش رایگان بورس را برای شما تدوین کنیم. همراه با این مقالات آموزشی که آموزش رایگان بورس اولین مقاله در این رده است، شما می‌توانید با شرکت در دوره جامع بزرگان بورس تمام نیازمندی‌های لازم برای حضور موفق در این بازار را کسب کرده و بدون هیچ چالشی معاملات کاملاً موفق برای خود رقم بزنید.

هدف ما در اولین مقاله از سری مقالات آموزش رایگان بورس ایجاد شناختی کامل نسبت به قسمت‌های مختلف این بازار است. چه کسانی که هیچ شناخت و تجربه‌ای در بازار بورس نداشته و چه افرادی که سال‌هاست در این بازار فعالیت می‌نمایند با استفاده از محتوای این مقاله می‌توانند شناخت خود را نسبت به این بازار کامل‌تر کرده و یک برنامه‌ریزی دقیق و کامل برای رسیدن به اهداف معاملاتی برای خود داشته باشند.

راهنمای مطالعه نمایش

اهمیت آموزش بازار بورس چیست


در اولین قدم باید اهمیت آموزش بازار بورس را با شما در میان بگذاریم. آمارها و اطلاعات منتشر شده از سوی کارگزاری های سازمان بورس در یکی دو سال گذشته نشان می‌دهد که تعداد افراد سرمایه گذار در این بازار در همین یکی دو سال با رشد بیش از ۵۰۰ درصدی همراه بوده است. با این حساب اگر یک بازه زمانی ۲۰ ساله برای طول عمر بازار بورس در نظر بگیریم که این بازار به صورت حرفه‌ای و مطابق با استانداردهای جهانی در حال ارائه خدمات به کاربران ایرانی است، در تنها دو سال گذشته تعداد افراد سرمایه گذار جدید در این بازار بیش از ۵ برابر ۱۸ سال قبل از آن است.

در این شرایط سؤال بسیار مهم و اساسی این است که آیا این پنج برابر سرمایه گذاران جدید آموزش های لازم برای ورود به این بازار را پشت سر گذرانده و درک کاملی نسبت به انجام معاملات در بازار بورس را دارند یا خیر؟ یا اینکه چند درصد از این افراد قبل از سرمایه گذاری در بازار بورس آموزش های لازم را پشت سر گذاشته و در حال حاضر با شناخت کامل در حال انجام معامله و خرید و فروش سهام در بازار بورس هستند؟

اگر پاسخ این سؤالات را درک کنید به خوبی متوجه خواهید شد که چرا در دو سال گذشته تعداد افراد بسیار زیادی سرمایه های خود را در بازار بورس از دست داده و از روند منفی بازار بورس در دو سال گذشته شاکی هستند.

متأسفانه اهمیت آموزش بازار بورس را زمانی در کارت کرد که مبلغ قابل توجهی را در این بازار از دست داده باشید. خیلی‌ها بر این باور هستند که با خرید اولین سهم در بازار بورس میلیونر خواهند شد و می‌تواند سرمایه قابل توجهی برای خود به دست آورند اما این اتفاقات تنها داستان‌هایی است که برخی از کلاهبرداران در کانال های سیگنال دهی برای کاربران تعریف می‌نمایند. آموزش بازار بورس لازمه اصلی موفقیت در این بازار اصل بدون آموزش عملاً هیچ شانسی برای رسیدن به درآمدهای قابل توجه وجود ندارد. البته این مهم توجه افرادی است که به صورت شخصی در حال انجام معامله در این بازار هستند و برای کسانی که از روش هایی مانند سبدگردانی برای سرمایه گذاری در این بازار کمک می‌گیرند شرایط متفاوت خواهد بود.

آموزش رایگان بورس


چرا آموزش رایگان بورس


سؤال بعدی اینجاست که آیا می‌توانیم از خدمات آموزش رایگان بورس برای ورود به این بازار استفاده کنیم؟ استفاده از مقالات آموزش رایگان بورس اهمیت خاص خود را دارند و به مراتب می‌تواند روند بهتری را برای کاربران در این بازار رقم بزند. وقتی شما بدون هیچ‌گونه شناختی به دنبال درک شرایط بازار هستید در قدم اول می‌توانید از مقالات آموزش رایگان کمک گرفته و از این طریق شرایط بازار مورد نظر را با شرایط شخصی خود مقایسه کنید.

البته با حضور در دوره آموزش بورس امکان آموزش صفر تا صد این بازار و بدون هیچ‌گونه پیش نیازی برای تمام کاربران وجود دارد ما قبل از آن شما بایستی سرمایه گذاری در این بازار را انتخاب کرده باشید. هدف ما از ارائه سری مقالات آموزش رایگان بورس این است که شناخت کافی نسبت به این بازار برای شما فراهم آوریم تا امکان انتخاب این بازار برای سرمایه گذاری به صورت آگاهانه برای شما وجود داشته باشد.

آیا آموزش بورس لازم است؟


در گذشته کارگزاری های دارای مجوز از سازمان بورس برای اعطای کد بورسی به سرمایه گذاران در این بازار اقدام به اخذ یک آزمون کتبی ساده از کاربران می‌نمودند تا از این طریق میزان آگاهی‌های آنها را نسبت به بازار بورس ارزیابی نمایند. این مهم بیشتر به این دلیل انجام می‌پذیرفت که ریسک‌های حضور در بازار بورس برای تمام کاربران شناخته شده شود و افراد بدون شناخت این بازار سرمایه های خود را در خطر نابودی قرار ندهند.

واقعیت این است که برای ورود و سرمایه‌گذاری در بازار بورس آموزش این بازار الزامی نیست اما برای موفقیت در این بازار آموزش آن لازم خواهد بود. دقت داشته باشید که آموزش رایگان بورس برای کسانی مناسب است که به صورت شخصی به دنبال انجام معاملات خرید و فروش سهام در این بازار هستند.

آموزش رایگان بورس برای چه کسانی مناسب است؟


آموزش رایگان بورسسرمایه گذاران در بازار بورس را می‌توان به صورت کلی به دو دسته مختلف تقسیم کرد. دسته اول کسانی هستند که سرمایه های قابل توجهی داشته و در حال استفاده از خدمات سبدگردانی از سوی افراد متخصص و باتجربه برای سرمایه‌گذاری در این بازار می‌باشند. این افراد معمولاً خیلی به دنبال استفاده از خدمات آموزش بورس نبوده و سعی می‌کنند تا با استفاده از خدمات سبدگردانی شرایط ایده آلی را برای خود در بازار بورس رقم بزنند. البته مطالعه مقالات آموزش رایگان بورس برای این عزیزان نیز لازم است تا شناخت نسبی به شرایط سرمایه گذاری در این بازار پیدا نمایند.

دسته دوم اما کسانی هستند که به صورت شخصی اقدام به سرمایه گذاری در بازار بورس کرده و ترجیح می‌دهند تا سبد سهام خود را خودشان مدیریت کنند. برای این دسته از افراد استفاده از خدمات آموزش بورس و یا مطالعه مقالات آموزش رایگان بورس اهمیت بسیار زیادی داشته و قطع لازم است تا با تسلط کامل و کافی وارد بازار بورس شوند.

اگر به دنبال رسیدن به سود های قابل توجه و همچنین یک سرمایه‌گذاری با ثبات در بازار بورس هستید، آموزش می‌تواند نردبان چنین فرآیندی برای شما در بازار سرمایه باشد.

آیا بورس همیشه سودده است؟


پاسخ دادن به این پرسش که آیا بورس همیشه سودده هست یا خیر نیاز به بررسی‌های گسترده‌ای دارد. اگر روند بازار بورس را در یک دهه گذشته مورد بررسی قرار دهیم متوجه خواهید شد که این بازار در یک دهه گذشته سودهای بیش از ده برابری را برای کاربران خود رقم زده است. اما اگر جزئی تر و دقیق‌تر بررسی کنیم در همین یک دهه گذشته بازار بورس حتی برای یکی دو سال به صورت کامل نزولی بوده و سود آن چنانی به صورت متوسط به کاربران اعطا نکرده است. دقیقا مانند شرایطی که در حال حاضر در آن هستیم و بازار بورس بعد از دو سال هنوز به شرایط سود دهی قبلی خود برنگشته این بازار می‌تواند شرایط متفاوتی در طول هر سال برای کاربران به دنبال داشته باشد.

برای اینکه پاسخ دقیق‌تری درباره شرایط سود دهی بازار بورس داده باشیم لازم است نکات زیر را با شما مرور کنیم:

۱- قبل از اینکه تجربه نشان داده که بازار بورس در بازه‌های زمانی طولانی مدت همیشه سودده بوده و روند مثبتی را در معاملات حداقل به صورت متوسط رقم زده است. جالب است بدانید که میزان سوددهی بازار بورس در بازه‌های زمانی طولانی مدت حتی از بازارهایی مانند بازار سکه و دلار نیز به مراتب بیشتر بوده و کاربران در این بازار موفق به رسیدن به سود های قابل توجهی شده‌اند.

۲- نکته دوم این است که بازار بورس برای بازه‌های زمانی کوتاه مدت یک تا دوساله روند نزولی داشته و چنین شرایطی نیز برای این بازار در گذشته رقم خورده است.

۳- همچنین بایستی یادآور شویم که بررسی سود ده بودن و یا زیان‌ده بودن بازار بورس بیشتر به صورت کلی و میانگین در نظر گرفته می‌شود. به این معنا که این امکان وجود دارد تا در یک بازه زمانی که بازار بورس روند صعودی دارد برخی از کاربران با افت ارزش سرمایه خود روبرو شده و اصطلاحاً سبد سهام زیان‌ده داشته باشند. همچنین در نقطه برعکس نیز ممکن است در زمانی که بازار بورس روند نزولی به خود گرفته و شاخص در حال ریزش است، برخی از سرمایه‌گذاران به دلیل تجربه و تخصص بالا وارد سهامی شوند که روند صعودی پیدا کرده و با ترفندهایی مانند نوسان گیری در چنین بازاری نیز به سود برسند. البته لازمه چنین امری داشتن دانش کافی و تجربه بسیار بالا در امر معامله گری در بازار بورس است.

با دانستن این نکات حالا پاسخ دادن به این سؤال که آیا بازار بورس همیشه سودده است یا خیر برای شما ساده‌تر خواهد بود. تصمیم گیری در این رابطه را به خود شما واگذار می‌کنیم.

روش های کسب سود از بازار بورس


بازار بورس در حال حاضر حرفه‌ای‌ترین و مدرن‌ترین بازار سرمایه در داخل ایران است که تعداد بسیار زیادی از کاربران ایرانی در حال فعالیت در این بازار هستند. کاربران و سرمایه گذاران در بازار بورس با استفاده از ترفندها و روش های مختلفی به دنبال رسیدن به سود و کسب درآمد از این بازار هستند. با توجه به اهمیت این موضوع در همان ابتدای آموزش رایگان بورس سر داریم تا روش های کسب سود و درآمد از بازار را به شما معرفی کنیم تا در همین ابتدا با توجه به شرایطی که دارید و همچنین آینده‌ای که برای معاملات خود در بازار بورس متصور هستید بهترین روش را انتخاب کنید.

  • استفاده از خدمات صندوق سرمایه گذاری در بازار بورس یا روش سرمایه گذاری غیر مستقیم

یکی از روش های مناسب و ایده‌آل برای سرمایه گذاری و رسیدن به سود در بازار بورس استفاده از خدمات صندوق های سرمایه گذاری تعریف شده در این بازار است. در مقاله اصطلاحات رایج بورس به صورت کامل به تعریف صندوق های سرمایه‌گذاری پرداخته و برخی از نمونه‌های آنها را نیز به شما معرفی کردیم. صندوق سرمایه گذاری اصطلاحی است که به برخی از شرکت‌ها اطلاق می‌شود که در این شرکت‌ها شما می‌توانید به صورت غیر مستقیم در بازار سرمایه گذاری کرده و سود به دست آورید.

هیئت مدیره صندوق های سرمایه گذاری معمولاً افرادی هستند که تجربه بسیار بالایی در بازار بورس داشته و زیر و بم سرمایه گذاری و خرید و فروش سهام در این بازار را می‌دانند. سایر کاربران می‌توانند به جای خرید و فروش مستقیم سهام در بازار بورس سرمایه خود را از طریق خرید واحدهای تعریف شده این صندوق ها در اختیار این افراد قرار دهند تا آنها از جانبه سایرین سرمایه گذاری کرده و سپس سودهای به دست آمده را در اختیار کاربران قرار دهند. با توجه به اینکه انواع صندوق سرمایه گذاری با شرایط مختلف در بازار بورس برای سرمایه گذاران تعریف شده از این رو لازم است تا در یک مقاله به صورت کامل به معرفی این صندوق ها بپردازیم. اما به صورت کلی استفاده از خدمات صندوق های سرمایه گذاری برای کسب سود در بازار بورس به روش غیر مستقیم سرمایه گذاری در این بازار معروف است.

  • خرید و نگهداری از سهام برای طولانی مدت یا سرمایه گذاری مستقیم

دومین روش رسیدن به سود و کسب درآمد در بازار بورس این است که شما با استفاده از روش های مختلف تحلیلی این بازار سهم های مستعد رشد را تشخیص داده و سپس با خرید و نگهداری از آنها برای طولانی مدت به دنبال رسیدن به سود در آنها باشید. این روش سرمایه گذاری که به عنوان روش مستقیم سرمایه گذاری در بازار بورس شناخته می‌شود نیاز به دانش فنی تحلیلی این بازار خواهد داشت و برای آن لازم است تا شما هم مقالات آموزش رایگان بورس و هم دوره حرفه‌ای بازار بورس را پشت سر گذاشته باشید.

دقت داشته باشید که همه سهم ها در بازار بورس برای طولانی مدت سودده نیستند و ممکن است برخی از سهم ها حتی در شرایطی که بازار روند صعودی دارد به سمت نزول پیشرفته و ارزش خود را از دست بدهند. برای شناخت سم های با ارزش و مستعد رشد در بازار بورس لازم است تا هم تسلط کافی نسبت به روشهای تحلیلی در این بازار را پیدا کنید و هم تجربه کافی برای فعالیت در بازار را داشته باشید.

  • نوسان گیری در بازار بورس و یا سرمایه گذاری کوتاه مدت

سومین روش که نسبت به دو روش قبلی حرفه‌ای تر است و نیاز به آموزش های پیشرفته‌تری دارد استفاده از نوسان گیری در بازار بورس و سرمایه گذاری در بازه‌های زمانی کوتاه مدت است. در این روش سرمایه گذاری شما با تشخیص سهم هایی که در یک روند صعودی قرار می‌گیرند می‌توانید آنها را در قیمت پایین خریداری کرده و بعد از گذشت مدت زمانی کوتاه چند روزه تا چند هفته‌ای در قیمت‌ های بالاتر آنها را به فروش برسانید. در حال حاضر متداول‌ترین روش سرمایه گذاری توسط افراد حرفه‌ای در بازار بورس همین روش نوسان گیری است.

دقت داشته باشید که نوسان گیری در بازار بورس نیاز به تسلط کامل و جامع نسبت به روش ‌های تحلیلی این بازار داشته و بدون داشتن دانش کافی و تجربه لازم به هیچ وجه نباید از این روش برای رسیدن به سود و کسب درآمد در بازار بورس استفاده کنید.

آموزش رایگان بورس


رایج ترین اصطلاحات بازار بورس


در ادامه مباحث آموزش رایگان بورس نوبت به بررسی معنی و مفهوم رایج‌ترین اصطلاحات در این بازار می‌رسد. با توجه به اینکه اولین قدم ها را برای ورود به بازار بورس پشت سر می‌گذارید لازم است تا در همان قدم اول برخی از اصطلاحاتی که احتمالاً در این بازار به آن نیاز پیدا خواهید کرد و در این مقاله نیز برای آموزش رایگان بورس به آنها نیاز داریم را برای شما به عنوان کنیم.

البته در مقاله اصطلاحات رایج بورس سعی کردیم تا پکیج کاملی از این اطلاعات را در اختیار شما قرار دهیم که با استفاده از آن‌ها می‌توانید در همان شروع ورود به بازار بورس شناخت کافی نسبت به تمام اصطلاحات این بازار پیدا کرده و با آگاهی بیشتر به دنبال سرمایه گذاری در این بازار باشید. با این حال برای کسانی که هنوز موفق به مطالعه مقاله اصطلاحات رایج بازار سرمایه نشده‌اند لازم دانستیم تا برخی از اصطلاحات مورد نیاز در این مقاله را تشریح کنیم.

  • بورس چیست

به بازار خرید و فروش سهام شرکت‌های مختلف در هر کشور اصطلاحاً بورس گفته می‌شود. بازار بورس تنها مختص کشور ایران نیست و در تمام کشورها معمولاً چنین بازاری برای خرید و فروش سهام شرکت‌های معتبر تعریف شده است. بازار بورس نیویورک و بازار بورس لندن معتبرترین و معروف‌ترین بازارهای بورس در جهان هستند که علاوه بر اعتبار بسیار زیاد سابقه طولانی داشته و خرید و فروش سهام نیز برای اولین بار در چنین بازارهایی به وجود آمده است.

  • تحلیل تکنیکال بازار بورس

تحلیل تکنیکال بورس در واقع یک روش مناسب برای تحلیل نمودار سهم ها در این بازار است. در تحلیل تکنیکال بازار بورس کاربران می‌توانند بدون نیاز به بررسی اخبار و حوادث و تنها با نگاه به نمودار قیمت اقدام به تجزیه و تحلیل شرایط یک سهم کرده و برای خرید و فروش آن اقدام نمایند.

تحلیل تکنیکال در بازار بورس در واقع به مجموعه‌ای از تکنیک ها و ترفندها اطلاق می‌شود که کاربران با بررسی گذشته قیمت سهم ها و ارزیابی آنها اقدام به ابداع این روش‌ها نموده‌اند. افرادی که از تحلیل تکنیکال برای تحلیل قیمت و نمودار سهم در بازار بورس استفاده می‌نمایند در واقع در حال پیاده‌سازی شرایط به وقوع پیوسته در گذشته قیمت این سهم ها برای آینده آن‌ها هستند.

تحلیل تکنیکال در بازار بورس بر اساس سه اصل بسیار مهم بنا نهاده شده است که با تکیه به این سه حرف می‌توان تمام نمودارهای موجود در بازار را مورد بررسی و آنالیز قرار داد:

  • همه چیز در قیمت نهفته است.
  • قیمت بر اساس اصول مشخصی (روندها) تغییر می‌کند.
  • گذشته دائماً تکرار می‌شود.

این سه اصل به نوعی بیانگر این موضوع هستند که قیمت یک سهم در نمودار به صورت دائم از گذشته تاکنون بر اساس یک روند مشخص و اصول از پیش تعریف شده در حال نوسان و تغییر است و همین شرایط در ادامه نیز در قیمت آن وجود خواهد داشت. با این تعریف اگر یک سرمایه گذار بتواند شرایط تغییرات گذشته قیمت یک سهم را درک کند می‌تواند با بسط دادن آن نسبت به آینده پیش بینی دقیق نسبت به شرایط سهم مورد نظر داشته باشد.

این اصول در تحلیل تکنیکال بازار بورس باعث به وجود آمدن ترفندها و اندیکاتورهای بسیار زیادی شده‌اند که تمام این ترفندها و اندیکاتورها در واقع در حال توسعه و بسط گذشته بازار بورس به آینده آن هستند. تحلیل تکنیکال یکی از قدرتمندترین روش های تحلیلی در بازار بورس محسوب می‌شود که البته برای استفاده از آن نیاز است تا شما دوره آموزش بورس را سپری کرده و یا مقالات آموزش رایگان بورس درباره تحلیل تکنیکال را به صورت کامل مطالعه کرده باشید.

استفاده از تحلیل تکنیکال برای بررسی نمودار قیمت سهم ها در بازار بورس جذابیت‌های بسیار زیادی دارد اما بدون تمرین و تکرار نکات مربوط به این روش تحلیلی عملاً استفاده از آن برای سرمایه گذاران امکان‌پذیر نخواهد بود. خوشبختانه این روش تحلیلی یک روش تحلیلی کاملاً آموزش‌پذیر بوده و کاربران می‌توانند با آموزش های لازم به تسلط کافی به آن برسند.

اصطلاحات بازار بورس به زبان ساده

  • تحلیل فاندامنتال بازار بورس


تحلیل فاندامنتال بورس یکی دیگر از روش های تحلیلی است که سرمایه گذاران از آن برای تحلیل سهم ها در این بازار استفاده کرده و به نوعی با استفاده از آن به دنبال پیش بینی آینده هر سهم می‌روند. تحلیل فاندامنتال و تحلیل تکنیکال می‌توانند در کنار یکدیگر استفاده شده و قدرت بسیار زیادی برای ارزیابی و تجزیه و تحلیل سهم ها در اختیار کاربران قرار دهند.

در این روش تحلیلی کاربر بایستی تمام اخبار و شرایط حاکم بر وضعیت یک سهم را مورد بررسی قرار داده و سپس درباره آینده آن پیش بینی های لازم را انجام دهد. به عنوان مثال در این روش تحلیلی کاربر بایستی تمام اخبار اقتصادی مربوط به یک سهم را بررسی کرده و سپس به تجزیه و تحلیل صورت‌های مالی و ترازنامه‌های مربوط به شرکت در سامانه کدال بپردازد. در نهایت تمام این بررسی‌ها منجر به در نظر گرفتن یک قیمت برای سهم مورد نظر به عنوان ارزش ذاتی آن خواهد شد.

حال اگر قیمت سهم مورد نظر در بازار کمتر از قیمت استخراج شده برای ارزش ذاتی آن باشد عملاً سهام مورد نظر کیفیت خوبی برای سرمایه‌گذاری داشته و می‌توان برای خرید آن اقدام کرد. در صورتی که قیمت سهام مورد نظر در بازار بیشتر از ارزش ذاتی آن باشد عملاً جایی برای سرمایه گذاری در سهم مورد نظر وجود نداشته و تحلیلگر در چنین شرایطی از ورود به سهم خودداری می نماید.

نه تحلیل فاندامنتال بازار بورس و نه تحلیل تکنیکال کامل نیستند و سرمایه گذاران لازم است برای انجام معاملات بهینه و کم خطر در این بازار از ترکیبی از این روش ها آن هم با استراتژی های عالی استفاده نمایند. در سری مقالات آموزش رایگان بورس ساعت خواهیم کرد تا در کنار معرفی و آموزش کامل هر دو روش تحلیل فاندامنتال و تحلیل تکنیکال در بازار بورس نکات کاربردی برای استخراج استراتژی های معاملاتی در این بازار را نیز به شما معرفی کنیم.

  • شاخص بازار بورس


اصطلاح شاخص بازار بورس اصطلاحی است که به میانگین رفتار تمام سهم ها در این بازار اطلاق می‌شود. نمودار شاخص بورس در واقع نموداری است که شرایط تمام سهم های تعریف شده در این بازار در آن لحاظ شده و مجموعه کامل رفتار سهم ها هستند که این شاخص را به حرکت و نوسان در می‌آورند. اگر اکثریت سهم های تعریف شده در بازار بورس روند صعودی داشته باشند، شاخص بازار بورس نیز وارد روند صعودی خواهد شد و در صورتی که اکثریت سهم ها در بازار بورس روند نزولی داشته باشند شاهد نزولی شدن شاخص بازار بورس خواهیم بود.

البته دقت داشته باشید که در تعریف نمودار شاخص بورس هر سهم به اندازه خودش تأثیرگذار است و میزان تأثیرپذیری سهام مختلف یکسان نخواهد بود. ارزش بازار هر سهم تعیین کننده میزان تأثیر گذاری آن در شاخص است. از این رو اصطلاحاً به شرکت‌های بسیار بزرگ و غول در بازار بورس شرکت‌های شاخص ساز گفته می‌شود که بیشترین تأثیر را در نمودار شاخص داشته و روند این شرکت‌ها است که روند کلی شاخص بازار بورس را تعریف می‌نماید.

علاوه بر شاخص کل بازار بورس شاخص های دیگری نیز در این بازار تعریف می شوند که آنها نیز تعریفی تقریباً مشابه با شاخص کل دارند اما در هر یک از آنها میزان تأثیرپذیری سهم های مختلف متفاوت با شاخص کل است. به عنوان مثال در شاخص ۵۰ شرکت بزرگ بازار بورس تنها نمودار همین ۵۰ شرکت تأثیر داشته و سایر سهم ها در این شاخص تأثیر نخواهند داشت.

شاخص بازار بورس در واقع معیاری است که با استفاده از آن می‌توان روند کلی این بازار را در هر لحظه تشخیص داد. وقتی شاخص روند صعودی به خود گرفته باشد عمل آن نشانه این است که اکثریت سهم های تعریف شده در بازار روند صعودی دارند. همچنین منفی بودن شاخص نیز به این معنا است که اکثریت سهم ها در روند نزولی هستند. به عنوان یک نکته کاربردی بسیاری از سرمایه گذاران اذعان دارند که تنها در زمانی برای خرید سهام در بازار بورس باید اقدام کنیم که شاخص روند صعودی پیدا کرده باشد.

  • تابلو بازار بورس


آموزش رایگان بورس را با معرفی تابلو بازار بورس ادامه می دهیم. به سایت رسمی سازمان بورس که در آن می‌توانید اطلاعات هر یک از سهم های تعریف شده در بازار را به صورت کامل مشاهده کنید اصطلاحاً تابلو بازار بورس اطلاق می‌شود. TSETMC آدرس اینترنتی تابلو بازار بورس است که با ورود به این سایت شما می‌توانید اطلاعات کاملی درباره کلیت سهم ها و همچنین شرایط آنها در لحظه مشاهده کنید.

اصطلاحات بازار بورس به زبان ساده

در تابلو بازار بورس شما می‌توانید اطلاعات کامل و جامعی درباره این بازار برای سرمایه گذاری و انتخاب سهم مناسب برای خرید در دسترس داشته باشید. دقت داشته باشید که تابلو خوانی یکی از سرفصل های اصلی ما در آموزش رایگان بورس است که با استفاده از آن می‌توانید روند بهتری برای معاملات خود در این بازار رقم بزنید.

  • کارگزاری بورس


اصطلاح دیگری که در آموزش رایگان بورس به آن نیاز خواهیم داشت کارگزاری بورس است. برای انجام معاملات در بازار بورس شما بایستی وارد پلتفرم های مجاز تعریف شده توسط سازمان بورس شوید که این پلتفرم ها توسط شرکت‌هایی به عنوان کارگزاری بورس در اختیار شما قرار می‌گیرند. کارگزاری ها در واقع شرکت‌های واسطه میان سازمان بورس و افراد سرمایه گذار در این بازار هستند که امکان خرید و فروش سهام مختلف را برای آنها فراهم می‌آورند.

منبع درآمد کارگزاری ها در بازار بورس کارمزد ها و مالیات هایی است که این کارگزاری ها از معاملات کاربران دریافت می نمایند. هر خرید و فروش در حال حاضر در بازار بورس یک و نیم درصد کارمزد دارد و این کارمزد به عنوان دستمزد به کارگزاری ها پرداخت می شود. کارگزاری های بورس نیز در عوض خدماتی مانند آموزش رایگان بورس یا فراهم کردن سرعت بالای معاملات در پلتفرم های تعریف شده برای کاربران فراهم می‌آورند.

برای انتخاب بهترین کارگزاری بورس لازم است تا معیارها و نکات مختلفی مانند تعداد کاربران، سرعت انجام معاملات، خدمات مختلف ارائه شده و مواردی از این دست را مورد بررسی و ارزیابی قرار داده و در نهایت بهترین کارگزاری را برای سرمایه گذاری در این بازار انتخاب کنید. در حال‌ حاضر کارگزاری های مفید، آگاه، فارابی، بانک مسکن، بانک ملی و چند نمونه دیگر بهترین کارگزاری های بازار بورس ایران هستند. دقت داشته باشید که ثبت نام در هر کدام از کارگزاری های بورس تقریباً رایگان است و نیاز به هزینه بسیار کمی برای ارائه مدارک در سامانه سجام خواهد داشت.

  • عرضه اولیه


یکی دیگر از اصطلاحاتی که در آموزش رایگان بورس بایستی به تعریف آن نیز بپردازیم عرضه اولیه است. وقتی سهام یک شرکت برای اولین بار وارد بازار بورس می‌شود از اصطلاح عرضه اولیه برای آن استفاده می‌شود. در فرایند عرضه اولیه سرمایه‌گذاران می‌توانند با قیمت مشخص و به مقدار معین سهام عرضه شده را خریداری نمایند.

  • EPS چیست و به چه سرمایه گذارانی می‌رسد؟


آموزش رایگان بورس را با تعریف سود هر سهم یا EPS ادامه می دهیم. EPS مخفف Earnings Per Share به معنی سود هر سهم می‌باشد. شرکت‌های فعال در بازار بورس بعد از پایان هر سال مالی تمام فعالیت‌های خود را مورد بررسی قرار داده و بیلان کاری خود را استخراج می‌نمایند. در این بررسی میزان کل سود شرکت از فعالیت‌های انجام شده در طول سال مالی گذشته استخراج می‌شود و از تقسیم کل سود به دست آمده به تعداد کل سهم های تعریف شده برای شرکت مورد نظر مقدار سود هر سهم تعریف می‌شود.

البته دقت داشته باشید که مقدار سود هر سهم با سود تقسیم شده در میان سرمایه‌گذاران متفاوت است. سود تقسیم شده در میان سرمایه گذاران که به سود تقسیمی معروف است بعد از برگزاری جلسه مجمع سالانه و تصمیم‌گیری درباره سود تعیین می‌شود که معمولا رقم کمتری نسبت به سود هر سهم خواهد بود.

  • P/E چیست؟


یکی از اصطلاحات بسیار مهم و رایج که در آموزش رایگان بورس بایستی آن را نیز به شما معرفی کنیم اصطلاح پی به ای است. در این اصطلاح P معرف Price به معنی قیمت و E معرف EPS است. مقدار P/E برای هر سهم اهمیت بسیار خاصی در تحلیل آن خواهد داشت و سرمایه‌گذاران و کاربران از این اصطلاح برای تعریف و شرایط آن سهم استفاده می‌نمایند. مثل من هر چقدر قیمت یک سهم افزایش پیدا کرده و سود به ازای هر سهم برای یک شرکت کاهش پیدا کند شاهد افزایش این پارامتر خواهیم بود. از این پارامتر هم برای تعیین کیفیت شرکت‌های مختلف در بازار بورس استفاده می‌شود و هم به نوعی می‌توان از آن برای تعیین مقدار ریسک معاملاتی برای یک سهم استفاده کرد.

به عنوان مثال اگر این پارامتر برای یک سهم منفی باشد و یا عدد خیلی بالایی باشد نشان از نوسان های بسیار شدید آن سهم خواهد داشت. قرار گرفتن مقدار این پارامتر بین عدد ۱ تا ۹ نشان دهنده آرام بودن تغییرات سهم در بازه‌های زمانی کوتاه مدت است.

نحوه ورود به بازار بورس


آموزش بورس از صفر تا صد

یکی از موضوعات بسیار مهمی که در آموزش رایگان بورس باید به آن بپردازیم شرایط و نحوه ورود به این بازار برای کاربران تازه‌کار است. لازم به توضیح است که از طرف سازمان بورس شرایط مشخصی برای ثبت نام و ورود کاربران به این بازار تعریف شده که حتماً باید این مراحل سپری شود. همچنین لازم به یادآوری است که در زمان نگارش این مقاله هزینه خاصی برای ثبت نام و ورود به بازار بورس نیاز نبوده و کاربران می‌توانند تقریباً به صورت رایگان در این بازار ثبت نام نمایند.

ثبت نام و ورود به بازار بورس در دو مرحله کاملاً مجزا از یکدیگر انجام می‌پذیرد که انجام هر دو مرحله برای تمام افراد لازم و ضروری است. یک مرحله از روند ثبت نام و ورود به بازار بورس مربوط به ثبت نام در سامانه سجام است. سامانه سجام طول عمر خیلی زیادی نداشته و در یکی دو سال گذشته تعریف شده است. هدف اصلی راه‌اندازی این سامانه و تصویب قانون اجباری شدن ثبت نام تمام کاربران فعال در بازار بورس در این سامانه جلوگیری از پولشویی است. ثبت نام در سامانه سجام به نوعی حکم احراز هویت در انواع صرافی ارز دیجیتال را دارد. بعد از پایان یافتن مراحل ثبت نام در سامانه سجام تمام کاربران دارای کد سجام خواهند شد که برای فعالیت در بازار سرمایه نیاز به این کد خواهند داشت.

دومین مرحله برای ثبت نام و ورود به بازار بورس انجام مراحل ثبت نام در یکی از کارگزاری های معتبر تعریف شده در این بازار است. شما بایستی بر اساس معیارهای مختلف انتخاب بهترین کارگزاری یکی از کارگزاری های تحت مجوز سازمان بورس را انتخاب کرده و سپس با ارائه مدارک معمولی شناسایی مانند شناسنامه و کارت ملی و پر کردن چند پرسشنامه فرایند ثبت نام و ورود به بازار بورس را تکمیل کنید.

در حال حاضر با توجه به اینکه ثبت نام در سامانه سجام نیاز به احراز هویت و اثر انگشت الکترونیکی دارد از این رو کاربران حداقل یک بار بایستی برای این منظور از منزل خارج شوند. سایر مراحل ثبت نام و ورود به بازار بورس معمولاً بدون نیاز به خروج از منزل و به صورت اینترنتی امکان‌پذیر است.

بعد از اینکه تمام مراحل ثبت نام و ورود به بازار بورس به پایان رسید، برای هر فرد یک کد بورسی تعریف می‌شود که این کد معرف و مشخص کننده اشخاص حقیقی و حقوقی در بازار بورس است. از این پس دیگر کسی در بازار بورس شما را با نام و نام خانوادگی نشناخته و این کد بورسی است که معرف شما در این بازار است.

همچنین بعد از گذشته چند روز از پایان یافتن مراحل ثبت نام در بازار بورس کد دیگری با عنوان کد معاملاتی در اختیار شما قرار خواهد گرفت. همان‌طور که می‌دانید در حال حاضر انجام معاملات در بازار بورس به صورت الکترونیکی و اینترنتی انجام می‌پذیرد و شما می‌توانید با پلتفرم های مختلف تعریف شده از سوی کارگزاری ها به سطح بازار بورس متصل شده و برای خرید و فروش سهام در آن اقدام کنید. بعد از اینکه این کد معاملاتی برای شما صادر شد به راحتی می‌توانید در پلتفرم کارگزاری خود با آن وارد شده و از این پس تمام فرایندها و ارتباط شما با بازار بورس با استفاده از همین کد معاملاتی خواهد بود. به خاطر داشته باشید که در مراحل ثبت نام و ورود به بازار بورس سه کد سجام، کد بورسی و کد معاملاتی برای شما تعریف می‌شوند که هر سه این کدها با یکدیگر متفاوت هستند.

انواع بازار بورس چیست


آموزش بورس از صفر تا صد

آموزش رایگان بورس را با معرفی انواع بازار بورس ادامه می‌دهیم. معرفی انواع بازار بورس نیاز به یک مقاله جامع و کامل دارد و جدایی از معرفی مختصر این بازارها سایت ها در یک مقاله به صورت کامل انواع بازار بورس را به شما معرفی کنیم. بازار بورس ایران به انواع مختلفی تقسیم می‌شود که در هر یک از انواع آن شرایط انجام معامله و سهم هایی در دسترس برای کاربران متفاوت خواهد بود.

اصلی‌ترین و مهم‌ترین تفاوت انواع بازار بورس شرکت‌هایی است که در این بازار ها پذیرفته شده و امکان انجام معاملات بر روی سهام آنها وجود دارد.

بازار بورس اوراق بهادار

اصلی‌ترین بازار بورس محسوب می‌شود که باکیفیت‌ترین و بهترین شرکت‌های بورسی بعد از پشت سر گذاشتن مراحل بسیار مختلف در این بازار پذیرفته شده و امکان انجام معامله بر روی سهام آنها برای کاربران وجود دارد. البته خود بازار اصلی بورس نیز به بازارهای کوچکتری نیز تقسیم می‌شود.

فرابورس

فرابورس یکی دیگر از انواع بازار بورس است که در این بازار شرکت‌های حضور دارند که از نظر قدرت و کیفیت و شفافیت‌های مالی هم رده با شرکت‌های فعال در بورس اوراق بهادار نبوده و در رده پایین‌تری از آنها قرار دارند. از دیگر تفاوت‌های بازار فرابورس می‌توان به کمتر بودن محدوده دامنه نوسان در این بازار نسبت به بازار بورس اصلی اشاره کرد.

بورس کالا

یکی دیگر از انواع بازار بورس، بورس کالا است که امکان انجام معامله بر روی کالاهای مختلف در این بازار در دسترس کاربران قرار می‌گیرد. از برنج و زعفران گرفته تا کالاهای صادراتی ارزنده در این بازار عرضه شده و شما می‌توانید برای خرید و فروش هر یک از آنها اقدام نمایید. حضور در بورس کالا و انجام معامله بر روی کالاهای تعریف شده در آن نیاز به آموزش های حرفه‌ای‌تر نسبت به بازار بورس دارد.

بورس انرژی

یکی دیگر از انواع بازار بورس امکان انجام معامله و خرید و فروش حامل‌های انرژی در آن در دسترس کاربران قرار می‌گیرد بورس انرژی است. خرید و فروش نفت و گاز و فرآورده‌های پتروشیمی در این بازار امکان‌پذیر شده است.

ذکر یک نکته مهم همراه با معرفی انواع بازار در آموزش رایگان بورس اهمیت دارد. دقت داشته باشید که تمام آموزش ها و نکات بیان شده در آموزش رایگان بورس و همچنین در بسیاری از دوره های حرفه‌ای آموزش این بازار مربوط به انجام معامله در دو بازار اوراق بهادار و فرابورس است. حجم بزرگ معاملات نیز در همین دو بازار انجام می‌پذیرد و انجام معامله در بورس کالا و بورس انرژی نیاز به تخصص‌های بیشتر و تمرین و تجربه بالاتر نسبت به بازار بورس اوراق بهادار و فرابورس دارد.


چرا سرمایه گذاری در بازار بورس؟


آموزش رایگان بورس را با معرفی دلایل و جذابیت‌های سرمایه گذاری در این بازار ادامه می‌دهیم. در حال حاضر روش ها و بازارهای مختلفی برای سرمایه گذاری در دسترس کاربران ایرانی قرار دارد که هر یک از این بازار ها مزیت‌ها و معایب خاص خود را دارند. اما بیایید یک نگاه اجمالی به میزان سوددهی بازار های مالی مختلف در ایران در چند سال گذشته داشته باشیم. با توجه به اینکه در دو سال گذشته تمام اتفاقات در بازارهای سرمایه تحت تأثیر بیماری کرونا قرار گرفته است از این رو ۵ سال آخر شرایط بازارهای سرمایه را قبل از شیوع این بیماری با هم بررسی می‌کنیم.

آموزش بورس از صفر تا صد

نمودار بالا به وضوح نشان می‌دهد که بازدهی بازار بورس به مراتب از نزدیک‌ترین تغییر کننده آن در یک بازه زمانی ۵ ساله بیشتر بوده است ‌ نکته جالب‌تر این است که وقتی این بازه را بزرگ‌تر کرده و آن را برای ۱۰ سال گذشته بررسی کنیم فاصله میزان بازدهی بازار بورس با رتبه دوم باز هم بیشتر می‌شود.

البته این بررسی به این معنا نیست که سایر بازارهای مالی کیفیت و شرایط لازم برای سرمایه گذاری را ندارند اما با این حال می‌توان از آن یک نتیجه‌گیری بسیار مهم انجام داد. طبق این تحلیل بازار بورس می‌تواند بهترین شرایط را برای حفظ ارزش سرمایه‌ها و همچنین رسیدن به سود های قابل توجه در اقتصاد به شدت تورمی ایران داشته باشد ‌ به همین دلیل توصیه می‌کنیم که حتی اگر به دنبال سرمایه گذاری در بازارهای مختلف مالی هستید یکی از اولویت‌های شما بازار بورس بوده و بخشی از سرمایه های خود را به سمت بازار بورس هدایت کنید.

ارکان بازار بورس

یکی دیگر از نکاتی که در آموزش رایگان بورس بایستیم به آن نیز بپردازیم معرفی ارکان این بازار است. البته شناخت ارکان بازار سرمایه اهمیت چندان زیادی برای انجام معامله در این بازار ندارد و به همین دلیل ما نیز قصد نداریم به تفسیر به آن بپردازیم. با یک معرفی کوتاه و مختصر سعی می‌کنیم تا ارکان بازار بورس را نیز به شما معرفی کنیم تا شناخت بهتری نسبت به این بازار داشته باشید.

ارکان بازار بورس به صورت کلی به دو دسته ارکان اصلی بازار سرمایه و ارکان نظارتی بازار سرمایه تقسیم می‌شوند. ارکان اصلی بازار سرمایه مهم‌ترین شرکت‌هایی هستند که نقشه تصمیم گیرنده و اجرا کننده را در این بازار به عهده دارند. بر اساس آخرین بازنگری‌های صورت گرفته مربوط به قوانین بازار بورس ارکان بازار سرمایه در ایران که رکن اجرایی این بازار محسوب می‌شوند به شرح زیر هستند:

  • شورای عالی بورس اوراق بهادار
  • سازمان بورس و اوراق بهادار
  • شرکت بورس اوراق بهادار تهران
  • شرکت فرابورس ایران
  • شرکت بورس کالای ایران
  • شرکت بورس انرژی

در معرفی انواع بازار بورس اشاره کردیم که هر یک از این بازارها به نوعی یک بازار جداگانه نیز محسوب می‌شود و به همین دلیل برای اجرایی کردن آن‌ها نیز شرکت‌های مختلفی تعریف شده است. در میان شرکت‌های که به آنها اشاره کردیم شورای عالی بورس و اوراق بهادار و همچنین سازمان بورس و اوراق بهادار علاوه بر نقش اجرایی در این بازار به عنوان ارکان نظارتی در بازار سرمایه نیز شناخته می‌شوند.


نماد سهام در بورس


تابلوخوانی در بورس

همچنین برای تکمیل کردن نکات ابتدایی آموزش رایگان بورس بایستی به تعریف نماد سهام در این بازار نیز بپردازیم. نماد سهام در واقع عنوانی است که بعد از پذیرفته شدن هر شرکت در بازار بورس از سوی سازمان بورس به آن شرکت اعطا می‌شود. این نماد در واقع مانند یک نام مستعار برای شرکت‌های فعال در بازار بورس است که برای هر شرکت کاملاً خاص و منحصر به فرد بوده و طبق یک اسلوب مشخص تعیین می‌شود.

نماد هر شرکت در بازار بورس از دو بخش تشکیل می‌شود. بخش اول نماد هر سهم یک حرف است که از سوی سازمان بورس به گروه آن شرکت تعلق گرفته است. شرکت‌های فعال در بازار بورس بر اساس نوع کاربردی که دارند به گروه‌های مختلفی تقسیم شده و در هر گروه شرکت‌های مشابه از نظر نوع فعالیت با هم قرار می‌گیرند. سازمان بورس برای معرفی کردن گروه های مختلف شرکت ها در بازار اقدام به تخصیص دادن یک حرف به عنوان نماد اصلی آنها نموده است. به عنوان مثال نماد بانک ها در بازار بورس حرف و است. یا نماد شرکت‌های فعال در زمینه خودرو در بازار بورس حرف “خ” است.

بخش دوم نماد یک سهم در بازار بورس نیز مخفف از نام کامل آن شرکت است. به عنوان مثال نماد شرکت گروه خودروسازی سایپا در بازار بورس خساپا است. حرف خ در این نماد به عنوان معرف شرکت‌های تولید کننده خودرو اضافه شده و ساپا نیز مخفف از عنوان کامل این شرکت می باشد. به همین ترتیب نماد سایر شرکت‌های پذیرفته شده در بازار بورس نیز تعریف می‌شوند.

دقت داشته باشید که برای جستجو در تابلو بورس لازم است تا شما نماد شرکت‌های فعال در این بازار را بشناسید زیرا در بسیاری از مواقع امکان جستجوی نام کامل شرکت ها وجود ندارد. به عنوان مثال بسیاری از شرکت‌های که ما در ظاهر اسم آنها را می دانیم در اساسنامه خود نام دیگری دارند و به همین دلیل در صورت عدم اطلاع از نماد آنها شرایط جستجوی آنها در بازار سخت خواهد شد.


آموزش رایگان سرمایه گذاری در بورس


نکات و مفاهیم ابتدایی برای آموزش رایگان بورس را با هم مرور کردیم. اکنون سعی داریم تا روند ورود شما عزیزان به بازار بورس را تسریع بخشیده و نکات کاربردی لازم برای این منظور را با شما در میان بگذاریم. دقت داشته باشید که در بندهای قبلی سعی کردیم تا به نحوی بازار بورس را به شما معرفی کنیم.

نکات بیان شده در بازار بورس از این جهت اهمیت دارد که شما می‌توانید با دقت به آنها شناخت کافی نسبت به این بازار پیدا کرده و به نوعی شخصیت خود را از نظر رفتار در امر سرمایه‌گذاری با شرایط این بازار تطابق دهید. بازار بورس بازار یک شبه پولدار شدن نیست و نمی‌توانید برای این منظور روی آن حساب کنید. به همین دلیل توصیه می‌کنیم که با شناخت کامل و کافی نسبت به این بازار فرایند سرمایه گذاری در آن را آغاز نمایید.

بعد از این که شناخت شما نسبت به بازار بورس و شرایط سرمایه گذاری در آن تکمیل شد حالا نوبت به معرفی نحوه سرمایه گذاری در این بازار می‌رسد. سال‌ها تجربه خود را در امر آموزش بازار بورس برای شما آماده کرده‌ایم تا شما بتوانید با کمترین میزان ریسک و بهترین شرایط سرمایه گذاری خود را در این بازار آغاز نمایید.

هرچند بسیاری از کاربران به هیچ وجه اهمیتی برای مراحل بیان شده برای سرمایه گذاری در بازار بورس قائل نیستند و ترجیح می دهند بلافاصله بعد از ورود به این بازار سرمایه های خود را صرف خرید سهام مختلف کنند، اما چه بخواهید و چه نخواهید دقت به این مراحل و استفاده از آنها برای سرمایه گذاری در بورس لازمه موفقیت در این بازار است. در غیر این صورت خیلی زود بایستی با از دست دادن سرمایه های خود به دنبال حضور در بازار دیگری برای سرمایه گذاری باشید.

مرحله اول: شناخت مفاهیم بازار بورس و درک شرایط سرمایه گذاری در این بازار

اولین مرحله برای سرمایه‌گذاری در این بازار شناخت مفاهیم کلی بازار بورس و درک شرایط آن است. موضوعی که در بندهای قبلی سعی کردیم به حد کافی به آن بپردازیم. همچنین در بندهای بعدی این مقاله نیز سعی می‌کنیم تا شناخت بهتر و دقیق‌تری نسبت به این بازار برای شما فراهم آوریم.

به یاد داشته باشید که یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین فاکتورهای موفقیت در بازار بورس برای کاربران، تطابق نحوه رفتار و سرمایه گذاری با شرایط تغییرات در بازار بورس است. بسیاری از کارشناسان معتقدند که افرادی که از نظر روانشناسی و شخصیتی تمایزهای متفاوتی نسبت به بازار سرمایه داشته باشند عملاً حتی با استفاده از بهترین و ایده‌آل‌ترین استراتژی های معاملاتی نیز نمی‌توانند در این بازار موفق باشند. از این جهت است که شناخت مفاهیم اولیه و درک شرایط سرمایه‌گذاری در این بازار اهمیت پیدا می‌کند.

یکی دیگر از نکات بسیار مهمی که همراه با شناخت مفاهیم اولیه بازار بورس و درک شرایط سرمایه گذاری در این بازار در دسترس شما قرار خواهد گرفت امکان انتخاب یک روش سرمایه گذاری مناسب برای شما است. همان‌طور که اشاره کردیم روش های مختلفی برای سرمایه گذاری در بازار بورس در دسترس تمام کاربران قرار می‌گیرد. اگر شما با شناخت بازار به این نتیجه رسید که از نظر شخصیتی نمی‌توانید ریسک های موجود در بازار بورس را تحمل کنید می‌توانید از روش های غیرمستقیم مانند خدمات سبدگردانی و یا استفاده از صندوق های سرمایه گذاری برای ورود به این بازار اقدام کنید.

مرحله دوم: آموزش رایگان بورس

دومین مرحله آموزش رایگان بورس است. با توجه به اینکه حضور در دوره های حرفه‌ای آموزش بورس برای سرمایه گذاری بهتر در این بازار لازم است اما شما قبل از آن بایستی با استفاده از مقالات آموزش رایگان بورس شناخت نسبی نسبت به این بازار پیدا کنید. آموزش رایگان بورس اتفاقاً در کنار تمام مزیت‌هایی که دارد باعث می‌شود تا شما در انتخاب دوره مناسب آموزش این بازار نیز بهتر عمل نمایید.

اگر شما شناخت کافی نسبت به بازار بورس پیدا نکرده و بدون در که نحوه سرمایه گذاری در این بازار اقدام به جستجو برای انتخاب بهترین دوره آموزش بورس کنید، عملاً شرکت‌ها و آموزشگاه‌هایی که در جستجوی گوگل در لینک‌های بالا قرار می‌گیرند به عنوان انتخاب اصلی شما در نظر گرفته خواهد شد که این موضوع ممکن است چالش برانگیز باشد. انتخاب بهترین دوره آموزش بورس نیاز به بررسی رزومه و شرایط استاد و همچنین سرفصل های آموزشی در نظر گرفته شده در دوره مورد نظر دارد که این امر در دسترس شما قرار نخواهد داشت جز با رسیدن به درک نسبی نسبت به بازار بورس.

در سری مقالات آموزش رایگان بورس ما سعی خواهیم کرد تا تمام موضوعات و مباحث مورد نیاز برای آموزش و ورود به این بازار را با شما در میان گذاشته و درک کاملی نسبت به شرایط سرمایه‌گذاری در این بازار برای شما ایجاد کنیم. اتفاقاً بسیاری از نکاتی که در مقالات آموزش رایگان بورس با شما در میان می‌گذاریم مطالبی هستند که حتی در دوره های پولی نیز ارائه نشده و به همین دلیل توصیه می‌کنیم که حتماً تمام این مقالات را یک بار مرور نمایید.

مرحله سوم: شرکت در دوره حرفه‌ای بورس

در مرحله سوم شما بایستی اقدام به حضور در یک دوره حرفه‌ای آموزش بورس کنید. دقت داشته باشید که بسیاری از دوره ها و پکیج های آموزش بورس که در اینترنت تعریف شده‌اند عملاً کیفیت لازم برای آموزش این بازار را ندارند. این دوره ها در اکثر موارد بیشتر کپی از مقالات مختلف موجود در سایت های داخلی و خارجی هستند که اول شما به صورت رایگان می‌توانید به آنها دسترسی داشته باشید و ثانیاً ارزش لازم برای سرمایه گذاری در این بازار را ندارند و نمی‌توانند چنین کیفیتی را به شما اضافه کنند.

یکی از نکات بسیار مهمی که با شرکت در دوره حرفه‌ای آموزش بورس به آن دسترسی خواهید داشت و اصلی‌ترین هدف ما از بیان این مرحله برای سرمایه گذاری در این بازار نیز است، امکان ترید و خرید سهام همراه با اساتید با تجربه در کارگاه های عملی در این دوره ها است. اگر دوره آموزش بورسی که انتخاب کرده‌اید کارگاه عملی نداشته و شما امکان انجام معامله در کنار استاد به صورت واقعی در بازار را ندارید عملاً از حضور در آن خودداری کنید. چنین آموزش هایی بیشتر نظری بوده و خیلی نمی‌توانند روند موفقیت آمیزی برای ورود به بازار بورس برای شما به دنبال داشته باشند.

کامل‌ترین و جامع‌ترین سرفصل های آموزش بورس را می‌توانید در دوره جامع بزرگان بورس مشاهده کرده و از این طریق بهترین دوره آموزشی را برای خود برگزینید.

مرحله چهارم: تمرین

چهارمین مرحله برای سرمایه گذاری در بازار بورس تمرین تمام آموزش هایی است که تا کنون پشت سر گذاشته‌اید. نکته جالب اینجاست که مهم‌ترین و اصلی‌ترین مرحله برای داشتن یک سرمایه گذاری موفق در بازار بورس تمرین است و متأسفانه کاربران و تریدرها کمترین میزان اهمیت را برای مرحله قائل هستند. تمرین تکنیک ها و روش های سرمایه گذاری در بازار بورس چندین مزیت مختلف را برای شما به دنبال خواهد داشت.

اول اینکه با تمرین این روش ها می‌توانید در نحوه پیاده‌سازی آن‌ها در بازار تسلط بیشتری پیدا کنید و استفاده از آنها در امر سرمایه‌گذاری برای شما راحت‌تر و بهینه‌تر باشد.

از این گذشته تمرین کردن باعث می‌شود تا شناخت شما نسبت به خود واقعی بازار بورس بیشتر شده و از این طریق به توانید در زمان سرمایه گذاری اصلی و واقعی خود احساسات خود را کنترل و مطابق با اصول سرمایه گذاری در این بازار رفتار نمایید.

همچنین بسیاری از استراتژی ها و روش های به کار گرفته شده برای تحلیل و خرید سهام در بازار بورس با چالش ها و خطراتی روبرو هستند که با تمرین می‌توانید این چالش‌ها و خطرات را نیز تشخیص داده و در زمان سرمایه گذاری واقعی روش هایی برای جلوگیری از ورود به ضرر در نظر بگیرید.

بسیاری از تریدر های حرفه‌ای و آموزش دیده هر کدام از روش ها و تکنیک های سرمایه گذاری در بازار بورس را چند ماه به صورت تمرینی امتحان می‌نمایند تا تمام چالش های آن را تشخیص داده و سپس اقدام به استفاده از آنها در بازار واقعی می‌کنند.

مرحله پنجم: سرمایه گذاری

با سپری کردن چهار مرحله قبلی اکنون شما در شرایطی قرار دارید که امکان سرمایه گذاری مستقیم در بازار بورس را داشته و می‌توانید برای خرید و فروش سهام در این بازار اقدام کنید. سرمایه گذاری در این شرایط در بازار بورس می‌تواند تبدیل به یک ابزار عالی برای رسیدن به درآمدهای قابل توجه برای شما باشد. در غیر این صورت شما هم به جمع صدها نفری اضافه خواهد شد که در حال لعن و نفرین بازار بورس به خاطر ورود به ضرر های سنگین در این بازار هستند.

جالب است بدانید که بسیاری از ما برای استفاده از یک نرم افزار ساده در کسب و کار خود هفته‌ها آن را آموزش می‌بینیم و سپس در کارهای ساده از آن استفاده کرده و در نهایت به صورت حرفه‌ای برای کسب و کار خود از آن استفاده می‌کنیم. اما کمتر کسی پیدا می‌شود که زحمت آموزش رایگان بازار بورس و شرکت در دوره های حرفه‌ای و تمرین در این بازار را به خود به همین دلیل انتظار برای رسیدن به موفقیت در این بازار را نیز نباید داشته باشیم.


آموزش رایگان خرید سهام در بازار بورس


مراحل سرمایه گذاری در بازار بورس را به صورت کامل با هم مرور کردیم و نکات کاربردی ارزنده و مفید ایران نیز در این بازار با شما در میان گذاشتیم. در ادامه مقاله آموزش رایگان بورس سعی داریم تا نحوه خرید و فروش سهام در بازار را با شما مرور کنیم. البته لازمه استفاده از این مراحل برای خرید و فروش سهام در بازار سپری کردن تمام مراحلی است که در بند قبلی با شما در میان گذاشتیم. اگر دانش حرفه‌ای برای تحلیل بازار بورس را ندارید عملا نمی‌توانید از این مراحل برای خرید و فروش سهام در این بازار کمک بگیرید.

افراد حرفه‌ای و کسانی که آموزش‌های لازم برای حضور در بازار بورس را پشت سر گذاشته و اکنون شرایط لازم برای سرمایه گذاری شخصی در این بازار را دارند می‌توانند از نکاتی که در ادامه بیان می‌کنیم برای بهینه کردن شرایط سرمایه گذاری و رقم زدن معاملات بهتر نسبت به گذشته استفاده نمایند. همچنین لازم به توضیح است که مراحلی که در ادامه برای آموزش رایگان خرید سهام در بازار بورس مطرح می‌کنیم نکات آموزشی کاملاً کاربردی و حرفه‌ای هستند که در حال حاضر توسط اساتید بسیار بزرگ و با سابقه در این بازار مورد استفاده قرار می‌گیرند.

همچنین لازم است شروع کنیم که این مراحل حتی در بسیاری از دوره های پولی آموزش بورس نیز مطرح نشده و خیلی از افراد آموزش دیده نیز شناخت کافی نسبت به این مراحل ندارند در حالی که با استفاده از آنها به مراتب می‌توانید شرایط بهتری برای معاملات خود رقم بزنید. سپری کردن آموزش های کاربردی و مفید برای ورود به بازار بورس اهمیت بسیار زیادی برای موفقیت در این بازار دارد که سعی داریم در این مقاله اولین قدم ها برای این منظور را برای شما برداریم.

به صورت کلی روند تحلیل و خرید و فروش سهام در بازار بورس بایستی در سه مرحله انجام پذیرد. در هر مرحله شما بایستی فاکتورهای مختلفی را مورد تجزیه و تحلیل و آنالیز قرار داده و در صورت مساعد بودن تمام این فاکتور ها به مرحله بعدی بروید. در ادامه با معرفی سه قدم اصلی برای خرید و فروش سهام در بازار بورس باید بدانید که در صورت مناسب نبودن هر یک از این مراحل عملاً شرایط برای خرید و فروش سهام برای شما مناسب نیست.

قدم اول: تحلیل شاخص بازار بورس

اولین قدم برای خرید و فروش سهام در بازار بورس تحلیل شاخص بازار است. در مقالات آموزش رایگان بورس و خواهیم کرد تا در یک مقاله کامل به معرفی شاخص بورس پرداخته و روش‌های تحلیلی شاخص را نیز به شما معرفی کنیم. شاخص بازار بورس در واقع معیاری است که روند کلی سهم ها در بازار بورس را به شما نشان می‌دهد.

به این معنا که وقتی شاخص بازار بورس در روند صعودی قرار گرفته و مثبت باشد عملاً عکس از سهم های بازار بورس روند صعودی و مثبت داشته و در صورت منفی بودن شاخص نیز اکثر سهم ها روند منفی دارد. البته این قانون برای اکثریت سهام ها صادق بوده و ممکن است تحت هر شرایط برخی از سهام تعریف شده در بازار بورس روند مخالفی با روند شاخص بازار داشته باشند.

در اولین قدم شما بایستی با استفاده از بهترین روش های تحلیل تکنیکال بازار بورس و همچنین استفاده از پارامترهای مختلف فاندامنتالی شاخص بازار بورس را بررسی کنید. اگر شاخص بازار بورس در یک روند صعودی قدرتمند قرار داشت یا به انتهای روند نزولی قبلی خود رسیده و در حال آغاز یک روند صعودی بود، عملاً شرایط برای خرید و فروش سهام برای شما مناسب است و می‌توانید به مرحله بعدی بروید.

دقت داشته باشید که در شرایطی که شاخص روند نزولی دارد و یا طبق شواهد و اندیکاتور های مختلف به انتهای روند صعودی خود رسیده اقدام برای خرید سهام ریسک بسیار زیادی خواهد داشت و توصیه به این امر نداریم. در واقع در صورت قرار گرفتن شاخص‌ در این وضعیت عمل شما نباید برای سرمایه گذاری در بازار بورس اقدام کنید و بایستی منتظر فرصت مناسب برای این امر باشد.

قدم دوم: تحلیل شاخص گروه

آموزش رایگان بورس را با آموزش نحوه تحلیل و خرید و فروش سهام در این بازار ادامه می‌دهیم. در دومین قدم بعد از تحلیل شاخص کل بازار بورس نوبت به تحلیل شاخص گروهی می‌رسد که قصد خرید و فروش سهام آن گروه را دارید.

در بازار بورس شاخص های بسیار زیادی تعریف می‌شود که هر یک از این شاخص ها اهمیت و کاربرد خاص خود را دارد. یکی از پرکاربردترین شاخص ها نیست شاخص های هر گروه شرکت‌های بورسی است که در این شاخص شما می‌توانید روند کلیه سهم های تعریف شده در یک گروه را در بازار بورس مشاهده کنید.

به عنوان مثال اگر قصد خرید سهام شرکت ایران خودرو با نماد خودرو را دارید، بعد از بررسی و تحلیل شاخص کل بازار بورس نوبت به تحلیل و بررسی شاخص گروه خودرویی می‌رسد. به دلیل اینکه گروه خودرویی معمولاً شاخص ساز است و روند اکثر سهم های بزرگ آن با شاخص کل یکی می‌باشد معمولاً شاخص گروه خودرویی با شاخص کل در یک جهت حرکت می‌کنند. اما با این حال برای خرید و فروش هر یک از سهم های این گروه بعد از بررسی شاخص کل لازم است یا شاخص گروه خودرویی را نیز تجزیه و تحلیل کنید.

دقیقاً مانند شرایط بررسی شاخص کل بازار بورس زمانی شما می‌توانید برای خرید سهام مورد نظر خود اقدام کنید که شاخص گروه سهام مورد نظر نیز شرایط مساعدی داشته باشد. اگر شاخص گروه مورد نظر در یک روند صعودی قدرتمند قرار داشت و یا به انتهای روند نزولی خود رسیده بود عملاً فرصت برای خرید هر یک از سهام موجود در آن مناسب است. اما در غیر این صورت و اگر شاخص گروه در شرایط ایده‌آل این باشد عملاً سرمایه گذاری در هر یک از سهم های موجود در آن گروه خیلی مناسب نبوده و ممکن است ریسک بالایی داشته باشد.

قدم سوم: تحلیل نمودار سهم

در نهایت در آخرین مرحله قبل از خرید یک سهم نوبت به تحلیل خود آن سهم می‌رسد. در این مرحله شما بایستی با استفاده از روش های مختلف تحلیلی مانند تحلیل تکنیکال و تحلیل فاندامنتال بازار بورس شرایط یک سهم را از سیر تا پیاز بررسی کرده و در نهایت برای خرید آن تصمیم بگیرید. لازم به تذکر است که خرید یک سهم در بازار بورس طبق مراحل گفته شده در بالا وقتی برای شما امکان‌پذیر خواهد بود که در دو مرحله قبلی تاییدیه های لازم را برای خرید سهم مورد نظر گرفته باشید.

واقعیت این است که بازار بورس ایران به شدت تحت تأثیر اخبار مختلف موجود در کشور بوده و هر خبر سیاسی و اقتصادی بلافاصله می‌تواند تأثیر بسیار زیادی روی شرایط یک‌ سهم در بازار داشته باشند. به این معنا که ممکن است در زمان بررسی نمودار یک سهم شرایط برای خریدار مناسب باشد اما در لحظه وجود خبرهای سیاسی و اقتصادی ممکن است باعث برعکس شدن روند حاضر شده و ریسک های بسیار زیادی برای سرمایه گذاری شما به بار بیاورد. اگر شما در مراحل قبلی اقدام به تحلیل و بررسی شاخص کل بازار و شاخص گروه مورد نظر کرده باشید عمل نمی‌توانید مانع از بروز چنین ریسک‌هایی در سرمایه گذاری خود در بازار بورس شوید.

مراحل خرید سهم در بازار بورس را دربند های قبلی به صورت کامل با هم مرور کردیم. لازم به یادآوری است که مراحل گفته شده برای خرید و فروش سهام در بازار بورس مراحل کاملاً حرفه‌ای و کاربردی هستند و در حال حاضر توسط بهترین و با سابقه ترین سرمایه گذاران در این بازار مورد استفاده قرار می‌گیرند. استفاده از این مراحل در عین اینکه می‌تواند مانع از ورود سرمایه گذاری شما به ضرر شود باعث بالا رفتن کیفیت استراتژی های معاملاتی شما در این بازار نیز خواهند شد.


سایت های پرکاربرد بازار بورس


این بخش از مقاله آموزش رایگان بازار بورس را به معرفی سایت های کاربردی مهم در این بازار اختصاص داده‌ایم. شناخت این سایت ها نیز برای معامله گران در این بازار لازم است.

۱- سایت TSETMC.COM سایت اصلی سازمان بورس است که به تابلو بورس معروف شده است.

۲- سایت Codal.ir سایت اطلاع رسانی سازمان بورس است که در آن می‌توانید اطلاعات مربوط به همه شرکت‌های بورسی و اطلاعیه‌های آنها را مشاهده کنید.

۳- سایت Sena.ir پایگاه خبری بازار سرمایه است که می‌توانید مصاحبه‌های افراد و اخبار مربوط به بازار را در آن ببینید.

۴- سایت SEO.ir سایت سازمان بورس اوراق بهادار است که اطلاعات مهمی درباره بازار بورس را در دسترس کاربران قرار می‌دهد.

۵- سایت ifb.ir سایت شرکت فرابورس ایران است.

۶- سایت ime.co.ir سایت شرکت بورس کالای ایران است.

۷- سایت irenex.ir سایت شرکت بورس انرژی ایران است.

۸- سایت irvex.ir تالار مجازی بورس ایران است که امکان تمرین خرید و فروش سهام بدون نیاز به سرمایه را به صورت مجازی برای تریدرها فراهم می‌نماید.


قبل از سرمایه گذاری در بورس باید بدانید


نکات حرفه‌ای و بسیار مفیدی را در آموزش رایگان بورس با هم مرور کردیم که استفاده از نکات بیان شده می‌تواند شرایط بسیار ایده‌آلی را برای سرمایه‌گذاری در این بازار برای شما رقم بزند. در ادامه نیز سعی داریم تا شناخت شما را نسبت به این بازار باز هم بیشتر کرده و نکات کاربردی بیشتری هم برای معامله گری و هم برای ورود به این بازار با شما در میان بگذاریم.

دقت داشته باشید که هرچقدر نکات کاربردی و مفید بیشتری برای معامله گری در بازار بورس بدانید در نهایت معاملات شما روند بهتری در این بازار پیدا کرده و می‌توانید خود را به جمع افراد موفق اضافه کنید. البته شایان ذکر است که انفجار آموزش‌ها نیز به هیچ وجه شرایط مناسبی برای شما به وجود نیاورده و ممکن است شما را از مسیر اصلی گمراه کند. به همین دلیل تصمیم گرفتیم تنها به بیان نکات کاربردی و مهم در آموزش رایگان بورس بپردازیم تا از این طریق در کنار معرفی هرچه بهتر این بازار مانع از سردرگم شدن شما برای ورود به آن شویم.

چقدر سرمایه برای ورود به بورس کنار بگذاریم؟


تابلوخوانی در بورس

یکی از چالش ها و دغدغه های بسیار مهمی که بسیاری از کاربران در همان روزهای نخست ورود به بازار بورس با آن روبرو بوده و به دنبال رسیدن به پاسخ مناسب برای آن هستند، این سؤال است. به دلیل اهمیت این موضوع سعی داریم تا آن را نیز به عنوان یکی از نکات مهم در آموزش رایگان بورس برای شما عنوان کنیم.

درباره اینکه چقدر سرمایه برای ورود به بازار بورس نیاز داریم صحبت زیاد است. اما از میان همه این صحبت ها نکات زیر اصلی‌ترین مواردی است که بایستی به آن اشاره کنیم:

در حال حاضر کمترین رقمی که برای خرید یک سهم در بازار بورس می‌توانید کنار بگذارید ۵۰۰ هزار تومان است. در واقع اگر حساب کاربری شما در کارگزاری بورس کمتر از این مقدار باشد و یا مقدار حجم معاملاتی در نظر گرفته شده برای خرید یک سهم کمتر از این عدد باشد عملاً کارگزاری اجازه انجام معامله به شما را نخواهد داد. با این حساب می‌توان درک کرد که حداقل سرمایه لازم برای ورود به بورس و خرید و فروش سهام در این بازار ۵۰۰ هزار تومان است.

اما سؤال مهم اینجاست که آیا با ۵۰۰ هزار تومان می‌توان در بازار بورس به سرمایه گذاری ادامه داد و به سود یا درآمد مناسب در این بازار رسید؟ پاسخ این سؤال در حال حاضر و در شرایط کنونی بازار بورس خیر است. بسته به اهدافی که برای انجام معامله در بازار بورس دارید نیاز به سرمایه مشخصی نیز خواهید داشت. به عنوان مثال اگر برای نوسان گیری و خرید سهام در بازه های زمانی کوتاه مدت اقدام می‌کنید یک سرمایه ۱۰ تا ۲۰ میلیون تومانی نیاز خواهید داشت. حتی بسیاری از افراد حرفه‌ای توصیه می‌کنند که برای ورود به بازار بورس حداقل یک سرمایه ۱۰۰ میلیون تومانی داشته باشید تا امکان چیدن یک سبد سهام قدرتمند و مناسب برای شما وجود داشته باشد.

ساعات معامله در بازار بورس


بورس چیست

دومین نکته‌ای که در آموزش رایگان بورس لازم است آن را نیز برای شما تشریح کنیم ساعات انجام معامله در این بازار است. ساعت انجام معامله در انواع بازار بورس با یکدیگر متفاوت است و از این گذشته در طول زمان نیز شاهد تغییراتی در ساعت انجام معامله در بورس بوده‌ایم.

در حال حاضر ساعت کاری بازار بورس اوراق بهادار برای خرید و فروش سهام از روز شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۹ صبح الی ۱۲ و نیم ظهر است. بازار بورس در روز های تعطیل رسمی تقویم تعطیل بوده و در غیر از این ساعات نیز امکان انجام معامله و خرید و فروش سهام در این بازار وجود نخواهد داشت.

البته طبق اعلام سازمان بورس در روزهای کاری بازار امکان ثبت سفارش از ساعت ۸:۴۵ صبح تا ۹ صبح برای سرمایه‌گذاران در این بازار وجود دارد. اگر شما در این ۱۵ دقیقه اقدام به ثبت سفارش کنید، سفارش شما در هسته بازار بورس ثبت خواهد شد اما هیچ معامله‌ای در این تایم صورت نمی‌گیرد. انجام معاملات از همان ساعت ۹ صبح شروع خواهد شد.

وضعیت نمادها در بازار بورس


یکی دیگر از نکاتی که در آموزش رایگان بورس لازم به توزیع آن است و وضعیت نمادها در این بازار است. بسته به شرایط مختلف هر یک از نمادها در هر روز کاری در بازار بورس می‌توانند ۵ حالت مختلف داشته باشند. دقت کنید که هر کدام از حالت های تعریف شده برای نمادها در بازار بورس به علت مشخصی است و تعیین شرایط یک نماد در بازار نیز از طرف سازمان بورس انجام خواهد پذیرفت. انواع وضعیت نماد ها در بازار بورس به شرح زیر است:

وضعیت مجاز

عادی ترین شرایط تعریف شده برای هر کدام از نماد ها در بازار بورس وضعیت مجاز است که کاربران می‌توانند در این حالت برای خرید و فروش سهام مورد نظر اقدام نمایند.

وضعیت مجاز – محفوظ

وضعیت مجاز – محفوظ زمانی برای یک نماد در بازار بورس به وجود می آید که نماد مورد نظر بعد از مدتی بسته بودن در حال بازگشایی است. در این وضعیت نماد مورد نظر در مرحله پیش گشایش قرار گرفته و با وجود اینکه امکان ارسال سفارش برای خرید و فروش بر روی آن نماد وجود دارد اما هیچ معامله‌ای انجام نخواهد شد. معمولاً بعد از ۳۰ دقیقه مرحله پیش گشایش به اتمام رسیده و نماد مورد نظر در وضعیت مجاز قرار می‌گیرد.

وضعیت مجاز – متوقف

نماد مورد نظر در این وضعیت در شرایطی قرار گرفته که نه امکان معامله بر روی آن وجود دارد و امکان ثبت سفارش. این شرایط وقتی بر روی یک نماد ایجاد می‌شود که یکی از دلایل توقف نمادها برای آنها داده شده و به صورت مقطعی امکان سفارش گیری و معامله بر روی آن متوقف شده است.

وضعیت ممنوع

وضعیت ممنوع چه شرایطی اطلاق می‌شود که در آن شرایط نماد مورد نظر بسته شده و امکان انجام معامله بر روی آن وجود ندارد اما در این وضعیت در همان روز معاملاتی جاری نماد مورد نظر بازگشایی خواهد شد.

وضعیت ممنوع – متوقف

در این وضعیت نماد مورد نظر به صورت کامل بسته شده و امکان خرید و فروش فرهنگیان وجود ندارد و همچنین قرار نیست در روز جاری نیز شاهد بازگشایی این نماد باشیم. در چنین شرایطی بسته به دلیل اینکه چرا نماد ممنوع شده باشد تاریخ مشخصی برای بازگشایی آن اعلام می‌شود که این تاریخ را می‌توانید در سامانه کدال مشاهده کنید.

به کانال های VIP اعتماد نکنید


یکی دیگر از نکات بسیار مهمی که حتماً باید در آموزش رایگان بورس آن را نیز برای شما بررسی کنیم کانال های وی آی پی و یا کانال های سیگنال دهی خرید و فروش سهام در این بازار هستند. بسیاری از افراد که به دلایل مختلف امکان رسیدن به سود در بازار بورس برای آنها فراهم نشده و قدرت لازم برای سرمایه گذاری موفق در این بازار را ندارند اقدام به راه‌اندازی کانال هایی در برخی از شبکه‌های اجتماعی مانند تلگرام یا اینستاگرام می‌نمایند.

این افراد در این کانال ها با دریافت مبلغی کاربران را در یک کانال سیگنال دهی و وی آی پی می‌نمایند که هر روز سیگنال هایی برای خرید و فروش سهام مختلف در آن‌ها اعلام می‌شود. جدای از اینکه سیگنال های ارائه شده در این کانال ها از کجا به دست می‌آید و اعتبار لازم را دارد یا خیر بایستی عنوان کنیم که تمام این کانال ها چیزی جز کلاهبرداری نیست.

متأسفانه شاهد هستیم که بسیاری از سرمایه گذاران خیلی راحت فریب این افراد را خورده و علاوه بر اینکه بخشی از سرمایه های خود را به دست آنها می‌سپارند سرمایه های ارزشمند خود را نیز در بازار با استفاده از این سیگنال ها به خطر می‌اندازند. سال‌ها تجربه ما در بازار بورس برای ما روشن کرده است که تمام این کانال ها چیزی جز کلاهبرداری و کسب درآمد برای کسانی که امکان رسیدن به موفقیت از روش‌های معمول در بازار بورس را نداشته‌اند نیست.

برای موفقیت در بازار بورس نیاز به هیچ مدرک تحصیلی ندارید


هر چند برای ورود به بازار بورس طبق قوانین نیاز است تا کاربران حداقل مدرک دیپلم را اخذ کرده باشند اما برای موفقیت در این بازار نیاز به هیچ مدرک تحصیلی ندارید و بالاترین مدرک تحصیلی نیز تضمین کننده موفقیت شما در بازار بورس نخواهد بود. یکی از دلایلی که افراد تحصیل کرده معمولاً در بازار بورس روند بهتری برای معاملات خود فراهم می‌آورند این است که این عزیزان درک بهتری نسبت به شرایط سرمایه گذاری در این بازار پیدا کرده و با سپری کردن تمام مراحلی که در این مقاله به آنها اشاره کردیم و سعی در بهینه کردن معاملات خود دارند.

واقعیت این است که بسیاری از اقتصاددانان و افرادی که دوره های حرفه‌ای اقتصادی را در دانشگاه پشت سر گذاشته‌اند نیز در امر سرمایه گذاری در بازار بورس با چالش‌های زیادی همراه بوده و نمی‌توانند معاملات موفقی در این بازار برای خود رقم بزنند. این مهم نشان می‌دهد که حتی داشتن سواد آکادمیک و تحصیلات مرتبط با بازار سرمایه نیز نمی‌تواند تضمین کننده موفقیت سرمایه‌گذاران در این بازار باشد تا چه برسد به تحصیلات غیرمرتبط.

تلاش و داشتن پشتکار و از این گذشته اهمیت قائل شدن برای آموزش و تمرین از جمله مواردی است که می‌تواند شانس موفقیت در بازار بورس را به مراتب زیاد کند. بسیاری از افراد هستند که بعد از چندین بار شکست خوردند تازه به اهمیت این موضوعات پی برده و اقدام به رفتار اصولی برای سرمایه گذاری در این بازار می‌نمایند که منجر به موفقیت آنها نیز می‌شود.

بهترین دوره آموزش بورس در ایران کدام است؟


بورس چیست

لازم دانستیم تا در کنار آموزش رایگان بورس به معرفی بهترین دوره بورس در ایران نیز بپردازیم که اهمیت بسیار زیادی برای کاربران دارد. واقعیت این است که اگر در اینترنت جستجو کنید صدها پکیج آموزشی و دوره آموزشی مختلف را برای بورس پیدا خواهید کرد که عملاً درصد قابل توجهی از آنها چیزی جز کپی همین مقالات آموزش رایگان بورس نیست. اگر تنها یکی از این پکیج ها را تهیه کرده باشید و محتویات آن‌ها را با سری مقالات آموزش رایگان بورس در آکادمی کانون بورس مقایسه کنید متوجه این موضوع خواهید شد.

برای اینکه در امر انتخاب بهترین دوره آموزش بورس بهتر عمل کنید لازم است ابتدا ویژگی های یک دوره خوب و عالی را به شما معرفی کنیم.

  • یک دوره عالی آموزش بورس بایستی به صورت کامل و جامع ارائه شده و تمام مطالب بدون هیچ پیش نیازی در آن قرار گرفته باشند. در واقع کاربران حتی بدون کوچکترین شناخت نسبت به بازار بورس نیز می‌توانند از این دوره ها برای آموزش و سرمایه گذاری در این بازار استفاده کنند.
  • بهترین دوره آموزش بورس بایستی حاوی مطالب کاربردی و ارزنده برای معامله گری در این بازار باشد و در نهایت کاربر را تبدیل به یک تریدر کند.
  • در بهترین دوره آموزش بورس شما بایستی به کامل‌ترین سرفصل های آموزش این بازار دسترسی داشته باشید.
  • همزمان با برگزاری کلاس های آموزشی لازم است تا در بهترین دوره آموزش بورس کارگاه های عملی نیز برگزار شود که در این کارگاه ها شما همراه با اساتید با تجربه به صورت زنده اقدام به انجام معامله و خرید و فروش سهام کنید.
  • بررسی تجربیات و رزومه اساتید یکی دیگر از نکات بسیار مهم در انتخاب بهترین دوره آموزش بورس است. جالب است که بسیاری از پکیج ها و دوره های موجود در اینترنت خط استاد مشخصی هم ندارند.
  • وجود فضای مناسب برای شرکت در کلاس های آموزشی یکی دیگر از نکاتی است که برای انتخاب بهترین دوره آموزشی بورس باید به آن اشاره کنیم.

اگر بخواهیم در یک کلام بهترین دوره آموزش بورس را برای شما تعریف کنیم، این لقب را به دوره‌ای خواهیم داد که کاملاً رایگان باشد. البته رایگان بودن به این معنا نیست که برای حضور در این دوره نباید هیچ پولی پرداخت کنید بلکه رایگان بودن به این معنا است که دانشجویان می‌توانند در طول دوره با نکاتی که استاد به آنها می گوید در بازار سرمایه گذاری کرده و حداقل بتوانند شهریه دوره را از این طریق به دست آورند.

در دوره جامع بزرگان بورس که برای شما فراهم آورده‌ایم تمام مزیت‌های بالا در بالاترین کیفیت ممکن در دسترس قرار می‌گیرند و شما می‌توانید در پایان این دوره مانند افراد حرفه‌ای و با تجربه چندین ساله در بازار بورس دست به خرید و فروش سهام بزنید. توصیه می‌کنیم که حتماً سرفصل ها و نکات مربوط به این دوره را مشاهده کرده و سپس آن را با سایر دوره های موجود در اینترنت مقایسه نمایید.

حداقل و حداکثر سود در بازار بورس چقدر است؟


همچنین یکی دیگر از سؤالاتی که ذهن بسیاری از کاربران را به خود درگیر کرده است حداقل و حداکثر سود قابل استخراج در بازار بورس است. در این بخش از آموزش رایگان بورس به معرفی این نکات در این بازار می‌پردازیم.

واقعیت این است که نمی‌توان حداقل و حداکثر سود برای انجام معاملات مختلف در بازار بورس تعریف کرد. بازار بورس دارای نوسان ۵ درصدی است. به این معنا که در طول اولین روزه انجام معامله در بازار بورس شما حداکثر ممکن است ۱۰ درصد ضرر کنید و همچنین حداکثر سود هشت و نیم درصدی بعد از پرداخت کارمزدها برای معامله شما امکان‌پذیر است. بعد از روز اول نیز حداکثر میزان نوسان سرمایه شما در بازار به سمت بالا یا پایین ۵ درصد خواهد بود.

بسیاری از کاربران هستند که با سرمایه های چند میلیارد تومانی در حال حاضر در طول هر ماه به سود های چند صد میلیونی رسیده و سرمایه گذاری بسیار ایده‌آلی برای خود رقم زده‌اند. اما موفقیت و کسب سود در بازار را هرگز نباید به تومان محاسبه کنید و همیشه میزان موفقیت خود را باید به درصد بیان کنید. برای بهترین و حرفه‌ای‌ترین افراد و سرمایه گذاران در بازار بورس رسیدن به سود ۱۰ تا ۲۰ درصدی در هر ماه می‌تواند بسیار ایده‌آل و عالی باشد.

خطرات سرمایه گذاری در بورس چیست؟


همچنین در انتها آموزش رایگان بورس را بایستی با معرفی خطرات سرمایه گذاری در این بازار به اتمام برسانیم. سرمایه گذاری در بازار بورس می‌تواند خطرات بسیار زیادی برای شما به دنبال داشته باشد که شناخت آنها حداقل می‌تواند هشداری برای جلوگیری از ورود به آنها باشد. در سرمایه گذاری در بورس ممکن است شما تمام سرمایه های خود را از دست بدهید و با چالش‌های این چنینی روبرو شوید. به همین دلیل توصیه می‌کنیم که حتماً نکات و موارد بیان شده در این مقاله را جدی گرفته و بعد از سپری کردن دوره های حرفه‌ای آموزش برای ورود به این بازار اقدام نمایید.

آموزش بورس از صفر تا صد

کلام آخر


تمام تلاش ما در مجموعه کانون بورس از ارائه مقالات آموزش رایگان بورس معرفی کامل و جامع این بازار به سرمایه گذاران ایرانی است. تمام نکاتی که در سری مقالات آموزش رایگان بورس با شما در میان می‌گذاریم حاصل سال‌ها تلاش و تجربه ما در معامله گری در این بازار است و همگی آنها نکاتی کاملاً کاربردی و ایده‌آل محسوب می‌شوند که استفاده از آن‌ها می‌تواند برای هر کسی تبدیل به برگ برنده در معاملات شود.

نکته بسیار جالب این است که بسیاری از این نکات حتی در دوره های پولی و غیر رایگان نیز با این کیفیت ارائه نمی‌شود اما متأسفانه کاربران ایرانی نشان داده‌اند که علاقه‌ای به مطالعه مقالات آموزش رایگان بورس نداشته و ترجیح می‌دهند تا سرمایه های خود را با خرید پکیج های بی‌کیفیت هدر دهند. در انتها با تمام این شرایط و نکاتی که اشاره کردیم لازم است یک بار دیگر متذکر شویم که بازار بورس بازار رسیدن به سود های آن‌چنانی در بازه های زمانی کوتاه مدت نیست و برای موفقیت و رسیدن به سود در این بازار حتماً باید تسلط کافی به روش های تحلیلی بازار بورس پیدا کرده و آموزش های حرفه‌ای لازم را پشت سر گذاشته باشید.

ترتیب پیشنهادی مطالعه مقالات این بخش...

3 پاسخ

  1. از راهنمایی شما سپاسگزارم
    اگر فیلم اموزش بورس را خاسته باشیم باید چکار کنیم ؟
    ممنون

    1. درود بر شما. می تونید چکیج آموزش آنلاین بورس رو تهیه کنید. برای دریافت مشاوره هم در ساعات اداری با شماره های سایت تماس بگیرید.

  2. عرض سلام و وقت بخیر، مطالب و محتواتون کامل و خوب بودن. بابت انتشار چنین محتوایی در خوبی در مورد بورس از شما (کانون بورس) ممنونم. در رابطه با سرمایه‌گذاری غیرمستقیم در بورس، من یک مقاله هم تو خبرگزاری «اقتصاد ژورنال» خوندم که نویسندش داود یوسفی بود و بسیار خوب نوشته. در اون مقاله هم به نکات گوناگونی اشاره شده. من به دوستان پیشنهاد میدم که هم مطالب شما و هم اون مقاله رو به جهت مفید بودن بخونن.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

روش‌های پرداخت و ثبت نام

ارزش دوره: ۱8٫۸۰۰٫۰۰۰ تومان

قیمت جشنواره: ۱4/۸۰۰/۰۰۰ تومان

پیش پرداخت: 2٫۸۰۰٫۰۰۰ تومان

روش‌های پرداخت و ثبت نام

ارزش دوره ۱۷٫۸۰۰٫۰۰۰ تومان

قیمت جشنواره: ۱۳/۸۰۰/۰۰۰ تومان

تماس فوری با شما

موضوع تماس با شما: