لوگو کانون بورس

اندیکاتور مکدی چیست | آموزش اندیکاتور macd

اندیکاتور مکدی چیست
شما در حال مطالعه مقاله ۱۰ از ۲۰ در این سرفصل آموزش رایگان هستید.

اندیکاتور مکدی چیست و چه کاربردی در تحلیل تکنیکال دارد؟ در انواع سبک‌ های تحلیل تکنیکال از ابزارهای مختلفی برای تحلیلگری استفاده می‌نمایند. در تحلیل تکنیکال اندیکاتوری هم مهم‌ترین ابزار مورد استفاده برای تحلیلگران اندیکاتورها هستند. اندیکاتورها شاخص‌هایی هستند که تابع قیمت بوده و تحت تاثیر قیمت رفتار می‌نمایند و می‌توانند به نوعی برای سیگنال دهی و پیش‌بینی آینده قیمت مورد استفاده قرار بگیرند. در این بین اندیکاتورهای مشهور و محبوب مانند مکدی قدرت معاملاتی بسیار بالایی داشته و استفاده از آن در تحلیل تکنیکال می‌تواند قدرت معامله‌گری را افزایش دهد.

نه فقط برای تحلیل تکنیکال اندیکاتوری بلکه برای نواع سبک‌ های پرایس اکشن و روش‌های تحلیل تکنیکال مدرن هم می‌توان از اندیکاتور مکدی به عنوان یک تاییدیه برای سیگنال گیری استفاده کرد. البته خیلی از کاربران نسبت به اندیکاتورها جبهه مخالف داشته و بر این باور هستند که استفاده از آنها می‌تواند تبدیل به یک چالش بزرگ برای ترید در بازارهای مالی مانند فارکس یا ارز دیجیتال شود. برخی‌ها هم اتکای بسیار زیادی روی اندیکاتورها داشته و تمام روند معامله‌گری خود در بازار را تحت تاثیر اندیکاتورهای رایج در نظر می‌گیرند.

نه دیدگاه افراطی و نه دیدگاه تفریطی هیچکدام درباره اندیکاتورها مناسب نیست و شما بایستی به اندیکاتورها به عنوان یک ابزار برای تایید گرفتن در روش‌های تحلیلی مختلف نگاه کنید. برای این منظور در قدم اول شما بایستی ماهیت اندیکاتورهای مختلف مانند مکدی را بشناسید و بدانید که کجاها می‌توانید از این اندیکاتورها در بهترین شرایط ممکن استفاده کنید. مکدی یک اندیکاتور جذاب با کاربردهای بسیار متنوع است و استفاده از آن در تحلیلگری می‌تواند شرایط بسیار جذابی را در فرایند معاملات شما به ارمغان آورد.

در این مقاله در کانون بورس در کنار شما هستیم تا به بررسی کامل و جامع اندیکاتور مکدی پرداخته و تمام جزئیات مربوط به این اندیکاتور اعم از سیگنال گیری و یا استفاده از آن برای تشخیص واگرایی‌ها در بازار بپردازیم. در پایان این مقاله هیچ نکته‌ای درباره اندیکاتور مکدی برای شما ناگفته باقی نخواهد ماند و از این پس می‌توانید از این اندیکاتور برای تحلیل هرچه بهتره قیمت جفت ارزها در بازار فارکس و یا قیمت ارزهای دیجیتال در بازار کریپتو کارنسی استفاده کنید.

همچنین در انتهای مقاله متوجه خواهید شد که استفاده از مکدی تا چه حد می‌تواند در تحلیل تکنیکال فارکس یا تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال به کار آید. البته معامله‌گران بازار بورس هم می‌توانند از اندیکاتور مکدی در تحلیل تکنیکال بورس استفاده کرده و از سیگنال‌های این اندیکاتور برای ورود به سهم‌های ارزنده در بازار استفاده نمایند. بسیار مهم است که شما از مکدی در مواقع مناسب استفاده کنید تا مبادا سیگنال‌های اشتباه و چالش‌های این اندیکاتور گریبان‌گیر معاملات شما در بازارهای مالی شود.

درصد قابل توجهی از افرادی که در حال استفاده از اندیکاتورها در بازارهای مالی برای تحلیلگری هستند، شناخت کافی نسبت به آنها نداشته و از روش‌های اشتباه برای به کارگیری اندیکاتورها بهره می‌برند که همین موضوع باعث شده تا آنها گارد منفی نسبت به اندیکاتورهایی مانند مکدی داشته باشند. در کانون بورس سعی می‌کنیم تا تمام جزئیات لازم برای تحلیلگری در بازارهای مالی را در بهترین شرایط ممکن به شما عرضه داریم و اکنون نوبت به این رسیده تا بدانید اندیکاتور مکدی چیست و چگونه می‌توانیم از آن برای تحلیل تکنیکال در بازارهای مالی استفاده کنیم.

اندیکاتور مکدی چیست

اندیکاتور مکدی چیست و چگونه به وجود آمده است؟ قبل از هر چیزی باید یادآوری کنیم که اسم این اندیکاتور اصلاً مکدی نیست و کاربران ایرانی از این اصطلاح برای آن استفاده می‌کنند. ام ای سی دی (MACD) مخفف عبارت Moving Average Convergence Divergence  به معنی واگرایی و همگرایی میانگین متحرک است. مکدی را می‌توان یکی از محبوب‌ترین اندیکاتورها در تحلیل تکنیکال در نظر گرفت که در آن از میانگین متحرک برای ارزیابی شرایط قیمت استفاده شده و در نهایت سیگنال‌های خرید و فروش صادر می‌شود.

اندیکاتور مکدی برای اولین بار در سال ۱۹۷۰ توسط جرارد اپل ابداع شد و از آن به بعد البته با تغییراتی هم همراه بوده و تنظیمات آن در تحلیل تکنیکال تغییراتی را داشته است. این اندیکاتور هم برای تشخیص رونده نمودار قیمت و هم برای دریافت سیگنال خرید و فروش کاربرد داشته و رای تجزیه و تحلیل و آنالیز نمودار قیمت هر کالا و محصولی می‌توان از آن به راحتی و بدون هیچگونه دردسری استفاده کرد.

مکدی در ابتدا توسط جرارد اپل به صورت فاصله میان دو میانگین متحرک ابداع و مورد استفاده قرار گرفته و سپس توسط تحلیلگر دیگری به نام توماس آسپری ا اضافه شدن بخش‌هایی مانند هیستوگرام مکدی پیشرفته‌تر شده و کاربردهای بیشتری هم به خود گرفت. در میان ابزارهای مربوط به تحلیل تکنیکال این اندیکاتور در گروه اسیلاتورها قرار می‌گیرد که برای محاسبه خطوط مختلف آن از فرمول‌های خاصی استفاده می‌شود که البته این فرمول‌ها چندان هم پیچیده نیست.

میانگین متحرک‌های ۹ و ۱۲ و ۲۶ روزه اصلی‌ترین میانگین‌های متحرکی هستند که در تنظیم اندیکاتور مکدی مورد استفاده قرار می‌گیرند. البته مکدی را می‌توانید در پلتفرم‌های مختلف ارائه دهنده ابزارهای تحلیل تکنیکال، در دو مدل مکدی جدید و مکدی قدیم مشاهده کنید که از نظر ساختار تفاوت‌های میان آنها وجود دارد.

اندیکاتور مکدی چیست

کاربردهای اندیکاتور مکدی چیست

چه کاربردهایی می‌توانیم از اندیکاتور مکدی در تحلیل تکنیکال انتظار داشته باشیم؟ این اندیکاتور جذابیت‌های بسیار زیادی داشته و به راحتی می‌توان از آن برای کاربردهای مختلفی در تحلیل تکنیکال استفاده کرد. مکدی یک اندیکاتور تمام عیار است که به راحتی حتی به عنوان یک استراتژی معاملاتی نیز در بازارهای مالی قابل استفاده است و برای این منظور هیچ کم و کاستی ندارد. برخی از مهمترین کاربردهای اندیکاتور مکدی را در ادامه با هم مرور می‌کنیم.

اولین کاربرد اندیکاتور مکدی برای تشخیص روند است. مکدی یک اندیکاتور اسیلاتور است که برای تشخیص روند حاضر می‌توان از آن استفاده کرد. برای کسانی که در تشخیص روند برای انجام معامله مشکل دارند و به دنبال استفاده از اندیکاتوری برای بهینه کردن تشخیص روند در معاملات خود هستند، مکدی می‌تواند یک انتخاب بسیار مناسب و ایده‌آل باشد. البته با تجربه و ارتقای سطح مهارت کار با مکدی بهتر می‌توانید از این اندیکاتور برای تشخیص روند استفاده کنید.

از اندیکاتور مکدی همچنین می‌توان برای تشخیص قدرت روند نیز استفاده کرد. این اندیکاتور علاوه بر تشخیص روند حاضر می‌تواند قدرت روند را نیز به ما نشان دهد و این نکته اهمیت بسیار زیادی برای تریدرهایی دارد که به دنبال انجام ترید در جهت روند یا خلاف جهت روند دارد. در جایی که قدرت روند کم باشد عملاً استفاده از سیگنال های خلاف جهت روند شرایط بهتری پیدا خواهند کرد و در جایی که روند قدرتمند باشد استفاده از سیگنال های خلاف جهت روند خیلی کارساز نخواهد بود. همچنین این نکته می‌تواند معیاری بسیار مهم برای بهینه کردن سیگنال های مختلف با استفاده از سایر استراتژی‌های معاملاتی هم باشد.

از مکدی می‌توان به عنوان ماشین سیگنال دهی در جهت مختلف برای خرید و فروش در بازارهای مالی استفاده کرد. این اندیکاتور هم در تایم فریم کوتاه و هم در تایم فریم بلند دائماً در حال ارائه سیگنال های خرید و فروش است و این نکته می‌تواند مزیت بسیار بزرگی برای کسانی باشد که به دنبال انجام تریدهای بیشتر برای سودهای بیشتر در بازارهای مالی هستند. برای بازارهای مالی که ترید در آنها بیشتر رایج است از جمله بازار فارکس یا فیوچرز ارز دیجیتال استفاده از مکدی جذابیت بسیار بالایی ایجاد خواهد کرد و باعث می‌شود تا شما دائماً سیگنال هایی داشته باشید. البته با استفاده از سایر ابزارها امکان بهینه کردن سیگنال های مکدی نیز وجود دارد.

کاربرد دیگر مکدی برای تشخیص واگرایی قیمت است. وقتی قیمت در یک روند صعودی یا نزولی قرار گرفته و در حال ادامه دادن روند خود است گاهی اوقات تشخیص واگرایی می‌تواند کیفیت معاملات کاربران را افزایش دهد. اگر شما ابزاری در اختیار داشته باشید که بتوانید با استفاده از آن واگرایی‌ها را چه در تایم فریم بالا و چه در تایم فریم پایین تشخیص دهید، کاربرد بسیار جذابی از آن برای تحلیل‌های خود ایجاد خواهد کرد و این مهم می‌تواند کیفیت تریدهای شما را به میزان قابل توجهی افزایش دهد. همراه کردن سایر ابزارها با مکدی همراه با تشخیص واگرایی‌ها می‌تواند یک تریدر موفق از شما بسازد.

از مکدی می‌توان به عنوان ابزاری برای تشخیص سیگنال خروج از بازار استفاده کرد. اگر شما با استفاده از ابزارها و سایر روش‌های تحلیل تکنیکال اقدام به ورود به یک معامله کرده‌اید و به دنبال تعیین تارگت قیمتی و یا خروج به موقع از بازار هستید، مکدی ابزار بسیار مناسبی برای منظور خواهد بود و با استفاده از آن می‌توانید در نقاطی که بازگشت قیمت حتمی شده و دیگر جهت روند در جهت مورد نظر شما نخواهد بود استفاده کنید.

تمام این کاربردها نشان می‌دهد که مکدی یک اندیکاتور قدرتمند و با کاربردهای بسیار زیاد در تحلیل تکنیکال است و اگر شما تسلط کامل و کافی به نحوه استفاده از این اندیکاتور پیدا کنید، به مراتب می‌توانید شرایط بهتری برای تحلیل‌های خود ایجاد کرده و قدرت تکنیکال خود را تا میزان قابل توجهی افزایش دهید. البته برای این منظور لازم است تا آموزش اندیکاتور مکدی را پشت سر گذاشته و به درک کاملی نسبت به ماهیت این اندیکاتور برسید. وگرنه صرفاً انداختن مکدی بر روی نمودار کمکی به شما نخواهد کرد و این شما هستید که بر اساس مهارتی که دارید بایستی از این اندیکاتور کار بکشید و کیفیت تریدهای خود را بهتر کنید.

اندیکاتور مکدی چیست

اجزای مکدی

حالا نوبت به بررسی و معرفی اجزای مختلف مکدی می‌رسد. این بخش از مقاله هم اهمیت خاص خود را دارد زیرا اندیکاتور مکدی در پلتفرم‌های مختلف در انواع مختلفی ارائه می‌شود و ممکن است شما با مشاهده انواع مختلف مکدی کمی درباره آن گیج شوید. به وضوح می‌توانید مکدی را به دو دسته قدیمی و جدید تقسیم کنیم که در مدل قدیمی و جدید اجزا با یکدیگر تفاوت‌های اندکی دارند اما نحوه به کارگیری و کاربرد آنها برای تحلیل تکنیکال یکسان است.

در مکدی قدیمی اندیکاتور از یک بخش هیستوگرام ک خط مکدی و یک خط سیگنال به وجود می‌آید و در مدل جدیدتر خط سیگنال حذف شده و خط مکدی و هیستوگرام تنها اجزای تشکیل دهنده این اندیکاتور هستند. البته در ادامه برای شما تشریح خواهیم کرد که چگونه از مکدی و اجزای مختلف آن برای کاربردهای مختلف این اندیکاتور در تحلیل تکنیکال استفاده کنید. اما برای اینکه به درک صحیح نسبت به شرایط مکدی در تحلیل تکنیکال برسید ابتدا لازم است تا اجزای مختلف آن را از نظر ماهیت با برای شما تشریح نماییم.

دقت داشته باشید که هر یک از اجزای مکدی در لحظه توسط پلتفرم‌های معاملاتی محاسبه شده و با توجه به رفتار قیمت این اجزا نیز تغییر می‌کنند. بنابراین بد نیست بدانید که هر یک از اجزای مکدی چه ارتباطی با رفتار قیمت داشته و چه مشخصه‌ای از آن را بیان می‌کنند. این مهم باعث می‌شود تا بدانید وقتی یکی از اعضای مکدی در حال تغییر است، در واقع چه اتفاقی بر روی نمودار قیمت می‌افتد و چه نوساناتی را در آن شاهد هستیم که باعث شده تا چنین وضعیتی در این اندیکاتور به وجود آید.

خط مکدی

اولین جز از اجزای اندیکاتور مکدی که باید به بررسی و معرفی آن بپردازیم خط مکدی است. خط مکدی که معمولاً با یک خط آبی بر روی این اندیکاتور مشخص می‌شود نشان دهنده تفاوت میان میانگین متحرک نمایی با دوره‌های ۱۲ و ۲۶ است. در واقع اگر شما دو میانگین متحرک ۱۲ و ۲۶ را بر روی نمودار قیمت قرار داده و اختلاف آنها را مقایسه کنید در واقع شما در حال ترسیم خط مکدی هستید. با توجه به اینکه میانگین متحرک ۱۲ و ۲۶ به نوعی می‌توانند نشان دهنده نحوه رفتار قیمت و جهت روند باشند از این رو خط مکدی معیار بسیار خوبی برای تشخیص روند است و کمک می‌کند تا شما بدانید قیمت به کدام سمت در حال حرکت است.

از این گذشته نکته بسیار مهم درباره میانگین متحرک نمایی ۱۲ و ۲۶ این است که این دو میانگین متحرک بازه زمانی بسیار کمی داشته و رفتار آنها بسیار به رفتار قیمت نزدیک است. همین مهم باعث می‌شود تا این دو اندیکاتور بتوانند تشخیص خوبی برای جهت روند قیمت باشند و استفاده از آنها برای تشخیص به موقع تغییر جهت روند نیز کارکرد بسیار خوبی خواهد داشت. با توجه به این نکته خط مکدی را می‌توانیم یکی از مهم‌ترین بخش‌ها در اندیکاتور مکدی تعریف کنیم که معیار بسیار خوبی برای تشخیص روند و همچنین تشخیص برگشت روند است.

خط سیگنال مکدی

دومین جز از اجزای اندیکاتور مکتیو که باید به تشکیل آن بپردازیم خط سیگنال مکدی است. خط سیگنال مکدی که به صورت دیفالت بر روی تنظیمات این اندیکاتور به رنگ قرمز نمایش داده می‌شود در واقع همان میانگین متحرک نمایی با دوره ۹ هست. میانگین متحرک نمایی با پریود ۲ یک میانگین بسیار نزدیک به قیمت است که شرایط بسیار جذابی برای سیگنال گیری در اندیکاتور مکدی ایجاد می‌کند و به عنوان خط سیگنال در این اندیکاتور کاربرد دارد. در ادامه متوجه خواهید شد که چگونه با استفاده از خط سیگنال مکدی و همچنین خط مکدی می‌توان برای رسیدن به سیگنال های مختلف با استفاده از این اندیکاتور اقدام کرد.

هیستوگرام مکدی

سومین و آخرین جز در اندیکاتور مکدی هیستوگرام آن است. اینستاگرام در واقع به مستطیل‌های عمودی شکل گفته می‌شود که بر روی اندیکاتور کاملاً مشخص هستند و در دو جهت بالا و پایین بر روی اندیکاتور ترسیم می‌شوند. هیستوگرام مکدی در هر لحظه در واقع تفاوت میان خط سیگنال و خط مکدی را نشان می‌دهد. هر چقدر تفاوت میان خط سیگنال و خط مکدی بیشتر شود اندازه هیستوگرام افزایش پیدا خواهد کرد و هر چقدر فاصله این دو خط از یکدیگر کم شود اندازه هیستوگرام مکدی نیز کمتر خواهد شد.

برای هیستوگرام مکدی یک خط صفر تعیین می‌شود که مستطیل‌های ترسیم شده بر روی آن در بالا و پایین این خط نوسان می‌کنند.‌ وقتی خط مکدی زیر خط سیگنال مکدی قرار داشته باشد هیستوگرام مکدی در جهت منفی بوده و وقتی خط مکدی بالای خط سیگنال مکدی قرار داشته باشد جهت هیستوگرام در بالای خط صفر و مثبت است. دقت داشته باشید که  سیگنال مکدی به دلیل اینکه پریود زمانه کمتری دارد بسیار سریع‌تر از خط مکدی به قیمت واکنش نشان می‌دهد.

با توجه به نوع رفتار قیمت هر لحظه ممکن است هیستوگرام مکدی از جهت مثبت به منفی تغییر کرده و یا برعکس شاهد تغییر هیستوگرام از جهت منفی به مثبت باشیم که این مهم نشان از شرایط به وجود آمده در رفتار و روند قیمت است و می‌تواند باعث برگشت یا ادامه روند فعلی باشد.

اندیکاتور مکدی در تریدینگ ویو

اندیکاتور مکدی در تریدینگ ویو

درباره اجزای اندیکاتور مکدی با هم صحبت کردیم و تشریح کردیم که این اندیکاتور از چه اجزایی تشکیل شده و چگونه می‌توانید این اجزا را بر روی اندیکاتور و پنجره آن تشخیص دهید. اما برای فراخوانی مکتی با استفاده از تریدینگ ویو کار خیلی پیچیده‌ای نخواهید داشت و بعد از باز کردن پلتفرم تریدینگ ویو تنها کافیست در بخش اندیکاتورها و در قسمت جستجو عبارت MACD را جستجو نمایید. اولین اندیکاتوری که در این جستجو به شما نمایش داده می‌شود همان اندیکاتور مکدی است که می‌توانید آن را بر روی نمودار قیمت انداخته و استفاده کنید.

نکته بسیار مهمی که در هنگام استفاده از اندیکاتور مکدی در تریدینگ ویو باید به آن اشاره داشته باشیم این است که بهتر است بلافاصله بعد از انداختن اندیکاتور بر روی پنجره قیمت، اندازه آن را تنظیم کنید تا مبادا نمودار قیمت برای شما خیلی غیر واضح شود و یا نتوانید تشخیص درستی از نحوه تغییرات اندیکاتور داشته باشید. با نشانگر موس و حرکت دادن قسمت بالای پنجره اندیکاتور می‌توانید اندازه آن را در پلتفرم تریدینگ ویو تنظیم نموده و به اندازه دلخواه برسانید.

تنظیمات اندیکاتور مکدی چیست

همچنین نکته بعدی که در پلتفرم تریدینگ ویو یا هر پلتفرم دیگری درباره مکدی باید به آن اشاره کنیم تنظیمات این اندیکاتور است. بسیار مهم است که شما تنظیمات دقیقی را بر روی اندیکاتور مکدی ارائه کنید تا مبادا چالشی از بابت شرایط استفاده از این اندیکاتور برای شما پیش بیاید. به صورت کلی شما در دو حالت می‌توانید از اندیکاتور مکدی استفاده کنید که در هر یک از این دو حالت تنظیمات مختلفی را باید به کار بگیرید. در حالت اول که همان حالت معمول مکدی است شما نیازی به تغییر تنظیمات پیش فرض مکدی نداشته و همان تنظیمات پیش فرض را بر روی آن اعمال و می‌توانید از آن استفاده کنید.

در تنظیمات پیش فرض مکدی هم خط مکدی و هم خط سیگنال وجود دارند و شما می‌توانید تمام اجزای مکدی را بر روی آن مشاهده نمایید. اما در تنظیمات ین اندیکاتور به روش کلاسیک که البته کاربردهای جذاب خاص خود را هم داشته و بسیاری از تریدرها از آن استفاده می‌کنند بایستی تغییراتی در تنظیمات آن انجام نمایید.

درباره میانگین متحرک‌های به کار گرفته شده بر روی اندیکاتور مکدی توصیه می‌کنیم که خیلی تغییر خاصی ایجاد نکرده و از همان میانگین متحرک‌های ۱۲، ۲۶ و ۹ استفاده کنید. میانگین متحرک ۱۲ و ۲۶ برای ترسیم خط مکدی مورد استفاده قرار می‌گیرند و در دو بخش رکت سریع و حرکت آرام تنظیمات مکدی قرار می‌گیرند.

در بخش سیگنال مکدی هم همان میانگین متحرک نمایی ۹ را در نظر بگیرید تا تنظیمات شما با تنظیمات جهانی این اندیکاتور برای تمام تریدرها یکسان باشد. هم بخش تنظیمات میانگین متحرک اسیلاتور و هم بخش تنظیمات میانگین متحرک خط سیگنال را روی EMA تنظیم نمایید که اندیکاتور بر اساس میانگین متحرک نمایی برای شما به نمایش درآید. البته مکدی به صورت پیش فرض بر روی همین تنظیمات قرار می‌گیرد و نیازی به تغییر آن نخواهید داشت اما اگر در جایی تنظیمات متفاوتی برای آن مشاهده کردید می‌توانید با تغییر آن به حالت نمایی شرایط استفاده بهینه‌تری را برای مکدی ایجاد کنید.

در بخش نوع میانگین متحرک مورد استفاده برای مکدی گزینه‌های مختلفی پیش روی شما قرار می‌گیرد که این اندیکاتور به صورت پیش فرض بر روی گزینه کلوز یا قیمت بسته شدن کندل‌ها تنظیم شده است. این مهم نشان می‌دهد که میانگین متحرک‌های مورد استفاده در مکدی با توجه به قیمت کلوز کندل‌ها تشکیل می‌شوند. اگر در حالت استفاده عادی از اندیکاتور مکدی با همان خط مکدی و خط سیگنال هستید می‌توانید این بخش را در همان وضعیت کلوز قرار دهید و خیلی نیاز به تغییر آن نخواهید داشت. البته در بخش بعدی و در توضیح تغییر تنظیمات مکدی به حالت کلاسیک که کاربرد بسیار جذابی هم دارد توضیح خواهیم داد که این بخش را می‌توانید تغییر دهید.

بقیه تنظیمات مکدی هم به همان صورت به حالت دیفالت و  فرض قرار داده می‌شود و شما با توجه به سلیقه‌ای که دارید می‌توانید رنگ هر یک از خطوط را تغییر دهید. البته دقت کنید که با تغییر رنگ خطوط باید مراقب باشید تا مبادا خط مکدی و خط سیگنال را اشتباه بگیرید تا سیگنال های این اندیکاتور برای شما اشتباه نباشند. به هر حال برخی از افراد بنا به شرایطی که بر روی نمودار قیمت ایجاد کرده و نوع تنظیماتی که بر روی نمودار قیمت دارند، ترجیح می‌دهند از رنگ‌های متفاوت‌تری برای تنظیمات مکدی از جمله رنگ خط مکدی و خط سیگنال استفاده کنند که این مهم کاملا سلیقه‌ای بوده و خیلی اهمیت زیادی در سیگنال مکدی نخواهد داشت.

اندیکاتور مکدی در تریدینگ ویو

تغییر تنظیمات مکدی

نوع دیگری از اندیکاتور مکدی برای تحلیل تکنیکال قابل استفاده است که تنظیمات آن با تنظیمات مکدی پیش فرض در تریدینگ ویو متفاوت خواهد بود و بایستی حتماً این تنظیمات را بر روی آن اعمال کنید. بسته به تجربه و مهارتی که شما در استفاده از اندیکاتور مکدی دارید ایستی میان این تنظیمات و تنظیمات قبلی یکی را انتخاب نمایید که البته خود ما ترجیح می‌دهیم که از این تنظیمات برای استفاده از مکدی بر روی نمودار قیمت بهره ببریم.

برای این منظور در قسمت اول تنظیمات مکدی گزینه سورس را بر روی hlc3 قرار دهید. این مهم باعث می‌شود تا میانگین متحرک‌های ترسیم شده بر روی اندیکاتور مکدی ارتباط نزدیک‌تری با تغییرات قیمت داشته باشند و بتواند کیفیت بالاتری را از خود به نمایش بگذارند. دقت داشته باشید که در این بخش در واقع ما به اندیکاتور می‌گوییم که قیمت مورد نظر برای ترسیم میانگین متحرک را از چه قیمتی انتخاب نماید و تغیر تنظیمات ایجاد شده در همین راستا انجام می‌پذیرد.

همچنین بخش هیستوگرام مکدی را حذف کرده و خط مکدی را تبدیل به هیستوگرام کنید. در این حالت دیگر خبری از خط مکدی نخواهد بود و به جای هیستوگرام قبلی نیز این خط مکدی است که نقش‌هیستگرام را بازی خواهد کرد. در ادامه سعی می‌کنیم در بخش آموزش اندیکاتور مکدی سعی می‌کنیم تا نحوه سیگنال گیری از هر دو روش و هر دو تنظیمات مکی را برای شما ارائه کنیم تا اگر به دنبال استفاده از این اندیکاتور برای پیشبرد اهداف خود در تحلیل تکنیکال هستید بتوانید خیلی راحت از سیگنال های آن استفاده کنید.

آموزش اندیکاتور macd

آموزش اندیکاتور macd

نوبت به آموزش اندیکاتور مکدی می‌رسد. در این بخش سعی داریم سیر تا پیاز اندیکاتور مکدی را برای شما تشریح کرده و نکات مهمی درباره این اندیکاتور با شما در میان بگذاریم که استفاده از آنها باعث می‌شود تا این اندیکاتور بهتر درک کنید و بدانید که چقدر می‌توانید از مکدی برای پیشبرد اهداف خود در معاملات بازارهای مالی استفاده کنید.

نکاتی که در ادامه درباره آموزش اندیکاتور مکدی با شما در میان خواهیم گذاشت به قدری مهم هستند که حتی در دوره‌های حرفه‌ای آموزش ارز دیجیتال نیز به آنها پرداخته نشده و عملاً بسیاری از کاربران درباره نکات خیلی اطلاعات کافی ندارند. همچنین نحوه بکارگیری از اندیکاتور مکدی برای کاربردهای مختلف آن را نیز برای شما تشریح خواهیم کرد که این نکات نیز اهمیت بسیار زیادی برای پیشبرد اهداف تریدرها در بازارهای مالی دارد.

همین الان که روند استفاده از اندیکاتور مکدی را توسط بسیاری از تریدرها مرور می‌کنیم به این نتیجه می‌رسیم که اکثر آنها شناخت کافی نسبت به نحوه استفاده از این اندیکاتور را نداشته و در به کارگیری آن در روش‌های مختلف تحلیل تکنیکال دچار اشتباه می‌شوند. در حالی که حتی در منابع مختلف اینترنتی و دوره‌های آموزشی هم نکات اشتباهی درباره شرایط استفاده از اندیکاتور مکدی ارائه می‌شود. تمام تلاش ما در کانون بورس ارائه نکات حرفه‌ای برای استفاده از ابزارهای مختلف تحلیل تکنیکال توسط تریدرهای ایرانی است و در همین راستا برای مقاله نیز نحوه استفاده کاملاً استاندارد و بهینه از مکدی را برای شما تشریح می‌کنیم.

 ماهیت مکدی

احتمالاً تا اینجا متوجه شدید که ماهیت اندیکاتور مکدی در واقع فاصله دو مووینگ اوریج با یکدیگر است و این اندیکاتور در حال نشان دادن نحوه تغییرات قیمت بر اساس میانگین متحرک است. در واقع موسس اندیکاتور مکدی که سعی می‌کرده تا از میانگین‌های متحرک مختلف برای سیگنال گیری و ترید استفاده نماید ترجیح داده تا این سیگنال‌ها را تحت یک اندیکاتور جمع‌بندی نموده و کار خود را برای استفاده از چند میانگین متحرک راحت نماید. در واقع شما به جای اینکه چند میانگین متحرک مختلف را بر روی نمودار قیمت قرار داده و از آنها برای سیگنال گیری استفاده کنید، با استفاده از اندیکاتور مکدی تمام این میانگین متحرک‌ها را حذف کرده و به راحتی و از کد مکدی می‌توانید برای سیگنال گیری و ترید استفاده نمایید.

البته دقیقاً با توجه به اینکه از میانگین‌های متحرک بسیار متعددی می‌توان برای تحلیل نمودار قیمت استفاده کرد به همین ترتیب می‌توان اندیکاتور مکدی را نیز در تنظیمات بسیار متعددی با توجه به تغییرات مربوط به میانگین متحرک آن استفاده نمود. تنظیمات پیش فرض و نحوه تغییرات اولیه در تنظیمات مکدی را برای شما تشریح کردیم و شما می‌توانید با استفاده از این نکات برای استفاده هرچه بهتر از این اندیکاتور در معاملات خود بهره ببرید.

آموزش سیگنال مکدی

در اولین قدم به دنبال آموزش سیگنال مکدی هستیم که البته نحوه سیگنال گیری با استفاده از این اندیکاتور در تنظیمات مختلف آن با یکدیگر متفاوت خواهد بود. بنابراین سعی می‌کنیم تا آموزش سیگنال مکدی را برای هر دو تنظیماتی که در بالا به آنها اشاره کردیم برای شما تشریح کنیم تا اگر از هر یک از این تنظیمات استفاده می‌کنید بتوانید به راحتی از سیگنال های مکدی برای ترید استفاده کرده و کیفیت تحلیل‌های خود را در بازارهای مالی مانند فارکس و ارز دیجیتال افزایش دهید.

 تنظیمات پیش فرض مکدی

در قدم اول نحوه سیگنال گیری از اندیکاتور مکدی با همان تنظیمات پیش فرض را برای شما تشریح می‌کنیم. در تنظیمات پیش فرض شما هم خط سیگنال و هم خط مکدی را پیش روی خود دارید و هم اینکه هیستوگرام مکدی نیز پیش روی شما قرار گرفته که از آن می‌توانید برای بررسی شرایط روند استفاده نمایید. دقت داشته باشید که ما تنها از سیگنال هایی از مکدی استفاده می‌کنیم که در جهت روند نمودار قیمت باشند و یگنال‌های خلاف جهت روند ارائه شده در مکدی کاربرد خاصی نداشته و استفاده از آنها باعث بروز چالش‌های بسیار زیادی در معاملات شما در بازار خواهد شد. بنابراین با این پیش فرض برای سیگنال گیری از مکدی در قدم اول باید روند نمودار قیمت را شناسایی کنیم.

برای تشخیص روند نمودار قیمت می‌توانیم از هیستوگرام مکدی استفاده کنیم. اگر هیستوگرام مکدی در حال افزایش اندازه مستطیل‌ها از پایین به بالا بودند به این معنا است که روند صعودی است و در صورتی که اندازه مستطیل های هیستوگرام در حال کاهش از بالا به پایین بودن به معنی روند نزولی است. دقت داشته باشید که ما درباره جهت و فاز هیستوگرام صحبت نمی‌کنیم و بلکه منظور ما افزایش و کاهش اندازه مستطیل‌ها در جهت پایین به بالا و بالا به پایین است. در ادامه و در بخش شناسایی روند با مکدی نکات بیشتری را در این باره برای شما تشریح خواهیم کرد تا به تسلط کافی برای شناسایی روند با استفاده از این اندیکاتور برسید.

در این وضعیت اگر خط سیگنال خط مکدی را از بالا به پایین قطع کند، نشان دهنده سیگنال فروش بوده و در صورتی که خط سیگنال خط مکدی را از پایین به بالا قطع کند نشان دهنده سیگنال خرید است. حالا با توجه به روندی که شما ابتدا با توجه به مکدی تشخیص داده‌اید تنها از سیگنال هایی از مکدی استفاده کنید که در جهت روند از پیش تعیین شده هستند. اگر شما سیگنال خریدی برای ورود به معامله با استفاده از مکدی به دست آورده و وارد معامله شده‌اید به محض صادر شدن سیگنال فروش توسط خود اندیکاتور می‌توانید برای خروج از پوزیشن اقدام نمایید. البته از سایر روش‌ها مانند ترسیم حمایت و مقاومت هم می‌توانید برای تشخیص نقاط خروج بهینه استفاده نمایید.

به صورت کلی اندیکاتور مکدی در ارائه نقاط ورود و خروج خیلی دقیق با ضعف‌هایی همراه است و نقاط ورود و خروج با تاخیر اعلام می‌کند که همین موضوع چالش اصلی استفاده از اندیکاتور مکدی به عنوان یک استراتژی معاملاتی ویژه در بازارهای مالی است. سیگنال های ارائه شده توسط این اندیکاتور معمولاً تاخیر بسیار زیادی داشته و همین موضوع باعث می‌شود تا کاربران خیلی دیر وارد یک معامله شوند و خیلی دیر هم از آن خارج شوند که این موضوع بخش قابل توجه از سودهای آنها را از بین برده و یا در تایم فریم‌های کوتاه برای آنها چالش‌های بسیار زیادی را ایجاد می‌کند.

تغییر تنظیمات مکدی

اگر تنظیمات مکدی را تغییر داده‌اید و از تنظیمات جدید برای این اندیکاتور استفاده می‌کنید برای سیگنال گیری بایستی به هیستوگرام و خط سیگنال نگاه کنید. در صورتی که هیستوگرام مکدی از بالا به پایین خط سیگنال را قطع کند نشان دهنده سیگنال فروش بوده و در صورتی که هیستوگرام از پایین به بالا خط سیگنال را قطع نشان دهنده سیگنال خرید خواهد بود. دقیقاً مانند قد در صورت صادر شدن سیگنال برعکس شما در صورت ورود به پوزیشن می‌توانید از آن خارج شوید. همچنان در این وضعیت نیز مکدی سیگنال هایی با تاخیر ارائه می‌کند و استفاده از این سیگنال‌ها ممکن است خیلی دیر شما را وارد معامله در بازارهای مالی کرده و حد ضرر بزرگی برای شما ایجاد کند.

آموزش اندیکاتور macd

واگرایی مکدی (MACD)

یکی دیگر از کاربردهای بسیار مهمی که برای اندیکاتور مکدی به آن اشاره کردیم استفاده از آن برای تشخیص واگرایی قیمت است و این کاربرد اتفاقاً اهمیت بیشتری برای تحلیلگران در بازارهای مالی دارد. با توجه به اینکه استفاده از مکدی به عنوان یک استراتژی معاملاتی چندان رایج نیست و خیلی از افراد ترجیح می‌دهند تا از پرایس اکشن و روش‌های مدرن‌تر برای سیگنال گیری استفاده نمایند، بنابراین مکدی در کاربرد اصلی خود یعنی تشخیص واگرایی‌ها بسیار ایده آل بوده و اگر بتوانید در این کاربرد استفاده کامل و بهینه از آن داشته باشید می‌توانید شرایط بسیار ایده‌آلی را برای معاملات خود در بازارهای مالی ایجاد کنید.

تشخیص واگرایی با استفاده از اندیکاتور مکدی با توجه به نحوه تغییرات قیمت و نحوه تغییرات هیستوگرام مکدی خواهد بود. واگرایی در دو جهت منفی و مثبت باعث برگشت خوردن روند صعودی به نزولی و برگشت خوردن روند نزولی به صعودی می‌شود. در هر دو جهت تشخیص واگرایی را در ادامه برای شما تشریح می‌کنیم.

  • تغییر روند از صعودی به نزولی 

فرض کنید که شما بر روی نمودار قیمت یک روند صعودی را مشاهده می‌کنید که به ترتیب قله‌های جدید بالاتر از قله‌های قبلی تشکیل می‌شوند و همچنین در شرایط مشابه بر روی اندیکاتور مکدی نیز قله‌های جدید هیستوگرام بالاتر از قله‌های قبلی تشکیل می‌شوند. اگر در شرایط خاص بر روی نمودار قیمت قله جدید بالاتر از قله قبلی تشکیل شود اما بر روی اندیکاتور مکدی قله جدید پایین‌تر از قله قبلی تشکیل شود، نشان دهنده واگرایی بر روی نمودار قیمت بوده و این مهم می‌تواند دلیلی برای نزول قیمت و برگشت روند و صعودی به نزولی باشد.

البته به وجود آمدن واگرایی برای نمودار قیمت به این معنا نیست که تغییر روند حتمیست اما وجود آمدن واگرایی به این معنا است که یک نشانه قدرتمند برای تغییر روند به وجود آمده و ممکن است روند فعلی با نقاط ضعف شدیدی همراه باشد.

  • تغییر روند از نزولی به صعودی 

فرض کنید که قیمت در یک روند نزولی قرار گرفته و دائماً در حال تشکیل دره‌های جدید پایین‌تر از دره‌های قبلی است. اگر در یک حالت دره جدیدی تشکیل شده بر روی نمودار قیمت پایین‌تر از دره قبلی باشد اما دره متناظر با آن در هیستوگرام مکدی بالاتر از دره قبلی تشکیل شود، به معنای به وجود آمدن واگرایی برای نمودار قیمت است و این مهم می‌تواند نشانه قدرتمندی برای برگشت روند باشد.

به صورت کلی از واگرایی‌ها نمی‌توان برای ترید مستقیم استفاده کرد و ترکیب آن با سایر روش‌ها و ابزارها است که باعث می‌شود تا شما بتوانید از واگرایی‌ها برای ترید استفاده کنید. در ادامه استراتژی واگرایی مکدی را برای شما تشریح خواهیم کرد تا بتوانید از این اندیکاتور و ابزارهای موجود برای ترید در بازارهای مالی با استفاده از واگرایی‌ها بهره ببرید.

استراتژی واگرایی مکدی (MACD)

یکی از استراتژی‌های بسیار جذاب برای استفاده از واگرایی برای ترید ترکیب واگرایی به وجود آمده با استفاده از مکدی با حمایت‌ها و مقاومت‌ها است. اگر قیمت در یک روند صعودی در هنگام برخورد به یک مقاومت با و واگرایی بر روی اندیکاتور مکدی همراه شود شما می‌توانید برای ورود به معامله فروش اقدام نمایید. همچنین در صورتی که در زمان برخورد قیمت به یک حمایت واگرایی بر روی نمودار قیمت به وجود آید شما می‌توانید برای انجام معامله خرید اقدام نمایید. در هر دو حالت حد ضرر پایین قله قبلی تشکیل شده خواهد بود و حد سود را می‌توانید با استفاده از استراتژی‌های مختلف مانند سیگنال خود مکدی و یا حمایت‌ها و مقاومت‌های پیش رو تعیین کنید.

همچنین اگر یک واگرایی در روند صعودی یا نزولی تشکیل شده و همزمان شاهد شکسته شدن خط روند باشید، می‌توانید برای ورود به معاملات خرید و فروش از این استراتژی استفاده نمایید. در این حالت هم حد ضرر پایین قله یا دره نزدیک به قیمت خواهد بود و برای تعیین حد سود نیز می‌توانید از روش‌های مختلف بهره ببرید.

ترکیب واگرایی‌ها با ابزارهایی مانند چنگال اندروز و درصدهای مهم فیبوناچی هم از جمله استراتژی‌هایی هستند که با استفاده از آنها می‌توانید شرایط جذابی را برای تریدهای خود در بازارهای مالی ایجاد کنید. به عنوان مثال اگر همراه با رسیدن قیمت به یکی از درصدهای مهم فیبوناچی شاهد به وجود آمدن واگرایی برای نمودار قیمت باشید قدرت ترید شما بیشتر خواهد شد و می‌توانید با اطمینان بیشتری معامله خود را انجام دهید. همچنین در صورتی که چنگال اندروز به شما اجازه ورود به یک معامله دهد و همزمان واگرایی هم برای نمودار قیمت به وجود آید، شانس شما در ترید مورد نظر افزایش پیدا خواهد کرد و می‌توانید با قدرت بیشتری معامله خود را انجام دهید.

آموزش اندیکاتور macd

شناسایی روند با مکدی (MACD)

همچنین یکی دیگر از کاربردهایی که برای اندیکاتور مکدی به آن اشاره کردیم امکان تشخیص روند است که برای منظور می‌توانید تکنیک‌های مختلفی را به کار بگیرید. تکنیک اول را در بالا برای شما تشریح کردیم که در آن شما می‌توانستید با استفاده از نحوه شکل‌گیری مستطیل‌های هیستوگرام مکدی برای تشخیص روند استفاده کنید.

فرض کنید که هیستوگرام مکدی یک دره بسیار بزرگ تشکیل داده و در نوک دره کم کم اندازه مستطیل‌ها در حال کاهش و هیستوگرام به سمت خط صفر در حال حرکت است. این مهم نشان می‌دهد که روند از نزولی به صعودی تغییر پیدا کرده و کم کم روند صعودی بر روی نمودار قیمت تشکیل می‌شود. اگر همین روند ادامه پیدا کرده و مکدی قله جدیدی بر روی هیستوگرام خود تشکیل دهد به محض اینکه اندازه مستطیل‌ها از بالا به پایین روند نزولی به خود گرفته و کم کم اندازه آنها کمتر شود نشان دهنده تغییر روند از صعودی به نزولی است.

دقت داشته باشید که این روش تشخیص روند با استفاده از اندیکاتور مکدی شرایط جذابی دارد اما ممکن است در برخی مواقع مخصوصاً در زمان‌هایی که قیمت با نوسانات بسیار شدید در یک محدوده کوتاه همراه است با چالش‌های همراه باشد. به صورت کلی استفاده از مکدی در زمان‌هایی که قیمت در یک محدوده کوتاه در حال رنج زدن باشد چالش‌های بسیار زیادی به دنبال خواهد داشت و توصیه به این روش استفاده از اندیکاتور مکدی نداریم. بهترین شرایط برای استفاده از وطی زمانی است که قیمت در یک رالی صعودی یا نزولی قرار گرفته و در این وضعیت است که سیگنال های مکدی با قدرت بسیار زیادی قابل استفاده و ترید بر روی نمودار قیمت هستند. تریدرهای قوی هم از این سیگنال‌ها برای ترید با استفاده از مکدی استفاده می‌کنند تا بتوانند سودهای جذابی را در بازار به دست آورند.

نکات مهم درباره مکدی

سعی کردیم تا تمام جزئیات لازم درباره اندیکاتور مکدی از جمله اجزای این اندیکاتور و نحوه سیگنال گیری با استفاده از آن را برای شما تشریح کنیم. در این بخش هم نکات بسیار مهم و جذابی را با شما در میان می‌گذاریم که استفاده از آنها باعث می‌شود تا بتوانید جذاب‌تر و بهتر از مکدی برای سیگنال گیری و ترید در بازارهای مالی استفاده کنید. این نکات مخصوصاً برای کسانی که به دنبال ترید در بازار فارکس و اسکلپ در این بازار با استفاده از اندیکاتورها هستند بسیار جذاب خواهد بود و می‌تواند شرایط بهتری برای معاملات آنها ایجاد کند.

اولین نکته درباره اندیکاتور مکدی این است که به صورت کلی این اندیکاتور در تایم فریم‌های بالاتر قدرت بیشتری داشته و تاییدیه‌های آن قوی‌تر هستند. وقتی به تایم فریم‌های خیلی کوتاه مانند یک دقیقه و ۵ دقیقه می‌رسیم عملاً نوسانات قیمت بسیار شدید شده و در نوسانات بسیار شدید در یک محدوده رنج مکدی خیلی خوب عمل نمی‌کند. به همین دلیل سیگنال‌ها و تمام کاربردهای مکدی در تایم فریم‌های بالا مانند یک ساعته و بالاتر قدرت بیشتری داشته و اعتبار بیشتری هم برای تحلیل تکنیکال دارند.

در صورتی که واگرایی به وجود آمده بر روی اندیکاتور مکدی فیلد شود، نشان دهنده این است که روند قبل از به وجود آمدن واگرایی قرار است با قدرت بسیار زیادی ادامه پیدا کند. به این معنا که مثلاً اگر در یک روند صعودی بر روی نمودار قیمت و مکدی شاهد به وجود آمدن واگرایی بودید و قله جدید به وجود آمده بر روی مکدی، واگرایی را با چالش روبرو کرده و فیلد نماید، به این معناست که روند صعودی بر روی نمودار قیمت با قدرت بسیار زیادی ادامه پیدا خواهد کرد. همچنین این نکته برای روند نزولی در شرایط برعکس صادق خواهد بود.

همانطور که در بالا اشاره کردیم بهتر است از سیگنال های مکدی فقط در جهت روند استفاده شود و استفاده از سیگنال های مکدی در خلاف جهت روند تنها برای خروج از معاملات قبلی کاربرد دارد.

خیلی نباید روی سیگنال های مکدی اتکای زیادی داشته باشید و بهتر است برای ترید در بازارهای مالی همراه با مکدی از سایر ابزارها مانند تکنیک‌های پرایس اکشن نیز استفاده کنید.

سیگنال‌ها و کاربردهای مکدی بیشتر به عنوان تاییدیه کاربرد دارند و استفاده از آنها به صورت مختص به عنوان یک استراتژی خیلی قدرت بالایی برای تریدهای شما ایجاد نخواهد کرد.

چگونه از کال مارجین خارج شویم

قدرت اندیکاتور مکدی چیست

سوال درباره قدرت و اعتبار اندیکاتور مکدی بسیار زیاد است و هر کسی بنا به تجربه‌ای که از استفاده از مکدی دارد دیدگاه متفاوتی درباره این اندیکاتور ارائه کرده و شرایط را برای آن متفاوت تشریح می‌کند. اما بسیار مهم است که نه فقط درباره اندیکاتور مکدی بلکه درباره هر اندیکاتور و یا ابزار دیگری به صورت کاملاً واقع بینانه و به دور از نگاه تجربی صحبت کنیم. اینکه ما نتوانیم از یک اندیکاتور یا ابزار بهترین استفاده را کرده و در نهایت در فرایند استفاده از آن با شکست روبرو شویم، به این معنا نیست که ابزار یا اندیکاتور مورد نظر کیفیت لازم را نداشته و قدرت کافی برای تحلیل تکنیکال را نداشته باشد.

درباره قدرت اندیکاتور مکدی نکات مختلفی را می‌توانیم برای شما بیان کنیم که در مجموع از همه نکات یک جمع‌بندی درباره شرایط این اندیکاتور در فرایند استفاده در تحلیل تکنیکال خواهیم داشت.

اندیکاتور مکدی یک اندیکاتور بسیار عالی و مناسب برای روندیابی است و رای تشخیص روند نه به صورت مجزا بلکه به صورت تاییدیه می‌توان از آن استفاده کرد. پس اگر از مکدی فقط برای تاییدیه برای تشخیص روند استفاده کنید قدرت قابل توجهی خواهد داشت و از این نظر چالشی پیش روی آن نیست.

اندیکاتور مکدی برای ارائه سیگنال در بازارهای رونددار در خلاف جهت روند با چالش‌های بسیار زیادی روبرو است اما سیگنال های خوبی در جهت روند ارائه می‌کند. پس اگر شما از سیگنال های خلاف جهت روند مکدی استفاده کرده و به این نتیجه رسیدید که این اندیکاتور کیفیت لازم را ندارد، به دلیل عدم شناخت کافی نسبت به شرایط استفاده از مکدی برای شماست نه خود این اندیکاتور.

اندیکاتور مکدی برای تشخیص روند هم قدرت کافی دارد و برای منظور هم می‌توان از آن استفاده کرد اما نه به صورت مستقیم و بدون کمک سایر ابزارها. اگر روندی در بازار وجود دارد، اندیکاتور مکدی در تشخیص قدرت آن به شما کمک خواهد کرد و برای منظور اندیکاتور بسیار خوب و قدرتمندی محسوب می‌شود.

در مجموع اگر بخواهیم این نکات را در کنار یکدیگر قرار دهیم به این نتیجه خواهیم رسید که مکدی اندیکاتور خوب و معتبری است به شرطی که با نحوه استفاده از آن آشنا باشید و بدانید که این اندیکاتور چگونه می‌تواند شما را در تحلیل تکنیکال یاری سازد. در غیر این صورت مکدی هم نمی‌تواند خیلی جذابیت خاصی برای شما ایجاد کرده و تبدیل به یک اندیکاتور کاملاً معمولی برای شما خواهد شد و استفاده از آن هم قدرت تحلیلی شما را بالاتر نخواهد برد.

آیا در تحلیل تکنیکال از مکدی استفاده کنیم؟

سوال بسیار مهمی که باید در انتهای مقاله به آن پاسخ دهیم این است که آیا در تحلیل تکنیکال از مکدی استفاده کنیم و استفاده از این اندیکاتور جذاب است یا خیر؟ پاسخ دادن به این سوال چالش‌های خاص خود را دارد و ممکن است هر کسی بنا به تجربه و شرایطی که در روند ترید و معاملات خود در بازار دارد پاسخ متفاوتی برای آن داشته باشد.

فردی را تصور کنید که سال‌هاست در حال استفاده از اندیکاتور مکدی در تحلیل تکنیکال و ترید در بازارهای مالی است و از این اندیکاتور به صورت دست و پا شکسته تریدهای موفقی هم برای خود رقم می‌زند و شرایط جذابی را برای خود ایجاد کرده است.  اگر از این فرد بپرسید که آیا از اندیکاتور مکدی در تحلیل تکنیکال استفاده کنیم یا خیر مطمئناً پاسخ وی مثبت خواهد بود و شما را ترغیب به استفاده از این اندیکاتور برای رسیدن به سود در بازارهای مالی خواهد کرد.

گذشته از این بحث گاهی اوقات حتی ساده‌ترین روش‌های تحلیل تکنیکال در دست برخی از تریدرها تبدیل به روش‌های بسیار جذابی شده و آنها با توجه به ذهنیت برنده و قدرت ذهنی که دارند می‌توانند از همین روش‌های ساده برای رسیدن به سودهای جذاب در بازاری مانند فارکس استفاده کنند. برای این دسته از افراد مطمئناً استفاده از اندیکاتور مکدی جذابیت‌های خاص خود را دارد و نمی‌توانیم آنها را از استفاده از این اندیکاتور منع کنیم.

اما نکته مهم اینجاست که چنین افرادی در اقلیت قرار گرفته و تعداد افرادی که بتوانند از اندیکاتور مکدی به صورت جداگانه برای ترید در بازارهای مالی استفاده کرده و به سود برسند کم است. نه فقط اندیکاتور مکدی بلکه روش‌های اندیکاتوری دیگر در بازارهای مالی خیلی کاربرد زیادی نداشته و استفاده از آنها چالش‌های بسیار گسترده‌ای را برای تریدرها ایجاد می‌کند. اگر شما به عنوان یک تریدر وارد بازار شده و فقط از اندیکاتور مکدی برای ترید استفاده کنید، کم کم با چالش‌های زیادی همراه خواهید شد و حتی ممکن است معاملات زیان آور زیادی را انجام دهید.

کلام آخر

در این مقاله سعی کردیم تا به صورت کامل و جامع درباره اندیکاتور مکدی با شما صحبت کرده و تمام نکات لازم درباره شرایط استفاده از این اندیکاتور در تحلیل تکنیکال را برای شما تشریح کنیم. اندیکاتور مکدی یکی از رایج‌ترین و بهترین اندیکاتورها در تحلیل تکنیکال است و استفاده از آن باعث می‌شود تا شما روند معاملات بهتری را برای خود در پیش بگیرید. همانطور که احتمالاً با مطالعه مقاله متوجه شدید اندیکاتور مکدی حتی به تنهایی هم می‌تواند به عنوان یک ماشین سیگنال دهی در بازارهای مالی مورد استفاده قرار بگیرد و شما می‌توانید سیگنال های بسیار زیادی را از این اندیکاتور استخراج کنید.

در انتهای یک بار دیگر باید یادآوری کنیم که هرچند مکدی به عنوان یک اندیکاتور قدرتمند ممکن است سیگنال های خرید و فروش زیادی را در فرایند معاملات بازار فارکس و ارزای دیجیتال در اختیار شما قرار دهد، اما به هر حال مانند سایر اندیکاتورها با چالش‌های بسیار زیادی همراه بوده و استفاده از این اندیکاتور به تنهایی برای ترید در بازار فارکس ممکن است چالش‌های بسیار زیادی را برای شما به دنبال داشته باشد. در انتها توصیه نهایی ما در کانون بورس برای کاربرانی که به دنبال تحلیل تکنیکال و ترید در بازارهای مالی هستند، استفاده از اندیکاتور مکدی به عنوان یک تاییدیه برای تحلیل تکنیکال است.

توصیه ما این است که از سایر روش‌ها مانند انواع سبک‌ های پرایس اکشن برای ترید در بازارهای مالی استفاده کرده و از اندیکاتورهایی مانند مکدی که قدرت قابل توجهی دارند برای گرفتن تاییدیه‌های بیشتر در این روش‌ها استفاده کنید. این مهم باعث می‌شود تا عملاً شما کمتر وارد معاملات زیان آور شده و دقت بیشتری در فرایند معاملات خود داشته باشید. همچنین این مهم درصد معاملات موفق شما را نیز بیشتر خواهد کرد و گاهی اوقات مانع از این می‌شود تا شما وارد معامله شوید که ظاهراً برای شما خوب است اما در پشت صحنه ممکن است زیان‌هایی را برای شما به دنبال داشته باشد.

هم در دوره آموزش ارز دیجیتال و هم در دوره آموزش فارکس به صورت کامل و جامع اندیکاتورهای رایج و محبوب را به صورت کامل به شما عزیزان درس می‌دهیم و شما با شرکت در این دوره‌ها در کانال بورس می‌توانید از تجربیات اساتید ما برای استفاده از اندیکاتورها در تحلیل تکنیکال بهره‌مند شوید. روش‌های بسیار حرفه‌ای برای به کارگیری مک دی و سایر اندیکاتورها در دوره‌های آموزشی کانون بورس در نظر گرفته شده که استفاده از این روش‌ها باعث می‌شود تا کیفیت معاملات شما در بازارهای مالی به میزان قابل توجهی افزایش پیدا کند.

در انتها از شما دعوت می‌کنیم که اگر دیدگاهی نسبت به اندیکاتور مکدی و یا روش‌های استفاده از آن دارید که در این مقاله به آن پرداخته نشد و یا تجربه‌ای از نحوه استفاده از اندیکاتور مکدی در تحلیل تکنیکال دارید، حتما نقطه نظرات و تجربیات خود را با ما در کانون بورس در میان بگذارید تا با به اشتراک گذاری تمام این نقطه نظرات تریدرهای ایرانی بتوانند به بالاترین کیفیت ترید در بازارهای مالی برسند.

سوالات متداول

اندیکاتور مکدی چیست؟

مکدی یکی از رایج‌ترین و محبوب‌ترین اندیکاتورها در تحلیل تکنیکال است که بر پایه میانگین متحرک توسعه پیدا کرده و برای تحلیل تکنیکال مورد استفاده قرار می‌گیرد.

آیا اندیکاتور مکدی قدرتمند است؟

بله اندیکاتور مکدی یکی از قدرتمندترین اندیکاتورهای به کار گرفته شده در تحلیل تکنیکال است.

آیا سیگنال مکدی معتبر است؟

اندیکاتور مکدی سیگنال های متعددی را صادر می‌کند که بسیاری از آنها ممکن است معتبر بوده و کیفیت خوبی در ترید داشته باشند اما برخی از سیگنال های مکدی هم چالش برانگیز بوده و با شکست همراه می‌شود.

آیا می‌توانیم فقط با مکدی در بازارهای مالی ترید کنیم؟

مکدی به تنهایی می‌تواند به عنوان یک استراتژی معاملاتی در بازارهای مالی مورد استفاده قرار گرفته و سیگنال خرید و فروش را صادر کند اما ر بسیاری از مواقع استفاده تنها از مکدی باعث می‌شود تا شما نتوانید معاملات خوبی را برای خود رقم بزنید.

کاربردهای مکدی در تحلیل تکنیکال چیست؟

برای پیش بینی روند قیمت و همچنین تعیین قدرت روند و البته برای گرفتن سیگنال خرید و فروش می‌توان از مکدی در تحلیل تکنیکال استفاده کرد.

ترتیب پیشنهادی مطالعه مقالات این بخش...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

روش‌های پرداخت و ثبت نام

ارزش دوره: ۱8٫۸۰۰٫۰۰۰ تومان

قیمت جشنواره: ۱4/۸۰۰/۰۰۰ تومان

پیش پرداخت: 2٫۸۰۰٫۰۰۰ تومان

روش‌های پرداخت و ثبت نام

ارزش دوره ۱۷٫۸۰۰٫۰۰۰ تومان

قیمت جشنواره: ۱۳/۸۰۰/۰۰۰ تومان

تماس فوری با شما

موضوع تماس با شما: